• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine hamilelik mevzusu.

Kimse sizin ne yaşadıginızı,ne hissettiginizi bilemez. Herkesden sizin gibi üzülmesini bekleyemeyiz. Çekinerek söylüyormuş belliki kasıt yok. Sizde üzmeyin kendinizi. Hakkınızda herşeyin hayırlısı olsun

Şuanda çok hassasınız ve size hamilelikle ilgili söylenen her söz dokunabilir. Birçok kadın bebeğini kaybettikten sonra bütün insanların onlara karşı nispet yaptığını düşünebilir,fakat sizden çok çok daha kötü şeyler yaşayan hemcinslerimiz var,onun için herşeye rağmen şükredin başınıza daha kötüsü gelebilirdi. Sinir stresi bırakmak zorundasınız çünkü bunlar hamileliği zorlaştıran en önemli etkenlerden biri. Allah en kısa zamanda size ve isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin.

Ben kayinvalideni art niyetli bulmadim. Guzel haberi vermis, senin icinde iyi dilekte bulunmus. Hassas bir donemde oldugun icin yanlis anliyor olabilirsin

Sizede soyleseler suç soylemeseler suç. Söylemese bu seferde nazar degdirecegimi dusunup benden sakliyorlar diye dusunceksiniz. Boyle bir konu acan vardi hatta. Soyleseler nispet yapar gibi geliyor. Eee nolcak? Cocuk bu yani soylemeselerde gorceksin illaki. Napsin bu insanlar? Bu kadarda abartmak cok sacma yani.

Kötü niyet sezmedim ama siz de haklısınız kendinizce. Kötü bi durumdan geçtiğiniz için bu tarz sözler sizi üzmüş olabilir. Ama kötü bi söz değil dediğim gibi

Bu saate kadar uyuyamadım yine. üzüntüden. uzun bir süredir bebek istiyorum, en sonunda oldu, onu da iki aylıkken kaybettim, kalbi durdu. hayatımın en büyük travmasiydi.
Ama ben zaten hassasım, mutsuzum bu sebepten. görümce hamile kaldığında üç haftalıkken kayinvalidem hemen bana gelip "x hamile. darısı sana" dedi kenara çekildi. şimdi elti üç haftalık hamile ve yine aynısını yaptı. ablam hamile olduğunda üç ay olana kadar diyemedi bana, derken bile sanki suçlu gibi söyledi.
Tamam insanlar sevincini paylaşmak ister ama ben cidden sevinç paylaşilacak durumda ve psikolojide değilim. bana da yazık değil mi? çok yorgun, üzgün, mutsuz hissediyorum.
Kardesim seni o kadar iyi anlıyorum ki kaynana problemi yaşamadım ama düşük yaptım düşük yaparken esimin en yakın arkadasinin eşinin hamile olduğu haberini aldım onun kalbi atıyordu bu benim neden başıma geldi herkes Sorun yasamiyör çevremde sanki bi benim başımda hamile haberi almak da istemiyorum onlarla görüşmek de elbette sevindim de canım yanıyorfrsqtlik değil kendimi eksik hissediyorum eşime karşı da mahçup

Bu saate kadar uyuyamadım yine. üzüntüden. uzun bir süredir bebek istiyorum, en sonunda oldu, onu da iki aylıkken kaybettim, kalbi durdu. hayatımın en büyük travmasiydi.
Ama ben zaten hassasım, mutsuzum bu sebepten. görümce hamile kaldığında üç haftalıkken kayinvalidem hemen bana gelip "x hamile. darısı sana" dedi kenara çekildi. şimdi elti üç haftalık hamile ve yine aynısını yaptı. ablam hamile olduğunda üç ay olana kadar diyemedi bana, derken bile sanki suçlu gibi söyledi.
Tamam insanlar sevincini paylaşmak ister ama ben cidden sevinç paylaşilacak durumda ve psikolojide değilim. bana da yazık değil mi? çok yorgun, üzgün, mutsuz hissediyorum.
canım üzme kendini . moralini yüksek tutmaya çalış.imtihan dünyası bu da senin sınavın. bende benzer anları yaşadım dua etmek ve Allah a sıgınmaktan başka birsey gelmez elden.
herşeyin hayırlısı ne ise o olsun.
herşey çocuk değil ki...

Elbette Allah bır daha yasatmasın asla
Ama cok daha acılarını yasayanlar var. Ben 4 aylık gebelıgımı sonlandırmak zorunda kalmıstım. Epeyde agladım. Ama oyle seyler gordum duydum kı. Uzulmeye aglamaya bunu dıllendırmeye utanıyorum Allah bunları unutacak acılar vermesın.
Ve kımseyı kıskanma en azından fesatlanma

canım bazen psikolojik sebeplerle de bebek olmuyor. vücudun bir savunma mekanizması imiş. kabul etmiyormuş. 2 senedir bebek isteyip de olmayan arkadaşım psikolojik yardım aldı şimdi çok mutlu ve huzurlu. daha bebek yapmaya kendimi hazır hissetmiyorum ama artık üzülmüyorum da diyor. hazır olduğumda da olmazsa üzülmeyeceğim çünkü hayatın tek derdinin bu olmadığını anladığını söylüyor.
bence sen de bi psikolojik destek alabilirsin.

