• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine hüzünlendim 😏

Annem babam herşeyin en iyisini bana yapmayı bilirdi ama işte babam bi anda işsiz kalınca (1yıl) başkalarının filtre parasıyla geçinince yapamadık olmadı bi kına nedir ki şuan kuzenim 60 bine halletti yapmak zorunda değiller ama durumları varken ve biz böyle bir durumun içindeyken yapmak onlara ağır gelmezdi sadece önemsenmedim
kuzenim 60bine halletti dedigin 3 asgari ucret. bir iscinin 90 günlük emeğinin parasi
yazik gunah valla boyle sacma seylere verilen paraya cok acıyorum.
hayatinda 60 bini biriktirip biri mutlu olsun diye harcadin mi da insanlarin parasini ne yapip ne yapmayacagina bu kadar takildin acaba?
ayrica 3 asgari ucreti biriktirmek kolaysa nişanlin biriktirseydi tutsaydi salonu. ya da bu kadar hevesin varsa keske borc ile tutsaydiniz dugun takilarini satip odeseydiniz.

bunun suclusu eş ailesi mi yoksa ssn misin?
ayrica sözü, nişani, kınayı kiz tarafi yapar. bu surecte erkek anca kinanin kuruyemislerini alir. sizin aileniz sizin sozunuzde organizasyon dekorasyon tutmamış, nisan icin organizasyonlu salon tutmamis, kina icin mekan tutmamış , arkadaslariniz toplasip size bride parti yapmamis.
Allah'ım neden bu kadar ıvır zıvır şey var ya anksiyete tutuyor evlilik korkumu yine tetikledi. Söz nişan bir olsa kına olmasa direkt sade düğün olsa dediğimde ablam kinasiz olur mu? diyor hahah valla delircem. Aşamalara bak alt tarafı evleneceğiz ve kimse hatırlamayacak.

kuzenim 60bine halletti dedigin 3 asgari ucret. bir iscinin 90 günlük emeğinin parasi
yazik gunah valla boyle sacma seylere verilen paraya cok acıyorum.
hayatinda 60 bini biriktirip biri mutlu olsun diye harcadin mi da insanlarin parasini ne yapip ne yapmayacagina bu kadar takildin acaba?
ayrica 3 asgari ucreti biriktirmek kolaysa nişanlin biriktirseydi tutsaydi salonu. ya da bu kadar hevesin varsa keske borc ile tutsaydiniz dugun takilarini satip odeseydiniz.
Size göre çok olabilir bana göre az olabilir bundan doğal ne var ki zenginlerin 1 çantası bu para herkesin bütçesi kendinedir asgari ücretlileri aşağılamadan ne duyar kastınız ya güldüm vallahi 😅 zaten bizim kınada eş dostun taktığı para bu kadardır lütfen olayları farklı yerlere çekmeyin eşim şuan ki durumunda olsa ki kendiside diyor herşeyin en güzelini yapardı zaten yapıyorda şükür biraz duygusallaştım diye neler duydum off keşke yazmasaydım pişman oldum ya tamam en duyarlı en haklı en iyi bilen sizlersiniz artık yazmayın lütfen herkesin vardır içinde kalan şeyler kimine saçma gelir kına kiminin istediği bir şeydir kimi nikahtan gitmek ister kimi gösterişli insanların tercihlerine bi saygı duymayı öğrenseniz mi acaba

Allah'ım neden bu kadar ıvır zıvır şey var ya anksiyete tutuyor evlilik korkumu yine tetikledi. Söz nişan bir olsa kına olmasa direkt sade düğün olsa dediğimde ablam kinasiz olur mu? diyor hahah valla delircem. Aşamalara bak alt tarafı evleneceğiz ve kimse hatırlamayacak.
ben de hic sevmiyorum, aileme tüm heveslerini alsinlar diye bir parti hakki verdim. ister nişan gibi yüzük ipi kessinler, ister akbaba gibi kina tepsisiyle basimda donsunler, ister davul, ister zurna. ne yaparlarsa serbest:)
ona da misafir gibi gideceğim, gelecegim:) istemeyi küçük bir aile ici tatilde ayarlayacagiz. nikah da dümdüz nikah
oh mis gibi, masrafsiz:) foto çekimi moto çekimi gelinlik melinlik hicbir sey yok.
sadece sonrasinda (ama cok sonrasinda, yaklasik 9 ay😇) es adayimin uzaktan gelmek isteyen tanidiklari icin küçük bir kutlama tatil plani yaptik ama o da külfet degil, severiz küçük tatilleri.

