canım bı sorum olcak bende pkoluyum tub bebeg basluycam ılk denemedemı hamıle kaldın sanşım ney bılmıyorum herseyım normal sadce pko varBu biraz kader şans. Bazı pko hemen hamile kalır bazısı da ben gibi tüp bebek sonucu hamile kalır.
konu sahibi bebeğe odaklanma akışına bırak ters teper yoksa....
Büyük geçmiş olsun kardes seni de anlıyorum pek çok doktor arkadaşla paylaşıyorum durumu ben kabullenememe stresi yaşıyorum birden oluşan durum olduğundan normal değil de hastalikmis gibi geliyor bana...senin sorunu yaşayan arkadaşlar da biliyorum tedavi olarak doktor gebelik demişti ve ne yaptı etti gebe kaldı...eşin de Varikosel varmış. Ondan ameliyat olan bir arkadaşımın eşi de vardı maydanoz suyu içiriyordu esine onlarinda iki çocuğu var şimdi...benim Danıştayın doktorlar Prof yada Doç her birinin lafına güvenirim çünkü eşimi tanıyorlar meslektaşları olduğu için sallayamiyorlar...gerçekten iyi araştırıp gitmek lazım benim de ilk gittiğim doktor farketmedi beni..ben endometriyozis olduğumu düşündüm doktora da dile getirdim ama salladı yani..bayan doktordu..ama artık erkek doktorlara gidiyorum
Isin içinde olmak ve belirtileri saptamak kötü işte. ..ben şikayetlerim başladıktan beri endometriyozis var bende diye cirpiniyordum ama hala aynı şeyleri düşünüyorum çünkü benim yumurtlamam herseyim normal kistler dışında ancak implantasyon olmuyor...ebe olduğum için kadın hastalıkları dersi almıştım her şikayetim değerlendirebiliyorum bundan dolayı doktorum la tekrar bu şüphemi konuştum ve adet bitince CA-125 e baktiracagim bu test kanser vakalarında bakılıyor ancak endometriyozis te de yüksek çıkabiliyor...Bu testten sonra gerekeni yapacağım artıkEn azından işin içindesiniz sizde bi yargıya vardıklarında bu böyle olmayabilir, şu tahlil de yapılabilir gibi kanıya varabilirsiniz.
Hani her bünye kendine özeldir ama bazı şeyleri de kendimize genetik diye inanırız ya annem ve 2 teyzem üstlerine ceket at hamile kalan kadınlardı. Üstüne büyük teyzemin kızları evlendiler onlar da öyleydi. Yani ister istemez sizde böyle düşünüyorsunuz. Hamile kalamadığımda yaşadığım hayal kırıklıklarını anlatamam. Hani insan kendini bi parçası bozuk elektronik bi eşya gibi görüyo o mantıksızlıkla.
Üstüne yanlış ellere düşmenin verdiği hayal kırıklığını da anlatmayım tekrar uzuun uzadıya.
Çok stres yapmayın kendinize, rahatsızlığınızın bir tedavisi var. Sadece demek ki bu ara nasibiniz değil. Hayırlı vakit ne zamansa o zaman olsun öyle dua edin. Çünkü ben de tek çocuk isteyen bir insan değilim kalabalık aileyi çok seviyorum evlatlarımın kardeşle büyümelerini çok istiyorum.
Haa bu arada pko ile hamile kalan arkadaşlarım var biraz sancılı bir süreç geçirdi ama oldu. Endometriyoma ile hamile kalan tanıdığımda var, şu an 2 evladı var. O yüzden inancım tam. Sizin de öyle olsun lütfen.
