yine tatile gidiyorz ve ben ISTEMIYORUMM

bigunmutlaka

;)
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2015
3.494
2.755
133
36
Gecen sene tatile gitmek istemiyorum diye konu acmistim endiselerim vardi iki kizim var biri hunuz 1 yadinda digeri 6 yasindaydi gecen sene ve ben durmazlar burnumuzdan gelir arti surekli emziriyorum gitmeyelim dedim esim tam tatil deniz asigi..bende cok cok severim o ayrida cocuklarla rezil olmaktan oteye gitmiyo derken kiramadim bide gitmis 10 gunluk reservasyin yaptirmis sonuc buyuk kizim hastalandi 6 yasinda olan surekli odada yatti kucuk 1 yasindaydi sicaklardan bunalim surekli agladi o 10 gunun 2 gunu tatil yaptik 8 gunu bitsin diye gun saydik zehir oldu ve karar verdim aslaaa cocuklar buyumeden gitmem diye..
Bu sene esim yine bin bir heves buldu bi yer tutturdu gideleim diye cok istekli .. Diyo ki gecen sene 10 gun cok oldu ondan bunaldi cocuklar bu sefer 5 gunluk yaptiriyim diyor suan kizlarim 2 ve 7 yasinda hiccc gonlum yok birlikte denize havuza nasil gircez herseyi sirayla mi yapcaz o bakcak ben yicem gircem olcak ismi ? Aksam benim iki kizimda 9 olmadan uyur aksam yuruyus filanda yok 9 dedinmi odaya kapancaz oglen sicaginda 2 saat uyurlar bide o zaman baslarinda odaya gircez sonra adi tatil olacak evet kabul ediyorum ben biraz sorun makinesi olabilir ama bu sekilde gitmek anlamsiz esim de cok bunaldi hakli gitmek istiyo ne deyim ben gelmicem arkadaslarinla git mi deyim bi nevi mecbur hissediyorum tek tesellim bu sefer 5 gunde kurtulcaz sıkıcaz disimizi

Otellerde bakıcı oluyor gece odada duran.
Uyuyunca çocukları ona bırakacaksınız.
Akşamlar sizin mi sizin.
Gündüz de normal tatil yapın işte, havuzdu denizdi falan.
Bence bu sene güzel geçecek ama negatif gitmeyin ya.

Gecen sene tatile gitmek istemiyorum diye konu acmistim endiselerim vardi iki kizim var biri hunuz 1 yadinda digeri 6 yasindaydi gecen sene ve ben durmazlar burnumuzdan gelir arti surekli emziriyorum gitmeyelim dedim esim tam tatil deniz asigi..bende cok cok severim o ayrida cocuklarla rezil olmaktan oteye gitmiyo derken kiramadim bide gitmis 10 gunluk reservasyin yaptirmis sonuc buyuk kizim hastalandi 6 yasinda olan surekli odada yatti kucuk 1 yasindaydi sicaklardan bunalim surekli agladi o 10 gunun 2 gunu tatil yaptik 8 gunu bitsin diye gun saydik zehir oldu ve karar verdim aslaaa cocuklar buyumeden gitmem diye..
Bu sene esim yine bin bir heves buldu bi yer tutturdu gideleim diye cok istekli .. Diyo ki gecen sene 10 gun cok oldu ondan bunaldi cocuklar bu sefer 5 gunluk yaptiriyim diyor suan kizlarim 2 ve 7 yasinda hiccc gonlum yok birlikte denize havuza nasil gircez herseyi sirayla mi yapcaz o bakcak ben yicem gircem olcak ismi ? Aksam benim iki kizimda 9 olmadan uyur aksam yuruyus filanda yok 9 dedinmi odaya kapancaz oglen sicaginda 2 saat uyurlar bide o zaman baslarinda odaya gircez sonra adi tatil olacak evet kabul ediyorum ben biraz sorun makinesi olabilir ama bu sekilde gitmek anlamsiz esim de cok bunaldi hakli gitmek istiyo ne deyim ben gelmicem arkadaslarinla git mi deyim bi nevi mecbur hissediyorum tek tesellim bu sefer 5 gunde kurtulcaz sıkıcaz disimizi
Eşiniz neden arkadaşlarıyla gitsin ki tatile, çocuklar ile beraber çok eğleneceğinizi düşünerek gidin tatile, çocuklar için eğlenceler düzenleyen bir otel olursa daha güzel olur eşinizle beraber dönüşümlü bakarsınız tatilse size de tatil :)

