• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine ilişki derdi

26 yaşındayım, 6 aydır bir ilişkim var. Sevgilim 33 yaşında.Eski konum var. Eski ilişkimden ayrıldıktan kısa bi süre sonra ilişkimiz başladı. öncesinde komşuyduk ve sosyal medyada twitterda takipleşiyorduk. Eski ilişkim varken aramızda bir şey olmadı. Etkileşim de yoktu. En azından benim için.
Şu an onu aileme ve arkadaşlarıma sokmadım, sosyal medyada da paylaşmıyorum. Anlattığım bi arkadaşım direkt kızma ama bu yüzden mi ayrıldın dedi. Annem de laf arasında şuan erken diyor bazen. O beni kendi çevresine aldı, hatta bir arkadaşının düğününe gittik. Artık gizli tutulmaktan rahatsız olduğunu hissediyorum. Beraberken arkadaşım aradı müsait değilim dedim. Neden çağırmadın ki dedi. Egosu yüksek biri öyle ben kaçayım o kovalayacak biri değil. Zaten bu seviyeye de o getirdi. Geçenlerde aramız bozuldu adım vs atmadı. Beb hatalı olduğum için yanaştım. Uzun uzun konuştuk.

Beni seviyor. bunu net şekilde gösteriyor ve benimle evlenmek istediğini söylüyor. Ben de ona böyle konuşma yüzüğü görmem lazım dedim. O da sen kendini uzak tutuyorsun ben değil. Sen adım at ben sana 10 adım atarım dedi.

Maddi durumu çok iyi. doktor w uzmanlığı var. hayatı düzenli. Öyle ezik büzük bi adam değil sosyal konuşkan atılgan bi adam. ailesinden geliri var. Evi arabası var ikisi de gayet iyi. Benim de evim motorum var ama o kadar iyi değil. Ailemin ekonomik durumu iyi. Haliyl hayat standartlarım düşmeyecek. Cinsel olarak da çok uyumluyuz. Ben de onu seviyorum, yanında heyecanlanıyorum ama eski ilişkimdeki gibi aşkımdan ölme hâli yok.
kaybetme korkum hiç yok. Bilmiyorum belki normali budur. Duygularımı uç durumlarda yaşamaktan hep şikayet ederim çünkü.

Evlenmek ve aile kurmak istiyorum.bundan daha iyisine denk geleceğimi düşünmüyorum. Bilmiyorum çok zor. Eski ilişkimle kıyaslamaktan sıkıldım bunu ona da söyleyemiyorum. bakınca kocam olsun diyeceğim bi erkek. Ya da çocuklarıma baba olsun derim. Sanki bi adım atmam gerekiyor. Tepkilerden çekiniyorum işte. Çok erken gelebilir 6 ay ama eski ilişkim 5 senelikti. Olmadı yani süreyle tanımanın alakası var mı? Seneler süren ilişkiler bitiyor ama bazı ilişkiler 1 yılda evliliğe gidiyor. Ayrılmak istemiyorum ama böyle giderse o ayrılacak.
Önceden olsa " bir ilişki biter bitmez yeni ilişki olmaz " derdim ama artık öyle düşünmüyorum. Çünkü bazen ilişki resmen bitmese bile kişinin kafasında çoktan bitmiş oluyor.

Ama senin yazdıklarına bakılırsa ilişkin biter bitmez yenisine başlamak kafanı epey karıştırmış gibi duruyor. Ayrıca 6 ay evlilik konuşmak için erken bir süre. Bir 6 ay daha geçsin, ondan sonra istenirse konuşulur.

ilk ilişkinde olan o kaosu arıyorsun sen, o heyecanı vermiyor bu çoçuk sana mantıktan ilerliyorsun ama o da seni tatmin etmıyor ben olsam bunu da postalarım biraz yalnız kal kendini dinle odağını değiştir

Niye utanıyor musun teyze olmaktan annem 50 yaşında bu arada bir de abim var zorlasak annem olabilirsin bile ama teyze abla ol sen konumu saçma sapan sabote etmendeki anlam nedir
Yavrum bende 45 yaşinda teyzenim ama ben uyanır uyanmaz makyaj yapmiyorum pijamalarımla biraz özgüvenli ol 😊 zengin kocayla gelmez özgüvenin anladık en zengin senin sevgililerin ama üzücü birşey söylicem 2 tanesiyle birden olamazsın maalesef 😓

