yine eşim ...

merce46

Guru
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2012
397
89
318
Hatay
merhaba arkadaşlar
bana biraz fikir verebilir misiniz
ben çok mu abartıyorum
eşim bana haber vermeden ilk eşinden olan oğlunu ingilizce kursuna göndermiş tabi bu çocuk daha ilkokula bile gitmiyor.daha okuma yazma bile bilmeyen bir çocuğun ingilizce kursuna gönderilmesi ne derece gerekli ??? çokgerekli bişey se bana neden söylemedi ???
eşime karşı güvenim gittikçe azalıyor ...
ne var bunda diyeceksiniz ama biz bir aile olmadık mı neden bana söylemiyor ama ben de çalışıyorum bu evi birlikte çekip çeviriyoruz harcamalardan beni de bilgilendirmesi fikrimi alması lazım değil mi ...?

Mrb bence eşiniz size de haber verse tabii ki daha iyi olurdu ama bence çok gerekli bir kurs bu sizin cocuğunuz olduğunu düşünün imkanınız varsa göndermek istemez miydiniz bence isterdiniz

Söylemek zorunda değil ama söylese iyi olurdu. Belki sizin bu ön yargılarınızı bildiği icin söylememiştir.

Bence kendi çocuğunuz olsa siz de en iyi eğitimi almasını isterdiniz.
O çocuk kursta tek olmadığına göre eşiniz gibi bi'çok kişi gerekli olduğunu düşünüp göndermiş yavrusunu.
Konuya gelince evet bunu sizinle paylaşması gerekliydi.

Tabiki çocuğunu kursa gönderebilir ama size de bahsetmesi gerekirdi bence.Bu sizden izin alması gerektiğini göstermez.Yapılan işe parasal açıdan bakmayalım fakat bir bakıma o da önemli çünkü aile bütçesi söz konusu.Kısaca size bilgi vermesi gerekirdi.Sizin ortak çocuğunuz gibi düşünelim.Ne farkeder ki.Benim çocuğum ben bilirim der gibi olmaz.Düşünememiş olabilir ama siz ilerisini düşünerek kibarca konuşarak halledin bence.

ben eşimin her şeyini bilmek isteyen tarzda bir bayanım,eğitim konusu her yaş gurubu için önemlidir,bu konuda sizin gibi düşünüyorum ,haberiniz olsa daha iyi olurmuş ,sevgiler..............

Kesinlikle öğrenmesi gereken bir dil.ben yurt dışına geldim malesef ingilizce çok az bildiğim için çok zorlanıyorum
benim kızım üç yaşında bende okula başladığı dönem göndermeyi düşünüyorum.
Acaba kendi evladınız olsaydı,eşiniz yine size demeden kayıt yaptırsaydı eminim tepki göstermekten ziyade çok sevinirdiniz.

Evet siz bir ailesiniz,unutmayın o ailede eşinizin çocuğuda var.

Son düzenleme:

O çocuk onun evladı hanımefendi.
Eltimin kızı 2,5 yaşında ve şimdiden ingilizce derslerine başladı oyunlarla.
İler de iyi derece de yabancı dil konışabilmesi için yani geleceği için gerekli.
Neden size söyleyemediği ise gayet açık bence.

ne güzel çocuğunun geleceğini düşünen bir baba ben bunda terslik görmedim.size söylememe nedeninide karşı çıkacağınızı düşündüğü için söylememiştir büyük ihtimal.gerek varmıydı küçük çocuğa dediğinize eşiniizde soracağı sorunun cevabını tahmin edebildiği için size söyleme gereği duymamıştır.

Son düzenleme:
Yazma şeklinizde n çok gerekli görmediniz i bu yüzden eşinize karşı çıkacağınizi hissettim belkide bu yüzden söylememistir

bence de vereceğiniz tepkiden çekinmiş olabilir

siz tatlı dille çok iyi düşünmüşssün ve çok düşüncelisin ama bu düşünceni benimle de paylaşabilirdin lütfen çocuğun hakkında ki konuları benımle de paylaş derseniz eminim ki bir daha söyler..

boşanmışta olsalar da o onun çocuğu arkadaşın dediği gibi sizin ailenize o çocukta dahil... ve bence eşiniz cok ıyı bırı ne babalar var evlendkten sonra cocugunu aramıyor bile ona vereceği 10 lirayı kıskanıyor...

eşinize haber vermedi diye kızmadan önce gurur duymalısınız...

Böyle erken yaş kursları var. Size söylememesi yanlış evet ama tepki göstermenizden korkmuş olabilir. Evert harcamalarınız ortak olabilir ama sizin paranızla da oğlunu kursa göndermez herhalde. Bizim evinde bir harcaması var diyorsunuz ama o da aileden eşinizin oğlu sonuçta. Siz nereden öğrendiniz söylemediyse çocuğun kursa gittiğini.

Sanki çocuk elin çocuğu gibi konuşmuşsunuz. Evladın ilki, sonu, şunu, bunu olmaz. Eşiniz evladına her daim babalık yapacak bunu kabul etmelisiniz öncelikle.

Bence bu durumdan rahatsız olacağınızı hissettiği için paylaşmadı sizinle. Güven sorunu var ...

versin ne olacakki evladı tabi elinden geleni yapacak boşandı diye babalıktan istifa mı edecek yapmayın lütfen objektif olun.tabi haber verse iyi olurmuş bunu da eşinizle güzel bi dille konuşun.o çocuk için üvey anne değil abla tavrında olursanız bakın herşey nasıl değişecek

Eşime olan güvenim azalıyor demişsiniz

Çocuğunun geleceği için gerekli olan kursa gönderdiği içinmi veya parası eşinden çıktı ben o parayla neler alırdım diye düşündüğünüz içinmi
Evladının annesiyle ayrılmış olabilir,ayrılması demek evladındanda ayrıldığı anlamına gelmez
Babayla evladının arasına ne siz nede başkası girebilir.Eşiniz bir baba ve evladını her daim yanında olacak maddi,manevi
Bence bunlar için sorun çıkarmayın üzülen yine siz olursunuz

konu sahibi yorumlardan hoşlanmadığı için muhtemelen sorularınız cevapsız kalacak

konu sahibi yorumlardan hoşlanmadığı için muhtemelen sorularınız cevapsız kalacak

yorumları daha yeni okudum hoşlanmadığım ı da nerden çıkardınız???
ben buraya paylaşım da bulunurken birileri hoşuma giden şeyler yazsın diye yazmıyorum ..
aksine ben bu site de ki yorumları beğeniyorum özellikle yazıyorum zaten

benim göremediğim düşünemediğim durumlar olabilir ,

Yaptiginda yanlis birsey yok. Sadece butceden harcadigina gore bence de haber vermesi gerekirdi.
Ama anlasilan ortaya cikabilecek bir tatsizlik istemedi. Bu tur konularda boyle anlayissizsan, kendi basini agritmamak icin gizli tutmustur. Bence esine olan guvenin sarsilacagina, esin senden birseyleri gizlemesin, korkmasin diye ilimli olmaya calis. Tahminen gecmiste de cocukla ilgili sorun cikardin, o da artik soylemiyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…