Yine bir Sınav Dökülen Hayaller Üstüne Gelecek Kaygısı

xyaseminx

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2010
1.614
559
198
Merhabalar..
Dün Lys1 Matematik-Geometri sınavına girdim.Meslek lisesiyim.Temelim yok.Nerdeyse bişey yapamadım doğru düzgün.Haftaya Fen sınavı var onu da bekliyorum ama saldım ipleri.
Ygs puanım + kimya öğrt. için ek puanımla Gazi-Dokuz Eylül Kimya öğrt.lerine rahatça girebilirim.
Peki ya sonrası.En az atanan branşlar Fizik-Kimya-Biyoloji.Bölüm okumaya karar verdim şimdilik bir Kimya bölümüne girebilirim.Ne yaparım hiç bilmiyorum.
Umarım pişman olmam.Seneye bırakmayı hiç düşünmedim bu sene bir meslek liseli için bir bölüm kazanabiliyorum.Seneye aynı şeyleri yaşamak istemiyorum.
Size sormak istedim iş imkanları açısından Kimya Bölümü mü (4 yıllık) yoksa yeni düzenlemelerin üzerine Kimya Öğretmenligi mi ?
Ya da farklı bir alternatif. Bu sene puanlar düşecekmiş bir de babam da hemşirelik yaz ygs puanınla diyor.
Karar vermek çok zormuş.
Burada mutlaka tecrübeli ablalarım vardır onun için sormak istedim.

Devlet kapsını cok düşünme derim yani kimya biyoloji fizik bölümlerinin ataması fazla olmuyor olsa bile mezun çok. Baban doğru söylüyor hemşirelik düşünebilirsin. Hem devlette hem özelde rahatlıkla iş bulabilirsin benim tavsiyem o yönde olacak. Kimya için ise fabrikalarda kimyager olabilirsin. Ama özel sektör sonuçta nereye kadar olabilir ki.

Kimyayı isteyerek seçmiştim ben.İlgim merakım var ama konu iş imkanı olunca tökezliyor insan.Kimya ölmeyen sektör diyor herkes ama pek öyle değil.

benımde matematık geometrı dunku sınav berbat gectı canım,kısmetse bende hemsırelık ıstıyorum duz lıse mezunuyum ama ben ygs puanın kac?

Hemşirelik için puanların düşmesini bekliyorum.Olursa tabi malum revaçta.Tabi babama bunu anlatmak zor o ısrarlı Ebelik yazabilirim şuan.
Ygs 2 puanım 278.
+53 de okuldan gelcek.

başka bir bölüm bakmalısın. kuzenimde kimya bitirdi ve şu an bir çıkış noktası arıyor. çok zorlanıyor.
seneye daha sıkı çalışıp daha çok iş imkanı olan bölümleri yazabilirsin. diyorsan ki tek hayalim kimya olsun o zaman da başarılar dilerim.

Hemşirelik kazanmam çok zor zaten.Aslında çok güzel ama panik bir insanım ben.Hani doğumdur filan nasıl dayanırım bilmiyorum.Ama her kisi de sağlık sektörü için çok özel ve güzel meslekler.

Bu sene dersaneye gittim.Meslek olunca pek üstte durulmuyor sanırım.Seneye meslek mezun olunca da aynı durum olabilirç
Okulda pek derslerin üstünde durmuyorlarçTemelim tam yok.Evde ne kadar verimli çalışabilirim ki Lys konularına.
Ama Kimyayı analizleri konusunda bilgim var.Haftada 24 saatti.
Kısmet olursa bir bölüm yazarım heralde

bence canım aldıgın puana bakılırsa ıyılestırılebılecek bır puan yabana atılmaz gıbı gelıyor bana ,belkıde seneye bır daha hazırlansan durum daha mı ıyı olur acaba ?

