Yine hamilelik mevzusu.

sylvia_plath

Guru
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2010
757
1.112
313
Bu saate kadar uyuyamadım yine. üzüntüden. uzun bir süredir bebek istiyorum, en sonunda oldu, onu da iki aylıkken kaybettim, kalbi durdu. hayatımın en büyük travmasiydi.
Ama ben zaten hassasım, mutsuzum bu sebepten. görümce hamile kaldığında üç haftalıkken kayinvalidem hemen bana gelip "x hamile. darısı sana" dedi kenara çekildi. şimdi elti üç haftalık hamile ve yine aynısını yaptı. ablam hamile olduğunda üç ay olana kadar diyemedi bana, derken bile sanki suçlu gibi söyledi.
Tamam insanlar sevincini paylaşmak ister ama ben cidden sevinç paylaşilacak durumda ve psikolojide değilim. bana da yazık değil mi? çok yorgun, üzgün, mutsuz hissediyorum.

Senin başına gelenin başkalarının mutluluğuyla alakası yok. Kalbini bu kötü düşüncelerden arındır bence. Israrcı bir davranış olmadığı sürece kötü niyetli diye yorumlanamaz. Kötülük olsun diye yapmıyorlarsa bu kadar hassas olma. Normal değil çünkü. Kıskanma boyutuna geçmişsin.

İlk bebeğim aynen 2 aylıkken kalbi durdu kürtaj oldum.
İkincisi dış gebelik oldu acil iç kanama sebebi ile dış gebelik ameliyatına alındım tek tüpümü aldılar.
Ameliyat sonrası ilk korunmasız ilişki ile hamile kaldım şükür ,şimdi bebeğim kollarımda.
Zor süreçlerdi.
İlaçlar kullandım antidepresan öyle toparlandım.
Tek yapmadığım şey isyan etmek oldu.
Vakti saati gelince oluyor herşey.
Bizede sabırla ve inançla beklemek kalıyor.
Lütfen aklınızı bu düşüncelerden arındırın çünkü böyle düşünmek sizi negatifleştirir ,bebeğiniZde gelmek istemez...
Rabbim tez zamanda selamete kavuştursun inşAllah.

Kaynana düşüncesizlik yapmış. Ben senin yerinde olsam hiç mi korkmuyorsun haset ederim diye sorardım. Diğer yorumları okumadım ama gerçekten öyle bir dünya yok. Bebeği aldırmaya gittiğimizde benim doktorun odasından kocaman bir gülümseme ile karnı burnunda hamile bir kadın çıkmıştı. O kadın için ne düşündüm ne hissettim hatırlamıyorum şu anda ama şimdi şimdi aklıma geldikçe inşallah bişey olmamıştır kadına da bebeğine de diye dua ediyorum. Kesinlikle nazar boncuğu takmak lazım.

Diğer yandan 5-6 ayında bir arkadaşımın bebeği oldu. İşte arkadaşlarım bana telefon etmişti gel beraber gidelim diye ben açık açık söyledim. Ben gelemem diye. Kimse de cikip aaa ne ayip dememisti. Şimdi gidiyorum çok rahat ama çünkü geçiyor. Rahat ol. Senin bu durumunda geçecek. Üzülme yaşadığın şey normal.

Kayinvaliden densizin teki ,
Baskasinin acisi nispet yapilacak birsey degil,
Yahu daha 3 haftalik bebekle neyin mujdesi ,arkadasimin bebegi 9 aylik karninda oldu ,
Garantisi mi var boyle durumlarin,
Allaha havale et ,bosver onu
Tekrar hamile kalirsiniz ,bu sefer saglikla kucaginiza alirsiniz bunu temenni edin,
Dogmadi diye uzulmeyin,hastanede dogmus ama bedensel ya da zihinsel ozurlu nice bebek goruyorum,
Herseyin hayirlisi ,

Canım insanlar düşünemiyor malesef, aynı şeyi yaşamayan seninle empati kuramıyor
Kayınvalidende normalde art niyetli biri değilse belki düşünememiştir, çünkü insanlar düşük yapınca üzüldüğünü anlayamayabiliyor Bebek daha gelişmemiş diye.
Bende son çocuğuma hamileyken , işyerinde bi arkadaş vardı tüp bebek için uğraşıyordu, söylememiştim belki üzülür vs diye. Bu sefer biri ağzından kaçırdı, çok üzüldü niye söylemedin dedi, ben sevinirdim filan dedi

Ne zaman sonlandi hamileliginiz? eger cok yeni degilse art niyet aramayin.
3 haftalikken soylemesiyle 3 aylikken soylemesi arasinda hicbir fark yok. ayrica farkinda misiniz ama en yakininizdaki insanlarin (ablaniz mesela) hamile olduklarini soylerken sucluluk hissetmelerine neden olmaniZ hic normal değil, demek ki ablaniza boyle hissettirdiniz ki 3 aylik olana kadar bekledi ve suclulukla soyledi... ben olsam kayinvalidem neden 3 haftalikken soyluyor diye uzulecegime ablam neden benden 3 ay sakladi/saklamak zorunda hissetti diye uzulurdum.

