Yine yalnızlık bir Komşum bile yok

Arkadaşım da korfezkent teydi. Evet çok komşusu yoktu onun da aynı dertten muzdaripti. Bulunduğunuz yer merkeze uzak ama illaki yakında vardır halk eğitim kurslarına katilin. Komsuluk olmuyorsa da zorlamaya gerek yok napalim kimse kimseye guvenemiyor. Sitenin onunde ilkokul var belki orada vardır halk eğitim kursları.

Arkadaşım da korfezkent teydi. Evet çok komşusu yoktu onun da aynı dertten muzdaripti. Bulunduğunuz yer merkeze uzak ama illaki yakında vardır halk eğitim kurslarına katilin. Komsuluk olmuyorsa da zorlamaya gerek yok napalim kimse kimseye guvenemiyor. Sitenin onunde ilkokul var belki orada vardır halk eğitim kursları.

Komşuluk olayi hiç bana göre değil. Çat kapi git gel hiç sevmem. Olup olmadık zamanlarda kapi calmasindan hoşlanmam.onun yerine bir iki tane iyi arkadaşım olsun yeter.
Arkadaş edinme konusunda en iyi yer halk Eğitim kurslarıdir onlara yazilin

Hayatlar artık giderek izole hale geliyor. Maalesef bu biraz da korkudan. Kimin nasıl çıkacağını bilemiyorsun.
Evde yapabileceğin o kadar çok şey var ki.
Hiç bir şey yapamasan deniz kenarında yürüyüş yapmak gibi bir alternatifle İç Anadolu ve ötesinde yaşayanlara göre +1 durumdasın.

Ben 28 sene boyunca oturdugum evden baska bir semte tasındım; Komsuluk neymıs unuttum.. Cok uzgunum sızı de anlıyorum :(

Yalnız değilsin. Hiç sevmem çat kapı gelen gideni. Ne kadar başta mesafe olsa da sonra iş o raddeye geliyor.
ne tuhaf insanlarsiniz. komsuluk okadar önemliki. Komşunun miras hakkı gibi hakkı vardır, o da komşuluk....bizim adet örflerimiz ve dinimizde komşuluk önemlidir. yeri gelir ailenden daha önce evine koşar bir acil durumda. ölümdedede acı gününde düğündede mutlu günlerinde insana insan lazım. bukadar asosyal olmıyalım lütfen....

İnsanlar artık bir hoşgeldin i bile çok görüyor kapılarını bile açmak istemiyor.böyle böyle yalnız bir toplum olup gittik malesef.. ama onlar calmıyorsa sen çal ben yeni komşumuzum tanışmak isterim müsait olduğunuzda buyrun gelin de. Eğer gelmezse de kendi bileceği iş. Hep karşı taraftan beklemeyin.
Karşı taraftan beklemek değil de biraz utanıyorum hayır cevabından korkuyorum

Slm burada birçok komşu konusu açılmıştır. Yeni tayin olduk kocaeliye 3 aydır bir kapı çalan yok kocaaa site ama tık yok. Çok yalnızım çocuk büyük gün boyu okulda. Hiç mi merak etmezler bir merhaba demek istemezler başka polis eşleri de var onlarda mutlaka duymuşlardır ama yok hep küçük şehirlerde bulunduk oralarda komşularla aile gibiydik çok şaşkınım. Dert değil ama büyük ihtiyaç...
Belki kış diye böyledir. Sitelerde genelde yaz ayları bahçede falan oturma esnasında insanlar kaynasıyor

ben almanyada yaşıyorum burda bıle komşuluk daha ıyı. türkıyede bende kocelıde yasıyorum eski oturusgumuz yerde komsuluk cok ıyıdı. ama şuankı daire öbürü evdi herkes zorla birbirine selam verıyor. gercekten üzücü. komşuluk gercekten önemlı. bence bır kursa yazılın öylede bayanlarla tanısabılırsınız

ne tuhaf insanlarsiniz. komsuluk okadar önemliki. Komşunun miras hakkı gibi hakkı vardır, o da komşuluk....bizim adet örflerimiz ve dinimizde komşuluk önemlidir. yeri gelir ailenden daha önce evine koşar bir acil durumda. ölümdedede acı gününde düğündede mutlu günlerinde insana insan lazım. bukadar asosyal olmıyalım lütfen....
İşte tam anlattığımız gibi yaşadım yıllarca yeri geldi doğumda, ameliyat ta hastalıkta hep birbirimize yardım ettik destek olduk. Bayramlarda yalnızlığimızı unutmak için bir araya geldik sabahları. Şimdi tuhaf geliyor kocaman bir boşluk oluştu hayatında ancak gurbetçi arkadaşlar anlar...

Komşuluk olayi hiç bana göre değil. Çat kapi git gel hiç sevmem. Olup olmadık zamanlarda kapi calmasindan hoşlanmam.onun yerine bir iki tane iyi arkadaşım olsun yeter.
Arkadaş edinme konusunda en iyi yer halk Eğitim kurslarıdir onlara yazilin
Ay zaten sizin gibi insanlar olduğundan zaten komşuluk bitmiş durumda. Hoşlanmıyorsunuz çat kapı olacak kadar yüz göz olmayın size mesafe koyun. Eğer evde tek başınayken başınıza bir durum gelse bir şeye ihtiyacınız olsa o zaman komşu nun değerini anlarsınız. Boşuna dememişler komşu komşunun külü muhtaçtır diye.

Haklısınız insanlar çok değişti bizim de apartmanda bir bekar kadın var annesiyle yaşıyor annem hoşgeldine gitmek istedi kabul etmedi kapıyı dahi açmıyor kimseye. Evlerine de hiç kimse gitmiyor. Herkesi de polise şikayet ediyor üstelik.Sorunlu insanlarla uğraşmak zor.

Aynen öyle komşunun komşu üzerinde hakkı var.

İşte tam anlattığımız gibi yaşadım yıllarca yeri geldi doğumda, ameliyat ta hastalıkta hep birbirimize yardım ettik destek olduk. Bayramlarda yalnızlığimızı unutmak için bir araya geldik sabahları. Şimdi tuhaf geliyor kocaman bir boşluk oluştu hayatında ancak gurbetçi arkadaşlar anlar...
Evet küçük şehirlerde böyle genelde gönül isterki biz de böyle olalım. Ama olmuyor büyük şehirlerde. Bende gurbetteyim. Ne kadar zorlasan da olmuyor işte. Bende girip çıkarken karsilastigimda bir güler yüz ve tebessumu yapiyorum en asgari iletişim olarak. Ne yazıkki bunu bile çok görüp suratına bakmayanlar oluyor.
Yaza hareketlenir belki arkadaşların dediği gibi.

Back
X