• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine bir Sınav Dökülen Hayaller Üstüne Gelecek Kaygısı

geçmiş olsun,Allah hepinizin hakkında hyırlısını versin.bu yeni sistem hakkında çok bilgim yok malesef,4 yıl önce ünvden mezun oldum,sonra da takip etmedim.
ama şunu biliyorum ki gerçekten çok zor,emek veren herkes karşılığını alır inşllah.
benim de kardeşim girdi sınava,ilk yılı,düz lise çıkışlı.
ilk sınavdab 290 gibi bir puan almış,gerçekten hayal kırıklığı yşadım,daha fazlasını umuyordum ama kısmet tabi ki.
dünkü sınavı da pek iyi geçmemiş.sanırım 25 neti falan var,eşit ağırlık öğrencisi.
haftaya bakalım ne yapacak.taban puanlar konusuna falan da bilgim yok ama gördüğüm bu yıl istediği olmayacak gibi,çok üzüldüm.

senin sorun gelince,kimya öğretmenliğini tavsiye etmiyorum.bitirip de atanan tanımadım henüz,malesef.
kuzenim kimya bölümü mezunu,uzun süre işsiz kldıktan sonra şu an bir cam fabrikasında kalite kontrol gibi bir bölümde çalışıyor,tam emin değilim.pek mutlu olduğunu da söyleyemem.
yalnız şu varki bazı şeyler gerçekten kısmet,Allah yürü ya kulum desin yeter ki.başkalarnın kötü olması senin de kötü olacağın anlamına gelmez.
inşallah istediğin gibi olur her şey.

Son düzenleme:
Ben diğer arkadaşların aksine bir sene daha bekle demeyeceğim. Tabii elinden geleni yaptığına inanıyorsan.

Çünkü pek de bir fark olmuyor genelde. Ben de öyle yapmıştım, ilk yıl kazandığım bölümü kazandım yine.
Gerçi bu benim tembelliğimden dolayı oldu çalışan insan yapıyor.

İlk senemde yazıp gitmediğim için sonradan çok pişman oldum.

Çünkü manevi olarak çok yıpratıcı bir süreç oluyor.

öğretmenlik okursan atanamazsın bölüm okursan iş bulamazsın
babanı dinle yaz hemşireliği hem kpss puanları da acayip düşük
maaşları da iyi rahat edersin

Verilen cevaplar için çok teşekkür ederim.Tereddütlerim hala devam etse de bir nebze de olsa bilgilenmiş oldum.
Sınırlı meslekten kastım yapabileceklerimin farkındayım ulaşamayacağım bir hedef belirlemedim kendime.Olursa bunlardan biri olur herhalde.Umutsuz değilim ama seneye kalsam da daha farklı bir sonuç beklemiyorum.Hiç hayatım boyunca Lys konusu görmedim.Dİnlemeden belli bir bilgi birikimim olmadan yapamam.Sanırım en büyük hatam lise seçimiydi:50:
İnsanın kararı çok çabuk değişebiliyormuş.Ben hedefimi hep Kimya Öğretmenliğine endekslemiştim.Oldu da gerçi rahat girerim Kimya Öğretmenliklerine ama iş ciddiye binince hedef filan kalmıyormuş.Belki de hayatım boyunca yapabielceğim bir meslek olacak.

eğer babanı dınleyıp hemşırelık yapıcaksan ıyı düşün derım

ben hemşıreyım ve gerçekten ıyı yanları olduğu gıbı kötü yanlarıda çok fazla

ve eğer ıstemeyerek yapıcaksan çekılmez..

ben çok severek yapıyorum ve bu hem hastalara, hem ış ortamıma yansıyor

sevdığın mesleğı seçmelısın bence sonuçta ınsanın genelde hayatı boyunca bı kere meslek seçme ımkanı oluyor

ıyı değerlendır bız kafanı karıştırmayalım, sen ne ıstıyorsun önemlı olan bu

ygs2 puanın 278 olduğuna göre ygs1 daha yüksektir.
bence 2 yıllık sağlık bölümlerini de düşünebilirsin, önü açık meslekler.
biliyorsun sağlık sektörü ölmez hiç.
mesela: radyoloji, radyoterapi, anestezi.
53 okuldan geliyorsa rahatlıkla girebilirsin fakat 2. öğretim olur sanırım.
örgünü sınavsız geçiş hakkı olanlar dolduruyor çünkü.

eğer babanı dınleyıp hemşırelık yapıcaksan ıyı düşün derım

ben hemşıreyım ve gerçekten ıyı yanları olduğu gıbı kötü yanlarıda çok fazla

ve eğer ıstemeyerek yapıcaksan çekılmez..

ben çok severek yapıyorum ve bu hem hastalara, hem ış ortamıma yansıyor

sevdığın mesleğı seçmelısın bence sonuçta ınsanın genelde hayatı boyunca bı kere meslek seçme ımkanı oluyor

ıyı değerlendır bız kafanı karıştırmayalım, sen ne ıstıyorsun önemlı olan bu

Yoo hayır kafa karıştırmak gibi bişey yok.Çok teşekkür ederim.Yaşayan bilen birilerinden fikir almak çok güzel.
Dediginiz gibi hemşirelik gerçekten içten gelerek yapılması gerek br meslek.Ne güzel siz bunu başarmışsınız
İnsanlarla aram çok iyidir bir sorunum olmaz.Ama herkes aynı olmuyor küçükken hataneye gitmeye korkardım bir hemşire yüzünden.İğneye gitmek tam bir eziyetti.:52:
Zaten şuan olmayacak gözüyle bakıyorum.Sağlık Mesleklerin önceliklerini düşününce.

ygs2 puanın 278 olduğuna göre ygs1 daha yüksektir.
bence 2 yıllık sağlık bölümlerini de düşünebilirsin, önü açık meslekler.
biliyorsun sağlık sektörü ölmez hiç.
mesela: radyoloji, radyoterapi, anestezi.
53 okuldan geliyorsa rahatlıkla girebilirsin fakat 2. öğretim olur sanırım.
örgünü sınavsız geçiş hakkı olanlar dolduruyor çünkü.

Maalesef bende istisnai bir durum oldu.Ygs1 puanım daha düşük 273 :50: Fen netlerim matematige göre biraz daha iyiydi.
Öneriler için teşekkür ederim.

Back
X