Yine emekler boşa çıktı gebe kalamadim

O güzelim pko bendede var. Hamile kaldım iki kere ama ikiside düştü. Yanlış bilmiyosam iki tip pko var. Bende tuylenme yok mesela. Ama sivilce var onlarda adete yakın çıkıyo. Birazda kilo var tabi. Bende glukofen kullaniyorum. Onun sayesinde karnım doyuyo valla yoksa deli gibi yiyorum:)

PKO tedavi edilirse gebeliği engellemiyor diye biliyorum?
Canım ben tedaviyi doktora sordum...1 değil bir çok doktora hemde tedavisi doğum kontrol hapı ve kullandıktan sonra da tekrar aynı prosedürler başlanıyor yani bu konuda iki seçeneğin var ya hamile kalacaksın ya da çocuk düşünmeyin tedavi olacaksın

Bende hiç yoktan var oldu..herseyim normal iken ve terzi kendi sokugunu dikemez demişler benim de o hesap bir türlü dikemiyorum..bir de bende hasimato troidi var ikisi bir arada olunca olmuyor

Bende hiç yoktan var oldu..herseyim normal iken ve terzi kendi sokugunu dikemez demişler benim de o hesap bir türlü dikemiyorum..bir de bende hasimato troidi var ikisi bir arada olunca olmuyor
Bende adet düzensizliği bile yok doktor sende pko var deyince ama adetlerim normal dedim. Bu tür pkoda adette sorun olmuyo dedi. Allah hepimizin yardımcısı olsun :)

Allah gönlünüzün muradını versin inş.

Ama -yazıda mı bu böyle bilemiyorum- öyle bir abartılı geldi ki yazdıklarınız biraz kızdım gibi de.
Lütfen derdinizi anlıyorum elbet 2. bir evlat istiyorsunuz. Pkonuz var üstüne bir de başka bir rahatsızlığınız da var.

Bir de şunu düşünün bende 9 cm endometriyoma var, eşimde varikosel.
Baştan beri böyle bilsek iyi. Yazacaklarım hakaret olur doktorlara karşı ama öyle doktorlara düştük ki İstanbul'da. O zamanlar 8 cm civarında olan endometriyoma mı göremedi. Sürekli tedavi için gittiğim doktordu ve özeldi. Üstelik başka bir rahatsızlık için gittiğim başka bir doktor o kistimi görmüş ve yönlendirmişti de kadın doğumcuma.
Eşime bi ameliyat dediler bi başkası ameliyata gerek yok -bize göre o zaman pahalı gelen- bir ilaç verdiler. 3 ay onu kullandı. Bende klomen kullandım. Onu kullandığım aylar reglimin ilk günü nerdeyse bayılacak dereceye geldim. Ağrıları tarif edemem üstüne üstlük ağrı kesici namına iğne, ilaç hiç bir şey fayda etmiyordu.
Bütün bunlara rağmen bir tane test yapmadı bana doktorum -kadın doğumcum, üstelik 2 ayrı doktora gittim ilki ilgisiz diye beğenmemiştim- her ay gel kontrol git para.
Neyse şu an oturduğumuz yere taşınınca bendeki endometriyoma ortaya çıktı. 4 ayda görmediğim test, tahlil kalmadı. Artık endometriyoma ağrılarım regl olmadığım günlerde de var, bazen -af buyurun- yellenmeye korkuyorum o kadar sancım oluyor. Bütün bunların üstüne doktorların İstanbulda bizi muallakta bıraktıkları varikosel konusunu da burda kesin ameliyatlık olduğunu öğrendik. Ve normal yoldan hamile kalma ihtimalim çokta yok gibi bi tablo çiziyor doktorlarımız. En kötü aşılama ile yola çıkıcaz.
3,5 senedir çocuk istiyorum ve hiç çocuğum yok. Eşim tek çocuk ve etraftan gelen baskıyı düşün.

Ben şu halimde bile hiç bu kadar strese girmedim, neden olmuyor demedim. Ben hep Rabbime sığındım. O isterse herşey durur bunu biliyorum ben tek. Rabbim ne nasip ettiyse olsun, herşeyden önce hayırlısı olsun. Hep bunu dile getiriyorum.

