Yine Bir Korona Cinneti

Açık havada başka bir aileyle görüşebiliyorsanız bu arkadaşla da görüşebilirdiniz. Sonuçta diğer çiftin dikkat ettiğine eminim demişsiniz ama onlar da işe gitmiyor mu? Arada markete oraya buraya çıkmıyorlar mı evden? Hiç kimseyle görüşmeseniz anlarım, ama açık havada araya 1 metre koyduktan sonra kimseden kimseye virüs bulaşmaz. Bulaşsa amerikadaki protestolardan sonra orada sağlıklı insan kalmazdı zaten. Bence sevgilinizi biraz kötü duruma sokmuşsunuz cidden, yaptığınız da ayıp olmuş.

Yaptığınız çok hatalı bence
Ben hoş görmedim sevgiliniz haklı
Uzuldum

Ama cocugun cok ustune gıtmıssın acık havada cok bır sıkıntı olcagını dusnmuyorum bende.

Ama cocugun cok ustune gıtmıssın acık havada cok bır sıkıntı olcagını dusnmuyorum bende.

Ben güvenemiyorum, sorun onun benim bunu kab etmiycegimi bile bile nasılsa ikna ederim diye böyle bı plan yapması. Kendisi de bekliyodu bu tepkiyi yani

Açık havada başka bir aileyle görüşebiliyorsanız bu arkadaşla da görüşebilirdiniz. Sonuçta diğer çiftin dikkat ettiğine eminim demişsiniz ama onlar da işe gitmiyor mu? Arada markete oraya buraya çıkmıyorlar mı evden? Hiç kimseyle görüşmeseniz anlarım, ama açık havada araya 1 metre koyduktan sonra kimseden kimseye virüs bulaşmaz. Bulaşsa amerikadaki protestolardan sonra orada sağlıklı insan kalmazdı zaten. Bence sevgilinizi biraz kötü duruma sokmuşsunuz cidden, yaptığınız da ayıp olmuş.

Onlar ise gitmiyor adam öğretmen okullar tatil olduğu için hep evdeler. Açıkçası inanmıyorum mesafenin korunacağına, dün en basitinden sevgilimin bı arkadaşıyla karşılaştık sahilde çocuk sarılmaya kalktı sevgilime, sevgilim uyarmak zorunda kaldı sosyal mesafeye dikkat edelim diyerek. Ona rağmen çocuk "yaaa x bırak bu işleri" falan dedi. Kız İstanbul'dan buraya geliyosa bu meseleyi ciddiye alisinin ancak o çocuk kadar olduğunu düşünüyorum açıkçası, o yüzden guvenemedim

Altında başka birşey var. Telefonu açmadan gelmesin dediğin halde gel dediğinden trip yapmışsın gibi geldi bana. Kızı çok şeker tatlı bulduğuna emin misin:)))) bizbizeyiz😂 Hani desenki hiç kimseyle görüşmüyoruz markete çıkmıyoruz vs. haklısın derdim.

Onlar ise gitmiyor adam öğretmen okullar tatil olduğu için hep evdeler. Açıkçası inanmıyorum mesafenin korunacağına, dün en basitinden sevgilimin bı arkadaşıyla karşılaştık sahilde çocuk sarılmaya kalktı sevgilime, sevgilim uyarmak zorunda kaldı sosyal mesafeye dikkat edelim diyerek. Ona rağmen çocuk "yaaa x bırak bu işleri" falan dedi. Kız İstanbul'dan buraya geliyosa bu meseleyi ciddiye alisinin ancak o çocuk kadar olduğunu düşünüyorum açıkçası, o yüzden guvenemedim

Kafanizda kurdugunuz varsayım uzerine hareket ettiniz yani.
Kiz sehirlerarasi yolculuk yaptiysa, bize de sarilir?
Yok oyle bir sey.
Hic kimse ile gorusmeseniz eyvallah.
Ama zaten acik havada görüştüğünüz arkadaslariniz var.
Onlar da marketten, apartmandan, kargodan kapmış olabilir.
Ve hayır hasta olunca sadece siz hasta olmazsiniz. Esiniz ise gidiyormus, is arkadaslari, gun boyu muhattap oldugu benzinci, market calisani vs hepsi olur.
Isinize geldigi gibi esnetip, gelmediğinde ama ben çok dikkat ediyorum diyemezsiniz.
Ve evet zaten sorun çıkaran sizsiniz, meselenin sizin ustunuze kalmasindan daha dogal ne var?

