Kızlar,
Çok heyecanlıyım, ilk defa buraya konu açıyorum.
Aklıma bir şey takıldı da size anlatmak istedim.
Benim bir kuzenim vardı. Tam kuzen değil aslında akraba diyelim. Kız ile akranız. Eskiden lisede iken falan aramız çok iyiydi, ama 5-6 senedir birbirimizi ne ararız ne sorarız. Küslük olmadı hiç. uzak şehirler olunca kopukluk girdi.
Geçenlerde annesinden kızın numarasını aldım. Artık Ankara'dayım, buluşayım görüşeyim istedim. Velhasıl buluştuk, sevgilisi de vardı. Tabi ki eski sıcak ortam olmadı. 1-2 saat oturduk. Sonra benim maaşımla ilgili bir mevzu açıldı, maaşımı sordu, sonra konu kapandı. Bu arada doktorum, gelirim iyi.
Sonra kuzenim, akşam bana mesaj attı.
"Senden bir şey isteyeceğim ama çok çekiniyorum" gibi bir mesaj.
Sonra da " Biliyorum düğün yapacaksın, masrafın çok ama bana biraz borç verir misin, senin birikmişin vardır."
Ben de biriktirdiğim para ile yatak odamı alacağımı söyledim ve kesitirip attım.
10 dakika sonra
"Biraz saçma gelecek ama acaba benim için bankadan kredi çekmeni istesem ayıp olur mu?" gibi bir mesaj attı.
Ben de saçma bulduğumu söyledim.
Ertesi gün halimi hatrımı soran mesajlar attı, ama ben hiç cevap vermedim. Veresim gelmedi. Sürekli mesajlar attı, özürler diledi. Ama dönmedim tekrar.
Şimdi kafam karıştı. Acaba yanlış mı yaptım? Ama anlam veremedim hareketine. Yıllarca görüşmemişiz neden benden ilk buluşmada yüklü bir miktar borç istedi ki. Ben ne güzel onunla eski günler gibi arkadaşlık ederiz diye düşünmüştüm, gayet iyi niyetimle aramıştım kızı.
Cevap vermemekle ayıp mı ettim? Diyecek bir şey de bulamadım kıza. İyi niyetinden de emin olamadım açıkçası.
Allah inşallah hiç birimizi başkalarından borç isteyecek konuma sokmaz. Borç istemek gibi borç istenip reddetmek de zor imiş.
Teşekkürler kızlar.