Böyle diyorum diyorum sonra mideme ağrılar giriyor ama çok belli etmiyorum. Annem vs anlıyor zaten birisinin olduğunu 5 seneni daha çöpe atma diyor. Ama erken işte ailemle tanışması için 5 senelik ilişkimde de evlenmeye karar verince ana baba bu damat diye tanıştırdım tabii ki tanıyorlar ama birebir tanışmadılar. Ben de söyledim annem babam sevgilimi tanımak istemez ne zaman evlenmeye karar veririz o zaman tanışırsın sıfatın olur yüzüğünü görmem lazım dedim o da uzak duran sensin diyor. Bizim ortak çevre zaten çok o doktor ben diyetisyenim aynı hastanede değiliz ama var yani. Biriyle karşılaştık aynı hastanede benimle diyo ki adamın yanında niye gerildin. Ben niye gerildim bilmiyorum geriliyorum işte 6 ay yeni ya daha özel olsun biterse herkes bilmesin bu kafadayım
Niye 5 senen “çöp” olsun onun kuşağına göre yaptığı yorum seni etkilemesin. Evle çocuk yap ye bekliyor. Eski ilişkini bilmiyorum fakat herkesin herkese katkısı olur. Ama iyi şeyler öğrenirsin ama olmaması gereken şeyleri öğrenir daha farklı yapmayı öğrenirsin. 5 sene senin, hayatının parçası, yaşanmış geçmiş gitmiş. Sonrakini inşa etmek senin elinde. Adamla görünmekten kaçmanın bir anlamı yok. Sevgilin mi derlerse birbirimizi tanımaya çalışıyoruz dersin. Zaten sevgililik de bu değil mi? Ailenle tanıştırma zaten daha erken ama adama da yüzük olmadan seni kimseyle tanıştırmam dersen (bir bana böyle dese kaçarım) itici olur.

Yavrum bende 45 yaşinda teyzenim ama ben uyanır uyanmaz makyaj yapmiyorum pijamalarımla biraz özgüvenli ol 😊 zengin kocayla gelmez özgüvenin anladık en zengin senin sevgililerin ama üzücü birşey söylicem 2 tanesiyle birden olamazsın maalesef 😓
Yok en güzel o en zengin sevgililer onda. Evi de var motoru da var neden öyle diyosun yaaaa aaaa.
Adama ezik gibi geçmişini açarken kürtaj oldum ben ilerde senin çocuğunu da aldırırım diye korkmuyo musun demesi zaten ilişkinin gidişatını açıklıyor da neyse.

Yok en güzel o en zengin sevgililer onda. Evi de var motoru da var neden öyle diyosun yaaaa aaaa.
Adama ezik gibi geçmişini açarken kürtaj oldum ben ilerde senin çocuğunu da aldırırım diye korkmuyo musun demesi zaten ilişkinin gidişatını açıklıyor da neyse.
26 yaşında erkenlikten çıkamamış özguveni eksik bir arkadaş bide pere pere pere 🤣

Kraliçem 🫶

Küçük bir yerde mi yaşıyorsunuz ki elalem görmesin derdindesiniz?

benim annem babam da tanışmaz kolay kolay, evet. ama biliyorlar mesela kardeşimin ilişkisi var. nereli ne yapar, ailesi nasıl biliyorlar yani.
illa tanışmasınlar o zaman, öyle bir tavırları varsa.

ben tanıştım evimde ağırlarım bizim muhabbetlerimizde annemin babamın huyları ile ilgili aile gerçeklerimizle ilgili şeyler de konuşuluyor. ne biliyim annenizle tanışmaz ama abinizle tanışır, kuzeninizle tanışır, misal yani.

bir de yani daha önce yıllar süren ilişkiniz olmuş, gebe kalacak kadar neredeyse evlenecek kadar büyük bir ilişki
burada da kamplara gidiyorsunuz, cinsel hayatınız var, demek ki ailenize pek de anlatmadığınız ama çatır çatır yaşadığınız başka bir hayatınız var senelerdir sizin. demek maşallah aileye rağmen neler neler yaparken bir sıkıntınız yok?
adamı seviyorum içime siniyor dedikten sonra epi topu diyceksiniz ki X kişisi benim sevgilim, iyi bir insan güzel anlaşıyoruz, bu kadar. bu bu kadar atla deve bişey değil.

aileye hiç söylememek başka şey
ailenizi bilip biz isteme filan olmayacaksa tanışmayız dediğini sevgilinize böyle böyle diyorlar diye söylemek başka şey.