Size göre çok olabilir bana göre az olabilir bundan doğal ne var ki zenginlerin 1 çantası bu para herkesin bütçesi kendinedir asgari ücretlileri aşağılamadan ne duyar kastınız ya güldüm vallahi 😅 zaten bizim kınada eş dostun taktığı para bu kadardır lütfen olayları farklı yerlere çekmeyin eşim şuan ki durumunda olsa ki kendiside diyor herşeyin en güzelini yapardı zaten yapıyorda şükür biraz duygusallaştım diye neler duydum off keşke yazmasaydım pişman oldum ya tamam en duyarlı en haklı en iyi bilen sizlersiniz artık yazmayın lütfen herkesin vardır içinde kalan şeyler kimine saçma gelir kına kiminin istediği bir şeydir kimi nikahtan gitmek ister kimi gösterişli insanların tercihlerine bi saygı duymayı öğrenseniz mi acaba
iste diyorum ki madem senin tercihin, hevesin bu neden yapılsın diye diretmedin, ya da beklentilerini karsilayacak parayi biriktirmek icin biraz ise gidip birkac ayi hiç yoktan biriktirmedin?
insan bir sey isteyince mucadele eder. madem uc kurus para, madem kinada esin dostugun taktiği o kadardir keske birinden borc alip yapsaydiniz kina düğün sonrasi verirdiniz aldıklarınızı.
esimin ailesi bana onem vermiyor demissiniz ama siz de onem vermemissiniz ki. yoksa ayarlardiniz bir seyler. en azindan kankalarinizla bir gece cikip bride party falan yapardiniz yani . bunu bile yapmamissiniz millete hala kin güdüyorsunuz.

Kız kınada o kadar para takıldıysa fitre ile geçinen ailene verseydin insanlar biraz rahstlasaydı

e tamam da babanin durumu yoksa, sen de cok hevesliysen böyle seylere keske 20 yasinda, igrenc bir ailesi olan sevgilinle evlenmeseydin. biraz bekleseydin, calisip para biriktirseydin hem kendi heveslerin icin hem babanin durumunu az toparlamasi icin.
20 yasinda es kacmiyor ya, hersey vakitlice olsaydi, o zaman salonunu da tutardin organizasyon da ayarlardin.
para babanin cebinden cikmayinca hic kirilmamissin, seninle hic bagi olmayan - seni mutlu etmek gibi bir dertleri olmayan kayinbabandan cikmayinca onlardan kötüsü olmamis.
bride partisini nerede görülmüş kayinbabanin ödediği? kızın arkadaslari organize eder böyle seyleri. ya da kiz mekan ayarlar arkadaslarini cagirir icer eglenirler. kizlarin kendi arasinda eğlendiği seyi de mi kayinbaba odeseydi yani el insaf
cok yanlis yerlerden olaylara bakiyorsunuz.
ayrica sana "sen nasilsin?" "ne istiyorsun" sorusunu sormasi gereken kisi nisanlin.
benim ailem de nisan hazirliyor, sormadılar es adayima "oglum sen ne istersin, neye hevesin var" diye. bu süreci planlarken ben sordum ogrendim hevesini, kendi nikahiyla ilgili istedigi birkac onemli maddeyi söyledi, o sekilde planlamasini yaptik. eger istediği sey ailemin planiyla cakissaydi ailemi ikna etmek de benim gorevim olurdu.
siz yanlış kisiyi gunah kecisi ilan etmişsiniz.
aradan bes sene gecmis. madem bu seyler sizin icin onemliydi evlenmeseydiniz keske olmadan. ya kendilerini zorlayip yapsalardi ya da 20 yasindaymişsiniz yapani bulurdunuz elbet.
kendiniz gözünüzle görmüşsunuz aile tırt, laf sokup pisman ediyorlar. yol da yakinmis. hani yasiniz da kirka yaklassa falan anne olmadan son tren diye atlarsaniz anlayacagim ama 20 yasta , bunca beklentini karşılamadıgi gun gibi belli olan aileye sen gelmissin. kizacaksan kendine kiz, nişanlin disinda kimse senin babanin yapmasi gereken seyleri hevesin kirilmasin diye yapmak zorunda degil.
Aynen suçlu benim sevdim evlendim eşimin bana verdiği sevgi değer kıymet daha ağır bastı evlendim zaten her gece her an bunları dert edinmiyorum merak etmeyin öyle bi aklıma geldi regl olacağım için zaten duygusalım yazmak istedim konu nerelere geldi babama neden kızayımki benim çeyizimi bile yaparken ne kadar zorlandılar ben okumadım çalışmıyorum bi şekilde hallettik herşeyi benim içimde kaldığı için kına üzüldüm sadece yapılmayacak birşey değildi çünkü kayınbabam tabiki bride partimi ödemeyecekti bunu yazmadım ki bride partime pasta alacak paramız bile yoktu neden hayatımın her döneminde bir imtihanım olduğu için ağladım ailemede yeri geldi kızdım eşimin ailesinede kızdım ama konu keşke sadece kına olsaydı laf sokmalar beni sevmemeleri herşeyime karışılması gibi birsürü detay var şuraya yazsam oku oku bitiremezsin ama herşeye tek taraflı bakıyorsunuz nişanlım elinden geleni yaptı zaten bir çok şeyi o halletti ama benim içimde kalan şeyler sadece kına düğün değildi bana biz sana para mı vereceğiz nikahtan gel işte ne düğünü diyip kavga etmeleriydi ve nicesi

