Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Yıpranmış Saç Uçları

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

fataldanger

Nirvana
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2009
4.765
1.144
698
Ankara
Merhaba arkadaşlar

Benim saçlarım belimde, bu boya ulaşması için çok çaba harcadım. Fakat son zamanlarda saçlarımın uçları zayıflayıp çatallaşmaya başladı. Uçlarda çok kırık var. Fön çektirince falan belli olmuyor ama kendi doğal halindeyken bakımsız bir görüntü oluyor bu kırıklardan ötürü. Size soracağım şey bu yıpranmışlığı gidermenin tek yolu saçları uçlarından kestirmek midir, yoksa saçı kestirmeden uygulanabilecek bir yöntemi, bakımı var mı acaba? Kestirmeyi hiç istemiyorum çünkü bu boya çok zor geldi. Ne yapabilirim sizce?
Cevaplarınızı bekliyorum.. Teşekkürler

Merhaba arkadaşlar

Benim saçlarım belimde, bu boya ulaşması için çok çaba harcadım. Fakat son zamanlarda saçlarımın uçları zayıflayıp çatallaşmaya başladı. Uçlarda çok kırık var. Fön çektirince falan belli olmuyor ama kendi doğal halindeyken bakımsız bir görüntü oluyor bu kırıklardan ötürü. Size soracağım şey bu yıpranmışlığı gidermenin tek yolu saçları uçlarından kestirmek midir, yoksa saçı kestirmeden uygulanabilecek bir yöntemi, bakımı var mı acaba? Kestirmeyi hiç istemiyorum çünkü bu boya çok zor geldi. Ne yapabilirim sizce?
kestirmekten baska care yok ama illa kestirmem dersenız marketlerde satılan yag serumları alın hem bıraz daha yumusatır hemde o catallı goruntuyu bı nebzede olsa duzgun gosterır benım onerım pantene argan yagı veya pantene keratın yagı 10 tl falan fön cektirdiğinde uçlarına azar azar sür iyi gözükür. birde hindistan cevizi yagıylada bakım yapabilirsin baya güzel yumuşatıyor :) ipucu:artık kırık saçlarınız varsa kırık fön çektirirseniz kırıklar daha az belli olur ve daha dolgun gozukuyor

kestirmekten baska care yok ama illa kestirmem dersenız marketlerde satılan yag serumları alın hem bıraz daha yumusatır hemde o catallı goruntuyu bı nebzede olsa duzgun gosterır benım onerım pantene argan yagı veya pantene keratın yagı 10 tl falan fön cektirdiğinde uçlarına azar azar sür iyi gözükür. birde hindistan cevizi yagıylada bakım yapabilirsin baya güzel yumuşatıyor :) ipucu:artık kırık saçlarınız varsa kırık fön çektirirseniz kırıklar daha az belli olur ve daha dolgun gozukuyor
Önerileriniz için teşekkür ederim.

Canım öncelikle en çok tavsiye edeceğim şey iki haftada bir zeytinyağı sür saçlarına bir saat falan beklet. Şu belirli markaların besleyici yağları satılıyor özellikle benim kullandığım var ondan çok memnunum. Banyo sonrasında ıslak ya da kuruyken uçlara sürünce değişimi birkaç haftada fark edeceksin. Bir de şu kokay taranması için sıvı saç kremleri var ya onlardan kullan derim. :) çok çok rahatsız ediyorsa da kuaföre gitmeden uçlardan çok küçük küçük kendin kesebilirsin fark edilmeyecek kadar :)

Canım öncelikle en çok tavsiye edeceğim şey iki haftada bir zeytinyağı sür saçlarına bir saat falan beklet. Şu belirli markaların besleyici yağları satılıyor özellikle benim kullandığım var ondan çok memnunum. Banyo sonrasında ıslak ya da kuruyken uçlara sürünce değişimi birkaç haftada fark edeceksin. Bir de şu kokay taranması için sıvı saç kremleri var ya onlardan kullan derim. :) çok çok rahatsız ediyorsa da kuaföre gitmeden uçlardan çok küçük küçük kendin kesebilirsin fark edilmeyecek kadar :)
farketmezkicim:) önerilerin için çok teşekkür ederim. senin kullandığın besleyici yağın markasını öğrenebilir miyim? aslında kendim kesmek istiyorum fakat yamuk kesmekten korkuyorum. Sen kendin nasıl kesiyorsun? Bu arada, burada bile sana bela oldum. farketmezki anla artık ben sana müptela oldum :)

farketmezkicim:) önerilerin için çok teşekkür ederim. senin kullandığın besleyici yağın markasını öğrenebilir miyim? aslında kendim kesmek istiyorum fakat yamuk kesmekten korkuyorum. Sen kendin nasıl kesiyorsun? Bu arada, burada bile sana bela oldum. farketmezki anla artık ben sana müptela oldum :)

pantene kullanıyorum ben gözle görülür bir değişme oldu gerçekten hem parlaklık verdi saçıma:D ben mesela saçlarımı iki yana ayırıp kıvırıp kırıkları çok az az küçük makasla kesiyorum daha sonra da uçlarda güçsüzleşen kısımdan 1 cm falan direkt kesiyorum kestiğim oran küçük olunca hiç ne kestiğim anlaşılıyor ne de yamukmuş düzmüş fark edilmiyor. :D

pantene kullanıyorum ben gözle görülür bir değişme oldu gerçekten hem parlaklık verdi saçıma:KK70: ben mesela saçlarımı iki yana ayırıp kıvırıp kırıkları çok az az küçük makasla kesiyorum daha sonra da uçlarda güçsüzleşen kısımdan 1 cm falan direkt kesiyorum kestiğim oran küçük olunca hiç ne kestiğim anlaşılıyor ne de yamukmuş düzmüş fark edilmiyor. :KK70:

Saçlarını omzunun üstüne getirip aynaya bakarak mı kesiyorsun? Yoksa başını eğip saçlarını aşağı salıp öyle mi kesiyorsun?

