- 11 Aralık 2018
- 41.417
- 257.446
- 598
- Konu Sahibi Kirpapatyam46
23 yaşına kadar isterse kreşe gidebilir o zamanbir birey o annesi sormuştur kreşe gitmek istiyorum demiş olabilir![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
23 yaşına kadar isterse kreşe gidebilir o zamanbir birey o annesi sormuştur kreşe gitmek istiyorum demiş olabilir![]()
Küçük çocuğu olanda kıysın parasına araba alsın ya da taksiye binsin yatırsın uyutsun çocuğunu?Ben toplu taşıma konusunda sizi haklı buldum. Yaşlılara ve hamilelere yer tanınması zorunluluk değil nezakettir çocuk tercih hakkının olduğunu bilmeli. Bir keresinde büyükşehirde dershaneden çıkmışım elimde ve sırtımda kitap dolu çok yorgunum otobüse binmişim otobüsteki kesimde genelde 40lı yaşlardaki hanimlar, bir tane janti yaşlı amca otobüse biner binmez bana laf ediyor bakıp bakıp bir şeyler diyor en son kalkarken sonunda kalkabildin geç geç diye el hareketleri yapmıştı. Bende o zaman kendinize bir araba alsaydiniz demiştim ve herkes beni cıkcıklamistı ama kimsede o amcaya yer vermemişti. Çocuk okuldan gelmiştir yorgundur,hastadır,sırtında yükü vardır vermek istemeyebilir. Eli ayağı tutan insanlarda küçük çocuktan yer istemesin bir zahmet oturmak onunda hakkı. Kime ne. Veya ekmek almaya gitmek için bile toplu taşıma kullanan var.
Siz sorun diye :) konuyla nasıl bir alakası varAyrıca 6 yaşında çocuk niye kreşe gidiyor?
Size sormadım ki, niye üzerinize alınıp cevap verme gereği duydunuz?Siz sorun diye :) konuyla nasıl bir alakası var
Siz sorun diye :) konuyla nasıl bir alakası var
Komşu konusunda haklı olabilirsiniz sürekli bu tarz bir konuşma insanı zamanla rahatsız eder. Ama toplu taşıma da haksızsınız. Zaten çocuğu şimdiden öyle alıştırmakta doğru değil yaşlılara yer vermek istemeyecektir kendisi de. Oun geçtim aynı şey değil sizin kucağınıza alıp oturmanızla sadece çocuğunuzun oturması çok farklı :)Kızlar gün geçmiyor ki ben size bir şey yazmiyayim sormuyayim.
Bir konsum var aslında severim de ama bir seyinden rahatsız olmaya başladım
Benim ev cephe olarak da konum olarak da kullanım olarak da onun evden çok daha iyi konumda yani kendi öyle söylüyor ve onu tanidigimdan beri her evime geldiginde ah ben alacaktım goruomusun bende şöyle yapayım böyle yapayım şundan da yapayim konuşuyor .
Yani her bir araya geldiğimizde bundan bahsediyor sinirlerim bozuluyor.
Hatta geçen satsan ne kadara satarsın dedi.
Çünkü ben ev değiştirebilirim diyordum hep o da şey diyordu senin ev yeni falan geçen gelmiş satsan ne kadara satarsın evin yıpranmış ona göre fiyat biç satsan ben alayım falan filan.
Rahatsız duymaya başladım artık.
Sizce ne yapmalıyım normal mi bunlar abartıyirmuyum.
İkinci soru
Çocuğa hep ulaşım kullanırız toplu ve genelde ben oturmam onu oturturum.
İnsanlar genelde şey der şu çocuğu kaldırın biz oturalım yada kalksın su çocuk şuna yer versin falan.
Bende sizene diyorum ha ben oturmusum ha kızım ben oturmuş olsam kızım kucağımda olsa bana da kalk diyeceksiniz.
Ama çok yaşlı hasta bebebkli birini görünce kızıma soruyorum yer verlim mi diye bazen veriyor bazen vermek istemiyor ..sizce bu davranışim yanlış mı insanlar mı yanlis
Konu sahibi bu konuda bir akil mi istemis? Belki cocukta gelisim geriliği var, cocugun durumu hakkında en ufak fikir sahibi olmadan neden okula gitmiyor diye anneyi suçlamak bence yanlış ki konu burda bambaşka birsey.Size ne oldu ki?
Okul çağında olan bi çocuk var ortada. Neden ilkokula başlamadığı sorulamayacak mı?