benim hayatımdaki kimseyi de ailem ve çoğu arkadaşım bilmedi, neden çünkü içime sinen seviyorum eminim dediğim bir ilişkim olmadı, olsa hele hele yetişkin yaşta bir kadın olarak tanıştırmasam bile bilirlerdi yani kimdir necidir...bu illa evlenmek demek de değil. buradaki nüans sizin neden o gerginliği yaşadığınız zaten...adam at hırsızı sanki.
eski sevgilinize dair uydurduğunuz sebepler de cidden aşırı saçma
Yahu nereden ne çıkarıyorsun böyle uzun uzuuuun ailem baskıcı kısıtlayan bi aile değil canım istediğinde çıkıyorum hesap sormazlar sevgilim olduğunu tabii ki biliyorlardı ama yüzyüze evlenme kararı alınca tanıştılar. Ben aileyle yüz göz olmak istemiyorum sevgiliyken bunu ona da söyledim onun ailesiyle de tanışmak istemem onu da ailemle tanıştırmam. annem normalde her şeyi sorar bunu sormuyor. Bugün anlattım zaten sevgilim var diye. Yine sormadı kaç aylık nereden tanıştın biliyordum dedi kapattı. ailemden gizli yaşadığım hayatım yok ailem her şeyi bilmek zorunda değil sadece. Sevgilime de söylerim direkt ne anlarsa anlasın açık açık ailelerle tanışmak için erken önce yüzüğünü al gel sonra bakarız dedim ben açık sözlüyüm mıymıymıymıy takılmam. İçime sinmedi ayrılırız diye anlatmak istemedim çevreme ama artık siniyor

Burada sorun eski sevgiline olan hislerin değil bence

Sorun şu andaki ilişkinde kendini güvende hissetmiyorsun. Muhtemelen sevgilini samimi bulmuyorsun. Tartışıyorsunuz 3 gün aramıyor, sen adım atınca tekrar konuşuyorsunuz ancak. Evlenmek istiyorum diyor ama somut bir adım atmıyor. Ayrılırsam peşimde koşmaz diyorsun. İnançlıyım diyor ama tamamen zıt bir hayat yaşıyor.

Böyle bir ilişkiyi ben de etrafıma söylemezdim. Güzel vakit geçiriyorsam senin yaptığın gibi devam ederdim ama evliliğe gideceğini düşünmüyorum açıkçası.
O tartışmada o haklıydı ve ben ona bana yazma demiştim sonra ben aradım. Bakalım ne olacak anneme anlattım hikayeye de foto attım en azından bana kendinş geri çekiyorsun diyemez

Sizin düşünceleriniz duygularınız hala oturmamış.
30 dam önce evlenmeyin derim.
Hayat böyle sürekli iki insanı kıyaslayarak yaşanmaz.
6 aydır bir insan saklanmaz bu karşıdakine saygısızlıktır ben olsam en fazla 3. Aydan sonra ayrılmıştım beni gizleyen birinden.
Ayrıca sizin gibi uzun yıllar ilişki yaşayıp ayrılan sonra da kısa sürede evlenen pek çok insan var.
Biten ilişkinizde dopamin serotonin hepsi bol bol salgılanmış.
Aşk tutku dediğiniz şeyi bunlarla açıklayabiliriz.
Zaten bi noktada bunlar tükenmiş ve ilişki bitmiş.
Hakkına girme olayını da anlamadım.
Karşılıklı olarak davranış değişikliği olmamış çift terapisine vs gidilmemiş sanırım ee yani neyin hakkı tam olarak?
Hani karşınızdaki bunları yapar çabalar sizin için anlıcam da bunlarda olmamış sanırım ki ilişki bitmiş.
30dan sonra karşıma ne çıkacak acaba sümsük sümsük erkekler zaten 26 yaşındayım 27 olacağım seneye evlensek 28. Benim çevremde bebek gibi güzel iyi huylu arkadaşlarım var 30 yaşında 35 yaşında ama çıkmıyor karşısına düzgün adam. Benim gibi dengesiz cadının bulması daha zor.

Önceden olsa " bir ilişki biter bitmez yeni ilişki olmaz " derdim ama artık öyle düşünmüyorum. Çünkü bazen ilişki resmen bitmese bile kişinin kafasında çoktan bitmiş oluyor.

