Yine bir kayınvalide sorunu

bebeğinize alışveriş yapmak için neden kaynananızı çağırıyorsunuzki.anne baba olarak bunun keyfini çıkarın şimdi onlar gelince yine herşeye karışıp keyfinizi bozacaklardır.kaynananız aradığında da bence politik davranın.hep aklımda siiz araycam ama araya hep brieşyler giriyor malum hamilelik ev işi yapınca yoruluyorum dersiniz sonrda unutuyorum.bence bozuntuya vermeyin ama çook iyi olmayın mesafe olsun aranızda yoksa sorunlar tekrarlar.yüz vermeyin çok fazla.arayın arada nasılsınız diyip kapatın.bu kaynanalara çok yüz vermeye gelmez tepene çıkar

bebeğinize alışveriş yapmak için neden kaynananızı çağırıyorsunuzki.anne baba olarak bunun keyfini çıkarın şimdi onlar gelince yine herşeye karışıp keyfinizi bozacaklardır.kaynananız aradığında da bence politik davranın.hep aklımda siiz araycam ama araya hep brieşyler giriyor malum hamilelik ev işi yapınca yoruluyorum dersiniz sonrda unutuyorum.bence bozuntuya vermeyin ama çook iyi olmayın mesafe olsun aranızda yoksa sorunlar tekrarlar.yüz vermeyin çok fazla.arayın arada nasılsınız diyip kapatın.bu kaynanalara çok yüz vermeye gelmez tepene çıkar

Çağırmıyorum ki zaten kendileri gelicez dediler aslında ben gelceklerine parasını yollasınlar biz alırız dedim ama eşim kabul etmedi gelip almak istiyolar dedi zaten onlara borcumuz var her ay para gönderiyoruz ben bekliyorum ki göndermeyin onun yerine torunumuza bir şeyler alın diye ama onların amacı farklı tabi alcaklar hava atcaklar millete işte kayınvalidem çok kovalak birisi zaten
şimdi hiç bir şey olmamış gibi konuşcam yine eşimle konuştuğunda benimle konuşmak isticek ben konuşmak istemiyorum ki
aynen ben zamanında çok yüz verdim tepeme çıktılar işte

bnce sen şanslısın allahtan ki kocan anne ve babasının huyarını bilio bunu görüyo ya annesinin sözünden çıkmayan dizinin dibinden ayrılmayan birisi olsaydı o da kötü herşey kararında güzel onu tabiki sevip sayacak saygıda kusur etmeyecek ama dur demeyi de bilmeli . benimde kayınvalidem öle hep bizi yönetmeye çalışıo eşim dur demeyi bilemedi ama ben her gün arıodum annecim annecim die peşinde dolaşıodum aramadım hiç sormadım bi dönem mesafe koydum araya sende koy mesafeli davan

bnce sen şanslısın allahtan ki kocan anne ve babasının huyarını bilio bunu görüyo ya annesinin sözünden çıkmayan dizinin dibinden ayrılmayan birisi olsaydı o da kötü herşey kararında güzel onu tabiki sevip sayacak saygıda kusur etmeyecek ama dur demeyi de bilmeli . benimde kayınvalidem öle hep bizi yönetmeye çalışıo eşim dur demeyi bilemedi ama ben her gün arıodum annecim annecim die peşinde dolaşıodum aramadım hiç sormadım bi dönem mesafe koydum araya sende koy mesafeli davan

ya aslında ben ilk başta yanlış yaptım eşime dedim senin annen şöyle baban böyle oda biliyor ama ailem ne yapabilirim diyordu ve ben öyle konuşunca morali bozuluyordu sonra burda bir çok konu okudum herkesin söylediği eşinin ailesini eşine kötüleme bende bu sefer iyi niyetli davranmaya başladım şimdi sağolsun eşim benden yana görüyor ailesinin yanlışlarını bana hak veriyor
Bende mesafeliyim işte bir süredir hep böyle devam etmek istiyorum

ya bebege yapılacak alışverişte kayınvalıdenın işi nedir anlamıyorum herşeye sokmayın şu kadınları ya onlara ne o mu doğuruyo?geçmişte cevabını vermedığınız şeyın hesabını da şimdi yapmayın geçmişte yapabılseydınız yapardınız..eşiniz iyi birine benzıyor onla aranızı ıyı tutun kayınvalıdeyı de arada arayın annecım cart curt deyın geçiştirin bir laf mı söyledı cevabını ya o zaman yapıştırın ya da soonsuza kadar susun...

