Yine yeni yeniden! Kendime yeni bir "ben" lazım,,

magrur_prenses

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2013
132
10
38
Gözlerimi kapatıyorum..6-7 yıl öncesi;
...

Ütü masasında ütü yapan annem, karşısında ben. Konuşuyoruz, daha çok tartışıyoruz. Ya da annemin sözlerini haklı bulduğum halde, tartışmaya zorluyorum kendimi..
- Kızım, bak! Şuan çok da farkında değilsin ama ileride büyük sağlık sorunlarına yol açar bu kiloların. Her tarafın yağlanır. Çoçuğun bile olmaz. Mutsuz olursun. Şuanda bile mutsuzsun, istediğin hiç bir şeyi giyemiyorsun. Olmuyor ki. İnsanlardan kaçıyorsun, özgüvenin yok. Utanıyorsun kendinden.
- Onu giymeyeceğim anne! Yakışmıyor. Ya da gelmiyorum!
…

Benim hikayem böyle başlamadı, ama her şişman gibi ben de bu anlardan birini veya bir kaçını çoğu kez yaşadım. Çoğu kez tartıştım, beni benden çok düşünen annemle. Doğruluğunu bildiğim halde karşı çıktım. Ben çoktan kabullenmiştim ki kendimi. Şişmandım, şişmandım işte. Aynaya bakınca dünyanın en güzel kızlarından biriydim. Çünkü yüzüm güzeldi (!) Ama bir mağazaya gittiğimde, hevesle “bu bana olur ” dediğim kazak olmadığında? İşte o zaman şişmandım. Ya da okul çeketim kapanmadığında, kapanması için göbeğimi içime çektiğimde de şişmandım. Uzun süre kilolarımla yaşadım. En laylaylom zamanlarımda benimleydi kilolarım. Zaman laylaylomdu ama ben? En güzel çağlarımdan birinde kendime küsmüştüm adeta. İçime kapanmıştım. Çoğu okul etkinliklerine katılmamıştım, sırf bu yüzden.

5. sınıftan lise 3 e kadardı bu hatırladığım kapanık süre. Lise 4′te öyle bir kilo vermeye başlamıştım ki ben bile şaşırıyordum. Tartıya her çıktığımda daha da kilo vermiş oluyordum. Yedikçe kilo veriyordum sanki. Elimde çikolatayla çıkıyordum tartıya. Anladığınız üzere kilo vermek için üstün bir başarım olmadı o zamanlar.. Buluğ çağındaydım. O çağ bana "hoş geldin" diyordu, kilolarımı alıp beni balon gibi söndürerek. Onun bana verdiği hoş geldin hediyesi beni baya bir süre idare etti. Hiç bir zaman çok zayıf olamadım; ama en azından “şişko patates” de değildim artık. Hafif kilolu veya balık etki kategorisine giriyordum, boyumun da avantajını kullanarak..

Şuan o “hoş geldin” hediyesini iyice yediğimi ve eski patates günlerime yavas yavas geri dönmeye başladığımı fark ettim. Bu dönüşe bir “dur” diyebilmek ve o günleri özlemediğimi belirtmek için bu günlüğü açtım kendime (ve faydası olabilecek herkese). Her zaman diyet yapmaya yeltenmiş ama hiç bir zaman bir dikiş tutturamamış ben, bu sefer başarılı olmak istiyorum. Bu defa, uzun ve zorlu bir yola girdiğimi bilerek başlamak istiyorum. Pazartesi başlayıp salı son bulsun istemiyorum. Pazartesi başlasın ve ömrüm boyu devam etsin istiyorum. Bu yüzden, bu sefer diyete değil SAĞLIKLI YAŞAMa başlamak istiyorum. Şu anda elimde çikolatam yanında kahvem ile pazartesinin gelmesini bekliyorum. Onlara, kendileriyle seviyeli bir birliktelik kuracağımı anlatıp; bunun bir veda olmadığını açıklıyorum. Bu sefer, kendimle ilelebet barışmak için yola çıkıyorum…

Çıktığınız bu yolda başarılar diliyorum. Umarım amacınıza ulaşır mutlu olursunuz :46:

Bugün kendi adıma iyi bir başlangıç yapamadığımı düşünüyorum. :(
Sabah arkadaşlarımla kahvaltıya gittim, aşırı yemedim ama kahvaltıyı geç yaptığım için eve gelince karbonhidrata saldırdım resmen.
Su da içemedim hiç. :(