Zengin biri ile evlenerek özdeğer kazanmaya çalısan biri gibi geldiniz bana nedense sizin ailenizin yapması gereken şeyleri onlar yapmayınca şok olan sizsiniz son derece sağlıklı yorumlar geldi duymak hoşunuza gitmese de :) eşinizin ailesine duyduğunuz kin saçma sapan kusura bakmayın. Kimsenin size saygısızlık yaptığı da yok.

Kız kınada o kadar para takıldıysa fitre ile geçinen ailene verseydin insanlar biraz rahstlasaydı
Kınam olmadı ya hani kanka ondan birikmemiş olabilir mi düğünde takılanlarıda verdim fitre ile geçinen aileme mecbur kaldım sonuçta herşeyim borçla olmuştu 😊

babama neden kızayımki benim çeyizimi bile yaparken ne kadar zorlandılar ben okumadım çalışmıyorum bi şekilde hallettik herşeyi benim içimde kaldığı için kına üzüldüm sadece yapılmayacak birşey değildi çünkü kayınbabam tabiki bride partimi ödemeyecekti bunu yazmadım ki bride partime pasta alacak paramız bile yoktu neden hayatımın her döneminde bir imtihanım olduğu için ağladım ailemede yeri geldi kızdım eşimin ailesinede kızdım ama konu keşke sadece kına olsaydı laf sokmalar beni sevmemeleri herşeyime karışılması gibi birsürü detay var şuraya yazsam oku oku bitiremezsin ama herşeye tek taraflı bakıyorsunuz nişanlım elinden geleni yaptı zaten bir çok şeyi o halletti ama benim içimde kalan şeyler sadece kına düğün değildi bana biz sana para mı vereceğiz nikahtan gel işte ne düğünü diyip kavga etmeleriydi ve nicesi
iste diyoruz ki okusaydin calissaydin bir seyini de kendin yapsaydin.
cok zor degil yani 6 ay markette calissaydin bu surecte hem issiz babana bir destegin olurdu hem de nişanını yapardin.
kendi sorumluluklarinin birini bile yapmamis hep karsidan beklemissin.
ayrica "sana para mi verecegiz" diye kavga cikaran, herseyine karisan aileyi gördün madem ne demeye evlendin?
persembenin gelisi carsambadan bellidir. simdi ömürlük yuzlerine bakiyorsun, daha mi iyi oldu?
bir de turkiyede yasiyoruz, burada bellidir kimin neyi yapacağı. adam bakmiş kiz tarafi sözü evde yapiyor, nişani evde yapiyor, kınayı yapmıyor... e demistir "onlar tum sorumluluklardan kacarken yapmazken ben neden düğün yapayim" diye, sansini denemistir "yapmasak" diye. şaşırmadım. dugunde takilanlari babaniza vererek bence de iyi yapmissiniz ama kayin aileniz bundan rahatsiz olmus olabilir.
düşünsene onlarin kafasinda bir insansin. kiz kendi ailesine hicbir sey yaptirmıyor, kendi de calismamis bugune kadar sifira sifir gelmis, senden ille de düğün istiyor. dugunde de cogunlugu senin tarafindan gelen paralari aliyor babasina veriyor. yani su ulkede, böyle geleneksel zihniyette olan kim bu olayi hos karsilar? millete kızmayın, bosverin kac sene gecmis üstünden.

