Yine ben. Bu bana reva mı?

Aynı düşüncedeyim. Gece hayal kurup uyuyacağım yerde evi adam etme hayali kuruyorum uyumadan evel 🤦🏻‍♀️
Benim de annem böyleydi, evde her şeyi biriktirirdi, her şeyi poşetlere koyar oraya buraya sokardı, temizlik nedir bilmezdi. Yaşı ileri ve doğduğu köydeki gibi çul ıslatıp görünen yerleri alırdı, temizlik anlayışı buydu. Evimiz hep karmaşık, düzensiz ve leş gibiydi. Kartonları çöpleri halının altında biriktirirdi, daha neler neler.

Büyüdükçe kavga gürültü hakaret küfür kıyamet derken ben evi adam ettim, eşyaları yeniledim düzenli temizlik yaptım, bir ton şey attım tek kız olarak, çok zor oldu ve çok yıprandım. Eşyaları attığım için sopayla benim üzerime bile yürüdü ama olsun attım kurtuldum :) Benimki iyice elden ayaktan düştü, hafif de engelli, yaş da gidince ipleri hepten elime alabildim. Hâlâ ben temizlik yaparken saydırır😒 Ama evi pırıl pırıl ettim. Bende sağ olsun temizlik hastalığı yarattı kendisi. Deli gibi temizlik yapıyorum artık. Bir yerin temizlendiğine ikna olamıyorum.

Eşyalardan kalabalıktan o kadar tiksindim ki, çok minimalistim, eşyaya kalabalığa tahammülüm yok.

Evden çıkartma bir yere gönderme imkanınız var mı? Ya salacaksınız hiçbir şeye karışmayacaksınız, ki vicdanen rahat olacağınızı sanmıyorum, ben de olamadım ya da anne babanızı bir yere göndereceksiniz, o sırada o evdeki eşyaları atabildiğiniz kadar atıp temizleteceksiniz.

Benim de annem böyleydi, evde her şeyi biriktirirdi, her şeyi poşetlere koyar oraya buraya sokardı, temizlik nedir bilmezdi. Yaşı ileri ve doğduğu köydeki gibi çul ıslatıp görünen yerleri alırdı, temizlik anlayışı buydu. Evimiz hep karmaşık, düzensiz ve leş gibiydi. Kartonları çöpleri halının altında biriktirirdi, daha neler neler.

Büyüdükçe kavga gürültü hakaret küfür kıyamet derken ben evi adam ettim, eşyaları yeniledim düzenli temizlik yaptım, bir ton şey attım tek kız olarak, çok zor oldu ve çok yıprandım. Eşyaları attığım için sopayla benim üzerime bile yürüdü ama olsun attım kurtuldum :) Benimki iyice elden ayaktan düştü, hafif de engelli, yaş da gidince ipleri hepten elime alabildim. Hâlâ ben temizlik yaparken saydırır😒 Ama evi pırıl pırıl ettim. Bende sağ olsun temizlik hastalığı yarattı kendisi. Deli gibi temizlik yapıyorum artık. Bir yerin temizlendiğine ikna olamıyorum.

Eşyalardan kalabalıktan o kadar tiksindim ki, çok minimalistim, eşyaya kalabalığa tahammülüm yok.

Evden çıkartma bir yere gönderme imkanınız var mı? Ya salacaksınız hiçbir şeye karışmayacaksınız, ki vicdanen rahat olacağınızı sanmıyorum, ben de olamadım ya da anne babanızı bir yere göndereceksiniz, o sırada o evdeki eşyaları atabildiğiniz kadar atıp temizleteceksiniz.
Ama sen annenle yasiyomuşsun doğru mu anladim?

O yağları görünce elime yağ çöz alıp telle ovasım geldi.
O baba ile işiniz çok ama çok zor.
Siz evlat olarak fazlasıyla üzerinize düşeni yaptınız, yapıyorsunuz.
Bence artık siz de salın. Bırakın bildiklerini okumaya devam etsinler.
Yoksa bu durumda siz onları iyi edeyim derken, hastalanıp yataklara düşeceksiniz, size de yazık.

vive yine sen ve yine ben:))
ablacım çevremden gördüğüm bildiğim kadarıyla yazayım, hatta kendi evliliğimi de katayım, bir kadın ve bir erkek çok uzun yıllar birlikteyse ilişkileri kemikleşiyor, yanlış bir tabir mi kullandım bilemiyorum da daha net anlaman için şöyle diyeyim zamanla bütünleşiyorlar.