Yaa bu kadar dert etmemin sebebi biz oyle cocuklariyla birlikte cilginca eglenip keyfini cikaran ailelerden olamadik cok imreniyorum kucuk 2 yasinda o cok pozitif yer icer gezer denize girer ama buyuk basli basina sorun denize girmez gezmez yemez surekli bi mizlama bunaltma..
Gitcegimiz yerin cocuk klubu var ama esimde yanimizdan ayirmaz ici rahat etmedigi icin..babamiz fazla pimpirikli kendi annesine bile birakmaz cocuklari illa gozumun onunde olacak der bende diyorum ki 5 gun denize gitmektense gitmeyelim 1~2 gun basbasa gidelim diyorum ama ki kucuk bana bagimli ozel durumlarda bile cok sık gormedigi icin hiiiicc kimsede yarim saat bile durmaz biz ne zaman basbasa kalcaz oyle 5 gun zaten icime sinmez birakmam ama 1 gun bile biz basbasa olamicazmi yaaa

Olayın eksi yönlerini abartıp kahrolacağınıza gideceğiniz yerin çocuklarla ilgili olan aktivitelerini gözden geçirip güzel bi plan yapabilirsiniz, çocuklardan çok kendinizi düşünüyorsunuz gibi geldi bana benim rahatım benim keyfim gibi yansıyor buraya...

Kesinlikle katılıyorum.
Ben en son tatil yaptığımda oğlum ile beraber yapmıştık ve 1 buçuk yaşındaydı.
Şahane bir tatil geçirdik, ha zor muydu evet çok zorlandık ama güzel geçti.
Öncelikle "çocuk dostu" bir otel seçtik.
Aktivite bölümü olduğu için oğlum genelde orada vakit geçirdi bizde başındaydık tabii ama dinlendik.
Yemek anlamında çok sıkıntı yaşamadık, oğluma göre yemekler hep vardı, yemek kısmı sorunsuz geçti.
Çok aşırı sıcak olduğu zamanlarda odada oğlum uyudu ben başında durdum eşim havuza & denize gitti.
Yeri geldi o başında durdu ben gittim.
Çocuk uyanınca hep beraber havuza gittik.
Gayet eğlenceli geçti bizim için. Koşacağı alan bol olduğu için bol bol koştu eğlendi ve pili erken bittiği için akşamları erken yattı.
1-2 gece bakıcıya bıraktık, biz de gittik eşimle birşeyler içtik, zaman geçirdik beraber.
Bakıcıya bırakmadığımız gecelerde de eşim içecek aldı, birşeyler getirdi odaya odada durduk balkonda vakit geçirdik.

Bence büyütmeyin kafanızda. Yeterki olumlu düşünün, çocukları eğlendirecek alternatifleri düşünüp bulduğunuzda siz de eğleniyor olacaksınız. Tatil neticede ve bu çocuklar bir gün değil her gün sizin hayatınızda. Büyüseler ne olacak ki? Sanki dikkatinizden mi kaçacaklar? Denize girse dert havuza girse dert hep aklınız bir yanınız onlarda olacak. O yüzden dediğim gibi çocuklar ile beraber uyumlu vakit geçirmeyi düşünürseniz sizin de tatiliniz keyifli geçer.

Tatile gidince de "aman uyumadı, aman huysuzlandı, aman havuza giremedim, ay sıkıldım, odaya tıkıldım" gibi kendinizi negatif yüklerseniz, tatiliniz zehir olur... isterseniz 10 yıldızlı tam teşekküllü tatile gidin, yine zehir edersiniz kendinize.
Pozitif olun ki iyi olsun...

