Yıprandım... Kayınvalıdem...

canım kayınvalidenı karşına alp konusuğunda da hiçbişey değişmeyecek bide ustune senı suclu cıkaracak ben bunların hepsını yaşadım kayınvalıdem de benı anneme şikayet etmiş ama ne yazıkkı annem bunu bana söylemedısımdı boşanma aşamasındayız ve ben bunu yenı duydum.Benım kayınvalıdemde 73 yasında ama aklı başında guclu sağlıklı bı kadın ve namaz kılar turbe gezer, kuran okur ama bunlara bakarak değerlendıremıyosun ınsanı cunku cok rhat yalan konusabiliyor.Artık göruyorumkı ne namaz ne nıyaz ınsanın kalbınde iyilik yoksa yapacak bişey de yok

bende aynı fikirdeyim, çünkü geçenlerde aynı şeyi düşünmüştüm aklı başında bir tanıdığım beni durdurdu, ona niye bana böyle vs, yapıyosun dediğinde inkar edicek,yanlış anlamışlar diyecek, hatta bana geldi bağırdı üzerime yürüdü ben yaşlı bir kadınım diye seni daha berbat bir duruma sokabilir, bence konuşmadan önce iyice düşün kaynananın kapasitesi ne kadar yalan rezillik taşır, yok beni anlar diyosan sen bilirsin

kayınvaliden böyle kötü biriyse konuşmaktan anlamaz bence iyi niyetli bi şekilde kayınvalideni kötülemeden eşinle konuş o seni anlamıyosa k.vliden hiç anlamaz.
bunun sonucunda sende duymamazlıktan gelmeye çalış napıcaksın. bekarken okusaydım bu yazıyı kesin boşa gitsin derdim ama benimde bi bebeğim var o yüzden dayanmak gerektiğini düşünüyorum. allah herkese geçim versin inşallah.

Benim en çok takıldığım nokta sadece 8 ay tanıdığın bir adamla hayatını birleştirmende ki cesaretin...

böyle oğula böyle anne...
seni asıl yıpratan eşin bence.
çünkü eşin arkanda dursaydı da kayınvaliden hala dedikodunu yapsaydı bu kadar üzülmezdin.
kayınvalidenle konuşsan da hiç birşey değişmeyecek.
zaten konuşmaktan anlayan bir insan olsaydı
evladının yuvasını zehir etmezdi.
anası da oğlu da ayrı dert.
keşke anneniz damadına anlatsaydı kendi annesinin dediklerini.

Her zamanki gibi her şey eşinde bitiyor ama o da fazlasıyla yormuş seni.Madem okumuş etmişsin mesleğin var aklı başında birisin melek olsa bile kayın valideyle bir arada oturulmayacağını çabuk öğrenmen gerekirdi..Küçük yerde oturmak başlı başlına zorluk zaten birde gittiği yere laf bırakan valide çok çok zor..Kontrolü eline almaya çalış kimsenin seni üzmesine izin verme aramız bozulmasın diye sustukça değerini kaybedersin böyle insanlar susmaktan anlamaz canım..Başka bir yere taşınmayı düşünmedin mi hiç eşin kabul ederse dene uzak olduğunuz zaman bu kadar diken üstünde olmazsın eşini ikna etmeye çalış..Allah yardımcın olsun..

Benim en çok takıldığım nokta sadece 8 ay tanıdığın bir adamla hayatını birleştirmende ki cesaretin...

ne alakası var insanları tanımak icin yıllarca birlikte mi olmak lazım ben esimle 2 ay konustum cok mutluyum süre değil iyi degerlendirip tanımak lazım 2 ay sonra nisan bi sene sonra düğün yaptık

canım ben bılırım senın yasadıklarını bende cok cektım senın kayınvalıden gıbı bırını hayatı evlılığimi her seyı mı o cenesıyle bıttırdı ama ben hep sustum ıyıyı kotuyu hep onun yuzune allah benım ıcın ne dusunuyosa kım ona aynısını versın bana huzur vermeyende huzur vermesın allah derım yuzune ve arkamdan konusanlarda yılan olsun surunsun can veremesın derım ozam ödü patlıyo bısey demıyo artık eskıden aynı senınkısı gıbıydı esımede sen benı uzersen bır damla gozunden yas akarsa eğer sebebı sensen sende onun hesabını allaha ver derım ve oda hıc benı ağlatmaz uzmez zaten esımle sorunlarımızında yuzde doksan besı annesıkı oda bunu bılıyo ve esımle severek evlendık ve annası ıcınde yuvamı yıkamam valla uc cogum var canım bana dedıkı oğlumu bırak geldığin yere gıt gıt dedı ve cok ıstıyokı bosanalım ama ben ona fırsat vermedım esıme dort dortluk es cocuklarıma cok ıyı anne oldum evımının ıcınde bızım aıle olduğumuzu ve anneler bızım basımızın tacı dedım esıme ama onlara saygı gostercez evınde olsun herkes dedımve esını cek kendı elıne yonet valla onlar cok basıt yaratıklar bıraz cılve bıraz naz elıne duser zaten annasınıde sen hıc takma kafana bence sen mutlu oldukca o kıskancak daha cok al kocanı cık gezmeğe gıdın gıyın suslen cık gorsunler ve bı sey yapamadıkları ıcın daha cok sınır olcak aılenı bır kaynana yuzunden huzursuz etme esıne ve cocuğuna sahıp cık ayrılmıs anne babanın cocuğu olduğum ıcın ben ne yasadığımı cok ıyı bıldığım icin kaynanam yuzunden cocuklarımı ayrılmıs aılenın cocukları yapmadım mucadele ettım ve ben kazandm umarım sende butun bunların unutulduğu mutlu olduğun gunlerını bıze yazarsın :16::16::16::16::16::16::1:

Severek evlendık. 8 ay flortumuz oldu. Ben eşimi bu gune kadar hıç ne kadınlıgımla ne annelıgımle memnn edemedım.Halada edemıyorum.Benı toplum ıcınde hep kucuk dusuruyor.Ben cevap vermıyorum,susuyorum,cunku ben bir konusursam pir konusurum,bılıyorum huyumu. Esımı kendıme cekme gıbı bı luksum yok malesef... Ben hep ona karsılık veren bı kadınım gözünde...