Merhaba canım.

Bende bu sorundan şikayetçiydim ve dün akşam bu şikayetimden kırıklarımı kendim keserek kurtuldum. Saçlarım 3-4 sene önceye kadar baldırımdaydı. Kırıklarım yoktu ve hiç olmamıştı ama kestirmeye karar verdim ve kestirdim. Belimin yarısına kadar bile gelmiyordu, çok pişman olmuştum. Bu bahar saçlarım tekrar uzadı istediğim boya kadar (popo hizası) ve ilk kez saçımda çatallaşma gördüm, kırılıyordu ve kestirmek zorunda kaldım. Yine pişman olmuştum ve belimin yarısına kadar kısalmıştı saçlarım.

Kuaför her zaman gösterdiğinden fazla kesiyor ve saçlar çok ama çok kısalıyor. Bu durum ise saçlarını uzatmaya çalışanlar için bir üzüntüden ibâret. Bu yüzden bende kendim kesmeye karar verdim ve en fazla 1 santim kestim, kestiğim belli bile olmuyor, daha sağlıklı ve dolgun duruyor, hatta uçları yumuşacık. Eşimden iltifâtı daha kesmem bitmeden aldım bile :)

Kullandığım tek ürün ise Renewing+ argan oil of morocco - extra penetrating oil (dry & course hair) canım. Kuru saçlar için yani kırılmaya müsait saç uçları için çok iyi bir yağ ve çok hafif. Diğer yağlar saçları kirli ve ağır gösterebiliyor. Bu ürünü banyo sonrası saçlarım nemliyken sadece bir kaç damla kullanıyorum ve yumuşatıyor.

Senin saçların nasıl bilmiyorum ama benim ki dalgalı/kıvırcık ve kalın/gür canım, yani bir milimetre kesim hatası olsa bile bende görünmez kıvırcık olduğu için ama düz ve ince telli saçlara evde kesimi önermem canım, n'olur n'olmaz...

Son düzenleme:
Ben bakim icin sac uclarina macadamia oil kullaniyorum haftada bir bu internette satiliyo galiba ben yurtdisindan aldimda veya kuaforden aldigim argan&keratin sac serumu kullaniyorum.. sac diplerine surme sakin uclarina sadece..

Ikiside cok iyi geliyor saclarima tavsiye ederim.

Ben bakim icin sac uclarina macadamia oil kullaniyorum haftada bir bu internette satiliyo galiba ben yurtdisindan aldimda veya kuaforden aldigim argan&keratin sac serumu kullaniyorum.. sac diplerine surme sakin uclarina sadece..

Ikiside cok iyi geliyor saclarima tavsiye ederim.
bu bahsettiğiniz ürünler yıpranmış saç uçlarını düzeltebiliyor mu?

Merhaba arkadaşlar

Uclari yipranmissa oraya bi makas gerekli. Ama kuaforler bildigin sac kesimi yapiyorlar. Ben evde sacimi oruyorum ucta puskul gibi ince sac kalıyor onu topladigim tokaya kadar kesiyorum uclari guzel oluyor. Ve iki haftadir naturvay sarimsakli şampuan kullaniyorum dustan ciktiktan sonra da nemli saca elidor 7 24 onarici bakim kremini (durulanmayan) suruyorum kurutuyorum uclari cok dolgun duruyor

Canım supergroyu deneyebilirsin. benimde saç uçlarım çabuk yıpranır sürüp bikaç saat bekliyorum yıkadıktan sonra yıpranmış görüntü ciddi anlamda çok azalıyor.

Uclari yipranmissa oraya bi makas gerekli. Ama kuaforler bildigin sac kesimi yapiyorlar. Ben evde sacimi oruyorum ucta puskul gibi ince sac kalıyor onu topladigim tokaya kadar kesiyorum uclari guzel oluyor. Ve iki haftadir naturvay sarimsakli şampuan kullaniyorum dustan ciktiktan sonra da nemli saca elidor 7 24 onarici bakim kremini (durulanmayan) suruyorum kurutuyorum uclari cok dolgun duruyor
önerileriniz için çok teşekkür ediyorum. bu ürünleri deneyeceğim.

bu supergro uçları düzeltiyor mu yani kalıcı bir biçimde?
Duzenli kullanımda duzeltiyor besliyor deniliyor bloglarda falan ama ben cok duzenli uygulamadigim icin o konuda bisey diyemem fakat uyguladiktan sonra 3-4 gün o yipranmis goruntuyu engelliyor ki ben hergun duzlestirici fon maşa kullanıyorum

Back
X