Yine bir Canan Karatay klasiği :((

Rizeli-53

önce vatan sonra sevdam ...
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2016
7.212
4.182
103
Kızlar şu meşhur Canan Karatay ı izledim bugün. Çin'de hamile kadınlara günde 10 tane yumurta yediriyorlarmış. Bebeğin otizim olmaması için. Çöl faydalı mutlaka yumurta yemeliler falan dedi. Ve ben günde 1 tane bile yiyemiyorum. Kızımı hamileyken zar zor hafta 3!kez yiyordum ama bunda hiç siz ne yapıyorsunuz yiyebilen var mı??
 
valla ne yalan söyleyeyim canan karatay ın söylediklerinin 10 da 2 si doğruysa kalanı fazla abartı geliyor bana. günde 10 tane yumurta alerji yapar onu geçtim kolesterol yapar onu da geçtim karaciğeri safra kesesi iflas eder insanın günde 10 yumurta nedir. sporcular ancak yiyor bu kadarını onlarda 10 bütün yumurta yemiyor sonra da deli gibi spor yapıyor. yememenin otizmli çocuğa sebep olabileceğine de pek inanamıyorum. yeğenim zorlu gebelik sürecinde hafta 2 kere yumurta yediyse kendini şanslı hissetmiştir. 1,5 yaşında oğlunda da herhangi bir beliri almadık biz cin gibi etrafa ışık saçar maşallahı var birazcık yaramazdır her çocuğun olacağı kadar. böyle şeyleri kafanıza takmayın bence. kafanıza takacaksanız da bilimsel dayanağı var mı diye araştırın önce bence. sağlıkla alın bebeğinizi kucağınıza
 
Doktorum günde Bi tane dedi ama yumurtanın sıfatını görünce bayılasım geliyor. Sağlıkla gelse dünyaya şu hamilelik stresinden kurtulsam Allah'ın izniyle
 
Bende dün izledim ve kafam acayip karisti yaa seker yukleme testinde yumurta konusunda hasliyorum minik minik dograyip icine birgun dereotu birgun naneli dograyarak yiyorum yoksa kuru kuru yenmiyor yaa bazende baharatli yiyorum birde sabah yemen sart degil canim cok aciktiginda kaynat hemen bir tane ye bebegin beyni icin falan cok iyiymis
 
Doktorum günde Bi tane dedi ama yumurtanın sıfatını görünce bayılasım geliyor. Sağlıkla gelse dünyaya şu hamilelik stresinden kurtulsam Allah'ın izniyle
çokta zorlamamak gerekli bence. yiyebildiğiniz kadar yiyin doktorunuzun tavsiyesine uymaya çalışın. ama illa yiyeceğim diye hayatı kendinize zindan etmeyin.
 
Ay olur mu hiç kolesterol tavan yapar aşırı proteinden zehirleyebilir insan..o kadının dediklerine kulak asmayın lütfen sağlıklı beslenmeyle alakası bile yok Ayrıca bu saçma fikirleri yüzünden sürekli meslekten men cezası alıyor takip ederseniz
 
Hamilelikte yumurta çok çok çok çok önemli diye biliyorum günde uç Öğün yumurta yiyen hamile arkadaşımı biliyorum çok saglikli çocuğu maşallah doktoru söylemiş ona günde uç tane diye
 
Canan Karatay'a son derece inanan ve güvenen biriyim yumurta konusunda söyledikleri doğru olabilir diye düşünüyorum bende az yiyorum ama mesela haftada 3-4 kere ancak yiyorum. Ama şeker yüklemesi vs konularında onun sözünü dinleyeceğim. Kitaplarını da aldım okuyorum çok faydalı
 
Kızımda şeker yüklemesi yapmadım. Bende az buçuk mantıklı buluyorum ondan kafama takıldı zatem
 
Ya gunde 10 tane nedir kizlar gunde 1 veya 2 dese neyse bi tane arkadasinda dedigi gibi ancak sporcular yiyebilir o da tam degil, ki bazen insanin midesi aliyor bazen almiyor ben bikac gundur yumurta kelimesinden bile tiksiniyorum. Bu arada bu gun canim acaip bi sekilde yogurtlu yumurtali bi kek cekiyor boyle sade normal bi kek ama yumurta var icinde tam pisiyor mu pismiyor mu kekte bilmiyorum kararsiz kaldim yapip yapmamakta gecenlerde de bi konu vardi burda kek yemeyin falan diyorlardi sizce bi sakincasi varmi kek yesem? Illa vardir hamileliginde yiyip yemiyem gorusleriniz neler?
 
