yine kaynanam yine ben :(

arzummm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2010
51
0
46
İstanbul
Kızlar artık ne yapacağım ne edeceğim bilemiyorum inanın çıldırmak üzereyim.
Sorun yine kaynanam bilenleriniz vardır daha önce onların bize verdiği evde kaldığımız için ev sorun olmuştu bende o kadar tamirat yaptığım için inat edip çıkmadım ve hala oturmaktayım.Neyse geçen hafta pazar günü geldiler üst katta daireleri var ben kaynanamla konuşmama kararı aldım o olaylardan sonra en doğru olan buydu diye düşündüm eşimde aynı şeyi söyledi seni üzerler canını sıkarlar sana bırakıyorum dedi.Çarşamba gecesi babası kapıda otuyordu ve bende işten dönüyordum hoşgeldin dedim ve elini öptüm yukarı neden gelmiyorsunuz dedi ve bende baba yanlış anlamada benim seninle sorunum yok sorun eşiniz ben artık onunla görüşmek istemiyorum dedim ve oda çıkmış yukarı eşine anlatmış.
Neyse dün akşam kaynanamlara annem gitti ve kadın ağzına geleni saymış yok oğlumun paralarını ailecek yiyorsunuz?
yok çeyiz gelirken ne aldınız ne getirdiniz? (halbuki üstümüze düşen herşeyi yaptık kaynanamın evimde iğnesi yoktur sadece ev verdim der durur onuda 2 senedir konuşuyo kovmayada kalktı?
yok ben onunla konuşmuyormuşumda onun evinde niye oturuyormuşum?
Oğlunu çok değiştirmişim ona kötü davranıyormuş ki alakası yok...
hoşgeldin demiyomuşum aramıyormuşum ve anneme demişki böyle kızı yamadın bana ve ben bu lafı duyunca iyice deliye döndüm.
ben artık ne yapacağımı şaşırdım kızlar eşime söylüyorum git konuş olmaz böyle diye ailesine lafını geçiremiyor konuşmuyor annemde aradı az önce akşam size gelicem damatla annesine çıkıcağım diyor yüzleşicem bunlar nasıl böyle konuşuyor diyor eşimde bıktım herşeyden diyor şu an konuştum kızlar napıcam ben lütfen bana akıl verin.

off canım Allah yardımcın olsun ilk önce ayrı eve çıkma imkanınız varmı acaba? siz orda oldukça huzursuzluklarbitmez çünkü

Tamam k.validenizle siz görüşmüyorsunuz
ama anneniz neden oaraya gitmiş ki

ikincisi eşinizi de alıp yüzleştirmekte neyin nesi
ya da annenizden çekinip annenizin tarafını mı tumasını istiyor?
Bence ortalık daha karışır bırakın kendi hallerine siz
böyle mutluysanız karıştırmasın ortalık

Cnm çok istiyorum ama eşim bir çıkalım bir çıkmayalım diyor sanırım pek güveni yok
ben ne yapacağımı şaşırdım kavga etsem kadın hasta beni öldürüyorlar deyip kendini yere atıyor ve üstünü yırtıyor bu en ufak bir tartışmamız olmuştu

canıım yaa çok kötü olmuş annene bu lafları saydıysa kaynanan bildiğimiz çingeneymiş yanii eşin napsın anasına laf geçiremiyosa bence çık ewinden bi tarafına tıpa die kullansın belki sıkıntı çekiceksin bi süre aman alsın başına çalsın ewini damını sussun yoksa huzurunuz kaçıyor he eşin senin yanında ama adamcaaz aranızda kalıyor kaçırırsınız adamı ....

annem bişeyleri ispatlama peşinde bugün defalarca aramama rağmen gelicem dedi kararından vazgeçiremiyorum sanırım gurur meselesi yaptı iyice
annemle eski arkadaştılar evlendikten sonra olay tabi farklı boyutlara taşındı

bence en yakın zamanda kiraya çıkın. boşverin onun evini. belki çok sıkıntılı günler geçirirsiniz ama başınız ağrımaz en azından. anladığım kadarıyla dengesizlik var k.validenizde. tedavi olması lazım.

sen bence eşini ayrı eve çıkmaya ikna etmeye başla derim.bu böyle nereye kadar,düzeleceğe pek benzemiyor çünkü anlaşıldığı kadarıyla kayınvalideniz geçimsiz birisi aslında annenizin akşam gelip konuşması belkide doğru olacaktır çünkü eşinde kendi annesinin davranış ve konuşmlarını görünce oda zaten daha falza o evde durmaz gibime geliyor..

hemde çok fazla zaten lakabı delidir.Eşim tedavi konusunu çıtlattı kendisine ama kadında hep eşin öğretiyor diyor herşeyi ben yaptırıyormuşum öyle düşünüyor.
Kiraya çıkma fikrini çok düşüyorum evet ama eşim istemiyor çok kararsız bu konuda başkasına para vermek ağırıma gider diye düşünüyor.

Ben bu konuda sana hak vereceğim kaynana kıskanç istiyor ki kendi evinde yenilsin,içilsin herkes eli dolu poşetle ona gelsin sende evi otel gibi kullanasın, başrolde kaynana olsun çan,çan çenesi susmasın,50 yıl öncesi mezular konuşulsun, sanki yeni evli o , bir büyük olarak seni idare edememiş ,akıl yaşta değil başta ! Boşuna yaşlanmış ama olgun olamamış!