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar,

Özel mesaj atabilmem için gerekli sayıya ulaşamadığımdan, bana destek mesajı atan arkadaşlarıma genel mesajımı buradan yazayım;

Öncelikle takip edildiğini ve destek verildiğini bilmek çok güzel. :)

Birlikten kuvvet doğar, buna çok inanıyorum. Karşılıklı güzel enerji alabilmek/verebilmek aşırı motivasyon sağlayıp hedefimize sorunsuz ulaşabilmemiz için çok önemli bir etken. Benimle olursanız, tabi ki cok memnun olurum. :) Diyetisyen olayını ben de düşündüm, ama bir listeye bağımlı yaşamak hiç bana göre değil. :( Adım gibi eminim, yapamam. Aslında tatlı ve abur cuburu kesip, belirli saatten sonra yememe olayını tamamına erdirebilsem, ah bi erdirebilsemm. Çok güzel veriyorum da işte..

Daha sağlıklı ve kaliteli yaşama amacı güden herkesi günlüğüme bekliyorum,, :)

O zaman bugünkü menümü yazayım bakalım neler yapmışım,günüm nasıl geçmiş? :$

Sabah 08.00 ---> 1 büyük bardak limonlu ılık su

Öğlen 12.30 ---> 2 parça peynir, bol söğüş domates/salatalık, 7-9 zeytin,1 dilim çavdar ekmek,2 bardak siyah çay

1.Ara ---> Gazoz

2.Ara ---> Türk kahvesi (sade)

İkindi 17.00 ---> 4 dilim ekmek.(!) :( 2 kk peynir,6 zeytin.

Akşam 18.00 ---> 1 tabak güveç + 1 büyük bardak ayran

---------------------------------Kapanış--------------------------------------

Son düzenleme:
Sevgili günlükcüm, nasılsın iyi misin? Beni sorarsan aşure gibiyim,,

Sabah 8.00 ----> 1 bardak limonlu ılık su

8.30 ----> Çavdar ekmeğine tost+1 kupa yeşil çay

Öğlen 13.00---> Aşure,aşure

İkindi 15.00---> Sade türk kahvesi + 1 küçük kurabiye

15.30---> Aşure

Akşam 17.45--> Çorba, tavuk,4 kaşık mantı,2 kaşık sebze yemeği

18.00---> Aşure

---------------------------------Kapanış----------------------------------

Kıtlıktan çıkmış gibi aşure yiyerek zayıflayamam!:5:
Akşam yemeğini azaltmam lazım!:19:
Bu gün için kendime ceza: 1 saat spor yapılacak! :36:
Su içme oranı düne göre daha iyiydi.:44:

Sabah 09.00 - 9.30 ---> 1 simit,mantarlı omlet,elma dilim patates,2çay

Öğlen 14.00 ---> Ton balıklı sandviç (çavdar ekmekli)

Ara ---> Aşure

Akşam 17.00 ---> 2 hamburger (ev yapımı),ülker çikolatalı gofret

Sabah 10.30 --->3 dilim ekmek,1 tatlı kaşığı bal,azcık yağ,azcık kaymak,2 kupa çay

Öğlen 15.00 ---> 2 dilim patatesli börek,salata,2 küçük pizza,2 tane tatlı kurabiye,2 bardak çay

Sevgili günlükçüm;

İçinden "bu nasıl diyet yaaw" tarzında söylemler geçiyor olabilir. Ben de haftanın başında yediklerimi yazınca sordum, bu şekilde kilo verebilir miyim?

Bu sorunun cevabını tam olarak bilmediğim için bu haftayı deneme ile geçirmek istedim.Denemem şu şekilde,

1. Gün içerisinde abur cubur denebilecek fast food ve hamur işi tarzı yemek yendiyse bunlar en geç 17.00 a kadar yenecek ve bu saatten sonra su hariç hiç bir şey yenmeyecek/içilmeyecek.
2. Tatlı olabildiğince az yenilecek veya hiç yenmeyecek.
3. Sıvı alımına çok dikkat edilecek. Su olabildiğince çok içilecek.
4. 1 hafta sonunda verilen kilo miktarına göre yönteme devam edilecek veya yeni bir yöntem düşünülecek.

1 haftalık deneme süresinin başlangıç tarihi: 18/11/2013
Tartı günü: 25/11/2013 'dür.

