- Konu Sahibi darksoulriver
-
bnmde bi kaç malzemem bu yaz çok sıcak olduğu için olmuştu maalesef
serin yerde saklamak lazım sanırım
bahsettiğiniz sorundan bendede vardı.o kahverengi mnik böceklr kabusum olmuştu.cam kavanozlarda yiyecek saklamayın.açıkta bisküvi kraker galeta ve benzeri maddeler bırakmayın.benim posette sakladığım kuru dolmalara bile dadanmışlardı o böcekler herşeyi attım. çamaşır suyuyla raflarınızı silin ve dolap kapaklarınızı açık bırakıp havalandırın ve dikkat edin sinirleriniz yıpranmasın gerçekten bu böcekler gerçekten çoooooook sinirler
size kolay gelsin sevgiler...
bu arada tarhanamı buzdolabında saklıyorum bugüne dek bişey olmadı
Sakladığınız yerin rutubetsiz olması lazım.
Balkonunuzu ve dolabınızı arada bir havalandırır hem de kontrol ederseniz faydası olur inşallah.
Ben de bir dolap dolusu yiyeceği atmıştım böyle.
Çok zor gerçekten.
çözümü bulmanıza sevindim ağzı açık yiyecek bırakmazsanız problem olmaz sanırım.size kolay gelsin.ben de sizin gibi öğretmenim bu arada.sevgiler
benim mutfak geçen yıl hep güve olmuştu ve sinirlerim bozuluyordu mutfağı dip köşe herşeyi temizledim böceklenen herşeyi çöpe attım, ve ne var ne yok buzdolabında saklıyorum artık.hiçbirşeyi dışarda bırakmıyorum,sıcaktan oluyormuş. ha birde dolapların içine naftalin yerleştirdim ve sonunda o kabustan kurtuldum
Ben tarhanayı buzdolabında saklıyorum. Bir şey olmuyor.
Kuru fasülyeyi cam kavanozda içine birkaç diş sarmısak koyarak saklıyorum böceklenmiyor.
Mutfak nemli bir ortam olduğu için
doğal olarak dışarıda sıcağa ve neme mahruz kalan kuru bakliyatlar mutlaka böcekleniyo
etraftaki farklı böceklerde değil suç yani :)
Tek çözüm buzdolabı
Yeni evliyken benimde başıma gelmşti
Ve o gün bugündür 4.5 yıldır buzdolabındadır tüm bakliyatlarım
kafam rahat içim rahat oluyo :)))
nasıl sığdırıyorsunuz herşeyi buzdolabına ya...
ben bakliyatlar girmeden bile sığamıyorum kafamçokkarıştı
benim mutfak dolabına da susam gibi kahverengi böcekler dadandı...
kaç kere temizledim yine geliyo yine geliyo...
böcekler bile arsızlaştı
bende kaç tane açılmadık paketr çorba falan attım.. herşeyim de kavanozda yada şişede.. üfffff gıcık şeyler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?