Yine eve geç gelme konusu!

Bekarlıktan kalma alıskanlıklar sanırım..küsmeyle tripleşmekle düzelmez ama aranız..

Senede 1 kere gece yarısını geçtiğinde eve gelirse neyse. Haftada 1-2 kere gece dışarıda olsa ben kesinlikle boşanırdım. Hele ofiste kalma falan asla tahammül etmezdim. Benim yaşam biçimim bunun kaldırmıyor, bunun için kendimi yontamam. Sizde normalde kaldıramıyorsanız, yinede alttan almaya çalışıyorsanız ve gördüğünüz muamele buysa, yumuşak davranmayın vallahi.

Eşiniz size sadece darılsa evet bunaltmis olabilirsiniz diyeceğim ama gecenin ikisinde nerdesin diye soran eşe kapılar çarpılıp bagiriliyorsa tipik üste çıkmaya çalışan suçlu erkek davranışı derim.

Buluştuğu arkadaşları da evliler mi? Eşiniz bekarlık zamanından alışkın ise ondan görüşüyor olabilir. Siz de kendi arkadaşlarınızla dışarı çıkmayı deneyin o çıktığı akşamlarda. Belki rahatsız olup anlar sizin ne hissettiğinizi.

Genç arkadaşım,
erkekler,olaylara bizim kadar duygusal yaklaşmazlar ve daha düz mantık yürütürler.
Benim yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla, sanki eşinizi biraz fazla sıkboğaz ediyorsunuz.
Haftada bir gün dışarı çıkma,evliliğin ilk yıllarında tolere edilebilir.
Neden?Derseniz,erkekler,evliliğe biraz daha zor adapte oluyorlar.
Evliliğin ve ev geçindirmenin sorumluluğu atında gerginleşen erkekler,arkadaşlarıyla buluşup,kafa dağıtma eğiliminde oluyor.
Siz,konunun üzerinde durup,eşinize kısıtlama getirmeye çalıştıkça adeta bir güç savaşına dönmüş olay.
Siz daha evcimen biri olabilirsiniz ama evlilikte birbirimizin makul isteklerine saygı göstermek de lazım.
Eşinizi değiştirmeye çalışmak yerine anlamaya ve uzlaşmaya çalışın.
Küsüp,trip atarak veya kavga ederek bir yere varamayacağınız gibi sadece birbirinizi ve ilişkinizi yıpratırsınız.
Not:25 yıllık evliyim.

ya pardon da tamam geç kalması anlaşılır arkadaşlarıyladır vs
ama o telefon kapalıysa ben şüphelenirim neden yani?
telefonun düşme mevzusunun inandırıcı gelmesini ise tamamen sizinle eşiniz arasındaki diyalogdan siz anlarsınız buradan bişey diyemem..

Gerçekten ben mi baskıcı bir kadınım? Yine ben mi alttan alıp barışmalıyım?
Bence yanlış düşünüyorsun. Adamın hoşuna gitmeyen ve degistirmedigi bir huyu var. Yani bu konu defalarca gündem olmuş seni haklı bulmuş değişeceğini söylemiş defalarca özür dilenmis. 1dk geç kalsa kıyamet koparırım artık. Koca kazık kadar herif hani bu iş çıkışı trafiğe takıldım geç kalması değilki.

Yani bu nokta da ben olsam artık beni bağlamıyor ister gel ister gelme derdim. Ancak akşamlarımi da bosanmayacaksam onun dahil olabileceği şekilde planlamazdim. Mesela yemeği o gelmeden yerdim. O gelince onunla konuşmak yerine mutfakta işlerimi yapardım. Sonra kitabımı telefonumu alır odama çekilirdim. Ben daralirim tek basima dersen arkadaslarimla plan yapardim. Ama millet evli barklı çalısıyor bunun gibi sokaklarda sabahlara kadar fink atmıyor. Bu sebeple çok sık uygulanacak bir plan değil. Lakin iş çıkış saati için kurslar oluyor. Böyle düzenli bir etkinliğe başlayabilirsin.

Bir müddet böyle yap kendine çeki düzen vermezse o zaman karar verirsin

Evli adamın ne işi varmış dışarıda o saatlerde ya? Bence de evliliklerde insanların kendine ait alanları olmalı ama evli bir adam gece geç saatlere kadar dışarıda olmamalı. Eğer öyleyse, siz de çıkın gece dışarı. Alacağınız cevap büyük ihtimalle "evli bir kadının gece vakti sokakta ne işi var?" olur.

