yirmilik dişlerle başım belada:(

laaasey

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2014
218
132
73
merhaba kızlar aylarca kaçtığım diş hekimine tıpış tıpış gittim diş etlerim şişmişti ve artık ağrı yapıyordu. Yirmilik dişlerim alt dişlerimi çarpık hale getirdi. Bunun için önce Yirmilikler çekilecek sonra diş eti tedavisi en son olarak tel takılacak 4 gömülü dişim var kızlar yaptıran varmı ağrıyor mu? Bu arada geceleri dişlerimi sıkıyorum bundan dolayı çok çekiyorum

Benim 20'lik dişlerim 90 derecelik açı ile çıkıyordu ve tamamen gömülüydü. Etrafımda yaptıranlar ciddi şikayetleri olmadığını söyleyince cesaret geldi. Ama benim ameliyat öyle kolay geçmedi. Baya uzun ve ağrılı geçti, doktor dudak kenarımı yırttı sanırım aletlerden biri geldi. Dişi tam alamadı fazla derine inmeye korktu, ağrıyı hissedince bi morfin daha vurdu derken bitti ameliyat. O kadar kötü geçti ki normalde rapor vermiyorlarmış bana o hafta rapor verdi.Diğer dişleri de alamayacağını söyledi, istersem başkasına yaptıraiblirmişim. Ben de cesaret edemedim tabi.. İlk günler zaten bir şey yemeyi geçtim ağzımı açmam mümkün olmadı, şişliğim inmedi. Sonradan yüzüm morardı, yeşerdi derken zorlu bir şekilde atlattım. Ama genelde basit geçirenler vardı etrafımda benimki niye öyle oldu anlamadım

Son düzenleme:

Nasıl bir doktormuş o öyle yahu

Nasıl bir doktormuş o öyle yahu

Neyse ki çene kemiğimi elime vermemiş
Doktor mu kötüydü ben mi şanssızdım anlamadım ama daha sonra tel tedavisi için diş çektirirken de başka bir doktor zorlanmıştı.Köklerin çok büyük olduğunu söyledi doktorum. Dişlerim kocaman yani belki o yüzden bi zorluk yaşandı bilemiyorum

Benim Yirmilik dişlerim beni aglatoyordu 2 yil doktordan randevu alip geri vazgevtm çok krktum sonra en son.doktor kist oluşmuş dedi.disimi aldirdim zaten aldirmaliydim.iyikide aldirdim dişi alip alttaki kisti kuturkutur kazidilar inanamazsin.ve hicde canim yanmadi sadece sesler taktuk cikiordu o korkutuordu şükürler olsun 2 yildirda rahatm dişleri taaa ilk seferde aldrmaliymisim çekerken hiiiic acimadi.kisti kazirkende.düşün yani

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:

Canım benim ilk gittiğim doktor bana da ameliyat dedi.. Bir tane doktorla karar verme derim ben.. Önce ameliyat sonra tel. İçime sinmedi başka yere gittim iyi ki gitmişim boşuna olacakmışım ameliyat. Şimdi 1 seneyi geçti tel kullanıyorum çok çok da memnunum.. Tel ile ilgiliyse ortodonti uzmanına gitmelisin diş hekimi olmasın =)

doktorun kötüymüş bana sorarsan.. Benim de köklerim sağlamdı bir doktor da baya zorlandı en son vazgeçti ama diğer gittiğim sağolsun elini ağzıma götürüp çıkarması bir oluyordu Verilmiş sadakan varmış da daha kötüsü olmamış

Canım 5.5 aylık hamileyken ağrıya dayanamayıp doktorumun onayiyla iki yirmilik dis birden çektirdim. Oyle ameliyat durumum yoktu gerçi ama yuzumde en ufak şişme bile olmadı. Eğer İstanbul'daysan doktorumu mutlaka tavsiye ederim. Gecmis olsun 😞😞

Ben ağrı olmadan keyfi aldırmak için gittim 20likler ilerde sorun çıkarır diye bi'baktık diş yan yatıyo sonra bi'daha baktık sinirlerin arasında. İki doktorum da alırız ama dudağın veya dilin uyuşuk kalabilir çok sakat yerde dediler. Tabii kabul etmedim ve çözüm olarak en arkadaki sağlam dişimi çektirdim, sonra 20lik yer açıldığı için düz dönüp normal bi'diş gibi çıktı o boşluk yerde

Şimdi bi'20liğim daha yan yatıkmış vallahi bıktım:26:Ki benim normal dişimi bile çekince kan tükürüyoruz ya ellerim zangır zangır titremeye başlıyo en son diş kontrolümde beni 10 dakka dışarı bırakmadılar doktor rengim attı diye korktu

Canım benim ya an be an seninle yaşadım şuan Çook çok geçmiş olsun.

Umarım bende memnun kallrım ya Bende farklı illerde doktorlara gittim yaklaşık %90 kısmı aynı şeyi söyledi .Tek doktor değil bi klinik dişin her dalından bi uzman var ve hepsi yard. doç. vs. Hoş bu bile güven vermiyor bana. Konu insanın canı olunca prof. ta olsa ne çare Tellerimle mutlu olmaya şimdiden kendimi alıştırsam iyi olacak Bu ara tavsiye ettiğin bi diş macunu fırcası falan var mı ? Teli taktıktan sonra bu şekilde mutlaka yap dediğin ?

