Yine bir elti fenalığı

Eltin yokmus gibi davran
Farzet ki uzak bir komsu
Ne yapmis ne etmis kimi cagirmis kime gitmis..hiccc ilgilenme.

O zaman fazla takmazsin.

Geçen hafta sözlendim. Eltim olacak insanın fenalıgını daha önce yazmıştım.

Eltim bugüne kadar sözlümün ailesini hesaba almamış, ayda yılda bir gidip gelirmiş. Kendi ailesiyle aile apartmanında yaşıyorlar.

2 tane görümcem var iyiler bana karşı seviyorum. Temmuz’da nişanım var ufak tefek alışveriş yapıyoruz, o taraftan görümcem koşuyor bizimle birlikte çünkü k.validem yaşlı ve hasta. K.pederim hiçbir evladına bir şey yapmamış. Sözlüm kendisi biriktirmiş bugüne kadar ve şuan birikimleriyle bir şeyler yapmaya çalışıyor. Zamanında abisi çalışıp kenara koymadığı için şuan yapılanlar eltime batıyor. Bana şu yapılmamıştı sana bu yapılıyor. Ağzının payını verdim sustu ama içten içe hasetleniyor biliyorum.

Hesaba almayan elti kişisi şimdi sözlümün ailesini kıymete bindirdi. Her gün ya evine çağıyor, ya sözlümün ailesine geliyorlar. Sanırım onları benimle paylaşamıyor. Bu davetlerin hiçbirisinde ben yokum. Birde nispet yaparcasına mesaj atıyor.

Ki benim ailem sürekli ablamlarla toplandığımızda sözlümü de çağırır ayrım olmasın gibisinden. Fakat ben hiç davet edilmiyorum sanki dışlanıyorum.
Sizce tavrım ne olmalı ?

Niye cagirmadi diye bozuluyorsunuz anlamadim. Daha guzel, siz olmadan birlessinler. Sonra size iyilik olarak doner bunlar. Simdi size nasil guzellik yapiyor anlamaniz zor.

Hazirliklariniza bakin, guzel gunlerin kiymetini bilin. Eltinin hasetlenmis olma ihtimaliyle guzel gunlerinizi plan yaparak gecirmeyin.

Evlilige savasa girer gibi taktiklerle planlarla girmeyin. Akisina birakin. Hayat size zaten en uygun yolu cizecek. Bazi durumlar yasarken mudahale etmek en guzeli.

Birbirinizi tanımadan bu nefret niye?

Belki gerçekten kıskanmıştır sizi. Şimdiden şöyle yapıcam böyle davranıcam diye kararlar almak yerine akışına bırakın. belki tanıyınca seversiniz birbirinizi. Ama baktınız olmuyor uzak durursunuz.

Geçen hafta sözlendim. Eltim olacak insanın fenalıgını daha önce yazmıştım.

Eltim bugüne kadar sözlümün ailesini hesaba almamış, ayda yılda bir gidip gelirmiş. Kendi ailesiyle aile apartmanında yaşıyorlar.

2 tane görümcem var iyiler bana karşı seviyorum. Temmuz’da nişanım var ufak tefek alışveriş yapıyoruz, o taraftan görümcem koşuyor bizimle birlikte çünkü k.validem yaşlı ve hasta. K.pederim hiçbir evladına bir şey yapmamış. Sözlüm kendisi biriktirmiş bugüne kadar ve şuan birikimleriyle bir şeyler yapmaya çalışıyor. Zamanında abisi çalışıp kenara koymadığı için şuan yapılanlar eltime batıyor. Bana şu yapılmamıştı sana bu yapılıyor. Ağzının payını verdim sustu ama içten içe hasetleniyor biliyorum.

Hesaba almayan elti kişisi şimdi sözlümün ailesini kıymete bindirdi. Her gün ya evine çağıyor, ya sözlümün ailesine geliyorlar. Sanırım onları benimle paylaşamıyor. Bu davetlerin hiçbirisinde ben yokum. Birde nispet yaparcasına mesaj atıyor.

