Anneyse anne, her şeyi yapma her şeyi söyleme hakkı yok. Bu hakkı sizler veriyorsunuz. Başka yerde yaşadığınız halde anne etkisi altındasınız. Yaşlıdır tektir, evden güzellikle çıkayım... Bunları o düşünecek siz değil. Akrabalarınız eş ailesi herkes biliyor tanıyor, hiç alttan almaya durumu kurtarmaya çalışmayın. Evlat ayrımı yapan annelerin silinmesi gerektini düşünecek kadar da radikal bakıyorum ben. Oğlunu seven oğlunu tutan oğluyla yaşlansın. O da yetmiyor gelinleri bile sizden üstün görüyor. Herkes kendi hayatından sorumlu, kim nasıl isterse öyle yaşasın, bırakın ne hali varsa görsün. Bu kadar zalimliğe hainliğe karşı yine annem de annem derseniz evliliğiniz de yürümez.
Ayrıca Ahmet şöyle Ahmet'in ailesi böyle diye %100 garantide hissetmeyin kendinizi. Ayıp denen bir şey var, ele güne bu kadar rezil etmeyin kendinizi. Nişanlınız şimdiden bilenmiş abilerinize. Ne gerek vardı her şeyi herkesin gözü önünde yaşamaya? Kaç yıllık evliyim, eşim bugün bile ailemde olan her şeyi bilmez, bilemez. Çünkü gerektiği kadar anlatırım veya söylerim. O ailede inşallah peygamber sabrı vardır da her şeyi kapatır unuturlar. Kangreni kesip atmayı öğrenmelisiniz kusura bakmayın. Anneyse anneliğini bilsin, hiç bir evlat bunu hak etmez. Kendi başınızın çaresine bakmaya kendi kanatlarınızla uçmaya bakın. Biraz dik durun sert olun yahu. Sizi kızdırdığı her seferde çat diye kapatın suratına. Benim şartlarımda kurallarımda görüşürüz, yok aynen devam dersen beni arama sorma diyiverin.
Annem yüzünden eşime ve ailesine çok mahçup oldum diye de sakın eziklenmeyin. Benim ailem benim sorunum, bize yansırsa beraber hareket ederiz ama onun dışında ben çözerim diyin. Sakın o sınırı geçirtmeyin. Annenizi kollamak değil, kendinizi korumak için bu tavsiye. Kötü bir aileden geliyorum demek her şeye tamamım demek değil, herkes ona göre davransın tavrını gösterin. Derinizi kalınlaştırmanız şart.