Yine gebelik korkusu yine kızlar 9 ay nasıl geçecek :( :( :(

yasamayiseviyorum

şansınla gel miniğim
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2012
1.457
4
46
Amasya
kızlar bende aşırı derecede panik durumu var hamile kaldığımdan beri korkuyorum. sizlere garip gelebilir ama bu benim ki hastalık sonuçta. bende sizler gibi neşeli mutlu hamilelik geçirmek isterdim ama içimde hep kaygılar hep korkular evde tek kaldıkça bu kaygı korku daha da artıyor benim gibi evde tek sadece eşiyle hamilelik geçirenleri düşünüp rahatlıyorum ama ben kalabalık ortamda rahatlayabiliyorum ancak ve ailem uzakta :( ayrıca bugün ya doğumda bana bişey olursa diye bile şimdiden kaygılar başladı nasıl atlatacağım 9 ayı bilemiyorum. herkes doğum yapıyor rabbim iyiyide kötüyüde yazdıysa kaçış yok diyorum ama gelde kalbime beynime anlat kendimi yinede rahatlatamıyorum sizde böyle hamilelik sürecinizde kaygılandınız mı korkularınızı nasıl aştınız bana da akıl verin kızlar

işte bu....
sırf bu korkular yüzünden aslında hamile kalmaktan korkuyorum
eşim zaten diyor sen 1 doğurursun ben 9 doğururum diye
annem de kardeşim de sen ne yapacaksın acaba hamile olunca diyorlar
:((((((((((((((((((

işte bu....

canım iyileşmeden düşünme zaten çok zor geçiyor çok başkalrı kızıyor ama aldırmayı bile düşündüm öyle sinsi öyle insanı yiyen bir hastalık bu :( :( kuzenin hamile diyor annem bak ne güzel o korkmuyor kızım dünyada hamile kadın çok sende korkma diyor ama nasıl işte nasıııııl keşke geçse bir an önce bu korku. kendimi nasıl rahatlatırım diye düşünüyorum normalde ailemin yanında kalmak iyi geliyor ama işte eşimi bırakıp gidemiyorum 12 saat yol var çok uzak aramız

o minnacık bebek benim karnımda büyüyecek nasıl olur bu RAbbim çok büyüksün
öyle korkuyorum ki karnımda bir canlı taşıyacak olmama ya bir şey olursa diye ben zaten doğru düzgün oturur kalkamam bile
bi de o doğum anı nasıl geçecek bilmyiroum
ya gözlerimi kapatıp da bir daha uyanamazsam ölürsem d,ye çok korkuyorum
ya çocuğum sakat doğarsa ya da bir sorun olursa diye
oy oyyyyyyyyyyyy
bunlar başkalarına çok saçma geliyor ama gelde bunu kendie anlat işte :((((

korkularının olması normal aslında kolay bi şey değil ki hamilelik. sorumluluk sorumluluk sorumluluk:) her şeyinden taviz vereceksin ama sonucu değecek. bu benim 2. ve ilk hamileliğim çokkk problemli geçti bebeğim doğdu eşime ilk dediğim başka çocuk istemiyorum oldu. ama sonra ben ondan da çok istedim ve hamileyim şu anda senle aynı tarihlerde doğum yapacağız inşallah

o minnacık bebek benim karnımda büyüyecek nasıl olur bu RAbbim çok büyüksün
öyle korkuyorum ki karnımda bir canlı taşıyacak olmama ya bir şey olursa diye ben zaten doğru düzgün oturur kalkamam bile
bi de o doğum anı nasıl geçecek bilmyiroum
ya gözlerimi kapatıp da bir daha uyanamazsam ölürsem d,ye çok korkuyorum
ya çocuğum sakat doğarsa ya da bir sorun olursa diye
oy oyyyyyyyyyyyy
bunlar başkalarına çok saçma geliyor ama gelde bunu kendie anlat işte :((((

bütün ruh halimi özetlemişsin biliyor musun tam tamına şu anda bunlarım hepsinin endişesini yaşıyorum

korkularının olması normal aslında kolay bi şey değil ki hamilelik. sorumluluk sorumluluk sorumluluk:) her şeyinden taviz vereceksin ama sonucu değecek. bu benim 2. ve ilk hamileliğim çokkk problemli geçti bebeğim doğdu eşime ilk dediğim başka çocuk istemiyorum oldu. ama sonra ben ondan da çok istedim ve hamileyim şu anda senle aynı tarihlerde doğum yapacağız inşallah