Olayın eksi yönlerini abartıp kahrolacağınıza gideceğiniz yerin çocuklarla ilgili olan aktivitelerini gözden geçirip güzel bi plan yapabilirsiniz, çocuklardan çok kendinizi düşünüyorsunuz gibi geldi bana benim rahatım benim keyfim gibi yansıyor buraya...
Aynen oyle dusunuyorum dogru yansimis sadece bir gunde olsa bende dinleneyim diyorum tum yil hastaliklar hastaneler cocuklarin sorunlari esimle problemler derken coktum yiprandim buyuk kizimin zaten keyf alip mutlu olmasi mumkun degil kucuk rahat her turlu mutlu ama tum yil ki gibi pesinden kostur dusmesin gunes gecmesin aglamasin uyusun yesin derken ....bitti iste eee tatil demek dinlenmek stres atmak icin degil mi daha con strese gircegim kesin arti benim gerilmemem sakin olmam gerek sagligim geregi

Valla ben ne yapsamda tatile gitsem dersindeyim 2,5 aylik kizim var ama dogdugundan beri hep geziyoz denoze bile ayaklarini da olsa soktum alissin diye, sen koskoca iki cocukla tatilden kaciyorsun biri zaten buyuk yeteri kadar size yuku olmaz digeride buyumus gece biraz gec yatirirsin gec kalkarlar gunduz sal havuza ikisinide oynasinlar su da sizde goz kulak olun hatta birakin cocuklari anane babane kim varsa basbasa gidin...
Kendinizi eve kapatmanin alemi yok..

Bence diz biraz fazla abartıyorsunuz. Tebdil-i mekanda sıhhat vardır. Çocuklara da, size de değişiklik olur. Bir kaç gün yemek yapmıyacaksınız. Hiçbir şey yapmasanız sahile gider oturursunuz. Eşinizle dönüşümlü günde 1 saat havuza, denize gidersiniz, kumdan kale yaparsınız. Miniklere de bir tatil anısı hediye etmiş olursunuz. Bu kadar abartan ebeveynlerin çocukları daha çok hastalanır.

Arkadaşım 9 aylık bebeğiyle uzak doğuya gitti 1 hafta. Biz de oğlumla 10 gün sonra yurt dışına gidiyoruz, gezmeyi çok seviyoruz. Bizde de evi seven, dışarıda rahat edemeyen eşimdir. Geçen sene tatilde hasta oldu yattı, odadan dışarı çıkmak istemedi, ben de onun yüzünden istediğim kadar gezemedim. Oğlumla ben de hasta olduk yabancı yemekler yüzünden ama gezmek aşkına hiç kendimizi yatağa atmadık, o yüzden çabuk atlattık. Ama oğlum çok üzülmüştü herkes babasıyla havuza giriyor, ben hiç giremedim diye. Rahat olun biraz. İlaçlarınızı alın yanınıza. Bebek arabasını alın, akşam 9 da yürüyüş yaparken arabasında uyusun bebeğiniz, büyük de gezsin sizinle biraz.

Kesinlikle katılıyorum.
Ben en son tatil yaptığımda oğlum ile beraber yapmıştık ve 1 buçuk yaşındaydı.
Şahane bir tatil geçirdik, ha zor muydu evet çok zorlandık ama güzel geçti.
Öncelikle "çocuk dostu" bir otel seçtik.
Aktivite bölümü olduğu için oğlum genelde orada vakit geçirdi bizde başındaydık tabii ama dinlendik.
Yemek anlamında çok sıkıntı yaşamadık, oğluma göre yemekler hep vardı, yemek kısmı sorunsuz geçti.
Çok aşırı sıcak olduğu zamanlarda odada oğlum uyudu ben başında durdum eşim havuza & denize gitti.
Yeri geldi o başında durdu ben gittim.
Çocuk uyanınca hep beraber havuza gittik.
Gayet eğlenceli geçti bizim için. Koşacağı alan bol olduğu için bol bol koştu eğlendi ve pili erken bittiği için akşamları erken yattı.
1-2 gece bakıcıya bıraktık, biz de gittik eşimle birşeyler içtik, zaman geçirdik beraber.
Bakıcıya bırakmadığımız gecelerde de eşim içecek aldı, birşeyler getirdi odaya odada durduk balkonda vakit geçirdik.