Ama senin yazdıklarına bakılırsa ilişkin biter bitmez yenisine başlamak kafanı epey karıştırmış gibi duruyor. Ayrıca 6 ay evlilik konuşmak için erken bir süre. Bir 6 ay daha geçsin, ondan sonra istenirse konuşulur.
Zaten hemen evlenecek değiliz ya ama açık açık konuşuyoruz takılmıyoruz

Niye 5 senen “çöp” olsun onun kuşağına göre yaptığı yorum seni etkilemesin. Evle çocuk yap ye bekliyor. Eski ilişkini bilmiyorum fakat herkesin herkese katkısı olur. Ama iyi şeyler öğrenirsin ama olmaması gereken şeyleri öğrenir daha farklı yapmayı öğrenirsin. 5 sene senin, hayatının parçası, yaşanmış geçmiş gitmiş. Sonrakini inşa etmek senin elinde. Adamla görünmekten kaçmanın bir anlamı yok. Sevgilin mi derlerse birbirimizi tanımaya çalışıyoruz dersin. Zaten sevgililik de bu değil mi? Ailenle tanıştırma zaten daha erken ama adama da yüzük olmadan seni kimseyle tanıştırmam dersen (bir bana böyle dese kaçarım) itici olur.
İticiyse itici açık açık söyledim evlenme kararı almadan ne senin ailenle tanışırım ne de ailemle tanıştırırım benim aileme göre değil dedim. Zaten bana yem atıyor işte bugün hikayeye attım ikimizi tatlı bi fotoydu artık bana diyemez sen kendini çekiyorsun tedirgin oluyorsun

dış görünüşünü mü yeterince beğenmiyorsunuz? kafanızda bir şeyler eksik gibi sanki tam oturmamış.
evlilik niyetiniz varsa armudun sapına üzümün çöpüne takılmayın derim. linç is coming ama düzenli ilişki bulmak cidden zor. arkadaşlarınızla tanıştırmamanız ağırına gidiyordur gizli saklı ilişki yürütmek hoş değil. biten eski ilişkiniz bitmiş gitmiş artık. eskiye takılmak manasız.

içinize tam sinmemiş ,

eskiyi içinizde tam bitirememişsiniz ,

5 sene uzun bir zaman o yüzden kıyas yapıyorsunuz ,

evet demeyin iyice emin olmadan

Unutmadım evet ama şimdikini de seviyorum
Kendinize zaman tanıyın, acale etmeyin. Aklınızın karışmasının nedeni hala eski sevgilinizi seviyor olmanız. Bundan daha iyisini bulamam diye evlilik olmaz. Öyle olsaydı daha iyisini bulduğunuz zaman ayrılmanız gerekirdi. Başkalarına söylerseniz eğer üzerinizde baskı olacaksa zamana yayın ilişkiyi ve rahat hissedene kadar söylemeyin. Sevgilinizin size saygı göstermesi gerekir. Eğer bu konu aranızda uyumsuzluk yaratacaksa ve ayrılma sebebiyle demekki sizin ilişkiniz olmamış.

dış görünüşünü mü yeterince beğenmiyorsunuz? kafanızda bir şeyler eksik gibi sanki tam oturmamış.
evlilik niyetiniz varsa armudun sapına üzümün çöpüne takılmayın derim. linç is coming ama düzenli ilişki bulmak cidden zor. arkadaşlarınızla tanıştırmamanız ağırına gidiyordur gizli saklı ilişki yürütmek hoş değil. biten eski ilişkiniz bitmiş gitmiş artık. eskiye takılmak manasız.
Yok dış görünüşe gayet iyi küçücük çocukken bile beğeniyordum onu 🤣 yani iş arkadaşımla denk gelince tanıştırıyorum öğlenleri bazen geliyor kahve vs içiyoruz ama birebir tanıştırmak istemiyorum gerek yok bence ben de onun arkadaşlarıyla tanışmak istemiyorum 🤣 içime oturmayan farklı şryler var o da zamanla

Kendinize zaman tanıyın, acale etmeyin. Aklınızın karışmasının nedeni hala eski sevgilinizi seviyor olmanız. Bundan daha iyisini bulamam diye evlilik olmaz. Öyle olsaydı daha iyisini bulduğunuz zaman ayrılmanız gerekirdi. Başkalarına söylerseniz eğer üzerinizde baskı olacaksa zamana yayın ilişkiyi ve rahat hissedene kadar söylemeyin. Sevgilinizin size saygı göstermesi gerekir. Eğer bu konu aranızda uyumsuzluk yaratacaksa ve ayrılma sebebiyle demekki sizin ilişkiniz olmamış.
Söyledim bile artık fotoğraf paylaştım hikayede ayrıca gayet olur yani herkes aşkından ölerek evlenmiyor evlilik iş ortaklığı gibi bence

Back
X