Ki benim ailem sürekli ablamlarla toplandığımızda sözlümü de çağırır ayrım olmasın gibisinden. Fakat ben hiç davet edilmiyorum sanki dışlanıyorum.
Sizce tavrım ne olmalı ?
Emrinin maksadı sözlünün ailesiyle içli dışlı olup kendini ön plana çıkarıp seni saf dışı bırakmak.işin zor

Birde şöyle düşün içinde kalmıştır ,özenmiştir,kiskanmistir 17 yaş büyük diyorsun evlenelide çok olmuştur o zaman yapılan şeylerle simdikiler aynı değil 99 da kuzenim kinasinda saten düğmeli pijama takımı giymişti o zamanlar öyleydi şimdi farklı ,tavır alma daha yolun çok başındasin .hesap kitapla taktikle yürümez bu işler emin ol ,sen her zaman saygılı ol gerekli mesafeyi koy ama buz gibi de olma kazanan sen olursun düşmanın değil sonuçta

Elti yi bu kadar abartmayın kv vs gidip gelmesini falan boşverin şimdiden takarsanız güç bulur kendinde

bu küçük eltimin sözlü olan kaynımın sözlüsüne ona bilezik alınmayacak düğünü şöyle yapılacak bana bunlar yapılmadı denmesine dönmüş

Kaynananı, kayınbabanı eltin aldı diyemi üzülüyorsun? Kız git hemen birine sadaka ver. Allah muhabbetlerini artırsın diye dua et. Ne demek istediğimi evliliğin en geç 3. Ayndan anlayacaksn

Her ailede garip tipler var, sözümde eşimin teyzesi benim kızıma böyle çiçek alınmadı,(normal bir buket gül yani kıskandığı da ) benim gelinimin ailesi böyle değil, benim gelinim böyle değil diye ağlamış yol boyunca(ailem şunu alın bunu alın diye bişey istemedi, söz alışverişi için ısrar ettiler ben de sadece sıradan bir elbise ve ayakkabı aldırdım. Bir de alyans. Kıyafetimi kendim almıştım zaten Başka bişey istemiyorum dedim diye kadının içine oturmuş.) Ki gelinini kendisi bulmuş, beğenmiş. Kızın evleneli olmuş 10 yıl neyin hırsı, Kadın sudan sebeplerle kına günü küsüp, düğüne gelmedi. Noldu peki benim işime geldi 3 yıldır muhattap olmuyorum. çok memnunum yaptıklarını duyduktan sonra böyle bir tiple yüz yüze gelmek istemezdim. Canıma minnet oldu.

Iyi de zaten sozleneli 1hafta olmuş cagirmayabilir yani resmi olarak elti bile değilsiniz hele bi evlenin imzalar bi atılsın bakalım.
Daha nişanı var bunun bu kadar sık gidip gelmeler yorar bıktırır insanı zaten ne gerek var mesafe her zaman daha iyidir.
Ayrıca o da onların kaç yıllık gelini yani olabilir sorunları zamanında neler yaşadı kimbilir size inat veya değil arayı düzeltmek isteyebilir.
Içten içe de imrenebilir kiskanadabilir bunlar gayet insanî duygular abartilmadigi sürece.
Cagirirsa çağırsın onların ilişkisine siz karışamazsınız ki.
Sizi de cagirmayabilir dediğim gibi saha 1 haftalık sozlusunuz nihayetinde belki de mesafeli olmak istiyordur.

Bence önemseme bunlar hep zamanla düzelecek şeyler
Sizde davet yaparken eltini falan çağırın insan olmak böyle bişey diye gösterin

Eltinin hevesi geçer bi zaman sonra tekrar uzaklaşır kayınvalideden yeterki sen olayı yatışa, rekabete çevirme.
Evlenince sende onu çağırmazsınolur biter. Sözlün biriktirmiş harcıyor onu ilgilendirmez alttan alıp kendini ezdirme.

Benim sülalemde o kadar toaf insanlar var ki. Artik takmiyorum bile. Sizde öyle yapin. Kiskandigini biliyorsunuz. Durumun aslinda sizinle alakasi yok yani

Su eltilerin konularini okudukca kaynım evlenince ileride uzaya taşınsın istiyorum

Olabilir özenebilir belki içinde ukte kalmıştır hemen yok kıskanıyor hasetleniyor demek yerine siz biraz yakın davransaydınız daha sözlüsünüz şimdiden eltiyi kafaya takmışsınız alıp ettiklerinizden de bu kadar haberi olmasın görüşsün gitsin boşverin her gittiğinde çağırmak zorunda değil ki.siz gidin görün onların arasındaki ilişkiye karışmayın

Back
X