Yine mi aynı şeyler !!!

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
14.758
35.997
598
Perişan halde yazıyorum çünkü gerçekten sinirlerimin çok bozuk ve halsiz olduğumu hissedebiliyorum. Birazdan kayınvalidem uğrayacak her pazar dönüşü mutlaka uğrar ve bıgün bir işi çıksın diye dua ediyorum. Ağzımı açacak halim yok. Ve ben iki sene önce yaşadıklarımı yeniden yaşamaktan çok korkuyorum.

Evlenirken pek çok konu açmıştım sancılı bir dönem oldu, babamla sorunlar vardı, ailede çok dedikodu yapıldı ve annem sağolsun hepsini bana taşıdı hem de daha balayımda! Bütün bunlar harici eşimi çok sevsem ve güvensem de ikinci evlilik stresi ve korkusunu içten içe yaşadım. Ve bunların sonucunda bozuldum. Evet tam anlamıyla bozuldum. Bir eşya nasıl işlevini yerine getiremezse öyle ! Sürekli sinir bozukluğu, ağlamak hissi, en ufak sesten irkilme, korkma, geceleri korkma, insanlarla iletişimde problemler, aşırı agresyon. Bu şekilde evlendim ben ve artık dayanamayacak boyuta ulaştığımda ( akıl hastanesine yatmak istiyordum ) doktora gittim. Geciktirdim doktoru farkındayım ama hep böyle olmaz mı ? Her neyse ilaç kullandım %100 iyileştim eski viv oldum. İlacı bir sene kullandıktan sonra bıraktım geçen 29 Ekim' de.

Ve bir kaç gündür yine sinirlerim çok bozuk. Doktor bu korkuların mevcut korkularımın şekil değiştirmesi olduğunu söylemişti. Yani örneğin ikinci boşanma korkusundan kaçıyorum o düşünceyi evde büyü var korkusuna dönüştürüyorum gibi.

Bu arada annem de psikolog, boşluktan kaynaklandığını söylüyor kendine uğraşlar bul, spor yap diyor. İlaca başlama hemen diyor.

Dediğim gibi bir kaç gündür kötüyüm sanki dünya başıma yıkılmış. Bayramda tatile çıkacağız Kaş, Datça, Bodrum gezeceğiz. Ona konsantre olayım diyet, spor yapayım diyorum ama yine kötüleşmeye başladım.

Umarım bu kez kalıcı olmaz dolunaya falan bağlı bir şeydir. Gerçekten aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum.

Bu arada dün Atarax ile uyudum. Sağolsun arkadaşların burada açtığı cinli, gardroplu konu ödümü patlattı. Sanki korkmak için bekliyordum. Gece uyudum güzelce sonuçta. Ama arkadaşlara bir güzel de sövdüm.

Kendine hayrı olmayan psikolog :) Yok canım panik atak değil de daha çok anksiyete bozukluğu.
Sana daha cok yardımı dokunmalı aslında. Hani her dakika görüşebilicen bi durumdasın.
Gel kız ben sana psikologluk yapım. Dua et sende bana :KK60:
bi kere herşeyi boşver. Aman isterki yansın herşey :63:
Arsız olcen arsız. En sevdigim insan tipidir :KK14:

Korkularınızın sizi eline geçirmesine izin vermeyin, insan çok güçlü bir varlık ve siz istemezseniz kimse sizi üzemez, korkutamaz. Korkularınızın üzerine gidin ve lütfen karamsarlığa düşmeyin.

Sana daha cok yardımı dokunmalı aslında. Hani her dakika görüşebilicen bi durumdasın.
Gel kız ben sana psikologluk yapım. Dua et sende bana :KK60:
bi kere herşeyi boşver. Aman isterki yansın herşey :63:
Arsız olcen arsız. En sevdigim insan tipidir :KK14:

:KK68::KK68::KK68:

Merhaba canım.
Anladığım kadarıyla kendini iyi tanımışsın ve durumun ne zaman tehlikeli bir hal aldığını anlayabiliyorsun. Doktorla görüşmeyi erteleme bence ama doktorunla konuşurken yeniden ilaca başlamayı olabildiğince kabul etmeyeceğini söyle.
Onun dışında mutlaka başka şeylerle doldur kafanı. Hayatta çoğu şey korkmaya strese girmeye değmiyor. Şu an evliliğinde bir problem yoksa hele üzüldüğüne değmez.
Geçmişte yaşananları boşver artık başa gelen geldi, söylenenler söyledi. İlk boşanmanla da barış şu anki evliliğinle de. Her şey iyi olur en sonunda.
Eşinin bu hislerinden haberi var mı o ne düşünüyor? Sana bir yol çizmende yardımcı oluyor mu? Bence onun desteği de çok önemli. Birlikte gidebilirsiniz doktora. Aile terapisi değil tabii ki ama sana bir yardımcı olarak orada bulunabilir.