Bilemiyorum annem tek başına yaşıyor babamı kaybettik onunda çok fazla üzülmesini yıpranmasını istemiyorum aslında şundanda korkuyorum polis falan çağırır kendini yere atar saldırıyorlar yetişin diye bağırıyor eşim ve bende çevremizden çekiniyoruz ve ayrıca eşimi görünce ben öyle birşey demedim oğlum diyor komşularıyla sürekli kavgalı zaten herkesle mahkemelik annemi karıştırmak istemiyorum bu gibi durumla ama iknada edemiyorum.

evet aynen anlattığın gibi ve ben onunla baş edemiyorum nasıl davranacağımı neler yapacağımı şaşırmış durumdayım.Onun gibi çirkeflikte yapmak istemiyorum yeterince laçkalaşmasın istiyorum ama elimden birşey gelmiyor.

belliki anneniz şaşkınlıktan hiçbir kelime edememiş ve konuşmadığına pişman olmuş..kısaca tek taraflı olmuş görüşme..zaten olan olmuş kvden açmış ağzını yummuş gözünü konuşma hakkı doğmuş annenize..eğer anneniz bugün konuşma hakkını kullanmaz ise içi içini sürekli yer ve sonunda hasta olur sizede her defasında aynı şeyleri döndürüp döndürüp söyleyerek sizide hastada edebilir..bugün o görüşme olmaz ise kvniz aynı şeyleri başkalarına söylemede haklı görecek kendisini çünkü karşı çıkan olmamış gibi olacak, hattaa kendisini onaylanmış sayacak ..bırakın bugün herkes eteğindeki taşları döksün ama kavgaya dönmesine mümkün olduğunca engel olun..Allah kolaylık versin ve ailenize birlik beraberlik mutluluk huzur versin..

haklısın aslında ama ben elinden geleni yapsamda o kavga olacaktır.Artık ne olursa olsun ya inanın o kadar bıktımki eşimin eilesinden bezdirdiler iyice beni yıldırmaya çalışıyor boşanayım istiyor ama ona bu fırsatı asla ama asla vermeceğim.

ayyy aynı bnm kaynanammm..
bişe sölesen hemen sesini yükseltir hatta cırlarr kendini yerlere vurur idi..senin sesin onun sesi yanında sinek vızırtısı kalırdı..(birde benle kalıyordu zaman zaman)
kii sizin kaynananız ev vermiş biz kendimiz aldığımız halde evimizi burası bnmm evim diyee ortalığı hatta binayı aya kaldırmıştıı..
ben çareyi şöle buldum
1. kaynanamla görüşmüyorum..
2. o evden çıktım (evi o bize almadığı halde) rahat vermiyordu mecburdum
3. annemle aynı binadayımm..
burda annemin binada kendi dairem vardı kirasını alıyordum çıkardım kiracıyı kendim geldim..

Ancak böyle huzura kavuştum 5-6 aydır kafam okadar rahatki

Evime gelemiyor görüşmüyorumm görüşmekde istemiyorum diğer gelinleriyle kalıyor en sevdiği gelinleriyle ayhhh çok mutlu mesut olsunnn başka ihsan istemem..

Ama senin durum farklı benden biras çıksan o evden bişi alamssın (ben diğer evin kirasını alıyorum)
kira verceksin maddi durumun nasıl bilmiyorum sıkışırsın..
orda dursan aynı binada küslük olmas..
baya bi çıkmasdasın eşin oturup konuşsun annesiyle tamam aranız soğuk ama herkes kendi halinde olsun karışmayın bize felan dese(diyebilse eşim derdi saçmalıyom sanırım)

Allah yardımcınız olsun

canımm ya çok üzüldüm inş. en kısa zamnda üztesinden gelirsin seni çok iyi anlıyorm kayınvalidemde bana çok ağır sözler söyledi anneme kızın şöyle böyle falan demiş beni kötülemiş bende konuşmma kararı almıştım konuşmadmda bizde altlı üstlü oturuyorz ama inanki çözüm değil aynı tas aynı hamam devam ediyor o yüzden bana sorarasan konuş ama mesafeli ol derim bizde evlendik oturduğumuz ev dükkkandı eve çevirdik dünya borç ödedik altınlarımı herşeyimi bozdm iki göz oda için ama şimdi ona sor derki ben yaptım ben olmasam olmazdi halada öyle der nankör bunlr ya ne yapcanki sabır sabır..

ayrı eve çık bence zorlansan bile huzurun için ordan uzaklaşmalısın.anlattığına göre kaynanan normal biri değil bütün komşularla mahkemelik diyorsun böyle birine ne yaparsan yap eşinde sende yola getiremezsiniz.en doğru çözüm uzağa taşınmak bence

hazır hala eşin senin tarafını tutuyorken bence son noktayı koyun ve
ayrı bir eve çıkın...böylelikle burası benim evim diye bağırmaya bahanesi kalmayacak..

belki kira sizi ekonomik olarak zorlayabilir ama "TUZSUZ AŞIM,AĞRISIZ BAŞIM "dersiniz..

şuanki oturduğunuz eve yaptığınız masraflarda "BAŞINIZIN GÖZÜNÜZÜN SADAKASI"olsun..

annenide bu konulara fazla muhattap etme...Allah korusun fenalaşır kadıncağız..sonra üzülen sen olursun..

kimse için kendinide üzme canım...ya annen ya ben gibi şeylerde konuşma eşine..

sadece çok bunaldığını ve bu evden soğuduğunu anlatıp kiraya çıkmaya ikna etmelisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…