Son düzenleme:
Son mesajin cok samimi:) günlüğünü okurken içimden gecirdiklerimi yazmissin... Bol sebze,.yesil cay,.su, her ogunde tek parca karbonhidrat, yatmadan 2 saat önce kefir tavsiye edebileceklerim.Zayif ve sağlıklı bir bedene sahip olmamiz dilegimle, basarilar:)

Son mesajin cok samimi:) günlüğünü okurken içimden gecirdiklerimi yazmissin... Bol sebze,.yesil cay,.su, her ogunde tek parca karbonhidrat, yatmadan 2 saat önce kefir tavsiye edebileceklerim.Zayif ve sağlıklı bir bedene sahip olmamiz dilegimle, basarilar:)

Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. :) Diyet günlüğü değil de yemek günlüğü gibi olmuş değil mi? :D Bu hafta sadece belirli saatten sonra yememe olayını deneyeyim, her şey serbest olsun dedim. Deneme süreci bir nevi. İşe yarama oranına göre kendimi düzene sokacağım haftaya,hayırlısı bakalım. :)

Sabah 08.30 ---> Çavdar ekmeğine tost,1 kupa çay

Öğlen 15.00 ---> Ispanaklı-mantarlı krep

Akşam 17.30 ---> 1 tabak mercimek çorbası,1 tane ufacık içli köfte

Yeni bir hafta yeni başlangıçlar yeni umutlar;

Arkadaşlarımla geçirdiğim eğlenceli hafta sonundan sonra haftaya enerjik bir başlangıç yaptım diyebilirim! :)
Erkenden kalkıldı ve heycanla tartıya çıkıldı. Tartım sonucu harikalar yaratmasa da eksiler görüldü. Zaten mucize beklemeyen bünyeyi, 90 altına düşmüş olmak pek sevindirdi. :)

Eveeet,gelelim kaç kg verdiğime ve bu hafta için izleyeceğimiz yönteme.

Bir haftalık 17:00'dan sonra yememek ve abur cuburu azalmak bana 89.90 kg olarak olumlu dönüş yaptı. Olumlu diyorum çünkü diyet günlüğüme başlamadan önce 90-91'li kiloları görmüş idim. Ancak günlüğü açtığım zaman tartılamadığım için tam olarak kaç kg verdim onu bilemiyorum. Kaybım var ama kaç kg? Bunun cevabı yok. Dolayısıyla bu hafta daha bilinçli davranıp kaybı daha görünür kılacağım.

Geçen hafta belirli saatten sonra yememe olayının da işe yaradığını hesaba katarak bu hafta da belirli saatten sonra yemeyeceğim. Fakat bu defa 17.00 sınır değil 19.00'dır yeni sınırım. Bunun sebebi, geçen hafta "nasılsa akşam yemeyeceğim" diyerek pasta-börek kısmını fazla abartmam. Buradan yola çıkarak. Bu haftaki kurallarım şu şekilde:

1) Gün içerisinde, "canım çekti yedim","Allahım Allahım dayanamadım","herkes löp löp götürürken baksamıydım" tarzı söylemler yaratacak bir öğün olursa o akşam son yemek yeme saati 17:00 olacaktır. Böyle bir durum olmayacaksa akşam sınırı 19:00 ' a da kaydırılabilir. (Akşam yemeğinin ne olduğu da göz önüne alınarak tabi.)
2) Pazartesi-Çarşamba-Cuma bu haftanın spor günleridir.1 saat istenen spor yapılacaktır.
3) Yine bol miktarda su içilecek.
4) 1 hafta yatmadan önce elma sirkesi içilerek sonuç gözlenecek.

Tarih: 25/11/2013
Tartı sonucu: 89.90 kg
Bir sonraki tartım tarihi: 02/12/2013
Tartı hedefi: 88 kg

Sana güveniyorum mağrur_prenses,

Başaracaksın!

Sabah 10.30 --->3 dilim ekmek,1 tatlı kaşığı bal,azcık yağ,5 zeytin,domates,çay

Öğlen 14.30 ---> 1 kase yoğurt

Ara 15.45 ---> Çubuk kraker + 20 gr labne peynir

Bugünkü menüm;

Sabah 10.30 --->3 dilim ekmek,1 tatlı kaşığı bal,azcık yağ,5 zeytin,domates,çay

Öğlen 14.30 ---> 1 kase yoğurt