Çünkü saçma bir soru sormuşsunuz ben de yorum yapma hakkimi kullandimSize sormadım ki, niye üzerinize alınıp cevap verme gereği duydunuz?
Konu sahibi bu konuda bir akil mi istemis? Belki cocukta gelisim geriliği var, cocugun durumu hakkında en ufak fikir sahibi olmadan neden okula gitmiyor diye anneyi suçlamak bence yanlış ki konu burda bambaşka birsey.
Yer verme konusunda çocuğa sorulmasını ben de hatalı buldum, burdan yorum yapılsa anlarım da konu sahibini lincleme mantığında olan bazı üyeler yorum dozunu abartıyor diye düşünüyorum
Konu sahibi bu konuda bir akil mi istemis? Belki cocukta gelisim geriliği var, cocugun durumu hakkında en ufak fikir sahibi olmadan neden okula gitmiyor diye anneyi suçlamak bence yanlış ki konu burda bambaşka birsey.
Yer verme konusunda çocuğa sorulmasını ben de hatalı buldum, burdan yorum yapılsa anlarım da konu sahibini lincleme mantığında olan bazı üyeler yorum dozunu abartıyor diye düşünüyorum
Aferin size. Şimdi dağılabilirizÇünkü saçma bir soru sormuşsunuz ben de yorum yapma hakkimi kullandim
He yabir birey o annesi sormuştur kreşe gitmek istiyorum demiş olabilir![]()
Çok saçma bulurum ben çocukların yer vermesini.Çocuk oturmalı çünkü araç ani fren yapabilir vs.Çocuk için riskli.Çocuklarımla yakın mesafe dolmuş dışında ve metro dışında toplu taşıma kullanmadım . Dolmuşta genelde kucağa alınır ama ben çocuğada ücret ödeyip rahat seyahat etmeyi tercih etmisimdir .,Metroda ücretini öderim ve çocuğu ayakta tutmamKızlar gün geçmiyor ki ben size bir şey yazmiyayim sormuyayim.
Benim ev cephe olarak da konum olarak da kullanım olarak da onun evden çok daha iyi konumda yani kendi öyle söylüyor ve onu tanidigimdan beri her evime geldiginde ah ben alacaktım goruomusun bende şöyle yapayım böyle yapayım şundan da yapayim konuşuyor .
Çünkü ben ev değiştirebilirim diyordum hep o da şey diyordu senin ev yeni falan geçen gelmiş satsan ne kadara satarsın evin yıpranmış ona göre fiyat biç satsan ben alayım falan filan.
İkinci soru
İnsanlar genelde şey der şu çocuğu kaldırın biz oturalım yada kalksın su çocuk şuna yer versin falan.
Bende sizene diyorum ha ben oturmusum ha kızım ben oturmuş olsam kızım kucağımda olsa bana da kalk diyeceksiniz.
Ama çok yaşlı hasta bebebkli birini görünce kızıma soruyorum yer verlim mi diye bazen veriyor bazen vermek istemiyor ..sizce bu davranışim yanlış mı insanlar mı yanlis
Birinci soruna gelirsekKızlar gün geçmiyor ki ben size bir şey yazmiyayim sormuyayim.
İkinci soru
Her çocuk 6 yaşında başlamıyor ki okula. Doğduğu aya göre erteleme hakkın var. Yılın son aylarında doğduysa 6 yaşını geçtiği zaman başlatabiliyorsun ki genelde geç göndermeyi tercih ediyor anne babalar. Ya da ocak, şubat doğumlular sisteme göre 6 yı geçtiğinde ilkokula başlatılıyor. Bunların haricinde erken başlatanlar var nadiren. O da pek istenen bir durum değil.Size ne oldu ki?
Okul çağında olan bi çocuk var ortada. Neden
6 yaşında kucağa sığmayan çocuklar da var. Belki haklı bir sebebi vardır.Neden , kucağınıza alıp otursaniz ,bir şey mi olur?
Her çocuk 6 yaşında başlamıyor ki okula. Doğduğu aya göre erteleme hakkın var. Yılın son aylarında doğduysa 6 yaşını geçtiği zaman başlatabiliyorsun ki genelde geç göndermeyi tercih ediyor anne babalar. Ya da ocak, şubat doğumlular sisteme göre 6 yı geçtiğinde ilkokula başlatılıyor. Bunların haricinde erken başlatanlar var nadiren. O da pek istenen bir durum değil.