Tabi ona bir iki hafta süre ver fakat sakın ihmal etme
Bana zaman ver dediğinde bunu eşime de söyledim
olay sıcağı sıcağınayken gittik gittik yoksa senin gideceğini düşünmüyorum dedim ,
gerçekten gidelim ama şimdi değil diyor..
Benim de hala tereddütlerim var
Çünkü hep düşünüyorum ya 6 sene vazgeçememiş şimdi mi vazgeçecek diyorum
Sonra da denemekten hiç bir şey kaybetmezsin diye kendimi teselli ediyorum
Bagimlilarda genelde bir komplex durumu mevcut. Zaten bu komplekslerinden kurtulmak icin uyusturcu vs, kumar ya da baska bagimliliklar olusuyor. Esini bu durumu anlatman lazim. Esin doktora anlatirsa gururunun kirilacagini düsünüyor , cünkü özelini zayif noktasini acmis oluyor. Ama bir kez gitsin eminim ikinci kez gittiginde rahat rahat gidecektir. Birde söyle bir sey var, yani doktora günde o kadar kisi gidiyor ki ,doktor onun dosyasina bile bakmadan hicbir sey hatirlamayacaktir..Doktor onu bir rahatsizlik olarak gördügü icin , onu tabiki yargilamayacaktir.
Doktordan cok destek gruplari yardim ediyor. Yani bir grupta diger bir bagimli digerine yardim ediyor.. Cok iyi sonuclari var...12 Adim gruplari da deniyor.. Psikolojisiyle de ilgileniyorlar..Bir de bir grupta güvenilir eskiden bagimli birisi digerlerinin durumunu degerlendiriyor. Hatta onlarla konusuyor..
Bu teselli değil.
Eğer onun hayatından cıkmamaya karar verdiysen sonuna kadar mücadele et. Kendini asla suclama. Bundan sonra her ne yaşandıysa veya yaşanacaksa pişmanlık duyma. Olması gerektiği icin olacak. Ayrılık varsa ucunda sen en azından denemiş olacaksın. Belki gerçekten kazanacaksın onu. Denemeye değer.
Ben itiraftan 4 gün geçtikten sonra boşanmaya karar vermiştim aslın
Sonra asude_ baharın yorumlarını okuyunca denemeye değer dedim.
Hayal , umut olmadan insan yaşamıyor işte
Benim ki de öyle...
Senin yaşadığında aldatılmanın farklı bir türü. Kolay değil bunu kabullenmek, hazmetmek. Ama bir adım atmışsınız. Allah utandırmasın inşallah.
Bunu kendisi de söylüyor kompleks durumunu.
Yıllarca senden para istemeye utandığım için
yada sana cebimde para yok dememek için bu yola başvurdum diyor.
Yani topu bana atıyor.
Daha önceki yazılarımda da söyledim ya ben öyle gözü yukarılarda bir insan olmadım ki hiç
Doktor konusunda senin dediğine benzer şeyler söyledim
Yine de zaman ver hazır olunca gidelim diyor.
Sence gerçekten mi zaman istiyor yoksa doktora gitmemek için mi yapıyor?
Kaldı ki doktor olayının çok iyi de farkında, onun sadece işini yapacağını
kendisini yargılamayacağını da biliyor.
Hazirlik nasil yapilir ki.. yani doktora girmenin hazirligi olmaz ki.. Bir insan tedavi olmak istiyorsa olur , istemiyorsa yapmamasi cok sacma tabi... Siz ona yardimci olun hatta ilk randevuyu alip birlikte gidin.. Zorda olsa asmasi lazim ...
Ben itiraftan 4 gün geçtikten sonra boşanmaya karar vermiştim aslında
Sonra asude_ baharın yorumlarını okuyunca denemeye değer dedim.
Hayal , umut olmadan insan yaşamıyor işte
Benim ki de öyle...
Kar beyaz arkadasim esinde ayrilmani tabiki istemeyiz ama suan verdigin sansi iyi degerlendirmesi gerekiyor... ayrica ortada cocuk olunca daha dikkatli davranmani isterim.. Sonucta kizinin hayatina adina da karar veriyorsun.. Umarim esin ona verdigin degeri seni kaybetmeden önce anlar.,..
Aynen senin gibi düşünüyorum
Az önce mesaj atmış
etrafıma çok mu yansıtıyorum acaba herkes durgunsun diye soruyor demiş.
Ben de şu an bu normal çünkü herkes üzgün , herkes durgun dedim.
Sonra doktora gidecek miyiz ya da şu zaman diyebileceğin bir zaman var mı dedim .
Aynen şunu demiş:
Gerçekten yıllardır bu korkuyla yaşayan X 'in bu tedaviye ihtiyacı var mı? Sen le birlikte kendimi çok güçlü hissediyorum. Yoksa şu an kendimi mi kandırıyorum?
Ben de randevuyu alacağım, gelirsen gelirsin yoksa kendin bilirsin dedim ...
Bu sekilde davranmaiz lazim cok ta iyi yapmissiniz. Sizin yumusadiginizi düsündügü an devam eder. ilk adimi attiginda yolun yarisini varmis olacak..
Yarın sabah erkenden BATEM'i arayıp en erken ne zamana randevu verirlerse randevuyu alacağım.
Eşime de söyleyeceğim , gelirse senin dediğin gibi kendisi kazanacak, gelmezse de kaderine razı olacak .
Daha ne yapabilirim ki?
Öyle zaten tedavi olmayi kabul etmedikten sonra ne ise yarar ki cabalarin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?