Çağırmıyorum ki zaten kendileri gelicez dediler aslında ben gelceklerine parasını yollasınlar biz alırız dedim ama eşim kabul etmedi gelip almak istiyolar dedi zaten onlara borcumuz var her ay para gönderiyoruz ben bekliyorum ki göndermeyin onun yerine torunumuza bir şeyler alın diye ama onların amacı farklı tabi alcaklar hava atcaklar millete işte kayınvalidem çok kovalak birisi zaten
şimdi hiç bir şey olmamış gibi konuşcam yine eşimle konuştuğunda benimle konuşmak isticek ben konuşmak istemiyorum ki
aynen ben zamanında çok yüz verdim tepeme çıktılar işte

E siz de keşke "düşünmeniz yeter, iyi niyetiniz yeter ama biz gücümüz yettiğince almak istiyoruz birşeyler" deseydiniz. Sizde de hata var yani.

Kızlar ben şuanda 1.5 yıllık evliyim ve memleketimizden uzakta bir şehirde yaşıyoruz bu sayede kayınvalidemlerle sadece telefonla görüşüyoruz zaman zamanda memlekete gidiyoruz
herşeyi detaylı açıklamak istiyorum ki yanlış anlaşılma olmasın

eşimle görücü usulu evlendik ve beni ilk kayınvalidemler görmeye geldi sonrada eşimle görüştük ve evlenmeye karar verdik ve nişanlandık bu süreçte kayınvalidemde eşimin yanında kalıyordu ve pek tanıma şansım olmadı kendisini ama göründüğü kadarıyla iyi biriydi nişan ve evlilik aşamasında gayet iyidi aramız daha sonra evlendik ve bir kaç kez memlekete gittik 1 hafta kalıyorduk 3 gün bizde 4 gün onlarda misafirler gelen giden yine pek fazla yalnız kalmıyorduk zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorduk zaten sonra kayınvalidemler yazın başlarında kalmaya geldiler ve 20 gün kaldılar o süreçtede onlar misafir ben ev sahibi gayet iyiydi herşey.kayınvalidemi seviyordum ve hayaller kuruyordum beraber şunu yaparız bunu yaparız falan eşimde çok hayal kurma sen benim ailemi pek tanımıyorsun annemin gerçek yüzünü bilmiyorsun falan ama ben inanmıyordum taa ki onlar bizim taşınma nedenimiz dolayısıyla tekrar bize gelene kadar..

daha taşınmamız tam kesinleşmeden geldiler bize daha doğrusu biz memlekete gitmiştik dönerken eşim gelsinler bizle dedi bende bir şey diyemedim ve bu arada hamileyim eşim iyi niyetiyle bize yardım ederler dedi
neyse geldik evimize taşınmamız yine 20 gün civarında sürdü ve o zamanlar hava soğuk hamileyim tek odada soba yanıyor mide bulantılarım halsizliğim kötüyüm kayınpederim hep evde çünkü gitçek bi yer yoktu kahve falan yaşadığımız yerde.birde bunun üzerine bunlar evi iyice sahiplendi kayınvalidem kendi evi gibi yönetmeye çalışıyor eşim bana bir şey soruyor şunu şöyle yapalım mı aşkım diye ben ağzımı açmadan onlar cevaplıyor hayır öyle olmaz bilmem ne ben susuyorum hiç bir şekilde ağzımı açıp saygısızlık etmedim eşim için dayandım o süreçte laf sokmalar ailemle ilgili dengesiz konuşmalar falan iyice bunaldım hatta bi keresinde kayınvalidem ben kaynanayım tabi karşcam kaynananalık yapcam dedi açık açık söyledi kadın
eşimde arada kaldı neyseki taşındık ve tekrar memlekete gittik onları bıraktık geldik ama ben eşimin ailesinden iyice soğudum konuşmak istemiyordum eşim telefonla konuşurken başka odaya gittim falan o da anladı konuşmak istemediğimi ve kayınvalidem beni sorduğunda işi var falan dedi
ve gelelim esas konuya bir süre önce kayınvalidem biz nisan gibi gelicez demiş torununa bir şeyler almak için beklenen doğum tarihimde mayısta ama tabi erken olursa nisan falanda olur bende eşime kızdım ben o zaman nasıl giderim eşya almaya doğumu beklerken git sen al ben gelmem dedim sonradan bu konuda yumuşadım ve geçen gün eşimle konuştuk dedim mart ayında gelsinler beraber gidelim sonra eşim aradı kayınvalidemi dedi biz mart ayı içerisinde bebeğin eşyalarını almaya gidicez isterseniz sizde gelin ama çok kalamazsınız asikumrallın durumu belli dedi kayınvalidemde tamam ben konuşurum babanla dedi ve dün akşam eşim aradı kayınvalidemi kayınvalidem sinirli konuşuyor bir şey olduğunu anladı eşim kayınvalidem asikumrall yanındamı dedi eşimde yok dedi ama inanmadı 1-2 saat sonra ararım dedi eşim ve gitti başka odadan aradı ama bende duydum konuştuklarını kayınvalidem çok kızmış eşime benim söylettiğimi sanmış sanki emri vaki yaparmış gibi biz ortak karar aldık sonuçta eşimde dedi özür dilerim ben öyle demek istemedim ne yapmak istiyosanız ne zaman gelmek istiyosanız gelin dedi ve eşime anneni anne karını karın bil demiş bir de şöyle yap böyle yap falan diyomuş onu yönetmek istiyo yani bana karşı ve asikumrall benle neden konuşmuyo benim suçum ne deyip durmuş o da anne sen asikumrallı aradınmı hiç demiş oda aramadım demiş ee o zaman sorun ne demiş aradında niye aradınmı dedi sana demiş şimdi kayınvalidem beni arayabilir ve sorun ne diye sorucak bana aslında herşeyi söyleyesim var yani sen bana şöyle şöyle yaptın diye ama yarın öbür gün evime gelcekler yüzyüze bakcaz kalbini kırmak istemiyorum nasıl davranmalıyım hiç bilmiyorum ne yapmam gerek yardımcı olun kızlar..

