- 18 Aralık 2016
- 415
- 488
- 103
- 38
- Konu Sahibi Diyetisyenanne
Hayirli olsun canim senin gibi dusune dusune, aglaya aglaya su an oglum 7 aylik oldu karnimda. Hayirlisi artik, Allah in hediyesi bu bebekler.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Diyetisyenanne bence burada yazılanlar size daha fazla kafa karışıklığından başka bir şey getirmeyecek,herkesin kendine göre bir doğrusu yanlışı ve "kürtaj" anlayışı var.. Siz bunu eşinizle ve doktorunuzla yapacağınız görüşmelerden sonra kendi iç sesinize sorarak anca karar verebilirsiniz..
Direkt sizinle ilgisi yok ama kürtajı cinayet sınıfına koyan hanım arkadaşlarıma sormak isterim,bir kadın neden 10 haftalıktan küçük bir embriyoyu aldırmak istediğinde bu kadar tepkiyle yüzleşmek zorunda?BellaCiao dediği gibi kadınlar yıllarca bunun savaşını vermişler bu hakkı elde edebilmek için,karar almaktan aciz,kendi bedeninin üzerinde kontrol sahibi olamayan, çalışmasına da gerek olmayıp boyuna doğuran bir kadın nesli fikrine isyan etmişler.. Kürtaj cinayet değil olsa olsa gerekli yerde kullanılması gereken bir haktır..
Rızkıyla gelir lafına da gülebiliyorum sadece, sokaklarda yurtlarda o soğuk damlı evlerin çatılarının altında yatan bebelerin rızkları nerelere saklandılarsa kimse bulamıyor?!! Ben bir çocuğu evlat edinmek istesem kırk türlü kontrolden geçiriliyorken anne baba olmak isteyenler kimseye hesap vermeden rahat rahat üreyebiliyorlar,sonra o çocukların akibetini kimselerden soramıyorsun.. Hangi işimiz doğru ki bu da doğru olsun?!
Anne ve baba yeterli olabilecekleri sayıda çocuğa ebeveynlik yapıp geri kalan zamanlarında da sağlıklı korunma yöntemlerini kullanmak zorundalar.. Korunma yöntemlerinin işe yaramadığı zamanlar için de kürtaj var,bu kadar basit..
Bizim araları 18 ay. Zor büyüyorlar ama eşim çok yogun benim. O destek olsa bu kadar zorlamazdım belki. Ailem baska sehir de eşimin annesinden destek istemiyorum benim gebeliğim vs zordu ama desteğiniz varsa iki kardesim yasaları yakın olması cok güzel. Bi sohbetler ediyorlar bayılıyorum:)Oğlum 19 aylık bende düşünüyorum zorlukları var mı
Bence konuyu kapattır. Daha çok üzülmemek adına. Ben de kendi tecrübemi paylaştım konunda ve sana son söyleyebileceğim tek şey doğurursan iyi ki diyeceksin. Her ne kadar alırsan al umarım hep mutlu olursun. Ben senin psikolojini çok iyi anlayabiliyorum. 9 ayı zehir etmiştim kendime şimdi keşke kaygılanmak yerine tadını çıkartsaymışım diyorum.Arkaslar mesajlarınızı okudum genel bir cevap vereceğim öncellikle şunu söylemek istiyorum bu benim için gerçekten zor bir karar. Güle oynaya kürtaja gitmeyeceğim. Keşke bu durumu hiç yaşamamış olsaydım. Bebeği doğurma konusunda endisem ise sadece iki çocuğa yetip yetememekle alakalı. Ben kızıma hakkı ile bakabilmek için işten ayrıldım sırf onunla daha iyi ilgilenebilmek için maddi konulardan taviz verdim. Şu an eşim yeni bir iş kuruyor ve durum pek iç açıcı değil. Daha önce de eşimin iş durumu ile ilgili uzun süre sıkıntı çektik. Evet aşırı kötü bir durumda olmadık hiç ama ben çocuklarımı en iyi şekilde en iyi okullarda bütün imkanları sağlayarak büyütmek istiyorum. Şu an için bunu sadece birine yapabiliriz. İleride ne olur bilemiyorum belki her şey iyi gider inanın kafam bu yüzden çok karışık. Eşim de pek istekli görünmüyor. Yarın randevu aldik. Dr ile durumu kesinlestirdikten sonra oturup konuşacağız belki bir süre dusunecegiz. Şu an o kadar yorgun üzgün ve stresliyim ki sabaha kadar toparlanmaya çalışacağım. Bütün mesajları okudum. Katil vs diyenlere kabalasanlara söylenecek bir lafım yok diğer türlü kibar bir şekilde fikrini söyleyen, deneyimlerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim.
Çok iyi bir açıklama olmuş kesinlikle katılıyorum. Tabi herkes idrak edemiyor bu kavramı.Diyetisyenanne bence burada yazılanlar size daha fazla kafa karışıklığından başka bir şey getirmeyecek,herkesin kendine göre bir doğrusu yanlışı ve "kürtaj" anlayışı var.. Siz bunu eşinizle ve doktorunuzla yapacağınız görüşmelerden sonra kendi iç sesinize sorarak anca karar verebilirsiniz..
Direkt sizinle ilgisi yok ama kürtajı cinayet sınıfına koyan hanım arkadaşlarıma sormak isterim,bir kadın neden 10 haftalıktan küçük bir embriyoyu aldırmak istediğinde bu kadar tepkiyle yüzleşmek zorunda?BellaCiao dediği gibi kadınlar yıllarca bunun savaşını vermişler bu hakkı elde edebilmek için,karar almaktan aciz,kendi bedeninin üzerinde kontrol sahibi olamayan, çalışmasına da gerek olmayıp boyuna doğuran bir kadın nesli fikrine isyan etmişler.. Kürtaj cinayet değil olsa olsa gerekli yerde kullanılması gereken bir haktır..
