Yine ben :)

Aile de arayı yapacaklarına körüklüyorlar aferin. Ayyaş oğlu başına kalınca anası bu sözleri hatırlar artık. Tabi adamı bırakırsanız.
Bırakacağım yahu :) ablası bana kardeşimle boşansanız sana üzülmem ama kardeşim adına üzülürüm demişti onlarda aslında farkında ama işte başlarına kalınca anlayacaklar

Bırakacağım yahu :) ablası bana kardeşimle boşansanız sana üzülmem ama kardeşim adına üzülürüm demişti onlarda aslında farkında ama işte başlarına kalınca anlayacaklar
O zaman kışkırtmayacaklar. Hayırlısı madem.

Konu sahibesi şöyle bir evliliğe neden çocuk?
Gerçekten anlayamadığım için soruyorum.
Adam ayyaş yani eve bakmıyor diyorsunuz aklım almıyor şöyle bir tabloya neden çocuğu dahil ettiniz? Hayatboyu sarhoş babayı çekecek yazık değil mi bu çocuğa?

Konu sahibesi şöyle bir evliliğe neden çocuk?
Gerçekten anlayamadığım için soruyorum.
Adam ayyaş yani eve bakmıyor diyorsunuz aklım almıyor şöyle bir tabloya neden çocuğu dahil ettiniz? Hayatboyu sarhoş babayı çekecek yazık değil mi bu çocuğa?
Neden milyonlarca insan çocukları varken boşanıyor ? Eşim evliliğin ilk yıllarında da içerdi yine bu yüzden tartışırdık ama ayda yılda bir sonra yaşanan bazı sıkıntılar oldu iş kurdu battı alkole vurdu kendini hatta bu dönem benim tam hamile olduğum döneme denk geldi hamileliğimde yaşadım tüm bu sıkıntıları bir kere çocuğumu sarhoşken eline almak istedi kırarım o elini dedim o oldu evden kovdum sarhoş eve giremedi çocuğum varken bende gergin alkollü eve gelen beni döven adamdan çocuk yapmadım yargılamak isterseniz tabi yargılayın ama önce sormanız daha iyi olur

Neden milyonlarca insan çocukları varken boşanıyor ? Eşim evliliğin ilk yıllarında da içerdi yine bu yüzden tartışırdık ama ayda yılda bir sonra yaşanan bazı sıkıntılar oldu iş kurdu battı alkole vurdu kendini hatta bu dönem benim tam hamile olduğum döneme denk geldi hamileliğimde yaşadım tüm bu sıkıntıları bir kere çocuğumu sarhoşken eline almak istedi kırarım o elini dedim o oldu evden kovdum sarhoş eve giremedi çocuğum varken bende gergin alkollü eve gelen beni döven adamdan çocuk yapmadım yargılamak isterseniz tabi yargılayın ama önce sormanız daha iyi olur

Bakın gemiye binersiniz, denize açılırsınız, fırtına çıkar gemi batar bu konuda bir şey yapamazsınız neden bindim diyemezsiniz başka gemiye binseydiniz o da batabilirdi. Kader, kısmet, şans dersiniz.

Amma velakin dibinde çatlak olan, su alan gemiye binerseniz 500m sonra da o gemi batınca kader kısmet diyemezsiniz. Batacağı belli olan gemiye binip sonra da Allah Allah kader böyleymiş diyemezsiniz alakası yok çünkü.

Elbette insanlar boşanoyor. Ama siz alkole meyilli bir insanla evlenip sonra da ama diğer evlilikler de bitiyorrr diyemezsiniz alakası yok çünkü. Adam ilk yıllardan beri içiyor demişsiniz, gidişatın bu olacağı belliymiş. Düzelme durumu olmayan bir adamı baba yapmak bence akıl karı değil. Bana kalırsa siz bu evlilik düzelir şeklinde pembe bulutlarda gezmişsiniz çocuğu da ona sebep yamışsınız ama gerçekler ortada.

Bakın gemiye binersiniz, denize açılırsınız, fırtına çıkar gemi batar bu konuda bir şey yapamazsınız neden bindim diyemezsiniz başka gemiye binseydiniz o da batabilirdi. Kader, kısmet, şans dersiniz.

Amma velakin dibinde çatlak olan, su alan gemiye binerseniz 500m sonra da o gemi batınca kader kısmet diyemezsiniz. Batacağı belli olan gemiye binip sonra da Allah Allah kader böyleymiş diyemezsiniz alakası yok çünkü.