Eşimle bir anlaşmamız var bir hafta ben çıkarım dışarı arkadaşlarımla bir hafta o. Haftanın bir günü de birlikte çıkarız genelde. Bazen de evli arkadaşlarla ortak plan yaparız. Bu çıktığımız günlerde saat sınırımız yok, çok içilecekse bir taraf diğer tarafın şoförlüğünü yapar. Kadınlar genelde bu konuda biraz kıl oldukları için (biri çocuğu bırakamaz, diğerinin kocası sorun eder, öbürü regl olur, berikinin annesi kızar vs.) benim planlar sıkça yatar ama eşim program yapınca kesin çıkar, biri yatarsa diğeriyle plan yapar anında, sosyal adam. Benim için sorun değil çünkü bu konuda beni kısıtlayan bir adam değil ve eğlence anlayışlarımız benzer. Gece eğlenmeyi anormal bulmadığımız için sorun olmuyor. Yani evli insanlar da (kadın da erkek de) arkadaşlarıyla zaman geçirebilir, eğlenebilirler bana göre. Bu bekarlara has bir durum değil.

Sizin bakış açınız farklı anladığım kadarıyla, eşiniz çıkıyor siz evde onu bekliyorsunuz. Çıkmak isteseniz sorun çıkaracak bir ilişkiniz var gibi düşündüm ben. Peki bu adam sizinle yapamadığı ne yapıyor arkadaşlarıyla? Siz ona eşlik edemez misiniz böyle akşamlarda?

Evliliğin ilk zamanları vs bekarlıktan çıkan erkek alışkanlıklar vs yok kadınlar duygusal erkekler düz mantık vs.vs.vs.
Kadın erkek eşittir.
Kimse kimseyi zorla evlendirmiyordur.
Evliliğinde kendine has özellikleri vardır.
Ve hersey karşılıklıdır.
Sende eş dost bı kere aynısını ona yap çık görüş telıde kapat sonra şarz bitti vs de bakalım tepkisi ne olacak?
Seni anlayışlamı karşılayacak bağır çağır mı yapacak?
Hayır neden eşi ile huzursuz olmaktansa arkadaşlarına hayır demeyi tercih edemez bi erkek?
Baskıcı gibi görülmeye çalışılan sen oluyorsun bastırıcı (suçlu) olan kendisi.
Hadi hersey bir yana bu adamı düzeltmek için bile mücadele edılmesi gerekiyorsa hiçbir sekılde taviz verılmemelı.
Bu sessizlik küslük nereye kadar sürecek dıye düşünemem vaktım yok deyın.
Sen benım için degerlısın yuvam benım için mühim eğer beceremiyorsak sen istedıgın gibi ben istedıgım gibi yaşayalım de.
Dırek tercıh edilin bu saatten sonra ya ben ya cevren?
Ve kararlı olun özür vs kabul görmesin. İşin ciddiyetini anlasın.

2 ay olmuş eşimin eve geç gelmeleriyle ilgili konu açalı. Hiç bir şey değişmemiş 2ayda. Oysa bu konuyu konuşmuştuk. Bana neler hissettirdiğini anlatmıştım. O da anlamıştı sözde. Hatta yaklaşık 1 ay önce ilk defa boşanmak istediğimi söyledim,kavgalı bir günümüzde eve gelmeyip gece ofiste kaldığı için. Sonra özür diledi yine. Beni anladığını, kavga etmek istemediği için gelmediğini, ama artık böyle birşey olmayacağını vs söyledi. Baskıcı bir eş olmadığımı düşünüyorum. Kendi alanı olsun taraftarıyım ama işte bir sınır olmalı. Cuma akşamı arkadaşıyla dışarı çıkmak istedi. 12-1 arası gelirim dedi. Ben 11.30gibi uyudum. 1.30 da bir uyandım yok. Aradım telefonu kapalı. Derken 10dk sonra geldi. Ben de merak ettiğimi nerede keldığını telefonunun neden kapalı olduğunu sordum. Teşefonu düşmüş açılmamış onunla uğraşmış gösterdi.Sonra bi bağırmalar, kapı çarpmalar vs. Ben ona baskı uyguluyormuşum, işte sürekli dışarı çıktığında belli etmemeye çalışsam da yüzüm düşüyormuş, ne olmuş bi 40 dk geç gelmişse, gecesini mahvetmişim. Benimle barışmayı düşünmüyormuş. Peki dedim.2 gündür konuşmuyoruz. Karşılaşmamaya özen gösteriyorum evde. Ben ne yapmalıyım kızlar? Alttan aldım olmadı, konuştum olmadı, boşanmayı bile teklif ettim olmadı. Tek anlaşamadığımız konu bu. İyiyken çok iyiyiz ama bu durum beni çok yıpratıyor.
Ben bu gec gelmelere arkadas olayına karsıyım acıkcası esiniz cok sorumsuz gbi geldi bana size evde bsey olsa ruhu dıymuycak anlasılan bence tavır almanız şart ben olsam cok kızardım inan ilerde iyice sarpa sarar bu durum

Heh işte ondan sonra da evlenince arkadaşlarıyla doğru düzgün ilgilenmemeye başlayan, onları unutan, kocacığı var diye arkadaşlarına ihtiyacı olmayacağını düşünen kadınlar neden var.

Back
X