canım beni tavizler sorumluluklar değil bencil gelebilir ama kendime bişe y olması ona bişe olması korkutuyor benim ki bildiğin panik hastalığı sürekli ölüm korkusu yaşamak ölüm gelecekse zaten gelir şimdiden telaşlanmana gerek yok diyebilirsin belki ama işte benim gibi hastalara bu cümleler fayda etmiyor

canım beni tavizler sorumluluklar değil bencil gelebilir ama kendime bişe y olması ona bişe olması korkutuyor benim ki bildiğin panik hastalığı sürekli ölüm korkusu yaşamak ölüm gelecekse zaten gelir şimdiden telaşlanmana gerek yok diyebilirsin belki ama işte benim gibi hastalara bu cümleler fayda etmiyor

canım ben seni çok ii anlıyorum babamda da var aynı panik durumu pazartesi günü bel fıtıgından ameliyat oldu ve o kadar telaşlıydı ki ama geçti gitti. çözüm sende aslında içinde derinlerde bir yerde:) halledebileceğine eminim. annelik kadına başka bir güç veriyor çünkü.

canım ben seni çok ii anlıyorum babamda da var aynı panik durumu pazartesi günü bel fıtıgından ameliyat oldu ve o kadar telaşlıydı ki ama geçti gitti. çözüm sende aslında içinde derinlerde bir yerde:) halledebileceğine eminim. annelik kadına başka bir güç veriyor çünkü.

inşallah ya inşallah yetrki geçsin bu durum imreniyorum böyle mutlu hamilelere mesela sneinle aynı dönemiz sende hiç korku yok mu yani belki ikinci olduğu içindir ama ne bileyim ben niye böyleyim

canım korkmaz olur muyum hiç. olacak tabıı normal. korkacaksın ki dikkat edesin kendine bebeğine. bence hormonlar da bunu destekliyor. sigara içen bi anne düşün korkacak ki bıraksın sigarayı. ben de endişeliyim bebeğim sağlıklı mı diye. benim oğlum da hamileliğim çokkk zor geçti. 9 ay boyunca bulantı kusma hiç bitmedi. buna rağmen 22 kilo aldım. bebeğim hep 2 hafta geriden geliyordu ve 45 cm 2350 gram doğdu. bi d gebelikte down sendromu ya da cücelikten şüphelendiler kordosentez yapıldı 2 tüp kan alınması gerekirken 1 tüp kan alındı. down sendromu olma ihtimali yoktu ama 1 tüp daha alınmadığı için kemik hastalıgı var mı bakılamadı. ben de dedim ki cüce bile olsa doğuracağım bebeğimi. Allahım kimseye yaşatmasın öyle günleri. neyse bebem doğdu minicik. şu an yine zayıf boyu ortalamadan 1-2 cm kısa. ama çok iştahsız ama başka sorunu yok şükürler olsun. içimde hep kaygı acaba sağlığı yerinde olur mu kilosu nasıl olur emmeyi reddedecek mi oğlum gibi(oğlumu 20 gün boyunca emziremedim memeyı tutamadı). ben bunaları daha 1.5 sene önce yaşadım. ama kaçamazsın ki sonuçta insanlığın devamı için ana sorumluluk kadında. sabredeceksin yavruyu hakkıyla taşıyıp doğurup büyüteceksin. kısacası canım bu korkular herkeste var düşünmemeye çalış

yapabileceğin en doğru şey bir uzmandan yardım almak olacaktır çünkü kendinde söylüyorsun söylenen hiç bir söz seni rahatlatamıyor bunu başarabilecek tek kişi bu alanda uzman birisidir kendine ve bebeğine daha fazla zarar vermeden bence yardım al

kızlar bende aşırı derecede panik durumu var hamile kaldığımdan beri korkuyorum. sizlere garip gelebilir ama bu benim ki hastalık sonuçta. bende sizler gibi neşeli mutlu hamilelik geçirmek isterdim ama içimde hep kaygılar hep korkular evde tek kaldıkça bu kaygı korku daha da artıyor benim gibi evde tek sadece eşiyle hamilelik geçirenleri düşünüp rahatlıyorum ama ben kalabalık ortamda rahatlayabiliyorum ancak ve ailem uzakta :( ayrıca bugün ya doğumda bana bişey olursa diye bile şimdiden kaygılar başladı nasıl atlatacağım 9 ayı bilemiyorum. herkes doğum yapıyor rabbim iyiyide kötüyüde yazdıysa kaçış yok diyorum ama gelde kalbime beynime anlat kendimi yinede rahatlatamıyorum sizde böyle hamilelik sürecinizde kaygılandınız mı korkularınızı nasıl aştınız bana da akıl verin kızlar