Rızkıyla gelir lafına da gülebiliyorum sadece, sokaklarda yurtlarda o soğuk damlı evlerin çatılarının altında yatan bebelerin rızkları nerelere saklandılarsa kimse bulamıyor?!! Ben bir çocuğu evlat edinmek istesem kırk türlü kontrolden geçiriliyorken anne baba olmak isteyenler kimseye hesap vermeden rahat rahat üreyebiliyorlar,sonra o çocukların akibetini kimselerden soramıyorsun.. Hangi işimiz doğru ki bu da doğru olsun?!
Anne ve baba yeterli olabilecekleri sayıda çocuğa ebeveynlik yapıp geri kalan zamanlarında da sağlıklı korunma yöntemlerini kullanmak zorundalar.. Korunma yöntemlerinin işe yaramadığı zamanlar için de kürtaj var,bu kadar basit..
Spirale rağmen miiii? Ya bende taktırmayı düşünüyordum yeni Doğum yaptımBebeğim henüz çok küçük daha yeni beş aylık olacak ve ben şüphelenip az önce test yaptım kopkoyu ikinci çizgi çıktı. Spiral taktırmış tim... Bu bebeğe henüz hiç hazır değiliz çok kötüyüm aldırmayı düşünüyorum bir taraftan da hiç istemiyorum aldırmayı çok mutsuzum. Hem maddi hem manevi anlamda hazır değiliz bu bebeğe![]()
Spirale rağmen miiii? Ya bende taktırmıştı düşünüyordum yeni Doğum yaptım![]()
Ria nasıl kayıyorBenimde öyle oldu kaymış ria hamile kaldım .
Kızım 12aylıktı .
Çok ağladım hazır değildim ne maddi ne manevi .
Aldırmadım iyi ki doğdu şimdi eşim ile ayrıyız bana destek yanımda uyuyor hep iyi ki var rabbim bana bağışlasın diye dua ediyorum .
Çocuklarım olmasaydı yaşamayı göze alamazdım.
Aldırmayın lütfen Allah veriyor onun rızkını .
Ben hiç daralmadım.
En guzelı aslında yaBu arada doğumdan sonra da tüplerimi baglattim kafam rahat miis
Çok çirkin bir yorum olmuş. İnsanların bakamayacağı çocuklar doğurup dünyaya yaşayan ölüler salmaları daha mı az cinayet? Sokakta çöp toplayan çocuklar, aileleri bakamadığı için terk edilip bakım evlerinde cinsel tacize uğrayan çocuklar daha mı az cinayet? Mesele sadece para da değil. Benim trilyonlarım olsa 3 çocuktan fazlasını istemem. Zira haksızlık olur. Gün 24 saat, ilgimi, sevgimi kanalize edebileceğim insan sayısı belli. Bu zihniyet yüzünden insanlar Allah korkusuyla, elalem ne der korkusuyla istemedikleri çocukları doğurup yarım insanlar yetiştiriyorlar. İnsanlara bu fikri empoze etmek yerine istenmeyen gebelikten nasıl korunulacağı hakkında bilgilendirelim. Kaldı ki konu sahibi korunduğu halde planlanmayan bir gebelik yaşamış. Dinlere göre canı yaratan veriyor olabilir, ama aynanda iki bebeği emzirecek olan da annesi, ömür boyu arkasında duracak olan da ailesi.
Belki yanlıştır senin test ? Nasıl güvenmicez ya .. prezervatif istemiyorum benNasıl oldu bilmiyorum bir hafta ve ya 10 gün önce kanama oldu koyu renkli Dr a gittim sorun yok dedi hatta tahlil de yaptı gebelik yoktu. Bugün kendimi aşırı yorgun ve mutsuz hissedince nedensiz yere acaba mı dedim. Sonuç çift çizgi. Spirale guvenmeyin lütfen ...
Bende aynı sekıldeSpirale rağmen miiii? Ya bende taktırmayı düşünüyordum yeni Doğum yaptım![]()
Şu Doğum kontrol meselesi çok kafamı karıştırıyor ya hayırlısıEn guzelı aslında ya
Annenizin nasıl korunduğunu siz nerden biliyorsunuzBende aynı sekılde
Spıralle nasıl hamıle kalınıyor anlamıyrm
Nerede o zaman bunun koruyuculugu
Gercı bnm annem 21 yasında kardesımı dogurduktan sonra taktırıp bes senede bır degıstırerek 45 yasına kadar kullandı
Sıkıntı yasamadı
Onu dusuneyım ben sadece![]()
Ya bi de spiralde vajinal muayene hiç bitmiyor . Ben Doğumda zor sabrediyorum ona . Bi de elin hemşiresi takacak , bakacak . Ben kendim taksam olmaz mı acabaBende aynı sekılde
Spıralle nasıl hamıle kalınıyor anlamıyrm
Nerede o zaman bunun koruyuculugu
Gercı bnm annem 21 yasında kardesımı dogurduktan sonra taktırıp bes senede bır degıstırerek 45 yasına kadar kullandı
Sıkıntı yasamadı
Onu dusuneyım ben sadece![]()
Annem soylemişti spıral taktırmak ıstedıgım zamanAnnenizin nasıl korunduğunu siz nerden biliyorsunuz![]()