- 6 Eylül 2010
- 1.188
- 2.152
- 333
Bence fazla hassas bir yapınız var. Sizinle ilk kez tanışan ve evlilik yolunda ilerlemesini umduğu bir görüşme içinde olan biri (kız-erkek fark etmez) özellikle de zamanın aleyhine olduğu kaygısı taşıyor ve de (toplum genelindeki algıya bakarak) 30’lu rakamların üstüne çıktıysa ‘Bu zamana kadar neden evlenmediniz?’ sorusunu sorar. Çünkü bu sorunun altında oturup bu konuştuğum kişi de acaba bir sıkıntı-sorun var mıdır?, sorusunun kısa yoldan cevabını arar. Yine ailede kimsenin evli olmaması
acaba zor iletişim kurulan bir aile mi?, benim göremediğim ilerde sıkıntı olacak bir sorun yoktur inşallah ortada vs gibi düşünce balonlarını dağıtmak ister. Aslında bu yaşta neden evlenmediği sorusuna kendisinin bir cevabı var ama acaba senin cevap onunkinden ne kadar farklı ya da aynı, onu da bir anlamak ister. İşin başında ufaktan bile olsa duygular olmayınca maalesef mekanikleşiyor sorular
Kız kardeşimin böyle anlardaki cvbı hep şöyle oluyor: 1- Ben bir kadınım dışarıdaki erkekler kadar kolayca çıkma ya da evlilik teklif edemem. (Malum bir de hafif kadın etiketine maruz kalmak var
)
2- Kendimden daha düşük yaşam şartmarında yaşamaya evet diyemem. Evleneceğim insan benim ailemden daha refah içinde olmalı.
3- Prostatlı ve sinir hastası erkekler bir de dul ve çocuklularla da ilgilenmiyorum.
4- Biyolojik saatimi de kafaya takmıyorum. Anne olacağım diye önüme gelenle de olamam. E geriye kalan erkeklerin de geneli evli olunca evde oturmak daha iyi gibi geldi.
Not: 40’ında hala bekar olduğundan bu yaklaşım başarılı mı? o da başka bir tartışma konusu olur

Kız kardeşimin böyle anlardaki cvbı hep şöyle oluyor: 1- Ben bir kadınım dışarıdaki erkekler kadar kolayca çıkma ya da evlilik teklif edemem. (Malum bir de hafif kadın etiketine maruz kalmak var

2- Kendimden daha düşük yaşam şartmarında yaşamaya evet diyemem. Evleneceğim insan benim ailemden daha refah içinde olmalı.
3- Prostatlı ve sinir hastası erkekler bir de dul ve çocuklularla da ilgilenmiyorum.
4- Biyolojik saatimi de kafaya takmıyorum. Anne olacağım diye önüme gelenle de olamam. E geriye kalan erkeklerin de geneli evli olunca evde oturmak daha iyi gibi geldi.

Not: 40’ında hala bekar olduğundan bu yaklaşım başarılı mı? o da başka bir tartışma konusu olur