Benim doktorum miden neyi alıyorsa canın ne istiyorsa ye çekinme dedi. Kek konusunda da 10 haftalık hamileyim yaklaşık 2 haftada bir yapar yerim çok da güzel oluyor çayın yanında valla :)
 
Benim doktorum miden neyi alıyorsa canın ne istiyorsa ye çekinme dedi. Kek konusunda da 10 haftalık hamileyim yaklaşık 2 haftada bir yapar yerim çok da güzel oluyor çayın yanında valla :)
Bende yapiyorum genelde canim sonucta yumurta suda 10 dakikada haslanilan pisen bisey kek en az yarim saat kirk dakika pisiyo cig kalmaz diye dusunuyorum ama gecen gun bi konuda yok kek yemeyin yumurta var falan diyolardi kafam allak bullak oldu resmen. Gecen hafta islak kek yaptim bende sosunu ayri yaptim ve yumurta kullanmadim sosunda tabi ama icine kirdim sonra o konuyu gordum icim icimi yedi dedim icindede mi cig kaliyo acaba.
 
Ben yumurtayı cok severim, her türlüsünü yerim. Her sabah mutlaka yiyorum. Hem tok tutuyor, hemde cok lezzetli. Bazen aksamları kepek ekmeği ve menemen yapıp yiyorum, yagsız, cok hafif oluyor.
 
O kadar ince düşünmemek gerek diye düşünüyorum.Sonuçta zaten gdolu besleniyoruz. Ne kadar dikkat etsek de karatayın dediği gibi istersen 10 saat pişir bir yumurta 24 saatte tavuktan çıkarken lambaların altında gecesini gündüzünü şaşıran tavukların 12 saatte çıkarttıkları yumurtaları yiyoruz biraz da böyle düşünmek lazım. Allah'a sığın ye Canın ne isterse.
 
Ümit aktaşla olan programdan bahsediyorsan ben de izledim. Canan Karatayin söylediği herşeye inanıyorum. caya tereyağ koyup için dedi millet ayağa kalktı saçmalıyor diye.annem dün benim dedem de öyle içerdi çocukken ben de içmiştim dedi cok şaşırdım. İllaki 10 yumurta yiyin demiyor.yiyebilirseniz yiyin zararı yok faydası var diyor. Söylediği gibi beslenebilsek keşke herşeyin dogalina ulasabilsek gerçekten çok sağlıklı oluruz. Ama çok zor. Vücudumuzu dinleyelim ona göre beslenelim de dediler. Yumurtayı miden almıyorsa kendini zorlamanın da anlamı yok. Strese girmek de sana ve bebeğine zarar verir
 

Kek yemeyin degil islak kek yemeyin dediler.
Islak keki islatirken cig yumurta kullaniliyor cunku.
Normal kek 170 180 derecede en az 45 dk pisiyor. Yumurtanin cig kalmasina imkan var mi? Normal kek yiyebilirsiniz.
 
Bilmediğiniz konularda ahkam kesmeseniz keşke. Meslekten men cezası ne için verildi onu bile bilmezsiniz ama gelip böyle yazarsınız. Söz konusu 15 günlük ceza etik olmayan yöntemlerle tartışma için verildi. İnsanları öldürecek, mahvedecek bir şey dediği için olsa 15 gün mü olurdu?

Elinize daha bir kitabını alıp okudunuz mu? Hayvansal yağlar, kolesterol neden faydalıdır biliyor musunuz? Vücudun doğla yağları yakabildiğini biliyor musunuz?
Benim yakınım kendisinin dediği şekilde beslenerek 40 kilo verdi, insülin iğnesi kullanmaktan kurtuldu.
 
Çinliler yiyor diyesaglikli yada cok iyi oldugu nerden belli. Kanitlanmis bir sey degilki. Cinliler baska sey yese bizdeni yiyecez. Bizim yiyecek kulturunuzde farkli. 19 tane yumurta yiyorlarsa gun icinde yedikleri bizden farkli. Kendi yedigimiz besinler icinde kiyaslama yapilmali. Tvde herkes besinleri anlatiyor artik. Anlattiklari arastirilip kanitlanmismi ona bakarak tuketiyorum. Beyazini sporcular yiyip ancak yakiyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…