Bu sene kazanayım gideyim diyorum.Her sene değişiyor sistem.Gittikçe zorlaşıyor.Bir daha aynı sıkıntıyı yaşamak istemiyorum

cok haklısın canım ama sırf gıtmıs olmak ıcınde gıtme ve eger kımyayı sevıyorsanda iş kaygısıyla bırakma hayırlısı olsun artık secım yapmak gercekten zor dılerım hakkımızda en hayırlısı olsun

fen edebiyat okuma bence.. hemşirelik kat kat iyi ondan. şimdi herşey tozpembe gibi ama özel sektöre bayanlar pek dayanamıyor. kimyagerlik falan zor. iş imkanı ve çalışma koşulları iyi olacak bir meslek olsun. bu sene olmazsa seneye daha fazla çalış ve gir. 1 sene için ömrünü heba etme. meslek çok önemli.. vakti zamanı geçince tekrar okuyamazsın.. baştan iyi bölüm seçmeli insan.

Haklısınız ama yapabilceklerim ve seçeceklerim sınırlı.En azından şuan için.Kafam o kadar karışık ki..

Haklısınız ama yapabilceklerim ve seçeceklerim sınırlı.En azından şuan için.Kafam o kadar karışık ki..

katsayı problemi yok artık. niye sınırlı olsun. insan 1 senede neler yapar
meslek liseli olduğun için avantajın bile var.

kimya değil de kimya öğretmenliği daha cazip geldi bana çünkü devlet yeni düzenleme yaptı artık normal fen edebiyat bölümlerinden öğretmen almayacaklarmış, direk eğitim fakültesini bitirirsen atanabilirsin; ama ülkemizde öğretmenlerin durumu malum o yüzden hemşirelik daha garanti gibi görünüyor. yine de kimyaya yönelirsen normal kimya değil de kimya öğretmenliği seçmeni tavsiye ederim. tabii onu bitirmekle bitmiyor formasyonu var kpss'si var atama beklemesi var. sen bilirsin

selam canım ben liseyi 2006 yılında bitirdim, meslek çıkışlıydım kat sayı prob. olduğundan tek alanımı yazabiliyodum (çocuk gelişimi)

alan seçemesem de hedefim hacettepeydi. ilk sene kıl payı kaçırdım (0.300 puanla)

1 sene daha hazırlandım, mat geo özel derse gittim, dersaneye gittim ertesi sene ilk tercihim olan hacettepeyi kazandım, bu sene de mezun oldum.

1 sene daha katlanamam diyosun ne çabuk bıkmışsın benim bi arkadaşım 5. senesinde kazandı.

sırf üni okumuş olmak için gitme benim tavsiyem...

Son düzenleme:
Canım sırf üni okumak için okuma özel sektör der bayanların iş bulması çok çok zormuş duyumlarıma göre.Benim 2. girişim inan nasıl geçtiğini anlamadım bile

bence sırf bi yerde iş var diye gidip o bölümü okuma.sonra ortalıkta işini sevmeyen insanlar kaynıyoriya işini iyi yapmıyor ya sert davranıyor.mesela bazı hemşireler varki nerdeyse insan dövecekler.keza ebeler de var öyle.mesela ben doğumumda gece 11de gittim hastaneye.ebe baktı şu açılman bitsin doktoru öyle çağırcaz dedi gitti yattı saat başı geldi bazen o da genelde biz çağırırsak.en son sabah 6 dayanamıyrm yine çağırdımişte açılmş ama bebek inmemiş onu bekliyrz dedi sonunda doktoru çağırttık geldi sekizde meğerse bebek dolanmş inemiyr zaten çok korkmştk şükür bişey olmadı hem boş yere ağrı çektim hem de Allah korusun bişey olabilirdi.
ben türkçe öğrtmnliği okudum girdiğim sene 70 hatta daha azla atamnıyrdu çıktığım sene 81 ile şimdi 88 ile bu ülkede ne olacağı belli olmaz yaani bak ben hala bekliyrm demek o ki şurda iş var onda iş yok diye güvenme hiçbir şeye olmak istediğin şeyi ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…