Yine hamileyim :(

sakin aldirma bir omur vicdan azabi cekersin.olan olmus diger bebegine bisey olur sakin aldirma basina gelen cok yazik onun canini sen vermedin bunu sakin unutma...

Allah rızkını verir aldırmayı atın kafanızdan. Ama bir daha ki sefere daha tedbirli olun. Vardr bir hayır öyle de düşünün..

Kendiniz mi almıştiniz devletin verdiği spiral mi?benimde bebeğim 5aylik valla beni de sardı şimdi bi korku spiral taktırdım bende.ama olursa da doğururum sanırım üzülmeyin lütfen demekki bebeğin rizki var.

Benim elti tüpleri bağlı olmasına rağmen 4. çocuğa hamile kaldı. Üçüncü çocuğu da istememişti zaten. Ağladı sızladı aldıracağım diye. Dedim ki sen sanıyor musun ki Rabbimin hiçbir şeye gücü yetmez. Tüpleri bağlı ola ola seni gebe bıraktıysa bu senin imtihanın. Kadere karşı gelme, sabırlı ol, tevekkül et, herşey güzel olacak demiştim. 3 aylıkken karnında öldü bebeği. Aldırsaydı günahına girmiş olacaktı. Sende sabır et kardeşim. Ha 5 aylık evladını öldürmüşsün ha karnındakini. Benim gözümde farkı yok. Bol bol dua et kardeşim, kimbilir hangi kısmetle gelecek...

Buradaki yazılanlar değil,senin düşüncen önemli. O bebeğe bakabilecek misin,onu istiyor musun önemli olan o.. aldır yada aldırma demek bana düşmez. Sonuçta kendi bedenin kendi kararın,kendi günahın..

Bebeğim henüz çok küçük daha yeni beş aylık olacak ve ben şüphelenip az önce test yaptım kopkoyu ikinci çizgi çıktı. Spiral taktırmış tim... Bu bebeğe henüz hiç hazır değiliz çok kötüyüm aldırmayı düşünüyorum bir taraftan da hiç istemiyorum aldırmayı çok mutsuzum. Hem maddi hem manevi anlamda hazır değiliz bu bebeğe :KK43:
Aldırmayın ya kıyamam :( bence çok güzel bir haber, ve dünyadaki en güzel şey insanın kardeşi olması, hayırlısı olsun hakkınızda

gerçekten istemiyorsanız aldırın ama sonradan pişman olmayacaksanız. etraftaki söylenenlere kulak asmayın kendi isteğinizi dinleyin.

Ya burda ek korunma niye yapmadın. Korunma hakkında ders vermek lazım vs diye ahkam kesenler gerçekten merak ediyorum siz spiral varken aynı zamanda hap kullanıp bi de eşiniz kondom mu kullanıyor. Gerçekten merakımdan soruyorum...
Aynen katılıyorum spiral taktırmış daha ne yapsın.

İnsanlar nereye saldıracağını şaşırmış ek korunma niye yapmamışmış. Sanki yöntem olmayan geri çekilmeyi kullanmış gibi davranıyorlar. Asıl onlara korunma hakkında ders vermek lazım.

Geçen benzer bir konuda biri spiral + kondom + geri çekilme yap dedi. Hiç sevişme daha iyi.

Konu sahibi spirali ne zaman taktırdınız? Bakırlı mı hormonlu mu takıldıktan sonra kontrol oldunuz mu ? Muhtemelen spiral kaydı.
Bende de bakırlı spiral var gebelik oluşacağı aklımın bir köşesinden dahi geçmiyor. Güveniyorum spirale.
Diyetisyenanne Diyetisyenanne

Günaydın.
Çocuklarım arasında 14 ay var. Sizin gibi olmuştu benim de. İyi ki varlar, hem kardeş, hem de arkadaşlar. Hep destekler birbirine.
Bence şükür sebebi bu durum. İkisi bir arada büyüyecek. İlk zamanlar zor oluyor ama inanın alışıyor insan. İnsan nelere alışmıyor ki. Ben olsam sizin yerinizde(ki yaşadığım için yazıyorum, ahkam keser gibi düşünmeyin) allaha şükreder, doğacak yavruma kavuşana kadar varolan çocuğumla keyfini mutluğunu yaşarım.
Maddiyat anlamında zorluğu olduğuna hiç katılmıyorum. Rabbim bir şekilde veriyor rızkını.
Ömür boyu vicdan azabını çekeceğiniz duruma düşmeyin derim. Rabbim kolaylık versin.

Böyle konuları görünce diyorum ki Allah’ım isteyen bakabilecek kullarına nasip et :( bize de nasip et 5 sene oldu evleneli :( bir an bile çıkmıyor aklımdan tvde reklamlara bile ağlar oldum :( umarım en doğru kararı verirsiniz ve hiç pişman olmazsanız kararınızdan çünkü herkes kendi yaşadığını bilir. Burdan aldır ya da aldırma demek çok anlamsız. Sadece iyi dikeklerimle sizin için dua edebilirim. Allah yardımcınız olsun

Bir tanidigim annesi oglunu istememis ama simdi oglum der nasil sever siz bunlari dusunmeyin sakin sakin aldirmak vs ...iki kardes buyurler zorlanirsiniz biraz ama olsun birlikte buyur giderler

Allahım neler duyacağım hem hapla hem kondomla korunan arkadaşımda hamile kaldı ona şok olmuştum bir de spiral çıktı şimdi yaa hayırlısı olsun diyim de ilk bebeğimize ne kadar hazırdınız ki zaten eşinizle konuştunuz mu bilmiyorum ama olmuşken artık olsun bence ne bileyim maddi durumunuzu bilmeden ahkam kesiyorum ama spirale rağmen olmuş ya çok inatçı demek minnak

Back
X