yıllardır bitmeyen anksiyete-panik atak..

Özel mesaj atarsanız size kullandığım bitkisel ilacın ismini gönderebilirim biraz pahalı ama ben hala kullanıyorum hayatım boyunca da bırakmayı düşünmüyorum:)

suan 24 yasındayım ve 18 yasından berı yasıyorum bu hastalıgı.ilaç tedavısı oldum fakat tamamen gecırmıyor ılac kullandıgım anlarda rahatım fakat bırakınca yıne gelıyor.yaklasık 5-6 aydır ılacsız ıdare edıyorum.2 aydırda psıkologa gıdıyorum hala ıstedıgım rahatlıga huzura ulasamadm.kendımı ılaca baglamak ıstemıyorum.çok şükür bi derdim de yok.ama ıcımde hep bı huzursuzluk var.yenı bırıyle tanıssam acaba bu benı tehtıt edermı bana zarar verır mı gıbı korkular oluyor.eskısı gıbı acıle gidip igne vurulcak kadar agır ataklarda gecırmıyorm bu bıle buyuk ılerleme benım ıcın ama şu ıcımdekı huzursuzluk kalp çarpıntısı mıde bulantısı benı cok yoruyor.bu durumda olanlar nasıl başa cıkıyorsunuz ?
27 yaşındayım. 15 yaşından beri bende de var. Nasıl geçti 12 yıl anlamadım. Bu yıl hafiflemeye başladı

suan 24 yasındayım ve 18 yasından berı yasıyorum bu hastalıgı.ilaç tedavısı oldum fakat tamamen gecırmıyor ılac kullandıgım anlarda rahatım fakat bırakınca yıne gelıyor.yaklasık 5-6 aydır ılacsız ıdare edıyorum.2 aydırda psıkologa gıdıyorum hala ıstedıgım rahatlıga huzura ulasamadm.kendımı ılaca baglamak ıstemıyorum.çok şükür bi derdim de yok.ama ıcımde hep bı huzursuzluk var.yenı bırıyle tanıssam acaba bu benı tehtıt edermı bana zarar verır mı gıbı korkular oluyor.eskısı gıbı acıle gidip igne vurulcak kadar agır ataklarda gecırmıyorm bu bıle buyuk ılerleme benım ıcın ama şu ıcımdekı huzursuzluk kalp çarpıntısı mıde bulantısı benı cok yoruyor.bu durumda olanlar nasıl başa cıkıyorsunuz ?
Moralini bozmak istemem ama bu hastalık bende 3 yıl var asla geçmiyor dönem dönem ataklar azalıyor sadece dolaşmadığım nöroloji dahiliye kalmadı tahliller hep iyi çıkıyordu en son endokrinoloji ye gittim prof bana psikolojin bozuk fiziksel hiçbir şeyin yok dedi: (

Üniversite 1.sınıfta yaşamıştım yıl 2004 6 ay ilaç tedavisi+ psikolog ben de sadece panik atak vardı, sigaraya başladım kafa dağıtmak için yeni çılgın arkadaş grupları edindim (allah beni korumus cidden) bi de eski beni geren arkadaşlarımdan tamamen uzaklastim bağlarımı kopardım. Mutlaka sizi etkileyen birileri vardır çevrenizde dikkatli bakın kimse durduk yere hastalanmiyor bence. O kişiyi bulup ilişkinizi bitirin.

Kizlar ben Cok rahat, dingin bir insandim,hala da oyleyim ama ozellikle gece yatinca ve gun icinde Korku/kaygi oluyor. Yalniz Ben 4 ay once dusuk yaptim. Ondan sonra bu durum olustu. Gecici midir, yoksa panik ataga yol mu aliyorum?

hanımlar bu panik atak durumu (krizden değil olayın kendisinden bahsediyorum) ortalama ne kadar sürede geçiyor? ya da geçmiyorsa bile ne kadar zaman alıyor iyileşmek, iyiyim diyebilmek? mesela ilaçlı tedaviyse...
Panik atak ömür boyu kalıyor bence sadece nelere nasıl tepki verdiğinizi ve nasıl sakinlestiginizi öğreniyorsunuz. Böylece kriz gecirmiyorsunuz hafif el uyuşması ve carpintiyla atlatiyorsunuz.