Zengin biri ile evlenerek özdeğer kazanmaya çalısan biri gibi geldiniz bana nedense sizin ailenizin yapması gereken şeyleri onlar yapmayınca şok olan sizsiniz son derece sağlıklı yorumlar geldi duymak hoşunuza gitmese de :) eşinizin ailesine duyduğunuz kin saçma sapan kusura bakmayın. Kimsenin size saygısızlık yaptığı da yok.
Haklısınız babam gelin bohçası yapmalıydı 😅 sonuçta damat alıyoruz dimi ayrıca ben zenginlik için evlenmedim babamın sadece o dönem çok zor günler geçirdiğini belirttim yoksa fakir değildik ki herşeye sahiptim istediklerim olurdu herkesin böyle dönemleri olabilir.eşimin ailesine duyduğum kin saçma sapan gelmiş olabilir çünkü içinde değildiniz evet kınayı kız tarafı karşılamalıydı şuan olsa en güzeli olurdu ama o durumumuzu bilip gelinlik alırken bile sıkıntı yapan insanlar smz konusu konu sadece kına değil ev eşyası gelinlik söz düğün aklınıza gelen herşey üstlerine düşenleride yapmak içlerinden gelmiyordu nişan atmamı bekleyen insanlardan bahsediyoruz. Tamam kınayı geçiyorum onda hata ben ve ailem peki eşya alırken benimle kavga etmeleri fotoğrafcı ayarladım diye beni ağlatmaları normal bir durummu ben kendimi açıklayamadım sanırım üstten yazdığım için bu kadar üstüme gelindi Umarım siz hayatınızda sizi hiç birşeye layık görmeyen değer sevgi vermeyen önemsemeyen insanlarla karşılaşmazsınız

iste diyoruz ki okusaydin calissaydin bir seyini de kendin yapsaydin.
cok zor degil yani 6 ay markette calissaydin bu surecte hem issiz babana bir destegin olurdu hem de nişanını yapardin.
kendi sorumluluklarinin birini bile yapmamis hep karsidan beklemissin.
ayrica "sana para mi verecegiz" diye kavga cikaran, herseyine karisan aileyi gördün madem ne demeye evlendin?
persembenin gelisi carsambadan bellidir. simdi ömürlük yuzlerine bakiyorsun, daha mi iyi oldu?
bir de turkiyede yasiyoruz, burada bellidir kimin neyi yapacağı. adam bakmiş kiz tarafi sözü evde yapiyor, nişani evde yapiyor, kınayı yapmıyor... e demistir "onlar tum sorumluluklardan kacarken yapmazken ben neden düğün yapayim" diye, sansini denemistir "yapmasak" diye. şaşırmadım. dugunde takilanlari babaniza vererek bence de iyi yapmissiniz ama kayin aileniz bundan rahatsiz olmus olabilir.
düşünsene onlarin kafasinda bir insansin. kiz kendi ailesine hicbir sey yaptirmıyor, kendi de calismamis bugune kadar sifira sifir gelmis, senden ille de düğün istiyor. dugunde de cogunlugu senin tarafindan gelen paralari aliyor babasina veriyor. yani su ulkede, böyle geleneksel zihniyette olan kim bu olayi hos karsilar? millete kızmayın, bosverin kac sene gecmis üstünden.
Çalışamazdım kovid vardı ve ailemizde hastalar çoktu evden dışarı çıkamıyorduk o yüzden çalışmak istemedim vicdan azabından daha kötü olurum diye ayrıca evde sözü ve nişandaki organizasyonu pastayı elbiseyi vs zaten biz hallettik kimseden bi beklentimiz olmadı evet takıları vermemekle çok iyi yaptım yine olsa yine yaparım ama yanlış anlamışsınız biz onların düğün takılarının bilezik çeyrek yüzünü bile görmedik ben benim aileme takılan paraları almadım yoksa öyle bir şeyi tabiki yapmam karışamam onların takılarına