Annenle baban artık bütünleşmiş, sen ne yaparsan yap ne söylersen söyle bunu değiştiremezsin, ayrıca annen babana tam teslimiyet halinde, kendini, evini her şeyi salmış, annen hastalanmadan önce açtığın konuda ailen de olsa görüşmemen gerektiğini söylemiştim ama şimdi annen hasta, ölümün bir sırası yok, kim önce ölür kim geride kalır kestiremiyoruz hiçbirimiz ama insan en azından senin gibi insanlar diyeyim vicdanlı bir canlıdır, hastalık ölüm söz konusu olunca her şeyi dört dörtlük de yapsak o vicdan bizimle, biz vicdanla cebelleşir dururuz.

Diğer konunda da demiştim, ilişkilerine de evlerine de karışma ama annenin hastalığını göz önünde bulundurarak, gözlerini ve kulaklarını kapatıp anneni ziyarete gidersen vicdanen rahat hissedersin zira direkt kestirip atamıyorsan hala vicdanınla boğuşuyorsun demek ki.

Son düzenleme:
Bazen kendi evimde çoğu zaman annemde kalıyorum. Evin tüm sorumluluğu bende, babam vefat etti.
Iste birlikte yasiyosan mudahele etmen daha kolay, ayrica orasi senin de evin oldugu icin hakkin. Vive ailesiyle yasamiyo ki, kendi duzeni ayri artik. Anne babaya soz geciremiyosan, bi yerden sonra uzaktan mudahale.bi yere kadar oluyo bence

Valla baban bi daha senden temizlik beklentisine dair bisey söylerse acik acik konus, ben kadin ayarliyorum istemiyorsunuz, benim adim Hidir elimden gelen budur, kusura bakmayin de
Kuzum konuşmuyor benimle yüzüme bakmıyor. Kutsalı ihlal ettim cevap verdim çünkü.

Iste birlikte yasiyosan mudahele etmen daha kolay, ayrica orasi senin de evin oldugu icin hakkin. Vive ailesiyle yasamiyo ki, kendi duzeni ayri artik. Anne babaya soz geciremiyosan, bi yerden sonra uzaktan mudahale.bi yere kadar oluyo bence
Haklısınız. Ben tamamen kopmayı düşündüm ama vicdanım el vermedi. Bir ara yurtdışında kısa bir süre kendime düzen kurdum; babam hastalanınca döndüm ki evi yine doldurmuş, temizlik hak getire derken; tekrar bir savaşa girdim. Ben kendi düzenimi kurmadan seneler önceden mücadele verdim ve çok zorlayıcıydı.

Kısacası anne baba atsan atılmaz satsan satılmaz. Tamamen kopmak istesen kardeş vs kopuluyor da anne babaya vicdan el vermiyor.

Kuzum konuşmuyor benimle yüzüme bakmıyor. Kutsalı ihlal ettim cevap verdim çünkü.
Babanın dekoderi :))) olayım, biz yemedik yedirdik giymedik giydirdik, ağzından kusmuğunu, poposundan pisliğini temizledik, bir tanecik çocuk yaptık, yaşlandık hasta olduk hanımefendi ana babasının evine gelip bir işin ucundan tutmuyor, neymiş evi süpürmüş çok marifet çok iş yaptı sanki, neymiş eve temizlik yapacak kadın ayarlamış, kendi evini temizletsin o, hem ana babasına bakmıyor kapısını açmıyor hem de evden onu atacakmış bunu atacakmış peh😖

Vive zaten evli barklı sorumlulukları olan bir kadın olarak, senin altından kalkabileceğin bir durum değil bu. Daha büyük çaplı bir müdahale lazım 😅

vive yine sen ve yine ben:))
ablacım çevremden gördüğüm bildiğim kadarıyla yazayım, hatta kendi evliliğimi de katayım, bir kadın ve bir erkek çok uzun yıllar birlikteyse ilişkileri kemikleşiyor, yanlış bir tabir mi kullandım bilemiyorum da daha net anlaman için şöyle diyeyim zamanla bütünleşiyorlar.

