Korunduğu halde hamile kalan herkes bunda da bir hayır vardır diye düşünmeli, ben oğlum okula başlayınca düşünüyordum ikinciyi, çok zor günler geçirdim çünkü doğum lohusalık ve sonrasında ve ilk çocuk gerçekten hepimiz için zor oluyor tecrübesizlikten, çok şükür şuan 3 yaşında ama hala küçük ve istediklerini ağlayarak yaptıran bir çocuk. Tualet eğitimi veremiyorum inatçı istemediğini yapmaz. Yaş farkından çok çocuğun karakteri önemli diye düşünüyorum, bebeğiniz uysal ve usluysa belki de çok iyi anlaşıp beraber büyüyecekler kıskançlık sorununu da büyüğü ihmal etmemeye çalışarak aşabilirsiniz. Biz anne babalar küçüklere zarar gelmesin derken büyükleri ezebiliyoruz, tavırlarımız daha doğru olursa bu kıskançlık sorunu da krize dönüşmez belki. İlerde kardeşi olsun dediğinizde belki olmayacak, ben o yönden düşündüm; belki ilerde istesem de olmayacak dedim ve oğlum adına sevindim kardeşi olacağı için. Yoksa hem çalışmayı düşündüğüm bir dönemde yeniden evde oturmaya karar vermek zorunda hissettim, hem de maddi sıkıntılarımız var ama biliyorum ki Rabbim büyük, Rabbimin bize hediyesi bence bu yavrular ve eminim iyi ki doğurmuşum diyeceksiniz, aralarında yaklaşık 13,14 ay olacak, benim kardeşimle aramda 11 ay vardı erken doğduğu için, beraber büyüdük küçülenleri giydiği için çok masrafı olmazdı, okula beraber gider gelirdik, yalnız kalmazdık annem babam biryere gitse de sıkılmazdık. Tek çocuk özellikle oyun ve okul çağı gelince devamlı arkadaş ortamında olmazsa çok sıkılır diye düşünüyorum, şuan oğlum evde çok sıkılıyor, telefondan ayıramıyoruz.
Tabiki zor özellikle anne için ama ilerde pişman olmamak keşke dememek için bence aldırmayın. Çünkü çocuğunu aldıran annelerin hiç iyi ki dediğini duymadım, hep keşke dediklerini duydum. Rabbim sağlıkla büyütmenizi nasip etsin iki yavrunuzu da, maddi sorunu olmayan insan yok inanın bizim hiç çocuğumuz yokken de sıkıntılarımız oluyordu şimdi de var, iki çocuk olunca da olacak. İnşallah ikinciyi de biraz büyütünce işe girersiniz tam okul döneminde ihtiyaçları artacağı için daha rahat edersiniz.