Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Hayatimda ilk defa ne yapicagimi bilmiyorum artik. Yillardir süren bu kilo savasini bu yil bitirmek istiyorum. Bu günlük bana yillardir veremedigim kilolarimi artik verme gücü versin istiyorum. Suan 80 kiloyum!! hayatimda hic bukadar kilolu olmamistim biraz daha birakirsam eminim daha kötüye gider. Her gün bu günlüge yazip kendimi dizginlemek istiyorum artik. Sürekli diyetler caylar ve bir sürü ise yaramayan sacmaliktan sonra artik kararimi kesin verdim! Bu sabah yine diyetteymis gibi uyanip kahvaltida herseyi yiyerek diyeti bozdum! Artik birseylerin degismesi gerekiyor. Umarim bu savasi ben kazanirim ve hayatimi artik istedigim bedenin icerisinde yasarim. Lütfen bana ugurlu gel KK.
Günün ilk yesil cayini hazirliyorum. Bu sefer olucak inaniyorum. Kendimi buraya siklikla mesaj atip motive etmeyi düsünüyorum. Pazar gününe kadar tartiya cikmicam.
Güncel kilo: 80!!! Hedef: 60
Bakalim pazara kadar neler degisicek.
IF metoduyla kilo vermeye calisicam ben kendim icin 19:5 sectim ki daha cabuk sonuclar alabileyim. Hayatimda en cok istedigim sey 38 veya 36 beden bir elbise elime aldigimda tereddütsüz icine girebilmek. Bunu basaricam kendime söz!!
Bugünün son yemegini yedim az önce. Pek saglikli degildi ama kendime yine engel olamadim. Yarin umarim daha iyi bir gün olur benim icin. IF hala devam ediyorum ve pazari merakla bekliyorum. Yarin öglene kadar sürecek olan orucumu yarin kalorisi az bir ögünle acmak istiyorum. Toplamda 19 saat hic bir besin almadan bedeni arindirarak kilo vermeye yardimci oldugu söyleniyor. Bakalim bir etkisini görebilecekmiyim. Buraya yazma isinide baya sevdim. Bir nevi terapi bir nevi günlük ve motivasyon araci olarak cok isime yaricagini düsünüyorum.
Tarti günümü merakla bekliyorum. Elimden geleni yapip bir eksi görmek istiyorum. Bu sekilde yasamak hic güzel degil sürekli bir diyet sürekli verilmesi gereken kilolar ve hic bitmeyen kisir bir döngü. Buna artik bir son vermeliyim. Kendimi saglikli fit bir vucuda sahip olmak icin bu sefer cidden zorlamak istiyorum hatta zorlicam ve sonucu bende merakla bekliyorum. Yemek yemek benim icin artik dogru ve saglikli kararlar vermek olmali. Kendimdeki gidisati degistirmek ve kendimde bir degisiklik görmem gerek. Cok uzun yillardir pek fazla umursamadan 2 veya 4 saat sonunda kendime verdigim sözlerden vazgectigim bir sürec olmicak artik.
Hayatimda 80 kilo olarak gecirdigim son hafta olacak. Kendimi yavas yavas bu gecise ve tartidaki eksileri görmeye alistiricam. Bugün ilk günüm ve hic güzel gecmedi beslenme acisindan. Yine bir sürü yapmamam gereken seyi yaptim ve umarim bu hafta süresince bu hatalari yavas yavas yapmamayi ögrenir ve ilk adimlarini atan bir bebek misali saglikli ve dogru beslenmeye dogru ilk adimlarimi atarim. 2020 güzel baslamadiysada güzel bitmesi gereken bir yil olmali artik. Diyet denen kelimenin hayatimdan 2020 kadar berbat bir yil biterken cikmali artik. Kendimi buraya yazinca baya rahatlamis ve icindekileri sonunda dökebilecegi bir alan buldugu icin ayrica cokta mutlu hissediyorum.