Annenle baban artık bütünleşmiş, sen ne yaparsan yap ne söylersen söyle bunu değiştiremezsin, ayrıca annen babana tam teslimiyet halinde, kendini, evini her şeyi salmış, annen hastalanmadan önce açtığın konuda ailen de olsa görüşmemen gerektiğini söylemiştim ama şimdi annen hasta, ölümün bir sırası yok, kim önce ölür kim geride kalır kestiremiyoruz hiçbirimiz ama insan en azından senin gibi insanlar diyeyim vicdanlı bir canlıdır, hastalık ölüm söz konusu olunca her şeyi dört dörtlük de yapsak o vicdan bizimle, biz vicdanla cebelleşir dururuz.

Diğer konunda da demiştim, ilişkilerine de evlerine de karışma ama annenin hastalığını göz önünde bulundurarak, gözlerini ve kulaklarını kapatıp anneni ziyarete gidersen vicdanen rahat hissedersin zira direkt kestirip atamıyorsan hala vicdanınla boğuşuyorsun demek ki.

Müdirem :KK53: yakında beni süresiz banlayıp üstüme bdv’yi kapamazsın inşallah :D

Bahsettiğin kemikleşme durumunu zaten senelerdir annemde görüyorum; o babamı durduracağı yerde babam onu kendine benzetti.

Aslında ben gitmek de istemiyorum ama bahsettiğin vicdan durumundan sanırım bıçak gibi kesemiyorum da.

Vivelamour, yorumlarından tanıyorum ama konularını hiç bilmiyordum. Bu konu temizlik üzerine konuşulmuş ama asıl diğer konuların önemli. Ve annen psikolog, babanın yaptıklarına hiç sesini çıkarmamış, bence asıl suçlu annen. Eğitimi, mesleği olmayan çalışmayan kadınların eşlerine boyun eğmelerini anlarım da, doktor olan muhtemelen maaşı hep eşinden yüksek olan bir kadını anlamıyorum. Hadi ayrılmıyorsun çocuğuna sahip çık. Bence temizlik o kadar önemli değil, yani bir konu vardı eş ailesi gelmişti çok pisti öyle değilse kalorifer yağlanmış, pervaz kirlenmiş çok önemli değil. İçeride şefkat, güler yüz olsa bunlar batmaz.

Müdirem :KK53: yakında beni süresiz banlayıp üstüme bdv’yi kapamazsın inşallah :KK70:

Bahsettiğin kemikleşme durumunu zaten senelerdir annemde görüyorum; o babamı durduracağı yerde babam onu kendine benzetti.

Aslında ben gitmek de istemiyorum ama bahsettiğin vicdan durumundan sanırım bıçak gibi kesemiyorum da.
Baban ona karsi annen gibi davranmani istiyo aslinda. Bunu yapabileceksen ne ala, yoksa uzak dur diyorum babandan.

ben mi anormalim cidden .
neyse .4 günde kokmam herhalde. annem 10 gün annesinin başından ayrılmadı. banyo yapmadı eve geçince yaptı.
temizlik konusuna gelince de bırak annemin evini kv evine iki günlüğüne de gitsem mutfak dolaplarını ay gazını buzdolabını her şeyini yaparım mis gibi. kadın kızar bana iş yapmaya mı geldin gel otur diye .çalışanda bir insanım. evde kız kardeşim olsada yaparım temizlik. bu kadar kirlenmesine ben müsaade etmem bir kere. bilemedim

eski konularinizdan bagimsiz olarak,

bazi kisiler evinde yabanci insan istemiyorlar, bu kisi temizlik icin olacaksa bile rahatsiz oluyorlar, benim bir kac tanidigim kisi var bu sekilde.
ben o yuzden sizin tepkinizi cok fazla buldum, oldugu kadar siz yardim edin, olmadigi durumda da elinizden gelen bu zaten. Annenizle babanizin iliskisi artik bu sekilde, bunu da kabul etmek lazim, su olay uzerinden kendinize "bu bana reva midir" diye soracaginiz bir durum cikaramadim ben acikcasi.

Back
X