yine tartıştık ne zaman düzene girecek bu evlilik:(

Halsaz bi erkek evinde huzursuzluk olsun istemez hele ki 2aylık karısını sıkıntıda koymaz. Yorma üzme onu. Bi kere doğanın kanunu bu bak bakalım nüfus cüzdanına kütüğün neydi ne oldu. Sen onun oldun onların gelini oldun. Sana saygıları sevgileri varken değer veriyolarken bunu kaybetme.Ailene gitmek istediğinde engel olmuyodur büyük ihtimal. Ziyaretlerini yap. sıkıntılarında sevinçlerinde ailenin yanında olduğun zaman ailen için bundan büyük mutluluk olamaz ki.

bence siz hasta oldugunuz için böylesiniz
daha ortada sınav yok puan yok
o zamana gelin o zaman karar verin
kavga için çok erken daha

Bende işiyle alakalı gelecek görmüyorum ama ya olursa diye de yokluyor. Şuanda çalıştığı yerin şartları daha iyi ama deniyor diğer yerleride, inşallah oralar olmaz demektende alıkoyamıyorum kendimi çünkü kavgalar ediyoruz, araya soğukluk giriyor sonrada unutup gider gibi yapıyoruz...

Artık bende onun gibi oluruna bıraktım çünkü zamanla olur bu iş meseleleri. Bizim dememizle olmaz. İşine karışarak daha çok sarılmasını yapıyorsun farkında olmadan. Herkes daha iyi koşullarda, daha iyi maaşla çalışmak ister ama bu kadar da ısrarlı ve bencil olmamalı bence bilmiyorum.

Sanada hak veriyorum benim yaşadığım yerde herşey heryer var, ulaşım ve imkanlar iyi, rahat gezebildiğin kadar gezilmicek yerlerde var tabiki. Biz pek gezmediğimiz için ihtiyaç duymuyoruz ama şimdilik Ama imkansızlıklar içersinde olsaydım kesin senin gibi deliye dönerdim

Yaşadığınız şehir neresi ve ailen hangi şehirde.

zamansiz bir tartişma olmuş ortada fol yok yumurta yok siz kavga etmişsiniz önce bir sinava girsin eşin puani belli olsun o zaman şartlari değerlendirirsiniz hem ne demiş atalarimiz gün doğmadan neler doğar diye belki 2 yil içinde eşininde fikirleri değişebilir bence sen küslük yapma eşini ikna etmek istiyorsan da tatli dille güler yüzle iyilikle bunu yapmaya çaliş canim

Evlendin, yuva kurdun, eşinle beraber yaşıyosun..Ailene neden haksızlık ediyormuşsun gibi düşünüyorsun anlamadım. Ailen zaten evlenince senin onlardan uzaklaşacağını biliyor (aynı şehirde bile olsan)mesela ben 10 dk.lık mesafedeyim 1 hftadır görümüyorum hergün gitsemde eşim bişey demez eminim. Ama herkesin kendi düzeni var artık uzak ya da yakın.. Sende çok özlüyosan git arada gör neden dert ediyosun ki. Unutma senin anne babanda kendi ailesiyle kalmadı o sayede sizde bir aile oldunuz ve bu düzen böyle gidecek. Bu kadar duygusala bağlama kendi hayatına bak.Artık kendi aileni kurmaya bak...
Diğer kısım daha 2 sene var bunu düşünerek bu 2seneyi geçirirsen çok yıpranırsın evliliğinide yıpratırsın. Zaten o zmana kadar düşünceler değişir hatta senin bile değişebilir bu kadar erken bunları tartışmanın anlamı yok.

Evliligi kaldiramiyacaksaniz neden evlendiniz.ki?
Benim icin esim nereye ben oraya dir..
Ha diyorsan hem evleneyim
Hem annemin dizinin dibinde oturayim
İc guveysi gelmeyi kabul eden biriyle evlenecektiniz en basta..
Zaten evlendikten sonra aileler bi kiymetli olurkii.. Ne sacma...

daha iki aylık evli olduğundan ailen konusunda bu kadar hashas olabilirsin. artık şöyle bir durumda var şimdiki evliliklerde ne erkek ne kadın hiçbir şeyinden hiçbir alışkanlığından vazgeçmek istemiyor. erkekler eskiden gelen alışkanlıklarıyla benim dediğim olsun istiyor artık bayanlar da söz sahibi oldukları için onların sözlerine duymamazlığa yada kabul etmemeye getiriyorlar. orta yolu bulalım dertleri yok. böyle sorunlarıda sorun olarak kabul etmiyorlar(erkekler için söylüyorum bunu). boşu boşuna sen kendini hiiiiiiiiiiiiç üzme. kocana da tabiki kırıldığını belli et. fakat onuda kırma. zamanı gelince rabbimden hayırlısını iste. senin bilmediğin senin tahmin dahi edemiyceğin şeyler başına gelebilir. gitmek istediğin yer hayırlı olmayabilir. emin ol ki kocanın tarafında oturmak hiç bir akrabanın hiçbir kimsenin olmadığı biryerde oturmak daha iyi. tabiki vardır illaki olur pürüzler. kocan yanında olduktan sonra hiçbiri sorun olmaz.
hem şöyle de düşün. yıllık tatilini ikiye bölmek zorunda kalmazsın hem kayınvalide hem anne gibi. annenler tarafından daha kıymetli olursun. uzaktasın yaa. ben ist. aileme sık sık gidiyorum. kardeşim ığdırda oda yılda 2 sefer geliyor. hangimiz daha kıymetli tabiki oo. biraz zaman ver kendine. özlem yıllar geçtikçe azalıyor merak etme. orda da bir hayat kuracaksın kendine.