Sevgili günlük günde 30 kere icimden sana biseyler yazmak geliyor. Sanirim sikici hayatimda kendime yaptigim en güzel iyilik oldun sen. Bu pazara kadar kendimde bir degisiklik görmek icin elimden geleni yapmam gerekiyor. Umarim yarin daha güzel gecer ve ben ilk defa basardim diyebilirim. Saatler sonra aldigim kararlardan vazgecmekten artik sikildim. Cevreme ve kocama benimde iradesi olan biri oldugumu kanitlamam gerektigini hissediyorum ama en cokta kendime kanitlamam gerek bunu ve bu sefer söz veriyorum yapicam. Umarim bu sacma aliskanliklardan kurtulurum. Kendimi bildim bileli diyette olan biri imajinida 2020 ile birlikte tarihe gömerim. Su icmeye özen göstericem ve caylarla bunu desteklemek istiyorum
Sevgili günlük yarin benim icin lütfen azim dolu ve güzel bir gün olsun. Kendime kiyafet dahi almaya korkuyorum cünkü cok begenirsem ve üstüme olmazsa diye korkuyorum. Buna artik bir son vermem gerek. Bu arada az önce diyeti bozdum. Kendime cok sinirli ve bir okadarda mutsuzum. Bir türlü kendimi dizginleyemiyor ve hayir diyemiyorum. Umarim bu son olur ve yarin güzel gecer benim icin. Karar verdim yediklerimi ve yaptiklarimi teker teker yazip kendim icin buraya birakicam
Sekerli seylerden uzak dur
Yagli seylerden uzak dur
Ekmek vb seylerden uzak dur
Anlik krizlerden kurtulmaya calis
Kriz aninda cay yap
Günlük 3 bardak yesil cay
2,5 lt su ic
Sevgili günlükcüm,
bugünü hic yasanmamis yapilan hatalari hic yapilmamis sayip yarina yani yeni bir güne baslamayi bekliyorum. Umarim yok umarim degil yarin kesinlikle daha iyi bir gün olucak. Kendimi artik hayatim boyunca süren bu döngüden kurtaricam. Hayatta hep yarim biraktigim ama sonucunu artik görmek istedigim bir hedefim var. Üstümde bana ait olmayan baktikca görmedigim hic bir zaman benimsemedigim bir elbise varmis gibi hissediyorum. Ben kendimi asla kilolu görmedim ve hala görmüyorum. Beynim bu kilolari asla kabullenmemis ve varliklarini kabullenmemis. Ben 80 kilo bir kadinim ama bunun farkinda degilim cünkü bana ait degil o fazlaliklar. Artik buna bir son vermenin zamani geldi.
Günaydin günlük,
Bugün icin büyük planlarim var. Eski aliskanliklarimi bugün itibariyle tarihe gömmüs bulunmaktayim. Yapabileceklerimin en iyisini yapmak üzere yola ciktimda denilebilir. Artik geri dönmek yok benim icin cünkü birdaha sil bastan yapmak istemiyorum. Pazara 3 gün kaldi ve o tartidaki eksiyi görmek zorundayim artik. Yemek yiyebilmem icin daha 4 bucuk saatim var. Bu yola bas koydum ve dönmeyi planlamiyorum. Bu iyiligi kendime borcluyum ve borcumu ödeme vaktim geldi. Kendimi tekrar 60 kilo olarak görmeye sabirsizlaniyorum. Yillar gectikce kendime yaptigim bu kötülügü fark etmem uzun sürdü. Ben bu sekilde yasamayi alisverise dahi cikamamayi degil ne istersem onu giymeyi istiyorum artik. Kiyafetlerin korkulu rüyam olabilcegini hic düsünmemistim. Insanlar karanliktan böcekten veya baska biseyden korkarken ben begendigim kiyafetin icine giremicegim icin alisveris yapmaktan korkmaya basladim. Bu korku yeni olustu ve daha fazla büyümeden bu duruma el koymam gerekiyor. Hayatimda olmamasi gereken 20 kilo var cok zorlarsak 25 olabilir belkide ama bakalim suan icin pek birsey söyleyemiyorum. Bu rakam azaldikca benim hayat enerjim cogalicak. Cok heycanliyim önümdeki zaman icerisinde olacaklar icin ve vazgecmicem. Gecemem. Kendimi bu istemedigim fazlaliklarin icinde daha fazla görmek istemiyorum. Sonra tekrar görüsmek üzere.
Kahvaltimi yaptim ve ardindan bir bucuk saatlik yürüyüsümle birlikte günü yariladim nerdeyse. Birazdan kendime yesil cay yapmayi düsünüyorum. Enerjim bugün gayet yüksek pazari iple cekiyorum.
Bugün ki kahvaltim 4 yumurta 4 zeytin 2wasa 3 dilim salam.
Kendimi hala tok hissediyorum büyük ihtimalle yumurtanin sayesinde. Bakalim ne zaman acikmaya baslicam
Bugün düne nazaran gayet güzel gecti ve elimden geldigince dikkat ettim. Sanirim yarin bütün cesaretimi toplayip tartilicam. Eger tartilirsam sonucu buraya yazarim. Ufak kacamaklar yaptim yine ama amacim kendime yasaklar koymak degilde zaman icerisinde yanlislarimi düzeltmek olmali diye düsündüm. Birden kendimi herseyden mahrum edersem yine krize girip vazgecerim diye korkuyorum. Yarin bir eksi görücegimden eminim umarim sezgilerim beni yaniltmaz.