ben de hic sevmiyorum, aileme tüm heveslerini alsinlar diye bir parti hakki verdim. ister nişan gibi yüzük ipi kessinler, ister akbaba gibi kina tepsisiyle basimda donsunler, ister davul, ister zurna. ne yaparlarsa serbest:)
ona da misafir gibi gideceğim, gelecegim:) istemeyi küçük bir aile ici tatilde ayarlayacagiz. nikah da dümdüz nikah
oh mis gibi, masrafsiz:) foto çekimi moto çekimi gelinlik melinlik hicbir sey yok.
sadece sonrasinda (ama cok sonrasinda, yaklasik 9 ay😇) es adayimin uzaktan gelmek isteyen tanidiklari icin küçük bir kutlama tatil plani yaptik ama o da külfet degil, severiz küçük tatilleri.
Tebrikler yılın en iyi gelin ve damat adayı seçildiniz 👏🏻 sizi bu kadar modern ve elit olduğunuz için kutluyorum 😅😅

Tebrikler yılın en iyi gelin ve damat adayı seçildiniz 👏🏻 sizi bu kadar modern ve elit olduğunuz için kutluyorum 😅😅
kp düğün yapmadigi gibi bir gram altin vermeyecek bunu da ekleyeyim:)
hevesim yok çünkü alt tarafi iki insan evleniyor. atla deve degil. kendimi insanlari şıkır şıkır giyinerek hem sozume, hem nisanima, hem kınama, hem bekarliga veda partime, hem nikahima, hem düğünüme çağıracak kadar önemli görmüyorum.

Çalışamazdım kovid vardı ve ailemizde hastalar çoktu evden dışarı çıkamıyorduk o yüzden çalışmak istemedim vicdan azabından daha kötü olurum diye ayrıca evde sözü ve nişandaki organizasyonu pastayı elbiseyi vs zaten biz hallettik kimseden bi beklentimiz olmadı evet takıları vermemekle çok iyi yaptım yine olsa yine yaparım ama yanlış anlamışsınız biz onların düğün takılarının bilezik çeyrek yüzünü bile görmedik ben benim aileme takılan paraları almadım yoksa öyle bir şeyi tabiki yapmam karışamam onların takılarına
e evden cikilmayan pandemi doneminde mi evlendin? zaten en iyisini de yapsan yine eksik kalirdi. pandemide insanlar oda nikahi kiydi gelin damat iki sahitle siz yine de şu mesajiniza göre ev sözü , organizasyonlu nişani ve düğünü yapmissiniz. cogu pandemi gelininden daha cok seyiniz olmus aslinda.
bir de ailenizde hastalar var deyip korona getirmemek icin ise gitmeyip fitreye muhtac olurken eve hastalik getirecek kalabalikla yapilan bunca etkinlige nasil cesaret ettiniz o da ayri bir konu...

ama neyse, meselenizin özü es ailesi tarafından benimsenip sevilmemek. ama yapacak bir sey yok. en basindan kendilerini göstermişler, nisanlimi seviyorum diye bu insanlarla ömürlük akraba olmussunuz.
daha bu saatten sonra düşünüp uzulmenin alemi yok. bir ömür yuzlerine bakacaksiniz hatta onlarin soyadini tasiyan, belki burnu kayinbabaniza benzeyecek bir cocuk dogurup akrabaliginizi percinleyeceksiniz. kendinizi doldurmakla, eski defterleri acmakla bir yere varamazsiniz

e evden cikilmayan pandemi doneminde mi evlendin? zaten en iyisini de yapsan yine eksik kalirdi. pandemide insanlar oda nikahi kiydi gelin damat iki sahitle siz yine de şu mesajiniza göre ev sözü , organizasyonlu nişani ve düğünü yapmissiniz. cogu pandemi gelininden daha cok seyiniz olmus aslinda.
bir de ailenizde hastalar var deyip korona getirmemek icin ise gitmeyip fitreye muhtac olurken eve hastalik getirecek kalabalikla yapilan bunca etkinlige nasil cesaret ettiniz o da ayri bir konu...