Elbette insanlar boşanoyor. Ama siz alkole meyilli bir insanla evlenip sonra da ama diğer evlilikler de bitiyorrr diyemezsiniz alakası yok çünkü. Adam ilk yıllardan beri içiyor demişsiniz, gidişatın bu olacağı belliymiş. Düzelme durumu olmayan bir adamı baba yapmak bence akıl karı değil. Bana kalırsa siz bu evlilik düzelir şeklinde pembe bulutlarda gezmişsiniz çocuğu da ona sebep yamışsınız ama gerçekler ortada.
Tabi ki tartıştık önceleri bu yüzden ama hangi insan işlerin daha kötü olacağını varsayarak bir varsayım üzerine bitirir evliliğini sonuçta o gün tartışma bitiyor ertesi gün beraber güzel vakit geçiriyorsun gülüyorsun hayatı paylaşıyorsun amacım kendimi aklamak değil daha öncede yazdım salaklık boyutunda saflıklar yaptım ama alkolü fazla kaçırdı diye kızdığım eşim bana hakaretler edecek hamileliğimde kötü davranacak bunları başka biri söylese gülerdim insan geleceği bu denli net tayin edemiyor bazen hele ki çoğu kadın duygusal davranıyoruz zaten bizim evliliğimizin asıl bitmesinin sebebi benim ona hakettiğinden çok onun bana hakettiğimden az değer vermesi bu durumda kendimden çok kızıma haksızlık ettim evet

çoğu şeyi çok geç farkediyorum kızım babasız büyümesin

dün bana kızmıştınız olsun yine kızın sorun değil..
bir kadın bir erkeği istemiyorsa gerçekten, bahaneyi çocuğum babasız büyümesin yönünde değil çocuğum zaten babasını görecek elimden geldiğince eksiklik yaşamasına izin vermeyeceğim yönünde geliştirir..

Oldu bebeğim suyunda da koyayimmi deseydin sen benim aileme saygısızlık yap maddi manevi beni mağdur et neymiş kahvaltı hazirlamadin süslenmedin pardon lordum bilemedim ben onu de sen bi kendine gel önce diyemedinmi

dün bana kızmıştınız olsun yine kızın sorun değil..
bir kadın bir erkeği istemiyorsa gerçekten, bahaneyi çocuğum babasız büyümesin yönünde değil çocuğum zaten babasını görecek elimden geldiğince eksiklik yaşamasına izin vermeyeceğim yönünde geliştirir..
Ben babasız büyüdüm arkadaşlarıma babaları sarılırken gezdirirken yaşadığım üzüntüyü düşünüyorum ara sıra yoksa elbette elimden geldiğince hissettirmem zaten babası da bir anda Yok olacak değil ama benim en büyük hatam önceden aldığım sinyalleri görememiş olmam kızmak konusunda ise direk haşlamak yerine akıl almaya destek aramaya açıyoruz burada konu haksızsam ki bende de hata büyük bunu kırmadan dile getirirseniz zaten buruk olan ruh halimiz iyice bozulmaz yine de kendi adama özür dilerim

Oldu bebeğim suyunda da koyayimmi deseydin sen benim aileme saygısızlık yap maddi manevi beni mağdur et neymiş kahvaltı hazirlamadin süslenmedin pardon lordum bilemedim ben onu de sen bi kendine gel önce diyemedinmi
Dişlerini ayda yılda bir fırçaladığın gerçeğini unuttun herhalde dedim bende :)

Bu adam evliliği bitireceğinizin farkında mı?
Madem arada çocuk var önce güzelce konuşun derim. Ya tedavi ol ya ben evliliği bitirvem diceksiniz açık ve net başka çaresi yok.

Bu adam evliliği bitireceğinizin farkında mı?
Madem arada çocuk var önce güzelce konuşun derim. Ya tedavi ol ya ben evliliği bitirvem diceksiniz açık ve net başka çaresi yok.
Bitirmek istediğimin farkında ama artık sürmez bu evlilik alkolü bıraksa ne olacak bencilliğini de bıraktırabilecek miyim ailesini bıraktırabilecek miyim hepsi zor günde gösterdi gerçek yüzünü onca hakareti siğneye çekebilecek miyim hiç zannetmiyorum sadece ayak diremesin diye ikna etmeye çalışıyorum yok ayak direyecek olursa zorla bitireceğim

Ben babasız büyüdüm arkadaşlarıma babaları sarılırken gezdirirken yaşadığım üzüntüyü düşünüyorum ara sıra yoksa elbette elimden geldiğince hissettirmem zaten babası da bir anda Yok olacak değil ama benim en büyük hatam önceden aldığım sinyalleri görememiş olmam kızmak konusunda ise direk haşlamak yerine akıl almaya destek aramaya açıyoruz burada konu haksızsam ki bende de hata büyük bunu kırmadan dile getirirseniz zaten buruk olan ruh halimiz iyice bozulmaz yine de kendi adama özür dilerim

