yogun tempo yuzunden yetenekli oldugunuz meslekten vazgecermisiniz?

Depiedra

Hedef 60...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Mart 2016
1.871
1.148
48
35
senelerdir kuaforluk mesleginde hep git gellerim oldu..17 yasinda ilk ciirak olarak girdigimde de hem istiyordum bu isi deli gibi hemde karatsizdim dersane gidip univ.okumak baska mesleklere gitmek konusinda..dersane tercih ettim..olmadi...senelr gecti evlendim hep dilimde kuaforluk var ..kursa gittim tamamlayamadim hamilelikten dolayi...kurs hocasida benden cok memnundu calisicagim yeri bile ayarlamisti...ama benim aklim yine karisikti ..pazar gunleri bile full calisma temposu gec kapanis erken acilis hepsi kafamda soru isareti...sonra makyozluk sevdami bastirmak icin part time makyozluk yaptim devami gelmedi part time isin...esimde cok kaarsiydi bu meslegi kati bir sekilde istemiyordu sirf pazar calisicam gec cikicam genelde omur boyu boylemi olucak diye beni engelliyordj..neyse ikna ettim..ilk once kalfalik belgesi alip oyle ise baslayacaktim yarin kursa yazilicaktim cok kararliydim ama suan vazgectim sanirim...netten bakiyorumda bu calisma saatleri cocuklu bir anneye uymazki cok yogun:( vardiyali bile degil omur boyu hep durum bu...sabah 7 aksam 9 falan...ve suan yine yarim kaldi galiba bu hayalim...ve yine vazgeciyorum ..insallah pisman olmam...siz vazgecermiydiniz peki benim yerimde olsaydiniz...baska meslege yonelirmiydiniz yeteneginiz varken....birde bilenlere soruyorum sadece makyozluk yapabilirmiyim kuaforrlerde ..makyozlerde is olsun olmasin acilis kapanisa uymak zorundami..makyaj belli bi saatten sonra gelmiyor bosuna yinede bekletirlermi 9 a kadar fslsn...nolur bana yol gosterin arkadaslar..kafam cok karisik...bir yandan cocuk bir yandan parasizlik bir yandan meslek aski biryandan yogun tempolu is sattleri....napicami sasirdim

Birde burdan yorum yazayım ;) eğer isim yapabilirseniz sadece bi yere bağlı kalmadan tercih edilen bir makyöz olabilirsiniz tabikide.bi kaç kuaförle anlaşırsınız makyajlar için randevulu sizi çagırabilir.Yada siz belgenizi alın biraz maddi imkanınız varsa kendinize ufak bi dukkan açın.Kendi çalışma saatlerinizi kendiniz belirlemiş olursunuz.Yada bebeginiz büyüyene kadar bi bakıcı yada kreş tercih edeceksiniz.İnsanın hayallerinden vazgeçmesi gerçekten zor oluyor.allah yardımcınız olsun

Birde burdan yorum yazayım :KK66: eğer isim yapabilirseniz sadece bi yere bağlı kalmadan tercih edilen bir makyöz olabilirsiniz tabikide.bi kaç kuaförle anlaşırsınız makyajlar için randevulu sizi çagırabilir.Yada siz belgenizi alın biraz maddi imkanınız varsa kendinize ufak bi dukkan açın.Kendi çalışma saatlerinizi kendiniz belirlemiş olursunuz.Yada bebeginiz büyüyene kadar bi bakıcı yada kreş tercih edeceksiniz.İnsanın hayallerinden vazgeçmesi gerçekten zor oluyor.allah yardımcınız olsun
sadfevmakyozluk kursuna mi gitsem ona da karar veremiyorum..diger egitimleride almama lazim sonucta ilerde dukkan acarsam....bir kuaforun makyozu olmak cok isterdim cokkkkk

kuaförlük de daha fazla para vardır sanırım. kendi dükkanınızı açarsanız çalışma saatlerini kendiniz ayarlayabilirsiniz. pazar mecbur çalışırsınız kendi işiniz bile olsa ama mesela gün içinde eve gelip işinizi yapıp tekrar dükkana gidebilirsiniz. bizim burdaki kuaför öyle yapıyordu. çırağına bırakıyordu o süre içinde.

kuaförlük de daha fazla para vardır sanırım. kendi dükkanınızı açarsanız çalışma saatlerini kendiniz ayarlayabilirsiniz. pazar mecbur çalışırsınız kendi işiniz bile olsa ama mesela gün içinde eve gelip işinizi yapıp tekrar dükkana gidebilirsiniz. bizim burdaki kuaför öyle yapıyordu. çırağına bırakıyordu o süre içinde.
kendi dukkanimi acmam icin 15 sene falan kalfa lik yapmam lazim. canim tas catlasa 10 sene....yasim zaten 30 a yakin...gec kaldim ben galiba....

Sabah 7 aksam 9 hic bir isi bu saatleri calisacK kadar sevemezdim sanirim.