Bende sürekli huzursuz ve takıntılı bir şekilde aynı korkuları düşünen birisiyim daha önce hiç yardım almaya çalışmadım çünkü bu yeni yeni başladı. Pazartesi randevu aldım. Umarım bende ıyi olurum. Annem okb hastası ve genetik etki edebiliyormuş..
Şu anda mesela bir konuya taktiğim için uyuyamiyorum

Moralini bozmak istemem ama bu hastalık bende 3 yıl var asla geçmiyor dönem dönem ataklar azalıyor sadece dolaşmadığım nöroloji dahiliye kalmadı tahliller hep iyi çıkıyordu en son endokrinoloji ye gittim prof bana psikolojin bozuk fiziksel hiçbir şeyin yok dedi: (
Bana da aynısı dendi hep yaptirmadigim tetkik kalmadı.. baş dönmesi fenalık çarpıntı uyuşma gibi şikayetlerle aşınırdım acilleri yıllardır gel sonuç aynı.PSIKOLOJIK ..3 . Doğumumu yaptım bebeğim 8 aylık şu an 2 numarayla arasında 10 yaş var rahatlığın ardından eve bağlanmakta tuz biber oldu...sanirim lohusa sendromuna da girdim..sevdiklerimi kaybetme bana bisey olursa bebeğime ne olacak korkusu da başladı .. yalnız bi yere gitme korkusu çıksam bile bi arkadaşı telefonda arayıp gideceğim yere kadar onunla konuşuyorum.bildigim yerler yabancı gibi geliyo ama anlık bi yabancılaşma.noroloji dr.uma tekrar gittim paxera 10 mg verdi 6 gün yarım sonra tam iç dedi.bugun 6.yı 2.ictim ama baş dönmesi fena e bebekte var artırırsam daha da kötü olurum diye korkuyorum.Allah yardımcımız olsun..ben yeniden o eski hayatımı istiyorum

Bende sürekli huzursuz ve takıntılı bir şekilde aynı korkuları düşünen birisiyim daha önce hiç yardım almaya çalışmadım çünkü bu yeni yeni başladı. Pazartesi randevu aldım. Umarım bende ıyi olurum. Annem okb hastası ve genetik etki edebiliyormuş..
Şu anda mesela bir konuya taktiğim için uyuyamiyorum
Bana da çok oluyor. Özellikle geceleri başlayan düşünceler uyumadan kabus görmek gibi, sinir ediyor korkutuyor darlıyor insanı. Konuşsan rahatlayacaksın ama ev ahalisi uyuyor saat bilmemkaç.. Ben böyle anları geçiştirmeye çalışarak yeniyorum. Kalıcı bir çözüm değil elbet, ama o anı kurtarıyor. Uyuyakalana kadar nas okuyorum, tekrar tekrar tekrar.. Beynimi meşgul ediyor düşünmeye zaman kalmıyor. Dua okumazsan sayı sayarsın hayal kurarsın ne bileyim kitap oku uykun gelene kadar, başka bir şeye odakla beynini. Yoksa düşün düşün kafayı yiyecek gibi oluyor insan.

Bana da çok oluyor. Özellikle geceleri başlayan düşünceler uyumadan kabus görmek gibi, sinir ediyor korkutuyor darlıyor insanı. Konuşsan rahatlayacaksın ama ev ahalisi uyuyor saat bilmemkaç.. Ben böyle anları geçiştirmeye çalışarak yeniyorum. Kalıcı bir çözüm değil elbet, ama o anı kurtarıyor. Uyuyakalana kadar nas okuyorum, tekrar tekrar tekrar.. Beynimi meşgul ediyor düşünmeye zaman kalmıyor. Dua okumazsan sayı sayarsın hayal kurarsın ne bileyim kitap oku uykun gelene kadar, başka bir şeye odakla beynini. Yoksa düşün düşün kafayı yiyecek gibi oluyor insan.
Bende birisine anlatmak istiyorum o sırada ama gece geç... bazen yakın arkadaşıma anlatıyorum. Boşuna üzme kendini diyor. Evet boş ama takıntılı olmak kötü. Anlamıyorlar

Al benden de o kadar ..la havle vela kuvvete illa billahil aliyyul azim...benim sığınağım bu..hersey Allah tan

Psikologlar ateş pahası..1 seferle bitse tamam..valla artık eşime şuyum var diyemiyorum..utaniyorum artık.sen kafayı yetmişsin diyo.

Al benden de o kadar ..la havle vela kuvvete illa billahil aliyyul azim...benim sığınağım bu..hersey Allah tan
Aynen öyle canım. Uyuyakalana kadar oku. Allaha sığınan mağdur olmaz. Korku dediğimiz şey vesvese. Vesveseye de en güzel cevap dua. Özellikle nas tavsiye ederim. Şeytan okutmuyor zaten bir süre sonra sızıp kalıyorsun.

Aynen öyle canım. Uyuyakalana kadar oku. Allaha sığınan mağdur olmaz. Korku dediğimiz şey vesvese. Vesveseye de en güzel cevap dua. Özellikle nas tavsiye ederim. Şeytan okutmuyor zaten bir süre sonra sızıp kalıyorsun.
Çok zor küçücük beyne hükmetmek çok sinirim bozuluyo..

Back
X