• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yine bir kaynana olayı

shannon

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2007
1.587
844
648
Eskişehir
kızıma kaynanam bakıyor aslında ondan cok kayınpeder bakıyor ama neyse.bugün gittim kızımı almaya bizimki giyinmiş süslenmis benide suraya bırak demezmi sok oldum.cok bozuldum ama agzımdan olur cıkıverdi ön koltuga kuruldu sanki özel soförü var.neyse bıraktık hanımefendiyi benim korkum bunu alıskanlık haline getirmesi nasıl olsa cocuguna bakıyorum eli mecbur diye düşünmesi ve böyle bir tip benim kayınvalidem.nasıl basedecem bu kadınla bilmiyorum bana yardımcı olun lütfen.kötükedihüso

Ya sanki bize dünya bağışlıyorlar,bir afra,bir tafra sormayın.Bakıyorsa oğlunun çocuğuna,torununa bakıyorlar.Sizde çalışarak oğluna katkıda bulunuyorsunuz.Keyfinizden çalışmıyorsunuz yani.Taviz vermeyin,tepenize çıkırlar.

bence kadın birşey dememiş ki size
demekki işi sizin yolunuzun üzerinde o da sizden onu bırakmanızı istemiş
sonuçta o da sizin kızınıza bakıyor.
en azından azıcık bir ilgiyi hakediyor

bence bunun mevzusu bile yapılmaz

gidecegi yer yolumun üstü degildi malesef eger öyle olsa tabiki söz konusu yapmam sorun onun emri vaki yapması

Yanlis anlamayinda ama götürmek kötü bir sey mi?

Haddimi asmak istemiyorum, sorunlarini bilmiyorum canim, sadece bu olay hakkinda yorum yapabilecegim.

Ama acikcasi yanlis buldum düsüncelerini. Sonucta cocuguna bakiyor,yemegini yediriyor,yikiyor,vs vs..

Bir yere götürsen,cok mu istemis olur kaynanan?

Inanin bazen düsünüyorum neden bu kaynana gelin muhabbeti var diye..

Her kaynana her gelin iyi ve ya kötü demiyorum asla, ama kücücük seylerin bazen cok büyütüldügünü düsünüyorum.

Son düzenleme:
Dereye görmeden pacalari siviyorsun arkadasim....:delphin:

Neden bu tepki?benneyaptımki

Henüz aliskanlik haline getirmemis dur hele bir, hem biraksan ne olur anlamiyorum.:hulya:

Ha kaynanani sevmiyorsan bilemem tabi...o zaman bir bardak su bile vermek gelmez icinden lakin aranda bir sorun yoksa sorun yaratma bence..:kahve:..neticede senin calisip para kazanman birazda onun sayesinde olmuyormu?

Ayrica ön koltuga kurulmasina niyet bu kadar taktinki? Arkaya otursaydi kizmicakmiydin, cidden samimi soruyorumbenneyaptımki

sonuçta ben işten gelmişim zaten yorgun argınım gel kızım acmısın tokmusun diyecegine hanfendi giyinmiş kusanmıs yolumun üzeri bile olmayan yere kendini götüttürüyor üstelik bunu öyle bir söylüyorki sanki bu benim görevim yani hayır demeye sansım yok ki zaten diyemedimde.

Yanlis anlamayinda ama götürmek kötü bir sey mi?

Haddimi asmak istemiyorum, sorunlarini bilmiyorum canim, sadece bu olay hakkinda yorum yapabilecegim.

Ama acikcasi yanlis buldum düsüncelerini. Sonucta cocuguna bakiyor,yemegini yediriyor,yikiyor,vs vs..

Bir yere götürsen,cok mu istemis olur kaynanan?

Inanin bazen düsünüyorum neden bu kaynana gelin muhabbeti var diye..

Her kaynana her gelin iyi ve ya kötü demiyorum asla, ama kücücük seylerin bazen cok büyülttügünü düsünüyorum.

katılıyorum aynen sana canım

Dereye görmeden pacalari siviyorsun arkadasim....:delphin:

Neden bu tepki?benneyaptımki

Henüz aliskanlik haline getirmemis dur hele bir, hem biraksan ne olur anlamiyorum.:hulya:

Ha kaynanani sevmiyorsan bilemem tabi...o zaman bir bardak su bile vermek gelmez icinden lakin aranda bir sorun yoksa sorun yaratma bence..:kahve:..neticede senin calisip para kazanman birazda onun sayesinde olmuyormu?

Ayrica ön koltuga kurulmasina niyet bu kadar taktinki? Arkaya otursaydi kizmicakmiydin, cidden samimi soruyorumbenneyaptımki

bende kaynanamı azıcık tanıdıysam o da bunu alıskanlık haline getirir bundan yüzde yüz eminim ikincisi ön koltuga yada arka koltuğa farketmez ikisinede kızacaktım sonucta kızdıgım kadının tarzı

sonuçta ben işten gelmişim zaten yorgun argınım gel kızım acmısın tokmusun diyecegine hanfendi giyinmiş kusanmıs yolumun üzeri bile olmayan yere kendini götüttürüyor üstelik bunu öyle bir söylüyorki sanki bu benim görevim yani hayır demeye sansım yok ki zaten diyemedimde.