Ve evet eger calisma saatlerim bunlar olacaksa, BEN vazgecerdim. Ama herkes farkli

annem kuafördü benim. ama biz büyüdükten sonra yaptı işi. kesinlikle hiç girişmeyin derim.
eve hiç enerjinizin kalmayacağı bir iş. hafta birgün yanına giderdim annemin bir hafta yatardım yazları. şayet kendi dükkanınızı açabilme imkanınız olsa yapın derim. en azından çocuğa bir oda yapıp yanınızda bile götürüp gelirdiniz. yani benim dükkanım olsa öyle yapardım.

kendi dukkanimi acmam icin 15 sene falan kalfa lik yapmam lazim. canim tas catlasa 10 sene....yasim zaten 30 a yakin...gec kaldim ben galiba....

yok ya hiç o kadar zaman değil. benim var tanıdığım 20 li yaşlarda. ustalık belgesini alıp açtı dükkanını.

Oy anam bu meslek için kaçıncı konun. Üstünde konuşmayı çok seviyorsun ama yapmıyorsun mesleği.Çalışmak zor tabii herkes çalışamaz o kadar.Sen de hep bu konu hakkında konuşup çalışmayacaksın gibime geliyor...

Belgeyi almaktan vazgeçmeyin öncelikle..
İleride saatler uyar uymaz kuaför yanı olur özel çalışırsiniz vs ayrı.. belgenizi alın kursu tamamlayın.. gelin makyajimi yaptidigim kisi yetenekli biri idi tavsiye ile çalışıyordu cagirilan kuaföre eve gidiyordu.. çok iyi kazaniyordu gelin makyajı sabah olur zaten.. haftasonu bile olsa sabah..

iki ayrı kuaförüm vardı

biri tek çalışırdı bebeğini yanında getirirdi mesela dükkana

yerine göre değişir her yer akşam 9 a kadar çalışmaz

mahalle arasında kışın dokuz geç olur

neyse

şimdiki kuaförün de ilkokula giden çocuğu var mesela

sonuçta çıraklar açıyor sabah en fazla yıkayıp fönlüyor

sonra 9 gibi kalfa geliyor kesim vs

kadın da işte başlarında durup hatırlı müşterilere bakıyor

akşam kaçta kapanırlar bilmiyorum ama merkezde pazar çalışmıyorlar özel düğün vs varsa da fazla mesai yapıp o kişiler gidince kapatıyorlar

bu arada bir de evde bu işi yapanlar varmış

dükkan vergi vs olmadığı için daha ucuz yapıyor insanlar da gidiyor

annem kuafördü benim. ama biz büyüdükten sonra yaptı işi. kesinlikle hiç girişmeyin derim.
eve hiç enerjinizin kalmayacağı bir iş. hafta birgün yanına giderdim annemin bir hafta yatardım yazları. şayet kendi dükkanınızı açabilme imkanınız olsa yapın derim. en azından çocuğa bir oda yapıp yanınızda bile götürüp gelirdiniz. yani benim dükkanım olsa öyle yapardım.
suan hala kuafor mu canim ..dukkan acma zamanina gelsem bende oyle yaparim tabiki de daha pek girisimim yok once calismaliyim yillar yili ..kafam cok karisik cok

bu arada bir de evde bu işi yapanlar varmış

dükkan vergi vs olmadığı için daha ucuz yapıyor insanlar da gidiyor
bilmiyorum canim bunu da beceremem ben site de oturuyorum aslinda haber salsam nebilim yaa esim istemez bunu da

iki ayrı kuaförüm vardı

biri tek çalışırdı bebeğini yanında getirirdi mesela dükkana

yerine göre değişir her yer akşam 9 a kadar çalışmaz

mahalle arasında kışın dokuz geç olur

neyse

şimdiki kuaförün de ilkokula giden çocuğu var mesela

sonuçta çıraklar açıyor sabah en fazla yıkayıp fönlüyor

sonra 9 gibi kalfa geliyor kesim vs

kadın da işte başlarında durup hatırlı müşterilere bakıyor

akşam kaçta kapanırlar bilmiyorum ama merkezde pazar çalışmıyorlar özel düğün vs varsa da fazla mesai yapıp o kişiler gidince kapatıyorlar
kalfa ciraktan daha mi gec geliyor canim bilmiyordum bunu..ben daha iyi sartlarda calismak icin cirak olmamak icin belgeyi alip halk egitimfen kalf olarak baslamak istiyordum bunu. icin

Belgeyi almaktan vazgeçmeyin öncelikle..
İleride saatler uyar uymaz kuaför yanı olur özel çalışırsiniz vs ayrı.. belgenizi alın kursu tamamlayın.. gelin makyajimi yaptidigim kisi yetenekli biri idi tavsiye ile çalışıyordu cagirilan kuaföre eve gidiyordu.. çok iyi kazaniyordu gelin makyajı sabah olur zaten.. haftasonu bile olsa sabah..
hadi yaa cok ozendim o makyoze simdi..sadesce makyaj icin mi cagiriliyordu ve belgesi varmiyfi canim ..nasil bukadar adini duyurabilirdi acaba

Back
X