Merhaba canım.
Anladığım kadarıyla kendini iyi tanımışsın ve durumun ne zaman tehlikeli bir hal aldığını anlayabiliyorsun. Doktorla görüşmeyi erteleme bence ama doktorunla konuşurken yeniden ilaca başlamayı olabildiğince kabul etmeyeceğini söyle.
Onun dışında mutlaka başka şeylerle doldur kafanı. Hayatta çoğu şey korkmaya strese girmeye değmiyor. Şu an evliliğinde bir problem yoksa hele üzüldüğüne değmez.
Geçmişte yaşananları boşver artık başa gelen geldi, söylenenler söyledi. İlk boşanmanla da barış şu anki evliliğinle de. Her şey iyi olur en sonunda.
Eşinin bu hislerinden haberi var mı o ne düşünüyor? Sana bir yol çizmende yardımcı oluyor mu? Bence onun desteği de çok önemli. Birlikte gidebilirsiniz doktora. Aile terapisi değil tabii ki ama sana bir yardımcı olarak orada bulunabilir.

Mümkün mertebe ilaç kullanmamdan yana, "sen güçlü bir kadınsın üstesinden gelebilirsin" diyor ve üzülüyor haliyle. Mesela dün kedimiz her zamanki gibi hasır koltuğu kemiriyordu eşim " oğlum yapma" diye bağırdı ve aynı şekilde ben de ona bağırdım şaşırdı. Çünkü ani ses yükselmeleri korkutuyor beni, yine.... Yüksek sese gelemiyorum.

Doktorlar ilaç veriyor evet ama annem de bir doktor olmasına karşın ben iyi bir psikolog bulmanın çok zor olduğunu biliyorum. İyi doktorları tenzih ederim ama gittiğim doktorlarda öyle komik tepkiler aldım ki hani kötüyüm evet ama doktor ne yapacak ki bana diyorum bir yerden sonra.

Mesela çok ünlü bir hastanede gittiğim psikolog " annen demek ünlü hastanelerden emekli ha, e o zaman bana neden geldin" dedi bir seans boyunca. O dönem erkek arkadaşımdan ayrılıp hayatı sorguladığım bir dönemdi. Ve kadın sürekli saatine baktı 50 dakika bitse de gitsek gibi. Son gittiğim doktor annemin arkadaşıydı ama o da senin tüm bu korkuların ve zayıflıklarının sebebi baban gibi bir tez attı ortaya iyice kafam karıştı. Dediğim gibi her doktor bir değildir tenzih ederim.

Yanlış anlama ama annene çok şaşırdım.
Neden dedikodular sana taşıdı ki?
En sinir olduğum.
Annem eski nişanlımı hiçç sevemedi ama ne ona ne anneme birbirleri hakkında laf ettirmedim.
Bana bir şey anlatmayın dedim.İkisine de.
Sen çok akıllı ve güçlü bir kadınsın.
Bunların üstesinden gelebilirsin.

Perişan halde yazıyorum çünkü gerçekten sinirlerimin çok bozuk ve halsiz olduğumu hissedebiliyorum. Birazdan kayınvalidem uğrayacak her pazar dönüşü mutlaka uğrar ve bıgün bir işi çıksın diye dua ediyorum. Ağzımı açacak halim yok. Ve ben iki sene önce yaşadıklarımı yeniden yaşamaktan çok korkuyorum.