özüre gerek yok. kızmadım, kırılmadım öyle olsa tekrar yazmazdım zaten..
sizin içinde bulunduğunuz durumu sağlıklı göremediğinizi düşünüyorum.
sinyallere gelince onlar olmuş bitmiş artık, şimdi ne yapacağınıza ne yapmak istediğinize karar vermelisiniz. geçmiş için kendinize kızmanın ahlanıp vahlanmanın üzülmekten başka faydası yok.
benim önceki konuda da bu konuda da farkettiğim şey bahanelerin ardına sığınmanız, bunu dile getiriş biçimim size sert gelmiş olabilir ama yanlış olduğunu düşünmüyorum. yani kalkıp kocamı seviyorum o yüzden deseniz amenna. siz mesela dün evi temizleyip öyle gideceğim yazdınız. gidecekseniz niye temizlediniz adam ne içinde yaşarsa yaşasın mantık olarak bakınca..
neyse artık çok fazla boşanma var. her iki oğlumun sınıfında da anne babası boşanmış çocuklar var. bizim zamanımız gibi değil çocuklar daha kolay kabullenebiliyor. eminim benden yaşça oldukça küçüksünüz inanın benim zamanımda daha zordu sır gibi saklanırdı..

özüre gerek yok. kızmadım, kırılmadım öyle olsa tekrar yazmazdım zaten..
sizin içinde bulunduğunuz durumu sağlıklı göremediğinizi düşünüyorum.
sinyallere gelince onlar olmuş bitmiş artık, şimdi ne yapacağınıza ne yapmak istediğinize karar vermelisiniz. geçmiş için kendinize kızmanın ahlanıp vahlanmanın üzülmekten başka faydası yok.
benim önceki konuda da bu konuda da farkettiğim şey bahanelerin ardına sığınmanız, bunu dile getiriş biçimim size sert gelmiş olabilir ama yanlış olduğunu düşünmüyorum. yani kalkıp kocamı seviyorum o yüzden deseniz amenna. siz mesela dün evi temizleyip öyle gideceğim yazdınız. gidecekseniz niye temizlediniz adam ne içinde yaşarsa yaşasın mantık olarak bakınca..
neyse artık çok fazla boşanma var. her iki oğlumun sınıfında da anne babası boşanmış çocuklar var. bizim zamanımız gibi değil çocuklar daha kolay kabullenebiliyor. eminim benden yaşça oldukça küçüksünüz inanın benim zamanımda daha zordu sır gibi saklanırdı..
Dün de söyledim o evde afedersiniz kedi köpek bile rahatsız olur durmaz ben nasıl kızımı barındırıcam bütün evi havalandırdım sirkeli suyla sildim mikrop yuvası olmuş şuan olmayacağını kabulleniyor eşimde gerçekten bitmesini istediğimi kabulleniyor yoksa ayak direyecek daha önce de gittim geri döndüm yine gitmeyecek diyor kendince ama artık ikna oluyor kabulleniyor güzelce bitirmek istiyorum ama dün konuştum güzelce bugünde konuşacağım baktım olmuyor davaya alkol cezasını ve bir şahidi ekleyip yine boşanacağım bahane konusunda da haklı olabilirsiniz insan kendini iyi değerlendiremiyor dışardan bir göz farkediyor herşeyi

Daha önce çok ilgiliyken birden mi kestiniz acaba? Alkol sorunu öyle hemen ortaya çıkan bir durum değil düzenli olarak alkol alanlarda, evlenmeden önce de içiyor muydu

Ya çok üzgünüm ama yaşadığınıza gerçekten başka bir isim koyamıyorum. Yaşadığınız evlilik değil, kölelik. Adam sizinle temel ihtiyaçlarını karşılayın diye evlenmiş (yemek, temiz bir barınak, seks), ne sevgi var aranızda ne de saygı. Ha sizinle evlenmiş ha bu ihtiyaçlarını karşılayacak bir robotla evlenmiş. 3 günlük dünyada şunları kendinize reva görüyorsanız bir şey diyemem ama sevmek, sevilmek, insanca muamele görmek hakkınızdır.