Bence büyütmeyin kafanızda. Yeterki olumlu düşünün, çocukları eğlendirecek alternatifleri düşünüp bulduğunuzda siz de eğleniyor olacaksınız. Tatil neticede ve bu çocuklar bir gün değil her gün sizin hayatınızda. Büyüseler ne olacak ki? Sanki dikkatinizden mi kaçacaklar? Denize girse dert havuza girse dert hep aklınız bir yanınız onlarda olacak. O yüzden dediğim gibi çocuklar ile beraber uyumlu vakit geçirmeyi düşünürseniz sizin de tatiliniz keyifli geçer.

Tatile gidince de "aman uyumadı, aman huysuzlandı, aman havuza giremedim, ay sıkıldım, odaya tıkıldım" gibi kendinizi negatif yüklerseniz, tatiliniz zehir olur... isterseniz 10 yıldızlı tam teşekküllü tatile gidin, yine zehir edersiniz kendinize.
Pozitif olun ki iyi olsun...
Ne güzel anlatmışsın :)
Yani benim bildiğim tatil ebeveyn kadar çocuk için de bi mutluluk ve dinlence kaynağı, güzel planlanırsa çok keyifli günler geçirilebilir

Bizde işyerimizden yalvar yakar üç günde olsa izin istiyoruz evlatlarimizla tatil yapalim diye veren yok hayat ne garip :mad:

Ama ne güzel tatile gideceksiniz neden bu kadar karamsarsınız.
Zor çocuklar olabilirler ama düzenlerini çok bozmadan atlatabilirsiniz. Değişiklik onlara da iyi gelir, eğlenirler. Daha gitmeden yapmayın böyle.

Ben ikizlerim 15 aylıkken gittim 4 günlüğüne, hiç de burnumdan gelmedi aksine iyi de oldu. Sadece biraz yorucuydu, hazırlan krem sür, denize git, denizden çık, bez değiştir, üst değiştir, otele dön, duş al,aldır, kremlenin, yatın kalkın, yiyin için, yine denize vs vs yorucu ama sistemi kurunca tıkır tıkır işledi :) eşimle üstesinden geldik.
Şimdi iki yaşındalar, yine gidecez inşallah.

Öğlen sıcağında dışarı çıkarmadık, öğle uykusuna yatırdık, akşam erken yatarlar bizimkiler de.. 1 saat sarkıttık sadece, sonra odada vakit geçirdik film filan izledik.
Biz onlara ayak uydurduk onlar bize derken geçti..

Kesinlikle tadını çıkarın, olumlu olun, gerisi gelir.

Tatile çıkmak konusunda beni en çok endişeye düşüren şey çocuğun eşyaları olur mesela.
Güneş kreminden, alerji kremine, ateş düşürücüden öksürük ilacına kadar yanına alıyorsun mecbur.
Eşim ile benim eşyalarımızdan çok çocuğun eşyaları vardı yanımızda.
Kıyafetleri çeşit çeşit koydum, terler kirletir yıkayamam vs. diye.
Tabii bu ilk tecrübeydi...

Şimdi daha akıllı yaklaşırım tatile çıkarken... :-)

Nekadar zorlaştırıyosunuz hayatı kendinize.. Siz böyle stres yaptığınız için durmaz o çocuklar. 3 aylık bebeğimle 19 mayıs tatilinde antalyaya gittim.. Akşam 8'de uyuyor.. Hiçte odaya tıkılmadım,arabasında uyudu okadar sesin içinde.. Denizede girdik,eğlendikte.. Şimdi kızım 5 aylık ve bayramda yurtdışına gidiyoruz. Hiçte stres yapmıyorum,ben nekadar rahatsam o da okadar huzurlu çünkü.. Sanmaki çok uysam bi bebek.. Dakika durmuyor,sürekli ilgi sürekli kucak sürekli gezmek istiyor..
Rahat olun biraz,herşey daha güzel olacak göreceksiniz..

Back
X