Evlenirken pek çok konu açmıştım sancılı bir dönem oldu, babamla sorunlar vardı, ailede çok dedikodu yapıldı ve annem sağolsun hepsini bana taşıdı hem de daha balayımda! Bütün bunlar harici eşimi çok sevsem ve güvensem de ikinci evlilik stresi ve korkusunu içten içe yaşadım. Ve bunların sonucunda bozuldum. Evet tam anlamıyla bozuldum. Bir eşya nasıl işlevini yerine getiremezse öyle ! Sürekli sinir bozukluğu, ağlamak hissi, en ufak sesten irkilme, korkma, geceleri korkma, insanlarla iletişimde problemler, aşırı agresyon. Bu şekilde evlendim ben ve artık dayanamayacak boyuta ulaştığımda ( akıl hastanesine yatmak istiyordum ) doktora gittim. Geciktirdim doktoru farkındayım ama hep böyle olmaz mı ? Her neyse ilaç kullandım %100 iyileştim eski viv oldum. İlacı bir sene kullandıktan sonra bıraktım geçen 29 Ekim' de.

Ve bir kaç gündür yine sinirlerim çok bozuk. Doktor bu korkuların mevcut korkularımın şekil değiştirmesi olduğunu söylemişti. Yani örneğin ikinci boşanma korkusundan kaçıyorum o düşünceyi evde büyü var korkusuna dönüştürüyorum gibi.

Bu arada annem de psikolog, boşluktan kaynaklandığını söylüyor kendine uğraşlar bul, spor yap diyor. İlaca başlama hemen diyor.

Dediğim gibi bir kaç gündür kötüyüm sanki dünya başıma yıkılmış. Bayramda tatile çıkacağız Kaş, Datça, Bodrum gezeceğiz. Ona konsantre olayım diyet, spor yapayım diyorum ama yine kötüleşmeye başladım.

Umarım bu kez kalıcı olmaz dolunaya falan bağlı bir şeydir. Gerçekten aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum.
Neden yaşayasın ki aynı şeyleri yeniden?
Şu an herşey yolunda mı yolunda. O zaman demekki beynin müsait bunları kurmaya. Psikolog değilim ama bende derdim yoksa,işimde yoksa kafamda kurmaya başlarım bazen,sonra hemen kendimi oyalayacak birşeyler bulurum,kafamı dağıtırım. Cam boyama yapıyorum,moralim bozuksa çıkıyorum hava mis gibi iyice yorulana kadar yürüyorum,geliyorum eve yorgunluktan düşünmeye halim dahi olmuyor. Kendini meşgul edecek birşeyler bulmalısın en acilinden. Bu kesin çözüm bence.

Bunların hepsi kendi kendimize çok düşünüp çok kurmaktan oluyor bi türlü beceremedik boşvermeyi
Bende hep kendi içimden konuşurum çünkü biliyorum hatır gönül saymam kırarım sonrada pişman olurum :bicak:
Burda bende yazıyorum uğraş bul hobi edin diye ama kelin ilacı olsa misali :110:
Tek uğraşım kk ya girip kafa dağıtmak ozaman pek sinir olmuyorum.:işsiz:
Bu konuyu takip edicem belki az düşünmenin bi yolu vardırEn Büyük KK

Bu arada dün Atarax ile uyudum. Sağolsun arkadaşların burada açtığı cinli, gardroplu konu ödümü patlattı. Sanki korkmak için bekliyordum. Gece uyudum güzelce sonuçta. Ama arkadaşlara bir güzel de sövdüm.
başkalarının her dedigini cok önemsemezsen (annen bile olsa ) hayatın daha kolya gider. kim ne derse dedin ya dedikodu yapan poposunu yesin de gec.

Mümkün mertebe ilaç kullanmamdan yana, "sen güçlü bir kadınsın üstesinden gelebilirsin" diyor ve üzülüyor haliyle. Mesela dün kedimiz her zamanki gibi hasır koltuğu kemiriyordu eşim " oğlum yapma" diye bağırdı ve aynı şekilde ben de ona bağırdım şaşırdı. Çünkü ani ses yükselmeleri korkutuyor beni, yine.... Yüksek sese gelemiyorum.

Doktorlar ilaç veriyor evet ama annem de bir doktor olmasına karşın ben iyi bir psikolog bulmanın çok zor olduğunu biliyorum. İyi doktorları tenzih ederim ama gittiğim doktorlarda öyle komik tepkiler aldım ki hani kötüyüm evet ama doktor ne yapacak ki bana diyorum bir yerden sonra.