bencede mesafe çok doğru canım..kaynanaların şanındandır karışmak yönetmek tepene çıkmak...zaten kendi ağzı ilede sölemiş baksana..geldiklerinde yalandan rol icabı saygını göster hizmetlerini et ama mesafeni koru çünkü sen canını verecek kadar sevsen bile asla takdir etmezler...kayınperderlerde ne kadar gelinlerini sever sayar gibi görünselerde kaynanaların sözü geçer unutma...mesafe mesafe mesafe.....ben bunu bilir bunu söylerim..tecrübe konuşuyor canım hepimiz benzeri şeyleri yaşadık..bende önceleri annecim derdim zırt bırt arar sorardım ki sevsinler beni kızları gibi görsünler...ama nerde daha beter oldu..ama ne zaman tavsiye üzerine mesafe koydum işte şimdi rahatım...sendeki mesafeyi hissetmeleri lazım canım..değilse nasılsa yumuşak başlı diye ezerler...bi arkadaşım benden önce evlenmişti kayananası ile sorunlar yaşamıştı baya bi mesafe koydu sessiz kalmadı hakkını savundu..ben o zamanlar diyordum ona böyle yaparsan arayı soğutursun yapma..gerekirse rol yap annecim deyiver o zaman sever seni demiştim...oda dediki kızım sessiz kalırsan mesafe koymazsan ezilirsin unutma dedi..şimdi anlıyorum onu çok haklıymış...mesafe koymazsan ezilirsin üzülürsün...

E siz de keşke "düşünmeniz yeter, iyi niyetiniz yeter ama biz gücümüz yettiğince almak istiyoruz birşeyler" deseydiniz. Sizde de hata var yani.

bana söylemek sormak yokki eşime söylemiş biz gelcez diye o da sesini çıkaramamış bende ilk başta kızdım ama yapcak birşey yok yarın geliyoruz derler gelirler gelelimmi yapalımmı edelimmi diye soran yokki

bencede mesafe çok doğru canım..kaynanaların şanındandır karışmak yönetmek tepene çıkmak...zaten kendi ağzı ilede sölemiş baksana..geldiklerinde yalandan rol icabı saygını göster hizmetlerini et ama mesafeni koru çünkü sen canını verecek kadar sevsen bile asla takdir etmezler...kayınperderlerde ne kadar gelinlerini sever sayar gibi görünselerde kaynanaların sözü geçer unutma...mesafe mesafe mesafe.....ben bunu bilir bunu söylerim..tecrübe konuşuyor canım hepimiz benzeri şeyleri yaşadık..bende önceleri annecim derdim zırt bırt arar sorardım ki sevsinler beni kızları gibi görsünler...ama nerde daha beter oldu..ama ne zaman tavsiye üzerine mesafe koydum işte şimdi rahatım...sendeki mesafeyi hissetmeleri lazım canım..değilse nasılsa yumuşak başlı diye ezerler...bi arkadaşım benden önce evlenmişti kayananası ile sorunlar yaşamıştı baya bi mesafe koydu sessiz kalmadı hakkını savundu..ben o zamanlar diyordum ona böyle yaparsan arayı soğutursun yapma..gerekirse rol yap annecim deyiver o zaman sever seni demiştim...oda dediki kızım sessiz kalırsan mesafe koymazsan ezilirsin unutma dedi..şimdi anlıyorum onu çok haklıymış...mesafe koymazsan ezilirsin üzülürsün...