Kafanizda kurdugunuz varsayım uzerine hareket ettiniz yani.
Kiz sehirlerarasi yolculuk yaptiysa, bize de sarilir?
Yok oyle bir sey.
Hic kimse ile gorusmeseniz eyvallah.
Ama zaten acik havada görüştüğünüz arkadaslariniz var.
Onlar da marketten, apartmandan, kargodan kapmış olabilir.
Ve hayır hasta olunca sadece siz hasta olmazsiniz. Esiniz ise gidiyormus, is arkadaslari, gun boyu muhattap oldugu benzinci, market calisani vs hepsi olur.
Isinize geldigi gibi esnetip, gelmediğinde ama ben çok dikkat ediyorum diyemezsiniz.
Ve evet zaten sorun çıkaran sizsiniz, meselenin sizin ustunuze kalmasindan daha dogal ne var?

Daha ne kadar kendimi açıklayabilirim bilmiyorum. Ben sınırlarımi gorustugumuz o iki kişide çiziyorum. Ben çizdiğim sınırlar içerisinde kalarak ailemi koruyorum. Ama surda öyle yorumlar var ki yani sanki herkes hayatı ya hep ya hiç şeklinde yaşıyo, iki kişiyle gorusuyosam herkesle mi görüşmem lazım yahu? Gerçekten anlasamadim ben sizin dusuncenizdeki kişilerle ya. Sanki aynı dili konuşmuyoruz. Tabii ki varsayımlar üzerinden hareket ediyorum, tabii ki şehirlerarası yolculuk yapmış bı kişiyle ne yaptıklarını nereye gidip gitmediklerini bildiğim insanları bir tutmuyorum. Başkaları tedbirini açık havada maskeyle görüşerek alir, ben hiç gorusmeyerek alıyorum. Bunda anlasilmiycak ne var?

Daha ne kadar kendimi açıklayabilirim bilmiyorum. Ben sınırlarımi gorustugumuz o iki kişide çiziyorum. Ben çizdiğim sınırlar içerisinde kalarak ailemi koruyorum. Ama surda öyle yorumlar var ki yani sanki herkes hayatı ya hep ya hiç şeklinde yaşıyo, iki kişiyle gorusuyosam herkesle mi görüşmem lazım yahu? Gerçekten anlasamadim ben sizin dusuncenizdeki kişilerle ya. Sanki aynı dili konuşmuyoruz. Tabii ki varsayımlar üzerinden hareket ediyorum, tabii ki şehirlerarası yolculuk yapmış bı kişiyle ne yaptıklarını nereye gidip gitmediklerini bildiğim insanları bir tutmuyorum. Başkaları tedbirini açık havada maskeyle görüşerek alir, ben hiç gorusmeyerek alıyorum. Bunda anlasilmiycak ne var?
Haklısınız biriyle görüşüyorsunuz diye herkesle görüşmek zorunda değilsiniz. Bunda sıkıntı yok. Ama sırf şehirlerarası yolculuk yaptı diye sevgilinizin arkadaşını tedbirsiz saymak tamamen sizin varsayımınız. Sıkını orada. Belki yolculuk boyunca maskeyi hiç çıkarmadı, sürekli kolonya sıktı. İstanbuldayken de 4 ay evden çıkmadı olamaz mı? Bir araya gelince mesafenin ihlal edileceğine olan inancınız da tamamen varsayımsal. O çiftle mesafeyi koruyorsanız bu kızla neden koruyamayasınız? Açık havada birbirimizden uzak olarak bir sürü arkadaşımla görüştüm, hiç kimse de ay gel sarılayım öpeyim demedi. Kız da demezdi bence. Kendisini de düşünür sonuçta. O yüzden tamamen kendi varsayımınız üzerine haraket ettiğiniz için ayıp etmişsiniz, ve erkek arkadaşınız da konuyu size paslarken haklı. Çünkü rahatsız olan sizsiniz. Böyle konularda çok katıysanız, bazı insanlara ayıp etmeyi ve takıntılı gözükmeyi de göze almanız gerekiyor malesef. Çünkü doğru veya yanlış tüm dünya tedbirli normalleşme sürecinde. Kimseyle görüşmemek sizin kendi tercihiniz