Bence bol bol kitap okuyun. Komik bir tavsiye ama insanın ruhundaki eksiklikleri bulup dolduruyor gibi. Eşinle filmler seyredin öyle gergin yorucu şeyler olmasın ama boş recep ivedik filmi de olmasın. Sanat ile ilgilenin. Kafanız bunlarla dolu olsun. Ben çok faydasını gördüm.
Çünkü anladığım kadarı ile eşinizle iletişiminiz iyi şu anda. Yaşanılanlar geride kalmış. Maalesef birçok evlilik böyle başlıyor ama aşılamayan şeyler olmuyor bunlar.

Bence bol bol kitap okuyun. Komik bir tavsiye ama insanın ruhundaki eksiklikleri bulup dolduruyor gibi. Eşinle filmler seyredin öyle gergin yorucu şeyler olmasın ama boş recep ivedik filmi de olmasın. Sanat ile ilgilenin. Kafanız bunlarla dolu olsun. Ben çok faydasını gördüm.
Çünkü anladığım kadarı ile eşinizle iletişiminiz iyi şu anda. Yaşanılanlar geride kalmış. Maalesef birçok evlilik böyle başlıyor ama aşılamayan şeyler olmuyor bunlar.

Teşekkür ederim tavsiyeler için. Eşimle ufak tefek problemler dışında kavga ve aşılmayacak sorunlarımız olmadı. Hatta başka çiftlerin büyük sınavlar verip üstesinden gelemediği durumlardan alnımızın akıyla çıktık. Elbette 4/4 lük erkek yok, eşim de değil ama beni mutsuz edip, yaralayan hiçbir davranışı yok kendisinin. Yakın zamanda evimizi yeniledik yeni ve güzel bir hayata başladık ama sanırım ben boşluktan sardım böyle saçma düşüncelere. Bunlarla savaşacağım ama yenilmeyeceğim.

Hiç kolay bir hayatım olmadı:( Ama şunu öğrendim.Bu hayatta biraz Polyanna olacaksın. Hayal kurmayı ümit etmeyi

bırakmayacaksın. Kendinden daha kötüleri düşünüp elindekiyle mutlu olacaksın. Hepimizin korkuları var.Mesela korkun

2. evlilik mi? Düşün en kötü ne olur ? Olmadı ne olur? Boşanırsın. Hayatın sonu mu değil.Korkularını büyütme

küçült:halay::halay: Bir de kafa dağıtmanın en güzel yolu hobi. Resim yap, takı yap, goblen işle, çini yap, tahta boya v.s

illa birşey vardır ilgini çekecek. Ama oturup duvara bakma kendini o kuyuya atma. Herşey senin elinde unutma.

Fazla mukemmeliyetci bi yapiniz var sanirim.
Asiri kontrolcusunuz,etrafinizda yasanabilecek her olumsuzlugu onceden sezmek, onune gecmek ya da sonrasinda neler yapabileceginizi tasarlamak cok yipratici,bu dusunceler daha hafif sekliyle maalesef bana da cok uzak degiller fakat ben mukemmel olmak zorunda olmadigima yavas yavas inandirdim kendimi.

Size tavsiyem sizi anlayan insanlarla vakit gecirin icinde bulundugunuz ruh durumunu onemseyen insanlarla,amaan seninki de sorun mu,simariklik yapma,dunyada ne dertler var gibi iyi niyetle soylenen sozler size pek fayda saglamaz aksine onemsenmediginizi bile dusundurebilir.

Insallah kendinizi daha mutlu,huzurlu hissedeceginiz gunlere bir an once kavusursunuz.

Yanlış anlama ama annene çok şaşırdım.
Neden dedikodular sana taşıdı ki?
En sinir olduğum.
Annem eski nişanlımı hiçç sevemedi ama ne ona ne anneme birbirleri hakkında laf ettirmedim.
Bana bir şey anlatmayın dedim.İkisine de.
Sen çok akıllı ve güçlü bir kadınsın.
Bunların üstesinden gelebilirsin.

Kendini savunması da " napayım içime atayım da tansiyonum mu çıksın ? " şeklindeydi. Gerçekten anne ve babam çok hatalar yaptılar bana ama ben affetme yolunu seçtim çünkü olanları düşünüp sadece kendimi üzüyor ve kızgınlıkla mutsuz oluyordum. Ben onlara belki de hak etmedikleri bir şekilde iyi olarak kendilerinin utanmasını istedim.

Ailem böyle ve 70 yaşındalar artık, Allah gecinden versin daha kaç sene beraber olacağız ki ? O yüzden unuttum olanları.

Ve çok teşekkürler güzel sözleriniz için.

Back
X