Kompleks yapıyor eşiniz belliki..
...

Eğer eşinizle aranız iyi olsaydı, mutlu olsaydınız, sizi yüceltmesini bilseydi k.validenizle yaşadıklarınızı bile takmazdınız, sizi huzursuz etmezdi.
Zaten kadınların çıkmazı bu oluyor genelde; eğer eşi mutsuz ediyorsa etraftaki herşey ve herkes daha da ağır gelmeye başlıyor.
Memnuniyetsizlik çok zor bir durum. Eşiniz sizi kaybetme korkusunu hiç yaşamamış sanırım.
..

Eltiniz eşiyle iyi olmasa k.validenizin biricik gelini olmaz kolay kolay.
...

K.valideniz konuşarak anlaşacak bir insansa konuşmanızı doğru buluyorum bende.
Aksiyse, söyleyeceklerinizi çarpıtacaksa konuşmamanız en iyisi.

Ne demek bu ???

Bende sosyal yetısmıs bır ınsanım,aılemde herseyı gordum,bu yüzden beni şımarık ilan ettı esım.

Eşin senin şartlarını hayata bakış açını bılıyodu evlenirken KESİN ... Böyle kabul etti seni sonradan ne demek şımarık ilan etmesi ..Belli ailesi Cahil hemde KARA CAHİL böyle insanlarla iyi niyetlide konuşsan ağzınla kuşta tutsan yaranamazsın.
O yüzden sana tavsiyem bırak elaleme ne konuşuyolarsa konuşsunlar....Elaleminde ağzı torba değil büzemiyosun maalesef.
Ama onları da anlamışlardır vır vır vır gelinin kötüleyen bir taraf :19::19::19:
Elalem de der yani bir dur be kadın sen nesin acaba??

Eşine anlam veremedim.Tamam kayınvalide ve elti aman yarabbim uzak DUR... Ama eşinle kotu olmayacaksın.

Tavırları çok kötü bence ..Büyük konuşmak istemem benim eşim birisinin yanında beni kötüleyecek öylemi??:20::20::20:
Aynısını bende yaparım kusura bakmasın kimse.Kimse eşim de dahi olsa beni bir başkasının yanında kötüleyemez...

Kompleks yapıyor eşiniz belliki..
...

Eğer eşinizle aranız iyi olsaydı, mutlu olsaydınız, sizi yüceltmesini bilseydi k.validenizle yaşadıklarınızı bile takmazdınız, sizi huzursuz etmezdi.
Zaten kadınların çıkmazı bu oluyor genelde; eğer eşi mutsuz ediyorsa etraftaki herşey ve herkes daha da ağır gelmeye başlıyor.
Memnuniyetsizlik çok zor bir durum. Eşiniz sizi kaybetme korkusunu hiç yaşamamış sanırım.
..

Eltiniz eşiyle iyi olmasa k.validenizin biricik gelini olmaz kolay kolay.
...

K.valideniz konuşarak anlaşacak bir insansa konuşmanızı doğru buluyorum bende.
Aksiyse, söyleyeceklerinizi çarpıtacaksa konuşmamanız en iyisi.

Çok doğru bir kanı bravo :46::46::46::46:

ne alakası var insanları tanımak icin yıllarca birlikte mi olmak lazım ben esimle 2 ay konustum cok mutluyum süre değil iyi degerlendirip tanımak lazım 2 ay sonra nisan bi sene sonra düğün yaptık

Valla canım Allah mutluluğunuzu daim etsin ama dedim ya büyük cesaret ben yapamazdım...çok kısa bir süre, çok aşık olmak gerek sanırım gerçi çok aşık olsam da yapamazdım...bilemiyorum.

Konuşmadım kayınvalıdemle.

Çunku karsımda haklısın kızım hata ettım dıyebılecek kapasıtede bırı yok.Allaha havale ettım,bana eden bin bulsun.

En çok yüzüme gülmesı sınır edıyo benı,bıldıgım ıcın.

Ayrıca bıkac arkadas sormuş,ayrı bı eve gıtme olanagımız yok,burası kendı evımız,baska yere gıtsek kıraya cıkıcaz,bu koca ev nolucak?

Birde bız ıstanbulda oturucaz dıye karar almıştık,ev bakmaya başlamıştık,düğünden ıkı ay once esım burda iş bulmuş,ve ıstanbuldakı ısınden ıstıfa etmış.Bana hersey olup bıttıkten snra soyledı.Bende mecbur kaldım,kendı ısımden ıstıfa ettım ve ev hanımı oldum..

Bu gecen zaman nıye gerıye alınmaz.....:50:

aynı durumdayız canım tek farkımız şükür k ben uzaktayım eşime dahi şımarık büyümüş diyormuş sebebi ailemin beni elbebek gül bebek büyütmesi napıyım canım sallamıyorum onların yapamadığı hayal dahi edemediği şeylere ben sahipsen bu benim suçum yada bizim suçumuz değil dimi boşver sende takma kaynanada fazla yüz verme ben tavrımı koydum rahatım artık beni aramıyor bile :)

Back
X