ama neyse, meselenizin özü es ailesi tarafından benimsenip sevilmemek. ama yapacak bir sey yok. en basindan kendilerini göstermişler, nisanlimi seviyorum diye bu insanlarla ömürlük akraba olmussunuz.
daha bu saatten sonra düşünüp uzulmenin alemi yok. bir ömür yuzlerine bakacaksiniz hatta onlarin soyadini tasiyan, belki burnu kayinbabaniza benzeyecek bir cocuk dogurup akrabaliginizi percinleyeceksiniz. kendinizi doldurmakla, eski defterleri acmakla bir yere varamazsiniz
Hasta olanlar gelmedi tabiki herkes çok tedbirliydi o konuda bir eksiklik yapmadık her neyse cidden çok uzadı bu konu haklısınız ben seçtim benim hatam çocuğum benzersede yapacak bir şey yok olsun da

Aynen suçlu benim sevdim evlendim eşimin bana verdiği sevgi değer kıymet daha ağır bastı evlendim zaten
Ailesinin yapmadıklarını eşiniz niye yapmadı? Evlilik öncesi ritüelleri nişan, kına evden alma vs bunları bilmiyor mu eşiniz? Adamla evde mutlu takılıp ailesine niye diş bileniyor? Durumları iyiyse eşinizin de durumu iyiydi.

Amaaan . Ne güzel bir gün kalktım namazımı kıldım , bi yasini şerif eda ettim ,sıpayı öptüm ,eşime bi çay yaptım dünyanın en zengin insanı benım .
Bride mi neyse ondanım da olmadı ,kınamda olmadı , nişanımda olmadı ,düğünde 5 kuruş hadi şuda bizden size destek olsun die verenimizde olmadı , yazık garibim kocam ufak birinci derece yakın akraba ve sevdiklerimizle , hatrı sayılır bi düğünle bi yemeğini yedirdi nıkahını duyurdu elhamdülillah 🤲

Akşama kadar burda her türlü organizasyonunu yapmış ama mutsuz boşanmak için konu açanları okuyorum …sonra akşam oluyor mesela bi anda bi kahkaha sesi duyuyorum mutfakta sigara içen kocamdan geliyor pat izlediği videonun sesi bir anda kesiliyor kahkaha sesleri bana doğru yaklaşıyor eşim güldüğü sahneyi bana göstermeye geliyor😍 o anki o ufacık mutluluğu paylaşması varya , Ne gibi biliyor musunuz paylaşmak gibi 🫠 sonra diyorum oyyyh kurban olduğum Rabbim ne güzel şeyler nasip etmişsin oysa ki 🤲 büyük büyük şeyleri aşmışızda sıra bunlara gelmiş ne kadar şanslıyım

Aklınızda kalan şeyleri suan durumunuz müsaitse sevdiğiniz arkadaşlarınızla yine yapabılırsınız yapın uktesi kalmasın içinizde .

Amaaan . Ne güzel bir gün kalktım namazımı kıldım , bi yasini şerif eda ettim ,sıpayı öptüm ,eşime bi çay yaptım dünyanın en zengin insanı benım .
Bride mi neyse ondanım da olmadı ,kınamda olmadı , nişanımda olmadı ,düğünde 5 kuruş hadi şuda bizden size destek olsun die verenimizde olmadı , yazık garibim kocam ufak birinci derece yakın akraba ve sevdiklerimizle , hatrı sayılır bi düğünle bi yemeğini yedirdi nıkahını duyurdu elhamdülillah 🤲

Akşama kadar burda her türlü organizasyonunu yapmış ama mutsuz boşanmak için konu açanları okuyorum …sonra akşam oluyor mesela bi anda bi kahkaha sesi duyuyorum mutfakta sigara içen kocamdan geliyor pat izlediği videonun sesi bir anda kesiliyor kahkaha sesleri bana doğru yaklaşıyor eşim güldüğü sahneyi bana göstermeye geliyor😍 o anki o ufacık mutluluğu paylaşması varya , Ne gibi biliyor musunuz paylaşmak gibi 🫠 sonra diyorum oyyyh kurban olduğum Rabbim ne güzel şeyler nasip etmişsin oysa ki 🤲 büyük büyük şeyleri aşmışızda sıra bunlara gelmiş ne kadar şanslıyım

Aklınızda kalan şeyleri suan durumunuz müsaitse sevdiğiniz arkadaşlarınızla yine yapabılırsınız yapın uktesi kalmasın içinizde .
Yaa uzun zamandır yorumlarına denk geliyorum. Bayılıyorum. Biraz şükür herşeye deva, herseye şifa gerçekten.. Sen bu kulüpte harika bir detaysın S Siyah Palto 🌸 Söylemek istedim.

Back
X