Ya alınma da sen tarzında hatunları anlayamıyorum....
ok kv biraz densiz....o öyle o şekilde denmez...
ama....bebeğini kaybettin diye hamilelik haberlerini insanların çekinerek vermesi....onun bunun bebişi olduğunda üzülmesi
sadece senin için değil bu....senle aynı kaderi paylaşan neredeyse tüm hatunların tek isteği diğerlerinin doğurganlığı duraksaması...
ve ben cidden iyi niyetli ve güzel bir kalbin insanı olduğunu düşünmüyorum böylelerinin....

sizin kaybinizdan dolayi aciniz var bir travma yasamissiniz ama ilk 3 ay icinde bebeklerin aslinda %90 inda ileri saglik sorunu ya da anomali oldugu icin dusukle sonuclaniyor.. bebek icin cok fazla dusunmeyin sizin de yeniden bebeginiz olacak.. bu surecte yakininizdaki insanlar hamile kalacak,dogum yapacak,bazilari bebegini kaybedecek cunku hayat devam ediyor.. kendinizi kayip psikolojisinden uzaklastirip olumlu dusunun..

Ne kadar büyütüyorsunuz bu meseleyi yahu...

Sizin yerinizde olsam ablam neden üç ay benden gizledi, neden suçluluk duydu diye düşünürüm, kayinvalidem neden söyledi diye değil.

Kadın şu bu hamile, bi sen yapamadın dememiş, darısı başına demiş daha ne desin. Ne istiyor ne bekliyorsunuz insanlardan? Üç ay söylemeseydi bu kez kötü kayinvalide nazar değerim torununa diye korktu derdiniz kesin.

Yapmayın böyle, herşeyin bir zamanı var, herkesin bir kısmeti var. Her hamile kalanı kiskanmaktan vazgeçin. Olan size olur bu kara düşüncelerle.

Sadece senın başına gelen bır olay degıl canım hayatı akışına bırak kı bende 3 aylık olmuştu gelişimi durdu kaybettım ve tam 6 ay oldu rabbım sabrını verıyor yanı .Tamam zor süreç ama psıkolojını hazır hıssetmen onemlı ben bır kaç ay yıne beklemek zorundayım yıne de çok şükür dıyorum var bir hayır Sende mıllete bakma kum ne dese Gül geç

Belki sen biraz hassassın o yüzden öyle gelmiştir ayrıca 3 hafta ne ki daha bebek bile olmuyo 3 haftada koştur koştur söylenecek bir haber de değilmiş ama iyi niyetli mi kötü niyetli mi bilemeyiz tabi. Allah size en yakın zamanda sağlıklı bir evlat nasip etsin inşallah

canım oyle dusunme olurmusenın hakkında fesatlık dusunenelre bıle ınat kendı ıcınde hep guclu ol sonucta rabbım ol derse olucak ınsanların ne dusundugunu hıc umursama bılıyorum bazı seyler karakter meselesı yenılebılrsın zaaflarına ama hep kendı kendını motıve et rabbım oncelıkle hayırlısını versın de hepmızı bebegımız yavrumuz olsun ıstıyoruz bende dahıl ama 4 aylık yavrumu kaybedınce anladımkı herseyın hayırlısı rabbım bızden daha ıyı bılıyo herseyı sen sadece ıste ama hayırlısnı ısteyerek dua et olurmu kımsyıde dusunup onun oldu benım neden olmuyo deyıp ıcınden gecırmemeye calıs

ne var bunda, ben kötü bir şey göremedim.

bence kötü niyetle değil, belki onları duydukça aklına geliyorsundur içinden onun da olsun diye geçiriyordur.

bebeğini kaybetmiş birine başka hamile bir akrabasıyla nispet yapacak kadar kalbi kurumamıştır diye düşünüyorum.

biraz durumlardan dolayı gereksiz alınganlık olmuş olabilir, fazla düşünmeyin, az rahat olun streslik bişey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…