Çok iyi anlıyorum seni ben ağlamıştım =) Hiç tel yoktu aklımda ama işte bir baktım telliyim doktorumdan Allah razı olsun =) İçine sinmiyorsa ortodonti uzmanıyla görüş sadece onlar senin çene diş yapına göre yol izliyor çünkü.. Ben fırça olarak oral-b kullanıyorum çok memnunum.. Ağrılı olduğu süreçte özellikle başka fırça kullanamıyorum birde arayüz fırçası mutlaka kullan takıldıktan sonra =)

orayı yarıp alıyorlar, diş cekme gibi degil de agız ici cerrahi gibi oluyor...
fakat hiic hissetmiyorsun bile eger kulaklık falan yoksa sesleri duymadıgın icin ne oldugunu dahi anlamadan koltuktan kalkmıs olursun
boyle cerrah, yarma çekme yazınca korkunc gibi geliyor ama inan su anki kaygıların ve agrıları neden çekmişim tedaviyi uzatmısım diyeceksin.

doktora sor pasıfloaran ıcın bır bucuk olcek
dıs cene gelısımı cok etkılıyır
benım dıslerımımde ıkısı gomulu bırı ucu gozukuyor ucu gozuken cıktı doktor hemencecık cektı
gomululer ustler duruyor beklıyorm

Ooo 20 lik dis demeyin bana neyseki kurtuldum.

Yalniz athe arkadasi sakinlestiricem derken korkutmussun , artik hayatta gitmez.

İki adet 20 lik diş bende de mevcut. 3-5 ayda bi öyle ağrıyor ki ağzıma kaşık sokamıyorum yeminle
Doktor, iğne fobim var bi de etraftan öyle şeyler duyuyorum ki böyle çekmeye razıyım
Çene kemiği kırılmış bazılarının, onu çektirmiş diğer dişleri de hasar görmüş hepsi dökülmüş vs vs :96:

Ben 4 tane yirmiliği bir sene içinde aldırdım kurtuldum.
Üst dişlerim zaten çarpışıktı iyice brbirine girmeye başladı düzgn olan alt dişlermde aynı şekilde..
ilk çenem kitlendiği için gitmiştim hiç bişey yiyip içemiyodum dr yirmilk dişte apse var dedi antibiyotk ve kas gevşetici verdi gnderdi.
Üst dişlerim çok kolay çıktı ve kesi falan uygulanmadı çnkü nerdeyse diğer dişlerim kadar uzamıştı.
hatta normal bi diş hekimine çektirmiştim birini makasın kenarını dayadı hop dilime düştü
Ama alt yrmiliklern ikisi de tam gömüktü.Malesef bende yutkunma problemi olduğu için ikide bir yutkunma isteği doğuyo ve ağzımı istem dışı kapatmak zorunda kalıyorum Hatta bi keresinde doktor dolgu yaparken parmağını ısırmıştım
Neyse ben konudan müzdariptim ya ağzıma neşteri soktuğunda kapatırsam dilimi flan doğrarsa diye çok endişeleniyodum bi de sıfır yatırıyolar hepten yutkunamıyosun :18:
Ama dişimi sıktım bu yüzden çok zorlandım nefesimi tuttum falan
ama acı kısmına gelecek olursak bi uyuşturmak için vurduğu iğneler acıtıyo gerisi hart hurt neşter sesi biraz diş gıcırdatıyo sinir bozuyo ve o baskıyı hissediyosun kazıdığını flan garip bi duygu
Bence bir an önce aldır çünkü gömük dişler bazen dişlerine doğru uzuyo ve itiyo sağlam dişlerinin kökünden oynamasına sebep oluyo bu yüzden dişlerini kaybedenler olmuş.Hem de yamulmasın boş yere
Allah kolaylık versin şimdiden geçmiş olsn

Son düzenleme:
Ooo 20 lik dis demeyin bana neyseki kurtuldum.

Yalniz athe arkadasi sakinlestiricem derken korkutmussun , artik hayatta gitmez.

evet, kırmızı ile olan yeri okuyunca hakketen ürkütücü olmuş biraz... :26:
ama diş hekimi de böyle açıklıyor ki... bana oyle demislerdi once bir korktum sonra korktuguma bile pisman oldum, o kadar araştırmam bile zaman kaybıymış dedim

Sende pek farkli anlatmamissin sankim.

Benim butun 20 lik dislerim yarilmadan cikarildi ama disci baya asilmisti. Hatta bir keresinde hocayla randevum vardi 20 lik cekildikten sonra , oraya gittim. Hoca da keske gelmeseydin 20 lik dis acisini iyi bilirim demisti. Bende artik cok gec demistim.

20lik diş ağrısı dünya üzerindeki en fena ağrılardan biridir.
benim de gömülü 20lik dişim vardı ama ben onu çektirmeye cesaret edemediğim için önündeki dişi çektirdim ve onun oraya çıkmasını bekliyorum.
ağrı sızı yok böylelikle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…