Bunu okuyunca aklına yahu sen de çocuk çok istemiyorsun demek ki diyebilirsin. Evlat isteğimin ne boyutta olduğunu anlatmaya cümleler yetmez buna emin ol.

Haline şükret herşeyden önce. Rabbim evladına sağlıklı ömürler versin.

bi çocuğunuz varmış annelik duygusunu tatmışsınız bu kadar strese gerek yok
bizim gibiler ne yapsın ben 8 yıldır uğraşıyorum

Pcop adet düzenli olur, genetik değilse yağlı cilt olmaz, sivilce tüylenme olmaz
Kısaca hiçbi şikayeti yoktur. Sadece ultrasonda görülür kadına pek zararı yoktur.
Adetim düzenli ama sivilcelerim var meme ucunda tuylenme var bide insülin direnci var. Doktorum polikistik over dedi ama belki ben yanlış anlamışımdır. Pkolu tanıdıklarım var ama dediğiniz gibi de olabilir çünkü aramızda çok fark var.

Sivilce, tüylenme sadece pko da olmadığı için normal.
Pkodaki tüylenme farklıdır çenealtı, bıyık, hatta yanaklar buna hursitizim denir.
Göğüs arasında olur.
Pcos vücudu erkekleştirir.
Ben pcosluyum kilo sorunum yok sivilce yok tüylenme sadece çenealtında ve bıyıkta var. Şeker direncim var fakat zayıf olduğum için glikofen, glikofaj tarzı bişey kullanmıyorum.
12 ve üstünde kist olur enbüyüğün ölçüsü söylenir.
Solda 8 cm sağda 5 cm var 4 yıldır tedavi görüyorum sonuç 0
Ameliyat olucam

pko kan testinde mi bellı olur?

ben doktora gittim alttan test yaptı değerlerin çk iyi dedi ama yukarda saydıgınız bazı belirtiler bende de var.

kan tahlili yaptırmadım

kist vs yok

azcık mantar var dedi onada fitil verdi kullandım

adet düzensizliğim ,sivilcem yok

Allah yardımcınız olsun. Peki bu kistler alındığında düzelme olacak mı acaba?

Lh fsh değeri birbirinden farklı ise %99 pcodur. Kan testiyle onaylanır

Allah yardımcınız olsun. Peki bu kistler alındığında düzelme olacak mı acaba?

Hayır dediğim gibi bu anne karnındayken oluşan bişey. Doğduğunuzda yumurta sayınız bellidir yumurta çok olduğu için oluyor . Ama gel gelelim yumurtlama olamıyor:)
Normal kadınlar 35ten sonra hamilelik şansı düşer pkoda yükselir.
Düzelme derken etkileri azalıyor ve yumurtlama yada tüp bebeğe cevap verme şansı artıyor.

Büyük geçmiş olsun kardes seni de anlıyorum pek çok doktor arkadaşla paylaşıyorum durumu ben kabullenememe stresi yaşıyorum birden oluşan durum olduğundan normal değil de hastalikmis gibi geliyor bana...senin sorunu yaşayan arkadaşlar da biliyorum tedavi olarak doktor gebelik demişti ve ne yaptı etti gebe kaldı...eşin de Varikosel varmış. Ondan ameliyat olan bir arkadaşımın eşi de vardı maydanoz suyu içiriyordu esine onlarinda iki çocuğu var şimdi...benim Danıştayın doktorlar Prof yada Doç her birinin lafına güvenirim çünkü eşimi tanıyorlar meslektaşları olduğu için sallayamiyorlar...gerçekten iyi araştırıp gitmek lazım benim de ilk gittiğim doktor farketmedi beni..ben endometriyozis olduğumu düşündüm doktora da dile getirdim ama salladı yani..bayan doktordu..ama artık erkek doktorlara gidiyorum

Benim de senin gibi şikayetlerim yüzüm de v3 meme çevremde kıllanma var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…