Benim 20'lik dişlerim 90 derecelik açı ile çıkıyordu ve tamamen gömülüydü. Etrafımda yaptıranlar ciddi şikayetleri olmadığını söyleyince cesaret geldi. Ama benim ameliyat öyle kolay geçmedi. Baya uzun ve ağrılı geçti, doktor dudak kenarımı yırttı sanırım aletlerden biri geldi. Dişi tam alamadı fazla derine inmeye korktu, ağrıyı hissedince bi morfin daha vurdu derken bitti ameliyat. O kadar kötü geçti ki normalde rapor vermiyorlarmış bana o hafta rapor verdi.Diğer dişleri de alamayacağını söyledi, istersem başkasına yaptıraiblirmişim. Ben de cesaret edemedim tabi.. İlk günler zaten bir şey yemeyi geçtim ağzımı açmam mümkün olmadı, şişliğim inmedi. Sonradan yüzüm morardı, yeşerdi derken zorlu bir şekilde atlattım. Ama genelde basit geçirenler vardı etrafımda benimki niye öyle oldu anlamadım
Nasıl bir doktormuş o öyle yahu
merhaba kızlar aylarca kaçtığım diş hekimine tıpış tıpış gittimdiş etlerim şişmişti ve artık ağrı yapıyordu. Yirmilik dişlerim alt dişlerimi çarpık hale getirdi. Bunun için önce Yirmilikler çekilecek sonra diş eti tedavisi en son olarak tel takılacak 4 gömülü dişim var kızlar yaptıran varmı ağrıyor mu? Bu arada geceleri dişlerimi sıkıyorum bundan dolayı çok çekiyorum
Neyse ki çene kemiğimi elime vermemiş
Doktor mu kötüydü ben mi şanssızdım anlamadım ama daha sonra tel tedavisi için diş çektirirken de başka bir doktor zorlanmıştı.Köklerin çok büyük olduğunu söyledi doktorum. Dişlerim kocaman yani belki o yüzden bi zorluk yaşandı bilemiyorum
Benim 20'lik dişlerim 90 derecelik açı ile çıkıyordu ve tamamen gömülüydü. Etrafımda yaptıranlar ciddi şikayetleri olmadığını söyleyince cesaret geldi. Ama benim ameliyat öyle kolay geçmedi. Baya uzun ve ağrılı geçti, doktor dudak kenarımı yırttı sanırım aletlerden biri geldi. Dişi tam alamadı fazla derine inmeye korktu, ağrıyı hissedince bi morfin daha vurdu derken bitti ameliyat. O kadar kötü geçti ki normalde rapor vermiyorlarmış bana o hafta rapor verdi.Diğer dişleri de alamayacağını söyledi, istersem başkasına yaptıraiblirmişim. Ben de cesaret edemedim tabi.. İlk günler zaten bir şey yemeyi geçtim ağzımı açmam mümkün olmadı, şişliğim inmedi. Sonradan yüzüm morardı, yeşerdi derken zorlu bir şekilde atlattım. Ama genelde basit geçirenler vardı etrafımda benimki niye öyle oldu anlamadım
Canım benim ilk gittiğim doktor bana da ameliyat dedi.. Bir tane doktorla karar verme derim ben.. Önce ameliyat sonra tel. İçime sinmedi başka yere gittim iyi ki gitmişim boşuna olacakmışım ameliyat. Şimdi 1 seneyi geçti tel kullanıyorum çok çok da memnunum.. Tel ile ilgiliyse ortodonti uzmanına gitmelisin diş hekimi olmasın =)
Umarım bende memnun kallrım yaBende farklı illerde doktorlara gittim yaklaşık %90 kısmı aynı şeyi söyledi .Tek doktor değil bi klinik dişin her dalından bi uzman var ve hepsi yard. doç. vs. Hoş bu bile güven vermiyor bana. Konu insanın canı olunca prof. ta olsa ne çare Tellerimle mutlu olmaya şimdiden kendimi alıştırsam iyi olacak Bu ara tavsiye ettiğin bi diş macunu fırcası falan var mı ? Teli taktıktan sonra bu şekilde mutlaka yap dediğin ?
merhaba kızlar aylarca kaçtığım diş hekimine tıpış tıpış gittimdiş etlerim şişmişti ve artık ağrı yapıyordu. Yirmilik dişlerim alt dişlerimi çarpık hale getirdi. Bunun için önce Yirmilikler çekilecek sonra diş eti tedavisi en son olarak tel takılacak 4 gömülü dişim var kızlar yaptıran varmı ağrıyor mu? Bu arada geceleri dişlerimi sıkıyorum bundan dolayı çok çekiyorum
orayı yarıp alıyorlar, diş cekme gibi degil de agız ici cerrahi gibi oluyor...
fakat hiic hissetmiyorsun bile eger kulaklık falan yoksa sesleri duymadıgın icin ne oldugunu dahi anlamadan koltuktan kalkmıs olursun
boyle cerrah, yarma çekme yazınca korkunc gibi geliyor ama inan su anki kaygıların ve agrıları neden çekmişim tedaviyi uzatmısım diyeceksin.
Ooo 20 lik dis demeyin bana neyseki kurtuldum.
Yalniz athe arkadasi sakinlestiricem derken korkutmussun , artik hayatta gitmez.
evet, kırmızı ile olan yeri okuyunca hakketen ürkütücü olmuş biraz... :26:
ama diş hekimi de böyle açıklıyor ki...bana oyle demislerdi once bir korktum sonra korktuguma bile pisman oldum, o kadar araştırmam bile zaman kaybıymış dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?