Gereks,z alınganlık yapıyorsun.Kötü bi niyet yok ortada.Senin başına talihsiz bir olay gelemsi,başka insanların kendi mutluluklarını dizginlemeleri anlamına gelmez.Allah tekrar nasip etsin.

Benim kardeşim doğuma 20 gün kala ölü doğdu annemin yerinde olsan bürüneceğin psikolojiyi düşünmüyorum

Ben de 10 haftalıkken bebeğimi kaybettim ama insanlar hamile diye onlara kötü gözle bakmadım ya da herhangi birine darısı başına derken artniyetli olmadım bence bencilce düşünüyosun. Düşük yaptıysan demek ki hamile kalabiliyosun bu sevindirici kısmı ki ben öyle düşünmüştüm, iyi bi doktora git önlemlerini alsın gebe kaldığında o kadar da takma takarsan kalamıyosun.

öne düşük yaparsın sonra sağlıklı doğurursun hiç içini sıkma. bu işler zaman işi. benim gerizekalı kaynananın bana dediklerini anlatsam daha fazla moralin bozulur o yüzden anlatmıyorum. böyle insanları hayatından uzak tut elinden geldiğince. herşey zamanla olur. biraz sabret sadece.

İlk bebeğim aynen 2 aylıkken kalbi durdu kürtaj oldum.
İkincisi dış gebelik oldu acil iç kanama sebebi ile dış gebelik ameliyatına alındım tek tüpümü aldılar.
Ameliyat sonrası ilk korunmasız ilişki ile hamile kaldım şükür ,şimdi bebeğim kollarımda.
Zor süreçlerdi.
İlaçlar kullandım antidepresan öyle toparlandım.
Tek yapmadığım şey isyan etmek oldu.
Vakti saati gelince oluyor herşey.
Bizede sabırla ve inançla beklemek kalıyor.
Lütfen aklınızı bu düşüncelerden arındırın çünkü böyle düşünmek sizi negatifleştirir ,bebeğiniZde gelmek istemez...
Rabbim tez zamanda selamete kavuştursun inşAllah.
Merhaba yorumuzu okudum birşey sormak istiyorum bende 5 haftalık hamileyim kanamam ve ağrım oldu dün hastaneye gittik yatış verdi betahcg yüksek fakat bebek tüpte yani yok yatak ta bozuk yarın iğne ile tedaviye başlayacaklarmış.iğne ile düşmezse ameliyat dedi doktor ayrıca tek tüpümü de kaybedebilirmişim.endişem şu ki tek tüp ile zor hamile kalabileceğim.sizin yorumunuz bana umut oldu Nasıl geçiyor o süreç neler yaşadınız ameliyattan sonra ameliyatta neler oldu?bilgi verirseniz çok sevinirim yarın için çok geriliyorum

Merhaba yorumuzu okudum birşey sormak istiyorum bende 5 haftalık hamileyim kanamam ve ağrım oldu dün hastaneye gittik yatış verdi betahcg yüksek fakat bebek tüpte yani yok yatak ta bozuk yarın iğne ile tedaviye başlayacaklarmış.iğne ile düşmezse ameliyat dedi doktor ayrıca tek tüpümü de kaybedebilirmişim.endişem şu ki tek tüp ile zor hamile kalabileceğim.sizin yorumunuz bana umut oldu Nasıl geçiyor o süreç neler yaşadınız ameliyattan sonra ameliyatta neler oldu?bilgi verirseniz çok sevinirim yarın için çok geriliyorum
Canım beta değerin 2500den yuksek ise iğne ile sonuç almak biraz zor.ben iç kanama ile acil ameliyata alındım.laparoskopi ile yapılan çok basit ağrı acısı olmayan bir ameliyat.sonrasında bi süre hafif kanama oluyor.ilk adetten sonra normale donuosun tamamen.benim sağ tüp ameliyatta alındı.doktor 3adet korunma verdi.ben tek tüple nasıl olsa hamile kalamam derken,ilk korunmasız ilişkide hamile kaldım.yani sen ne hesap yaparsan yap ,Allah nasip edecekse hertürlü geliyor bebek.şuan kucağımda sallıyorum meleğimi.onca acıları unıttum.Rabbim sanada nasip etsin tez zamanda

Canım beta değerin 2500den yuksek ise iğne ile sonuç almak biraz zor.ben iç kanama ile acil ameliyata alındım.laparoskopi ile yapılan çok basit ağrı acısı olmayan bir ameliyat.sonrasında bi süre hafif kanama oluyor.ilk adetten sonra normale donuosun tamamen.benim sağ tüp ameliyatta alındı.doktor 3adet korunma verdi.ben tek tüple nasıl olsa hamile kalamam derken,ilk korunmasız ilişkide hamile kaldım.yani sen ne hesap yaparsan yap ,Allah nasip edecekse hertürlü geliyor bebek.şuan kucağımda sallıyorum meleğimi.onca acıları unıttum.Rabbim sanada nasip etsin tez zamanda
Amin sizinde bebeğinizi sağlıklı sıhhatli büyütmeyi nasip etsin inşallah.bu sanırım uzun ve sabır isteyen bir süreç anladığım kadarıyla.Bakalım önce bir sonlardırsınlar sonra inşallah bana da hayırlısıyla nasip eder

Back
X