Yine yeniden ben:)

Bize de evimizin kapısından girerken çeşitli adetler gerçekleştirceklerdi kimseyi istemedim biz adetlerle yaşamak istemiyoruz dedimeşim de zaten hiç sevmez o yüzden salondan sonra biz eşimle evimize gittik gelmedi kimse

dügun bitimi benim evime gelinecek serbet icilecek eve oyle geciceksiniz.

Şerbet gelin almada içilmez mi? Hatta kucağa çocuk verirler ağlayacak mı ağlamayacak mı filan gibisinden.
Düğün gecesi şerbet nalaka? Kızz, içine şap atmasınlar pçlik olsun diye?

Normalde adet öyledir ama yine de o an ki duruma bakılır.

Benim kayınvalidem taa şimdiden adette var ama ben istemem kendi evinize geçersiniz dedi.

İki arkadaşım var gelin görümce.. Görümce olan hala der adet adet dediler geldiler ben arkalarından bir hafta pul süpürdüm koltuktan. Adetleri onların olsun dedi.

Evlenmeden önce ve sonrası diye kadınların hayatı ikiye ayrılır evlenmeden önce asilik dik başlılık karşı çıkmalar evlilikten sonra başkalaşır ve tavırlar haliyle yumuşar el mi yaman bey mi yaman demiş atalarımız zamanla kaynana elti görümce derken o dik başlılık idareye dönüyor çünkü başka şekilde yürütme imkanı olmuyor haliyle o kadın gidip ödünler veren kadın geliyor bukalemun misali kabuk değiştiriyor
Ben yapmam etmem diyen nice asi kızlarımız evlilikten sonra tamam diyor
Çünkü evlendikten sonra kendi ailesi bile yeri geliyor başkalaşıyor çocuğunu alıp baba kapısına gidiyor ailesi bile istemeyeni azımsanmayacak derecede...
Dolayısıyla tıpış tıpış geri dönüyor tabiki de kendinden ödün vererek evliliği sürdürüyor...acı gerçek maalesef

Gitseniz bisey eksilmez. Yapiverin sanki.
Hemem bunada yuzun dusmesin.
Cit kirildi gelin olma.
Yeri gelince " aman gonlu olsun" demeyi bilmelisin sana pekte zarari yoksa. Maksat mevzu uzamasin. Daha simdiden nisanlina " annen benden ne istiyor bak, asla olmaz" diye sikayette bulunursan mantikli bi gerekcen yok. Sen mantiksiz gerekcelerle baslarsan esinde sana ayni sekilde davranir. Biseyin eksilmez. Git bence.

Su ustteki yorumda gelinin arkasindan pulsim supurme olayini tuttum bak.
Git pul sim saç biraz ortaliga al eline dök koltuga falan.
1 hafta ev temizler artii kadin :)

Ay bi fesatlanasim geldi bak simdi.

Kaynana kelimesinden midemmmm bulandi yazik bu erkek analarina..

belki böyle bi hevesi var kadının, düğün sadece gelinin düğünü değil ki, iki ailenin de düğünü, düğün sonrasında gitmek istemezsen öncesinde gidiver 10 dk lık muhabbet için kaynananı kırmaya değmez bence

Git de.. şerbete değmez.
Yemek yapsınlar.
İyce bi doyurun karnınızı.
Laazım olur

Gereksizde olsa adettir git ne kaybedersin.
Bende gittim ama bana ne şerbet ne yemek veren olmadı. Oturduk oturduk herkes kendi havasında sohbet muhabbet etti. Misafirlige gelmiş gibi hadi biz kalkalım geç oldu artık dedik kalktık otele gittik

ben gitmiştim karnımı doyurup eve geçtim ordan. bişey kaybetmezsin git nolacsk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…