• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yillarin emeği gitti,toparlayamiyorum.

Biz eşimin batırdığı işin borçları yüzünden 2 ev 3 araba sattık. Hala 100 bine yakın borcumuz var.
5 yıldır kiradayız, yaşımız 40' ı geçti. Muhtemelen birdaha hiç ev alamayacağız.
Hayat inişli çıkışlı, olanla ölene çare yok.
Üzülmeniz o evi geri getirmeyecek. Elinizdekilerle ya mutlu olacaksınız ya da dövünüp duracaksınız.
Ben kabullenmeyi ve önüme bakmayı seçtim, kabullenirseniz üzülmezsiniz. Allah can sağlığı versin.
Sizi cok iyi anliyorum..Çok haklisiniz kabullenemiyorum ve yipraniyorum..

Ah cok haklisiniz dersimi aldim
Üzülme, devir üzülme devri degil. Her gün bak yeni yapılan binalara bölgelere. 1+1, 2
2+1 olur site icinde rezidans tarzi yerlere bak. Birkac esya koyar eşyalı diye kiraya verirsiniz ogrenciye falan. Elinizdeki parayi degerlendirmeye bak. Giden gitmis takilma. Bu mantikla hicbir adami is yapamaz. Bi yerden kaybederken baska yerden kazanirsin hayat boyle bisey.

Ailenizin evi varms,kira vermiyorsunuz .
Yani ben mi cok polyannayım bilmiyorm ama borclar ödenmese zaten ev elden gidermis bi sekilde.
Yani oturup alamadıgınız eve niye bakıp dertleniyorsuınuz?
8 senedir kiradayım.
Hic oturup kiradayım diye dertlenmedim.
Kısmette varsa olur,insanların bu ev merakını hic anlamıyorm.
Ev almayanı vatandaslıktan cıkarmıyorlar sonucta.
Hay ağzına sağlık ya.

Babamın evinde kira nedir bilmezdim
Babamin kiracıları vardı.

Evlendim. 5 senedir kiradayım.

Kiralik ev dalmıyor kimseye. Duruyoruz yani kiralik ev adam yemiyor.

Herkeste bi ev alma derdi. Anlam veremiyorum.

Kiralik eve yağmur mi yağıyor, rüzgâr mi giriyor.

Milletin ayranı yok içmeye atla gidiyor ev almaya. Çok hayret verici bi olay.

Son düzenleme:
Cok yüklü degildi o donem 150 bin tl idi ve evi 500 e sattik.Borcta esimin bir suçu yok aksilikler oldu ama evi satmamaliydi beni dinleseydi 2 hafta sonra faiz düstü kredi cekecektim ve ferahlayacaktik hersey suan bambaskaydi.Çok kahroldu o da ama giden gitti.
Yani 150 bin için 500 bınlık evı satmıs kalan parada arada yörede harcanmıs erımıs gitmiş.keske esınız sızı dinleseydi.150 bın bı sekılde kredı mredı odenırdı ama artik gunumuzde ev almak cok cok zor.saglık olsun ne diyelim.olan olmus .

üzülmeyin sattığınız ev geri dönmeyecek malesef
siz üzüldükçe sadece kendinizi yiyip bitirceksiniz

Cok yüklü degildi o donem 150 bin tl idi ve evi 500 e sattik.Borcta esimin bir suçu yok aksilikler oldu ama evi satmamaliydi beni dinleseydi 2 hafta sonra faiz düstü kredi cekecektim ve ferahlayacaktik hersey suan bambaskaydi.Çok kahroldu o da ama giden gitti.

geçmişte yaşanılan şeyler için, hele de konu para ise bu kadar dertlenilecek bir mevzu haline getirilmemesi gerektiğini düşünüyorum.
benim eşim 6 sene önce ticarete atıldı, iş bilemediğinden dolandırıldı, biz hala borç ödüyoruz ve bittiğinde havaya milyon üzerinde para atmış olacağız.
inanın çok da kafaya takmadım takmıyorum da. eşim o deneyimle işlerini toparladı, ben zaten çalışıyorum, sağlığımız yerinde, ama gecikmeli ama sıkıntılı ödüyoruz borçlarımızı.. yeter ki sağlığımız gitmesin çalışalım her şey yoluna girer diyoruz ve böyle dedikçe de gerçekten hem psikolojimiz hem mali durumumuz düzene giriyor.
sizin elinizde paranız da var altınınız da.. oturduğunuz ev nasıl olursa olsun kira da ödemiyorsunuz.
bence biraz fazla ajite ediyorsunuz durumu.. biraz sakinleşip önemli olanın bunlar olmadığının farkına varmanız lazım..

Elimizde kalanla hemen alamiyorduk biz de birsure birikim yapariz dedik ama kiraya cikmam gerekirdi hata yaptim maddi olarak ta cok farketmedi icini yaptirdik 1 yillik kirayi pesin vermis gibi olduk.Ne birikim olabiliyor ne huzurla oturabiliyorum
Evinizi satıp onların evinde oturduğunuz için her şeye karışmaya kendilerinde hak görüyorlar. İnşallah biran önce toparlarsınız, kendi evinize çıkarsınız.

Borç ödemek için mal satmaya bende inanılmaz karşıyım ya. Çünkü cidden o mal yerine gelene kadar insan yıpranıyor. Vardır her şeyde bir hayır. İşleri toparlarsınız nakit parayla çok güzel bir yere çıkarsınız umarım.

insan bilemiyorki geleceği. nerden bilcektik salgın çıkacak her şey böyle olacak. herkes pişman belli şeylere ben de pişmanım bir ev almadığıma. kredi çekmek istemeyişimden alamadım. ama napalım her gün kahrolarak yaşanmaz. çok şükür bugünümüze deyip yola devam etmek lazım. sürekli düşünürseniz içinden çıkamazsınız. ruh sağlığınız da elden gider sonra.

Ters dalga yemissiniz resmen. Krediler dusunce elde kalan 350 bini pesinat verip cok daha iyi ev alabilirdiniz. Bence esiniz ekonomiden pek anlamiyor. Artik onun akliyla hareket etmeyin.
Simdi ev almak imkansiz hem kredi faizleri yuksek hem ev fiyatlari ucuk. Gecen yil 1 milyona 5+1 ev aldik suan ayni sitede 4+1 ler 1 800 olmus durumda bizim ev 2 milyona dayandi. 11 ayda iki katladi. Su tablo da bile acik ki sakin ev hasretiyle ev alalim kredi cekelim demeyin bu donem. Yine ters dalga da alirsiniz.
Altin almak ya da bitcoin yatirimi mantikli olabilir cok dusukte suan da. Kisa pandemi artarsa bircoin katlayabilir. Ama tabi riskli yatirim dikkatli olun.
ev fiyatlarinda dusme olmaz enflasyon bu kadar yuksekken. Biraz birikimi calistirmaya calisin krediler dusunce ev almaya niyetlenirsiniz. Secimlerden once ekonomi canlansin diye dusuk faizler uygulanabilir.

Back
X