canım bende ilk hamile kaldığımı duydukatan sonra sen gbi endişelerim oldu düşük riski gecirdim ailem uzaktaydı yanlızdım ve hep bi korku hep bi endişe şuan sie 32 haftalık hamileyim ve hep bir korkum kalmadı evde yanlız olduğum zamn sürekli müzikler dinliyip kendimi telafi etmeye çalışıyorum cok iyi geliyor yada filimler izliyorum ben bu şekilde atlatım doğumamda az kaldı benimde içimde bir korku var doğumda ya bana bişi olursa ama herşey allahın iziniyle yüce mevlam yardımyla atlatıcağımızı düşünüyorum...

işte bu....

ben de 5 haftalık hamileyim çok korkuyorum nasıl geçecek bu 8 ay bilmiyorum benim eşim de sen 1 doğurursun ben dokuz doğururum diye annem de sen normal doğum yapamazsın diyor çok korkuyorum Rabbim hepimizin yardımcısı olsun

merhaba bende panik atağım allah kimseye göstermezsin pek tedavisi olmayan sadece kendinin yenebileceğin bir rahatsızlık...herşeyde endişeliyim...sokağa çıktığımda bile heran bişey olacakmış gibi rahat olamıyorum beynim aşırı çalışıyor bu konularda :(ilk hamile olduğu öğrendiğimde aklima ilk gelen ben dpğumda ne yapacağim kesin başıma bir şey gelir oldu..çok endişeli panik süreç başladi ve stresten 3 buçuk aylıkken bebeğim içerde öldü :( ondan sonra dahada sık yaşamaya başladım üzüntüden paniği..aradan bir sene geçti haziranda gene hamile olduğumu öğrendim..başta gene korkular sardı beni ilk 5 ay cok zor hamilelik geçirdim hem mide bulantı kusma birşey yiyemiyordum zayıfladim..sonra bebişimin hareketlerini hissedince bende değişikler oluştu mide bulandisida geçti...yemek yemeye başladim... tabii sıkıntılı hamilelik geçiryorum ama o kadar panik atağıma göre iyi...belli bir zaman sonra abırını allah veriyormuş..korukmayın kızlar zamanla beyinin odak noktasi sadece bebiş oluyor başka şeyleri düşünmeye pek fırsat vermiyorsun..baştan bunları bilin ve fazla panik yapmayın...ben panik yapa yapa daha da zorlaştırdım hamileliğimi..ailem yurt dışında ha deyince gelemez bende gidemem ne sıkıntılar atlattım..şuan 33 haftalığız erken doğum riskim olduğu için sürekli yatıyorum...bunların hepsi panik stresten..siz yapmayın bunu allah sabırında veriyor rahat olmaya çalışın...bu arada çok zor dayanılmayacak durumlarda hamileler icin olan doğal sakinleştiricileri doktor tavsiyesinde kullaniyorsunuz..ben şurup kullandım yani herşeyin çaresi var takmayin o kadar!bebişlerinizi düşünün...hepmizin korkusu var...şimdide erken doğum riskimden dolayı paniğim...dua edin kizlar size ve bebişlerinize sağlık dilerim!!

http://www.kadinlarkulubu.com/hamil...k-atak-yasayan-hamileler-hamile-adaylari.html

Burada paylaşımlarda bulunuyoruz arkadaşlarla.. Çok arkadaşımız var panik atak olup hamile olan biride benim ve hamileliğimin 6. haftasında antidepresan kullanmaya başladım malesef...
Henüz yeni yeni kendimi toparlıyorum hala daha çok iyi değilim ama gerçekten çok zor geçiyor..
Hamilelik korkusu şu bir gerçekki hiç bir zaman geçiyor.. evleneli 6 sene oldu hep erteledim en sonunda Rabbim korunurken nasip etti...
yoksa hiç bir zaman cesaret edemezdim... Aldırmaya bile gittim doktora ama yapamadım.. Çok zor kızlar inanın herkesin yaşadığı kendine en ağırı gibi geliyor...
Hepinize geçmiş olsun..

Back
X