Evet çok şükür ilk denemede hamile kaldım üstelik ikiz. Pkolu olarak Bizim problemimiz yumurtlama olmaması tüp bebek tedavisinde sağlıklı yumurtalar oluşursa hamile kalma oranı çok yüksekcanım bı sorum olcak bende pkoluyum tub bebeg basluycam ılk denemedemı hamıle kaldın sanşım ney bılmıyorum herseyım normal sadce pko var
allah razı olsun canım allah bebeklerını sana bagıslasın saglıcakla buyut darısı benım gıbı ısteyen herkezın basına ınsallah bu buyuk sınavı gecebılır evlatlarımıza kavusabılırızEvet çok şükür ilk denemede hamile kaldım üstelik ikiz. Pkolu olarak Bizim problemimiz yumurtlama olmaması tüp bebek tedavisinde sağlıklı yumurtalar oluşursa hamile kalma oranı çok yüksek
Amin inşallahallah razı olsun canım allah bebeklerını sana bagıslasın saglıcakla buyut darısı benım gıbı ısteyen herkezın basına ınsallah bu buyuk sınavı gecebılır evlatlarımıza kavusabılırız
Neden herkes konu sahibine yüklendi ki? Arkadaş isyan mı etmiş? Sadece uğraşıyorlarmış hamile kalmak için olmamış.
bunu paylaşmış. Herkes başlamış "1 tane var şükret" şükretmediğini nereden biliyorsunuz ki?
Belki yaşı geçiyor 2. ye geç karar vermiş?
Belki çok çalıştı dar zamanda vs vs..Herkes basmakalıp olmuş.
Evet canım bu konuda sıkkın eşim benden yaş olarak büyük söylemeyeyim dedim ama gerçek bu oldu 43 yaşında ilk baba olduğunda 38 yaşında idi...benden 6 10 yaş büyük olsa dert etmeyeceğim ama 17 yaş var...İkincisi olsun diye yalvardim olmadı istemedi...olmazsa bırakıp gideceğim artık...suçlu çünkü 50 yaşına gelince mi yapayım çocuğu...canım cok sıkkın demişte arkadaş sıkılmasına gerek yok ben 1.5 yıldır uğraşıyorum nolucak şımdı ustelıkte pko değilim hiç çocuğum da yok 31 yasındayım bu arada onunkı de dert mi diyesim var da ondan yuklendım ustelıkte ıkı kaybım var biraz hassasım sanırım
Canım ilk çocuğum da çok cahil dim hazırlıksız eğlencesi bile olmadı yani o zamanlar Doğu görevinde idik eşimle 8 aylık hamile iken taşındık hiç anlamadım ama kızım da artık kardes istiyor...tek çocukla aile olunuyor ki...şimdi bile ben tv ye babası bilgisayara kızım da oyun odasına takılıyor ...ne zaman oturup birlikte birsey yapacağız ki...herkes bağımsız evde...ugrasacagim inşallahbende önceden olsa öyle derdim 1 t ane var zaten
ama insan hiç olmayan birşey için bile onca umutla ugraşırken birde onun tadını alınca sevince cok sevince 2. içinde aynı derecede üzülebilir bence
ben sizin yerinizde olsaydım uğraşırdım
Valla canım benim yumurta kendiliğinden de oluşur çalıyor ama implantasyon olmuyor artık endometriyozis den de şüpheleniyorum..sikintimin aslını astarini araştıracagim bulacağım inşallah..sonra aşılama ve Tüp bebek işine bakacağım kafamdaki herseyi edemem lazımEvet çok şükür ilk denemede hamile kaldım üstelik ikiz. Pkolu olarak Bizim problemimiz yumurtlama olmaması tüp bebek tedavisinde sağlıklı yumurtalar oluşursa hamile kalma oranı çok yüksek
CA-125 testi yapıldı mı?Valla canım benim yumurta kendiliğinden de oluşur çalıyor ama implantasyon olmuyor artık endometriyozis den de şüpheleniyorum..sikintimin aslını astarini araştıracagim bulacağım inşallah..sonra aşılama ve Tüp bebek işine bakacağım kafamdaki herseyi edemem lazım
Yaptirmadim..çünkü hocaya sordum grip te de yükselir dedi..yaptırmadan bir mantığı yok dedi...laparoskopi yapilabilirmis onu da ben düşünmüyorum...baktımda bıçak altına yatmaya gerek yokCA-125 testi yapıldı mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?