Yine depremler oldu

5 Şubat gecesi İzmir o kadar kotuyduki fırtına vardı çatılar uçtu o kadar kabus gibi bir geceydi içimden hep bundan daha beteri olmasın diye dua ettim sabah 6 da bir kalktım oğluma kardeşim bende abla deprem olmuş 11ili vurmuş her yer yıkıldı dediği anı hiç unutmuyorum o an öyle bir şok yasamisim ki ha tamam demiş geri yatmışim 2dakika sonra birden kalktım ne diyorsun sen diye...sonrası malum Rabbim bu acıları unutturacak başka dertler vermesin ülkemize

Çok geçmiş olsun mevlam bir daha yaşatmasın insallah deprem travması çok başka.Kasımdaki Düzce depremine Sakarya da yakalandım ben de hala gece yatarken kullandığım nevresimi kullanamıyorum midem bulanıyor nefesim kesilecek gibi oluyor.Arada bir uyanırım saat 4 o saat 5 olana kadar uyku girmez gözüme.Marmara depremini kurbanlık koyunun sırasını beklediği gibi bekliyoruz.Bazen diyorum ki deprem olacaksa olsa da sıramızı savsak artık,oldu olacak psikolojisi mahvetti.Çocukluğumdaki 17 agustos marmara depreminde arkadaşımı kaybettim ben de Sakarya dümdüz idi yardım arabalari gelirdi biz cocuklara bebekler verirlerdi oyunca verirlerdi hiç unutmam o oyuncaklarla depremcilik oyunu oynardık ...olası marmara depreminde kimleri kaybedeceğim acaba diyorum insan illa ki düsünüyor.Hadi ben müstakil evdeyim diyelim rahatım diye bile düsünemiyorum hastanede arkadas ziyaretinde işyerinde de yakalanabiliriz.Avmlerde mescitler genelde bodrum katlarda olur bilirsiniz namaz vaktine denk geldiysem eve gidiyorum zira deprem olsa bodrum katta kim bilir kacıncı gün bulunurum sağ ya da ölü mechul Allah hayırlı ölümler yazsin hic birimizin ölüm sebebi birilerinin eksik kullandığı insaat malzemesi birilerinin kazandıgı 3 kurus haram para olmasin lütfen...

o geceyi hatırlattı. çok korkmadım aslında insan bir yerde alışıyor mu ne?
bir de bu defa selim vardı, diğerinde karnımdaydı. karnımdayken daha rahatmış..

Biz içanadoluluyuz, Kahramanmaraş hiç yolumuzun düştüğü bir yer değil, kırk yıl düşünsek aklımıza dahi gelmez.. Sabah kalktık haberlerde gördük ki deprem olmuş, üzüldük ettik, vah tüh dedik.. Akşamına haber geldi ki kuzenim bi iş için önceki gün Maraşa gitmiş, kaldığı otelden eser kalmamış tuzla buz olmuş.. Ateş düştüğü yeri yakıyormuş ya bizim içinde deprem o haberi aldığımız an oldu.. 5 gün boyunca çaresiz bekledik, babası enkazın başında 5 günde yaşlandı tanınmaz hale geldi.. 5 günün sonunda telefonum çaldı "bulundu, ölmüş".. Bu iki kelime 6 aydır kulaklarımdan gitmiyor benim.. Sevdiklerime bir şey olacak korkusuyla yaşıyorum her an, biri telefonu açmasa ağlamaya başlıyorum.. Depremi kendim yaşamadım ama sizi bi açıdan çok iyi anlıyorum.. Allah yardımcınız olsun
Sizin de başınız sağolsun. "Annem hep derdi ki Allah düzgün ölüm versin" çok gülerdim. Ölümün düzgünü mü olur? Diye. Ama, beden bütünlüğü bozulan insanları görünce ne demek istediğini anladım. 😔 yarı deli, yarı akıllı yaşıyoruz işte.

Gerçekten iğrenç bi durum.
Ben yurtdışında yaşıyorum ama büyük depremden sonra yaklaşık 3 ay o bölgede gönüllü olarak bulundum. Çok çok zor ve kötüydü.
Rabbim esirgesin,beterinden saklasın.
Kalbim dualarım sizinle💜

Biz bugun biraz havamız değişsin diye şehir değişikliği yaptık ama geldiğimiz yer de sırasını bekleyen deprem bölgelerinden. Arkadaşımla telefonda konuşurken telaşlı şekilde bildirim geliyor kapat dedi. Kapatrım ama içim içimi yedi. Çünkü ikinci depremde bildirim gelmişti ve o kabusu çığlıklarla ağlayarak çocuklarıma sarılarak yaşadım. Ya Rabbim sen bizlere merhamet et, şu pislik düzen yüzünden ölmesin insanlar.

Back
X