Ya çok üzgünüm ama yaşadığınıza gerçekten başka bir isim koyamıyorum. Yaşadığınız evlilik değil, kölelik. Adam sizinle temel ihtiyaçlarını karşılayın diye evlenmiş (yemek, temiz bir barınak, seks), ne sevgi var aranızda ne de saygı. Ha sizinle evlenmiş ha bu ihtiyaçlarını karşılayacak bir robotla evlenmiş. 3 günlük dünyada şunları kendinize reva görüyorsanız bir şey diyemem ama sevmek, sevilmek, insanca muamele görmek hakkınızdır.
Doğru söze ne denir :)

evlendiğimiz günden beri gerek alkol problemi gerek eşimin bencilliği yüzünden sürekli bir kavga halindeyiz hatta burada bunlarla alakalı bir çok konu açtım özellikle hamileliğim sürecinde eşim sürekli alkollü geldi eve duymadığım ağır laf hakaret kalmadı ev işine hiç elini sürmemesi yetmez çorabını giysilerini yerlerden toplarım bir yemek yapar her yer yağ pislik içinde yemeği yapar mutfağı dağ gibi bırakır vs. Aileme saygısızlıkları falan aklınıza ne gelirse var ehliyetini alkolden kaptırdı bir yıl işsiz gezdi milyarlarca birikmiş parayı alkolle yedi daha niceleri dün tartışırken bana sende hiç giyinip süslenmedin evde benim için hiç işten gelince Kocacım deyip boynuma sarılmadın hiç düzenli yemek yapıp sabahları kahvaltımı hazırlamadın evliliği bunlar ayakta tutar tek suç benim değil dedi ve beni suçlu psikolojisine soktu evet üç öğün yemek yapmadım çünkü bir gün beğenip yiyorsa diğer gün yaptığımı sevmeyip kahvaltı ediyordu bende çok sık yemek yapmadım ya da haklı sürekli evde ona süslenmedim kavgadan gürültüden yapmadım düşünüyorum bu kavgalar olmadan evliliğimin ilk günlerini sabah uyanır kahvaltısını hazırlardım elimden geldiğince yemek yapardım ama sonrasında sürekli eşimden kaynaklı sorunlarımız kavgalarımız oldu bu kavgaların arasında barıştığımız zamanlar da da yapmadım ama bu onu haklı yapar mı ? Ki ben her türlü maddi manevi destek oldum ona gecelerce saçlarını sevip uyuttum evde sırtına masajlar yaptım sürekli evde bir elim üzerinde Yok yanaklarını sevdim Yok kollarını sevdim Yani dantelli gecelik giymedim üç öğün çeşit yemek yapmadım aşkım bebeğimm diye sürekli onu yüceltmedim diye bu onu haklı yapar mı ? Artık psikolojim bozuldu lütfen küçümsemeden düşüncelerinizi söyler misiniz

Kadınlara emek verdiği,iyi niyetli olduğu konularda hakaret etmek, kadınlığına yada ilgisine dil uzatmak bu basit erkeklerin birinci numarası maalesef. Sen herşeyi tam yaptın ,o suçunu ört bas etmek için sende kusur buluyor. Bu ağızları da oradan buradan çok alırlar. O da kadın olsun bir hoş geldin desin güleryüz östersin diye poh pohlanırlar. gerisi rtük bipi .........

Kadınlara emek verdiği,iyi niyetli olduğu konularda hakaret etmek, kadınlığına yada ilgisine dil uzatmak bu basit erkeklerin birinci numarası maalesef. Sen herşeyi tam yaptın ,o suçunu ört bas etmek için sende kusur buluyor. Bu ağızları da oradan buradan çok alırlar. O da kadın olsun bir hoş geldin desin güleryüz östersin diye poh pohlanırlar. gerisi rtük bipi .........
Bir insan kendi bu kadar suçunun içinde sende gereksiz yere Işık’ları açık bırakır diye bahane bulur mu buluyor işte başka suç bulamıyor hemen ilk aklına gelen kadınlığa dil uzatmak

Sizi tanımıyorum ama Yaşadığınıza gerçekten üzüldüm. Bebeğiniz de çok küçükmüş. Keşke bir çözümünü bulabilseniz herşey için. Ama dediğiniz alkol, hakaret, sorumsuzluk, ailenin sizi desteklememesi de zor. Yoksa Emin’im mutlu olsanız maddi zorluklara göğüs gerebilirsiniz. En mutlu olmanız gereken zamanlar, bebeğinizle neşelenmeniz gereken zamanlar bu vakitler. Onu sevip ilgiyle büyütmeniz, neşeyle elinden tutmanız, oyunlar oynayıp eğlenmeniz ve aile bağlarınızı güçlendirmeniz, topluma mutluca sağlıklı bir birey yetiştirmek için çabalamanız gerekirken.. Böyle bir durumla karşı karşıya olmak acı vericidir. Sizin gibi bu tür sorunları yaşayan tüm aileler ve çocuklar adına da üzgünüm..Ümit ediyorum ki bazı şeyler düzelir. Eşiniz hatalarını anlar. Ailesinden uzak durursunuz.. belki acınızı Yok etmez ama hafifletir. Hakkınızda hayırlısı olsun. Dua edeceğim sizin için. Belki yukarıda saydığım o güzel günleri yaşarsınız.

Back
X