Bir dahaki sefere kibarca kusura bakma Anne vaktim yok der götürmezsin arkadasim bu kadar basit....götürüp arkasindan laf edecegine bencede götürme....:delphin:

Mecbur degilssin vesselam...:delphin:

aynı seyi kendi annende yapabilirdi ne yani götürmicekmiydin annenide...

bazen bende kaynanamın yaptıgı ufuk tefek seleri takıyorum kafaya bozuluyorum sonra kafam rahatlıyıpta saglıklı düşününce aslında benim yanlısanladıgımı fark ediyorum......
o nu kaynananız gibi diilde gercekten anneniz gibi düşünün zor olur ama ozmn size yanlıs gelmior yaptıklarıı..

Aradaşım kayınvalidenle arandakileri bilmiyorum ama biraz tahammülsüz davranıyorsun gibime geliyor.
Senin çalışırken kafanın rahat olmasının bir sebebi kızının emin ellerde olması değl mi?
Zira böyle düşünmesen çocuğunu ona emanet etmezsin.
Sen kayınvalidenden çocuğuna bakmasını istiyorsan,o da senden birşeyler isteyebilir,bu işler böyledir..El eli yıkarsa,el yüzü o zaman yıkar.
Sen onun özel şöforü değilsen o da senin özel bakıcın değil..
Eğer kayınvalidenin böyle şeyleri alışkanlık haline getirmesinden endişe ediyorsan sen de ona çocuğunu bırakmazsın,bir bakıcıya verirsin böylece yüz-göz olmazsınız..
Açtığın konuyu kendin değil de bir başkası yazmış gibi okumayı dene lütfen..
Bu olayda gerçekten baş edilmeyecek bir taraf görmedim ben..

Son düzenleme:
bence bu normal bir "beni şuraya bırak" olayı değil öyle olsa bencede bu basit bir konu olurdu ve açılmaya paylaşılmaya deymezdi yani hoş olmazdı çünkü insan kaynanası değil komşusu bile istese bunu yapabilir dillendirmez.ama tahminim arkadaşın kayınvaldesi kendisine yapılan iyiliği bir şart bir gereklilik haline getiriyor.(hani hoşluk olsun diye birine giderken bişi alırsında o kişi daha sonraki gitmelerinde hep bunu bekler... bir şey götürmene sevinmez mutlu olmaz sanki yapmak zorunda olduğun birşeymiş gibi görüp, götürmediğin zaman söylenir sinirlenir). bence arkadaşın kaynanasında böyle bi durum var bide bana sanki kaynana torununu baktığı için gelinine "sen bana muhtaçsın dediğimi yapacaksın ben senin çocuğuna bakıyorum" der gibi bir mesaj veriyor. ki bence bu doğru değil sonuçta kız babasının evinden çeyizinden getirmedi o çocuğu onun oğlundan oldu onun canından oldu bir yerde... kaynana için bir zorunluluk değil bence bir zevk olmalı bu kendi canından bir can çünkü:))
bence arkadaşım sana tavsiyem eğer kayınvalden bunu tekrarlarsa ve müsait değilsen bunu nazikçe ifade et hani süslenip püslenip hazırlanıp beklemiş ya "anne keşke telefondan söyleseydin bana hazırlanmadan önce, benim böyle böyle bi işim vardı" diyebilirsin(ve istersen madem hazırlanmışsın hadi bu seferlik bırakimde bidahakine önceden söyle dersin azıcık anlayışlı bir insansa anlar). bende çalışıyorum ve bazen o kadar yoruluyorki arabayla bile olsa insana çok zor geliyor bir şey yapmak.

okudum ve çok saçma geldi.altında araba var ve eline yapışmamıştır. ne olursa olsun bi çocuğa bakmak kolay değil o bu zahmete katlanıyosa sendende bazı fedakarlıklar beklemesi normaldir.bunu yapmak istemiyosan,zoruna gidiyosa çocuğuna bakıcı tut dimi ama umarım kırıcı olmamışımdır

yani sizin altinizda araba varken yasli kadin otobuse mi binsin ya da taksiye para mi versin ki?
ben de sizi biraz onyargili ve doldurusa gelmis gordum arkadasim.
bunu ne kendinize ne de kaynaniza yapmayin.
kullandiginiz cumleler felan cok enteresan yani, insan tanimadigi birini dahi bi yere birakir kaldi ki bu hanim sizin cocugunuza bakiyor..
tavrindan bahsetmissiniz ama bu halinizde size a dese b anlayacak gibisiniz sanki.
bence biraz daha sakin olun..

Back
X