Asla evden çıkmayan, kimseyle görüşmeyen, alışverişinizi de internetten yapsanız okey ama zaten dışarıda başkalarıyla görüşeceğinizi söylüyorsunuz.
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?
Açık havada sosyal mesafe korunarak görüşebilirdiniz bence de.
Uzaktan gelip sizi görecek diye İlla sizi öpecek değil ya.
Zaman zaman sizin onda, onunda sizde kalan kişiye mesafeni koru gayette diyebilirsiniz.
Sizin canınız onunla görüşmek istememiş bahane aramışsınız.

Abartı olmuş açık hava sonuçta koy 1.5 m mesafeni otur kardeşim

Ama deseydin ki ben evden dahi çıkmıyorum o zaman tamam derdim

Şu durumda haksizsiniz kıza da çok ayıp olmuş buluşacağınız arkadaşlarınızdan biride tasiyor olabilir şu an bilemiyoruz ki

Abartinin son noktası. İnsanlar hergun işe gidiyor. İse gittiğiniz insanlar bir gunonce kimle görüştüğünü ne bilebilirsiniz.Bende geçen uzun süredir görmediğim akrabalarımı gördüm evlerinde istanbulda. Sarılmadık opusmedik. Tebrini al ama sizinki hayattan soyutlanmak ve arkadaşınıza gereksiz yere ayıp etmek. Ben ne desem size burda can söz konusu diyeceksiniz. Bunu size başından beri dikkatli davranan ama hastalıkli ruh hali derecesine taşımayan biri olarak söylüyorum.

Hastaligin bulas yollari da buyuk ölçüde biliniyor ya hani,
Acik havada maske ile gorustugunuz kisiden size nasil bir bulas olmasini bekliyorsunuz?
Diger arkadaslarinizin durumu neyse, bu arkadasinizin da durumu ayniymis.
Diğerlerini, esinizi, hatta kendinizi de bilemezsiniz
O yuzden gorusurken tedbirli görüşmek durumundasiniz. Bir yada 4 kisi ile gorusmenizin bir farki yok.
Ama sizin pasa gönlünüz bilir elbette.

Ben hassasiyetinizi anlıyorum.En azından görüşüyorsam bile bildiğim tanıdığım insanlar Diyorsunuz ,şimdi uzak yoldan gelince aklınızda daha bir büyüyor ,kötü geliyor kulağa. Anlayabiliyorum.Ama şöyle de bişey var virüsün asla nerden geldiğini bilemeyiz en güvendiğimiz insandan bile bulaşabilir ,çünkü gün boyu Arkadaşlarımızın kimlerle temas ettiğini bilmiyoruz belki onun temas ettiği biri bile şehir dışından gelmiştir.Yani konu çok derin, bir de işin ucu sağlık .Ben olsam bu süreçte kimseye güvenmezdim.Hassasiyet olarak haklı buldum bi yerde ama arayıp üstüne görüşmeyelim demek ayıp olmuş başka türlü bahane ile söylenebilirdi . Umarım en sağlıklı şekilde bu süreci atlatırız 🙏

Sizi cok iyi anliyorum. Ayni sekilde hala izolasyona dikkat ediyor çevreme göre de pimpirikli diye lanse ediliyorum. Umrumda mi hayir.
Bence haklisiniz. Su ortamda buna alinan kirilan da kendi bilir bosverin gerekirse gönlünü alirsiniz daha sonra

valla ben o kızın yerinde olsaydım bir daha sizinle görüşmezdim
solunum yoluyla bulaşan bir virüs, dikkat ederek mesafeli bir şekilde oturabilirdiniz
ha ben evden çıkmayan birisiyim, çocuğumu da kendimi de riske atmam, ama siz evden çıkıyormuşsunuz zaten
erkek arkadaşınız üzerinde güç gösterisi yapmışsınız ama ilişkiye zarar vermiş de olabilirsiniz, bu kadar katı olmayın bence

Back
X