yine vicdan azabı

Sen su 2 seyden agliyorsan ben ölmeliyim ya bildigin.
Cunku neler neler yaptim zamaninda kardesime.
Ölmeliyim, sonra dirilip tekrardan ölmeliyim.
Ve tekrardan, ve tekrardan..

Geçmiş pişmanlıklarla keşkelerle doludur. Bunu kardeşinize söyleyin bu 2 şeyle gülün eğlenin. Yaaa ben böyle yapmıştımm vicdsn azabı duyuyorum falan. Kardeşiniz 17 yaşında bir ergen emin olun dalga geçecek, içinizi rahatlatacak

1. Fake olduğunu düşünüyorum.
2. Gerçekse, iyi bir ablasın ama psikolojik desteğe ihtiyacın var OBK olabilir geçmişe takıntılısın.

niye çok anormalki

Niyesi yok.
Sizin olmaması gerekn bir rol üstlenerek kardeşinize annelik yapmaya kalkışmışsınız ve haliyle siz de çocuk olduğunuz içşn becerememişsiniz ya da size beceriksiz olduğunuzu düşündğren olaylar yaşanmış.
Bir olaydan duyulan vicdan azabı o olayın etkisi kaybolduğunda ortadan kalkar. Sizde bu olay böyle değil. Zaman geçmiş kardeşiniz sağlıklı bir sıkıntısı yok ama siz hala vicdandan bahsediyorsunuz ki bu artık vicdan değil bildiğiniz "takıntı" haline gelmiş.

Yanılıyor da olabilirim ama sizde yetersizlik duygusuyla birlikte kontrol manyaklığı (tabir bu şekilde hakaret etmiyorum) da vardır. Bunlar paralel gidiyor.
Mğkemmelliyetçilik de olabilir çünkü olması gereken olmadığında size acı veriyor.
O yüzden anormal ve o yüzden uzmana gitmeniz gerek.

Bu olayları kardeşine anlattınmı eminim hatılamıyordur bile ve önemsemeyecektir belki öyle rahatlayabilirsiniz Ama onun dışında bencede çok hassas bir kişiliğiniz var ve bu size zaarar verir. kendinizi değiştirmeye çalışın lütfen

Gecen bi resmin altina yorum yapmis biri hosuma gitti, bende sana bu yorumla cvp vereyim..30 yillik tinerciyim boyle kafa gormedim..

fazla derdiniz tasaniz yok galiba kendinize sikinti uretmissiniz..

Bir türlü aklımdan çıkmıyor bazı aklıma saplanan anılardan kurtulamıyorum. benden küçük tek bir tane kardeşim var aramızda 5 yaş var. ona rağmen doğduğu zaman bütün hizmetini yaparmışım küçük annesi derlerdi. ama ben onu iki defa koruyamadım bu aklıma geldikçe sabaha kadar ağlıyorum. ilkinde küçüktüm bir gün komşumuzun kızı ve oğlu ile onların arabasına binmiştik öyle oturuyoruz arabada kardeşime bir şeyden kızmışlardı neyden bilmiyorum kardeşin binerse sen de inersin dediler ve ben aptal gibi inmedim sonra abim geldi görüp sinirlendi ve kardeşimi kendi arabamıza bindirdi yaşımı hatırlamıyorum sadece aslında sürekli onu korumaya çalıştım komşu çocuklardan hatta kendi abi ablamdan ona kızdıkları zaman hep engel oldum neden böyle yaptım bilmiyorum nasıl arabadn inmedim sizin arabanızamı kaldım diyim :KK43: ikincisi ise bunda eşek kadardım servisçimiz kardeşime servis borcunu babama söylemeyi unuttuğu için sırıtarak kötü bir kelime söylemişti o esnada bende servise binmiştim ama kardeşimemi söyledi emin olamadım. ve bir şey demedim. sonra aa ablası burdaymış dedi. eve başka dönme alternatifimiz yoktu ama şimdi düşünüyorum ne bileyim kardeşimi alıp arabadan inseydim babamı arasaydım taksiye binseydik adama üç beş laf etseydim ama onu ezdirmeseydim. her zaman berbat bir ablaydım o günde saatlerce ağlamıştım şimdi anımsarken hala yaşlar akıyor gözümden kendimi affedemiyorum. acaba o hatırlıyor mudur? kardeşimden özür dilemeli miyim? ama ya hatrlamıyorsa anlattığımda aklına gelirse .. şimdi o 17 yaşına geldi kocaman oldu... umarım hatırlamıyordur.
Canım BENİM yaa benimde var bi ka tane öyle anılarım hatta aklima geldikçe kalbim sizliyor ama birde bu yönden düşün asla öyle davranmayacaksin bundan sonra şimdi aklin daha çok başında herseyinle onun yanında olabilirsiniz

Benim de 2 kardeşim var ve bu hayattaki tek varlıklarım...Babam iyi bakamıyor ve küçüklükten beri bu haldeler bende her aklıma geldiklerinde ağlamaklı oluyorum keşke daha iyi şartlarda bakabilsem keşke keşke keşke...

Ciddi misiniz? Vicdan yapacak ne var bunda? Ben de çok büyük birsey var sandım. Destek almalısınız.. Normal değil bu takıntılı halleriniz..

Back
X