- 18 Temmuz 2013
- 13.030
- 14.808
- 298
- Konu Sahibi Diyetisyenanne
Aynen kendimi ona bırakayım . Hamile kalırsam da çocuğun masraflarını ondan alırım![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aynen kendimi ona bırakayım . Hamile kalırsam da çocuğun masraflarını ondan alırım![]()
Benimde 8aylık bebeğim var. Spiralim var ve bi yöntemle daha korunuyorum. İki kere kontrole gittim. Spiral yerinde dedi doktor ve okadar inceleme spiral varken kendini sıkıntıya sokma başka yöntem uygulamana gerek Yok dedi. Neyse eşimle ilk kez başka bişey uygulamadan birlikte olduk bunuda ben istedim ve şimdi bunu okuyunca içime kurt düştü. Öyle bir durumda bizde çok zorlanırız manevi olarak çünkü oğlum çok huysuz ve eşimde senin yüzünden diye beni suçlar. Acaba siz spiral taktırdıktan sonra kontrole gitmişmişmiydinizBebeğim henüz çok küçük daha yeni beş aylık olacak ve ben şüphelenip az önce test yaptım kopkoyu ikinci çizgi çıktı. Spiral taktırmış tim... Bu bebeğe henüz hiç hazır değiliz çok kötüyüm aldırmayı düşünüyorum bir taraftan da hiç istemiyorum aldırmayı çok mutsuzum. Hem maddi hem manevi anlamda hazır değiliz bu bebeğe![]()
Sevısmek cesaret istiyor asıl bundan sonraMantıklı![]()
Valla bu tarz konular sağ olsun, sevişmekten de korkar oldukSevısmek cesaret istiyor asıl bundan sonra![]()
Sizin adiniza uzuldum. Ozel olacak sorum belki ama esinizle neden ayrildiniz. Bebekleriniz kucuk mu?Benimde öyle oldu kaymış ria hamile kaldım .
Kızım 12aylıktı .
Çok ağladım hazır değildim ne maddi ne manevi .
Aldırmadım iyi ki doğdu şimdi eşim ile ayrıyız bana destek yanımda uyuyor hep iyi ki var rabbim bana bağışlasın diye dua ediyorum .
Çocuklarım olmasaydı yaşamayı göze alamazdım.
Aldırmayın lütfen Allah veriyor onun rızkını .
Ben hiç daralmadım.
Gittim zaten ben doğumdan sonra üç ay regl olmadım olur olmaz da spiral takıldı kontrole de gittim. Hatta da bir hafta önce saçma bir kanama başladı adet gibi değil kahverengi iki gün sürdü implatasyon kanaması falan mı diye pimpirikli bir yapım olduğu için hemen Dr a kostum. Dr yok artık falan dedi hatta tahlil de istedi rahat edeyim diye. Beta sıfır çıktı . Rahatladım.iki gün önce eşimle ufak bir tartışma yaşadık ve ben eşime acayip öfkelendim yani adam o kadar sinirime gitti ki iki gündür ben bu adamdan soğudum heralde falan diye düşünüyorum. Bugün aşırı bir de yorgunluk eklenince olaya bir test yapayım dedim ve ikinci çizgi aşırı net bir şekilde karşımda. Test yapmasam daha uzun süre ogrenmeyecektim sanırımBenimde 8aylık bebeğim var. Spiralim var ve bi yöntemle daha korunuyorum. İki kere kontrole gittim. Spiral yerinde dedi doktor ve okadar inceleme spiral varken kendini sıkıntıya sokma başka yöntem uygulamana gerek Yok dedi. Neyse eşimle ilk kez başka bişey uygulamadan birlikte olduk bunuda ben istedim ve şimdi bunu okuyunca içime kurt düştü. Öyle bir durumda bizde çok zorlanırız manevi olarak çünkü oğlum çok huysuz ve eşimde senin yüzünden diye beni suçlar. Acaba siz spiral taktırdıktan sonra kontrole gitmişmişmiydiniz
Konu sahibi sizinle hemen hemen aynı durumdayım. 6 aylık oğlum var, spiral ile korunuyorum. Ama bakır spiralle değil, hormonlu spiralle. O kaysa da salgıladığı hormondan dolayı korumaya devam ediyormuş. Ben yine de bir yöntem daha ekleyeyim bu korunma işine. Bizim şu an maddi sıkıntımız, iş belirsizliğimiz yok. Buna rağmen eğer hamile kalsaydım kendimi iyice tartar, kürtajdan sonra psikolojik olarak ağır şekilde etkilenmeyeceksem aldırırdım. İlk olarak küçük bebeğime haksızlık olurdu dünyaya gelecek ikinci bebek. Sonra da iki bebeğe kendim yetemeyeceğimi düşünürdüm. Mutsuz anne mutsuz çocuk demektir. Korunmadan hamile kalsaydınız düşüncelerim farklı olurdu, ben de kürtajın doğum kontrol yöntemi olarak kullanılmasına karşıyım. Ama korunuyormuşsunuz. Bu durumda istemeye istemeye hiçbir şey yapmak zorunda değilsiniz. İlk olarak dünyaya gelmişleri yani bebeğinizi ve kendinizi düşünün. Kürtaj sizin hakkınız, bilimsel ve hukuki olarak cinayet falan değil. İki karar da çok zor, umarım aileniz için sağlıklı kararı verebilirsiniz.