Sevgili günlük,
bugün cok güzel bir gündü diyet acisindan. Sanirim gün gectikce alisiyorum saglikli yasamaya. Tugba Yaprakin diyetini kendimce uyarliyarak yapmaya basladim. Neredeyse her porsiyon verilen yogurt ve salata sayesinde cok tok tutuyor ve günü ac gecirmemenizi sagliyor. Güzel ve kararli uyanir oldum artik. Bu cabamda bosa gitmicek eminim ve ben istedigim bedenin icerisinde uyanmaya gün gectikce dahada yakinlasiyorum. Yarin tekrar görüsmek üzere.
Bu arada diyet icin alisveris yaptim ve bu süre icerisinde yiyebilcegim bazi eksik olan seyler aldim. Ilk gün olmasina ragmen cok fark yaratti bende. Sanirim mental olarak bu saglikli yasama fikrine alistim. Umarim kendi kendime nazar etmem ve bu güzel enerjiyle kilolarimdan kurtulurum
Slmlarr; ben de aranıza katılabilir miyim ama başaramıyorum ; yani sıkı yapamıyorum doğru dürüst. 78.4 kilom ; boyum 1.64 yaşım 34; bugün tartışmıştım sabah; Siz de durumlar nasıl arkadaşlar, strestsizce halletmek istiyorum aslında...
Slmlarr; ben de aranıza katılabilir miyim ama başaramıyorum ; yani sıkı yapamıyorum doğru dürüst. 78.4 kilom ; boyum 1.64 yaşım 34; bugün tartışmıştım sabah; Siz de durumlar nasıl arkadaşlar, strestsizce halletmek istiyorum aslında...
Ama siki diyet uygulamana gelirsek ben yillardir diyetteyim yani beni gören taniyan bilir ve icinden hani bu diyetteydi diye gecirmistir hep eminim ama bu sefer kafada bitirdim yani ne bu hep diyet diyet diye kendimi kandiriyorum ki. Diyet yapmiyordum bugüne kadar sadece kendimi avutuyordum. Iki gün önce karar verdim ama bu sacmalik bitmeli diye ve kararimdan caymamaliyim
Ama siki diyet uygulamana gelirsek ben yillardir diyetteyim yani beni gören taniyan bilir ve icinden hani bu diyetteydi diye gecirmistir hep eminim ama bu sefer kafada bitirdim yani ne bu hep diyet diyet diye kendimi kandiriyorum ki. Diyet yapmiyordum bugüne kadar sadece kendimi avutuyordum. Iki gün önce karar verdim ama bu sacmalik bitmeli diye. Tek bir tavsiye verebilirim kendi bakis acimdan yola cikarak. Artik biseylerin degismesi gerektigine inanin gerisi kendiliginden gelir
Ve kilolu oldugumu ben kabul etmiyordum kendimce sanirim veya fark etmiyorum cünkü bu kiloda olmama ragmen 38 bedene girebilen biriyim. Bu kabulleniste benim isime cok yaradi. Aynaya bakinca güzel bir kadin görmek istiyorum artik. Ek olarak ekleyebilcegim tek bir sey oldu tugba yaprak her sabah 1 bitki cayina 1 cubuk tarcin öneriyor ve benim yeme krizlerim ve asirininda asirisi tatli istegimi gün boyunca yok etti bu yöntem. Siz bunu eger 1 bardakla basaramiyorsaniz arttirarak deneyin derim. Istahinizi bastirabilcek ve sizi doyurabilcek bir yöntem bulmanizi öneririm. Sasirtici bir sekilde bende bu ise yaradi. Bu dünya üzerinde bunu yapabilcek bisey benim icin yok diyordum akliniza gelebilcek her kürü denedim her cayi kullandim kendimi ac biraktim limonlar aci biberler hic birsey bu yesil cay ve bir cubuk tarcinin etkisini yaratmadi. Nasil ictigime gelirsek kahvaltida ben kullanmiyorum. Kahvaltidan sonra eger acikirsam iciyorum ki bu sayede ögün dahi atliyabiliyorum 11 de kahvalti yapip aksam 5-7 arasi acikiyorum. Bir bardak yesil cayi bir cubuk tarcin ekleyerek iciyorum. Cubuk olmasi belkide sart degildir. Evde bulundugu icin direkt kullandim zaten. Basaricaksin emin ol