bencede size katılıyorum bende mesafe koydum şimdi rahatım arkamdan eşine sırrını verme diyen kayınvalide hiçte lazım değil bana, sizde bence mesafenizi koyun !!!

bencede size katılıyorum bende mesafe koydum şimdi rahatım arkamdan eşine sırrını verme diyen kayınvalide hiçte lazım değil bana, sizde bence mesafenizi koyun !!!

üff yok artık sizin kaynana da mahvetmiş yani..ne demek eşine sırrını verme yaa..bence annene sırrını verme demek lazım..öyle cevaba böyle karşılık işte..

bana söylemek sormak yokki eşime söylemiş biz gelcez diye o da sesini çıkaramamış bende ilk başta kızdım ama yapcak birşey yok yarın geliyoruz derler gelirler gelelimmi yapalımmı edelimmi diye soran yokki

e ara söyle anne teşekkür ederiz hiç zahmet etmeyin de biz alırız de madem sormuyolar sen söyle incelikten yoksun insanların demekki gözüne sokman gerekiyor bazı şeyleri..iletişim eksikliğiniz var isteklerınızı söyleyın yahu söyleyın..bu sıtedeki kadınlar olarak hepimizin sorunu düşündüklerimizi saklamak...senın içine dert olacağına söyle ona dert olsun..kocana da aşkım yaşlı insanlar ben onları düşündüğüm için söylüyorum de

e ara söyle anne teşekkür ederiz hiç zahmet etmeyin de biz alırız de madem sormuyolar sen söyle incelikten yoksun insanların demekki gözüne sokman gerekiyor bazı şeyleri..iletişim eksikliğiniz var isteklerınızı söyleyın yahu söyleyın..bu sıtedeki kadınlar olarak hepimizin sorunu düşündüklerimizi saklamak...senın içine dert olacağına söyle ona dert olsun..kocana da aşkım yaşlı insanlar ben onları düşündüğüm için söylüyorum de

Canım bana kalsa söylerim ama eşime karşı yapamam bunu
sorun düşündüklerimizi saklamak değil eşimizin hatrına bazı şeylere katlanmak yoksa ben onların laflarına karşılık vermeyi çok iyi bilirim ama bu sefer eşimle aram bozulcak her erkek gibi o da ailesine laf söylettirmek istemiyor

Benim demek istediğim neden onlar alıyor bebeğinizin eşyalarını?

hepsini onlar almıycaklar ne alcaklarınıda bilmiyorum ben düşündüm ki beraber gidersek onlar almak istediklerini alırlar bizde kendi almak istediklerimizi alırız hepsini 1 kerede düzeriz indirim falan yaptırırız çünkü ankaraya gidicez toplu alışveriş yapıcaz oturduğumuz yerde pahalı ve çeşit yok

Sana eşin soruyorsa sen karar ver kaynanaya fırsat verme, kaynanayı tepene çıkarma senden azıcık çekinsin,kalbi kırılırsa kırılsın

bazen iyi ki de kayınvalidem yok diyorum...belli ki annesi yaşasaymış eşim ona daha düşkün olurdu ben de kendimi yer bititrirdim...

Hamileliğini nasıl stabil geçirebileceksen o şekilde davran uysal olman gerekiyorsa uysal ol ben lafımı söylerim moralimde bozulmaz dersen altta kalma ama şunu söyleyim bu hamilelikte duyduğun ve yaşadığın hiçbirşeyi ömrün boyunca unutamıyosun iyisinide kötüsünüde..Bence ters olursan huzurunu kaçırırsın gelsinler özeniyolardır istediklerini alsınlar karışmaya kalkarsa sana ben böyle istiyorum de üstüne koyamaz zaten eşinlede moralini bozcak olurlarsa özeniyorum kursağımda kalmasın de..Bide kalmaları rahatsız ediyosa yatıver hizmetlencem diye kendini paralama sonraya sakla o işleri hamileyken zor oluyo çünkü biliyorum bide mana yersin üstüne yaranamazsın yani..üzme tatlı canını gelcek gitcekler onlar sen keyfine bak

Back
X