Simdi gordum konuyu canim Allah yardimcin olsun soyle bir goz atayim neler var dedim bi baktim Rabbim sana bi ikinci melek daha gondermis. Durumunu anliyorum ama sakın aldirma Rabbimin bi bildigi var deyip ona sigin ustesinden gelirsin. Sen hic diger konulari okudunmu ben buralara ordan geldim gir bi gebelik kismina bak cocuk icin ne kadar bekleyip ugrasan insanlar var sen sana verilen mucizeyi elinin tersiyle itme gulum. Bende 6.ayim istiyorum bebis hah deyince olucak sandik ama bekliyoruz. Cok iyi dusun derim benim nacizane fikirlerim bunlar. Hayirli gecelerTeşekkür ederim. Hayatımızda belirsiz bir donemdeyiz. Belki her şey çok iyi de olabilir fakat pişman da olabilirim dogurursam. Ben zaten çok evde takilmayi seven bir kadın değilim. Planlarim hep çalışma üzerine kuruluydu kızım bir yaşına girene kadar diyordum evde olurum sonra son sürat ise başlarım. Şimdi her şey değişti yeni doğmuş ve bir yaşındaki bebeği bakıcıya bırakamam annem yanımda yok eşimin ailesi de yok tek başıma iki çocuk ... Çalışmak zorundayım bir taraftan. Mantıklı düşününce dogru karar aldırmak gibi geliyor ama duygusal olarak çok üzücü bir durum. Karar vermek öyle zor ki. Eşimle biraz konuştuk o da istemiyor. Çok stresli bir donemdeyiz kızımız küçücük nasıl başa çıkacağız diyor. Haklı da...
Lütfen !!!... sakın öyle birşey yapmayı düşünmeyin!! Allah hayırlısı olmasa nasib görmese böyle birşey olabilirmiydi... Vardır bi bildiği Rabbimin.. Haklısınız sizin için zor bir süreç olacak ama aldırırsanız evlat katili olacaksınız farkındasınız değilmi. Hem bu dünyada pişmanlık duyacaksınız bir anne olarak hem ahiretiniz mahvolacak... Bunca evlat hasreti çeken insan var burda onca uğraşlara rağmen halen bebeği olmayanlar var bende dahil buna.. Bu yaptığınız Allaha karşı riyakar bir davranış olmazmı. Hayatta herkesin bir sınavı var buda sizin sınavınız olacak ama geçici sabır isteyen.. Allaha bol bol dua edin ve kesinlikle öyle birşey düşünmeyin lütfen... Lütfen !!...Bebeğim henüz çok küçük daha yeni beş aylık olacak ve ben şüphelenip az önce test yaptım kopkoyu ikinci çizgi çıktı. Spiral taktırmış tim... Bu bebeğe henüz hiç hazır değiliz çok kötüyüm aldırmayı düşünüyorum bir taraftan da hiç istemiyorum aldırmayı çok mutsuzum. Hem maddi hem manevi anlamda hazır değiliz bu bebeğe![]()
Benim en cok istedigim sey ikiz bebislerimin olmasiLütfen !!!... sakın öyle birşey yapmayı düşünmeyin!! Allah hayırlısı olmasa nasib görmese böyle birşey olabilirmiydi... Vardır bi bildiği Rabbimin.. Haklısınız sizin için zor bir süreç olacak ama aldırırsanız evlat katili olacaksınız farkındasınız değilmi. Hem bu dünyada pişmanlık duyacaksınız bir anne olarak hem ahiretiniz mahvolacak... Bunca evlat hasreti çeken insan var burda onca uğraşlara rağmen halen bebeği olmayanlar var bende dahil buna.. Bu yaptığınız Allaha karşı riyakar bir davranış olmazmı. Hayatta herkesin bir sınavı var buda sizin sınavınız olacak ama geçici sabır isteyen.. Allaha bol bol dua edin ve kesinlikle öyle birşey düşünmeyin lütfen... Lütfen !!...
Amin canım inşaAllah Rabbim bizede nasib edecek ama zamanı gelmedi demekki... imtihan dünyası işte kiminin istemediği bi zamanda olabiliyo kiminin hiç olmuyo... Daima hakkımızda hepimizin hayırlısı olsun...Davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş ya :) illa ki arkadaşımız için zorlukları olacak ama ileride keşke demesini hiç birimiz istemeyiz.. Ben arkadaşımın ileride iyiki demesini istiyorum...Benim en cok istedigim sey ikiz bebislerimin olmasikeske Rabbim bana nasip etse su durumu istemem diyemem yani ne guzel birlikte buyurler
Amin insallah canim. Zor bisey tabikide ama Allahin bir bildigi mutlaka vardir herseyde bi hayir oldugu gibi. Allah hepimize herseyin en guzelini nasip etsinAmin canım inşaAllah Rabbim bizede nasib edecek ama zamanı gelmedi demekki... imtihan dünyası işte kiminin istemediği bi zamanda olabiliyo kiminin hiç olmuyo... Daima hakkımızda hepimizin hayırlısı olsun...Davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş ya :) illa ki arkadaşımız için zorlukları olacak ama ileride keşke demesini hiç birimiz istemeyiz.. Ben arkadaşımın ileride iyiki demesini istiyorum...
Amin canım inşaAllah...Amin insallah canim. Zor bisey tabikide ama Allahin bir bildigi mutlaka vardir herseyde bi hayir oldugu gibi. Allah hepimize herseyin en guzelini nasip etsin