Son düzenleme:
Şimdiden üzülmeye , planlar yapmaya , mutsuz olmaya gerek yok.
İki sene çok uzun bir zaman.
Belki tahmin ettiğiniz gibi olmayacak.
Balki siz evliliğinizi oturtacak ve yaşadığınız ortama alışacaksınız.
Arada aileniz gelenilir, siz gidebilirsiniz.
Yeni evliyken ailenin uzaklığına alışmak zor olsada zamanla yeni yaşamınızı kabuşlenip alışıyorsunuz.
Bu kadar karamsar olursanız iki sene boyunca ilişkinizi yıpratacak ve istediğiniz gibi olsa bile herşey belki mutlu bir evliliğiniz olmayacak.

sizi anliyorum
kandirilidiginizi düsünüyorsunuz
bence simdi bu kadar üzmeyin kendinizi
sinav bi gecsin
bakalim neler olacak
daha cok yeni evlisiniz

merhaba arkadasim soyle soyleyeyim almanyayay gelin geldim
ve hayatta aklima bukadar uzaga gidebilcegim gelmemisti asik oldugum halde hep bu sebepten cok zor karar verdim evlenmek icin
ve esim en fazla 10yil Burda kalcagimizi soyledi
ama buraya gelince tamamen hersey degisti simdi birak 10 seneyi 20 senede donebilcekmiyim belli degil
diger sozlerine gelince annesi sadece kisin bizle kalcakti diger zamanlar trdeki cocuklarinin yaninda kalcakti Burda zaten baska cocugu felan yok tek esim var simdi hep bizle kaliyo sigarayi ben almanyaya gelince birakiyodu suan 2paket iciyo bazen boylemi soz verdin dedigimde ozaman oyleydi buzaman Boyle diyo ve encok annesi yuzunden kavga ediyoruz malesef genelde hic sorumuz yok gibi ama mevzu annesi olunca herzaman o hakli olur
velhasil erkekler evlenene Kadar cok seylerin sozunu veriyo sonra dün dündür bugun bgundur diyolar yani sen kendini hazirla orda yasamaya eger orda kalmak istiyosa zaten sinavada okadar calismaz

canım ya...sen anneni,babanı,kardeşlerini özlemişsin....git gör onları...eşine sarma

şuanda tamda anlattığın durumun içindeyim.1.5 senelık evliyim.ben ankarada yaşıyorum ve çalışıyorum ,eşimin kendı memleketınde ıyı bir işi olmadığı için benım yaşadığım yere geldi.tayinin çıkana kadar ankaradayız dedi.şans benden yana oldu tayınım çıkmadı. ama şimdi eşim memurluğu kazandı ve ailesinin yaşadığı yere gidecek.şansa kadere orası çıktı.tercih yaparken ankara -kayseri yoğunlukta yazıldı.ama benım hiç umudum yoktu ataması olmaz dıyordum.her sınav açıklanma dönemınde bende senın gibi ankara dışı olmasın dıye dua edıyordum.ama malesef oldu.kayserı yolu göründü.eşim doğu illeride çıksa gidecektım ,sonra yıne kendı memleketim için tayin grecektım diyor.

sizde henüz bişey yok ama kendını çokta kaptırma.sonra benım gibi hayal kırıklığıyla yaşarsın.sen yeni evlisin ve aile hasretı mutlaka olur.ben 3 ay sonra doğum yapacam aynı sıkıntıyı yaşayacağım.en ihtiyaç duyulan zamanlarda uzakta kalınacak.
gidilir gelinir ,yerin eşinin yanıdır tarzı söylemlerde bulunan arkadaşlar olmuş.erkekler uzak kalıyorda bayanlar nıye kalamıyor denmiş. bunun bencıllık olduğunu söylüuor.belki haklılarda ...ama insan kendine söz geçiremiyor.eşinle tartıştığında kşmseye anlatamıyorsun ailen bıle olsa.ama en azından onları görerek teselli buluyorsun
benım eşimde 1.5 senede hasretlık çekmiştır ama o çabuk alıştı.erkelerle bayanlar aynı değil.erkek sabah gidiyor akşam gelıyor.ama bayanlar için öyle değil.daha hassas oluyoruz.bunları yaşayan bilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…