yogun tempo yuzunden yetenekli oldugunuz meslekten vazgecermisiniz?

hadi yaa cok ozendim o makyoze simdi..sadesce makyaj icin mi cagiriliyordu ve belgesi varmiyfi canim ..nasil bukadar adini duyurabilirdi acaba

Valla belge sormadım :) numarasini vermişti bi komşu gittim anlaştık.. sadece makyaj yapiyordu.. gittiğin kuaföre geliyordu ya da kendi evi ya da musteri evi.. şimdi sosyal medyada musteri bulmak daha kolay o zamanlar etraf esraf medyası vardı :)))

Sen al belgeni altın bilezik o..
Sonra tanidiklardan başla..
Esin de rahatsız olmaz çok..
Kartvizit bastir dagit :)
Kuaforlere numarani bırak musait olduğun gün saat söyle.. benim kuaforum de öyle ilanlar var randevu alıyoruz ona göre..

Ve üzülme.. ufak ufak başla bakalım.. Yetenekli olmak o işi sevecegine garanti değil.. bi bakmissin yetisemiyorsun randevulara :)

Biraz ön yargılı değil misiniz?
İşe başvuru yaptığınız yerlere gittiğinizde söylersiniz, 6'dan sonra çalışmam dersiniz mesela.
Ya da hafta içi 2 gün izin isterim dersiniz.

Eğer işinizde iyi iseniz sizi o şekilde kabul ederler zaten.

Kuaförlük sabit saatleri olan bir meslek değil, her saatte açılanı ve kapananı var. Siz kendinize uygun olanda çalışmayı seçersiniz. Gidip de akşam 10'da kapanan AVM kuaföründe işe girmezsiniz.

senelerdir kuaforluk mesleginde hep git gellerim oldu..17 yasinda ilk ciirak olarak girdigimde de hem istiyordum bu isi deli gibi hemde karatsizdim dersane gidip univ.okumak baska mesleklere gitmek konusinda..dersane tercih ettim..olmadi...senelr gecti evlendim hep dilimde kuaforluk var ..kursa gittim tamamlayamadim hamilelikten dolayi...kurs hocasida benden cok memnundu calisicagim yeri bile ayarlamisti...ama benim aklim yine karisikti ..pazar gunleri bile full calisma temposu gec kapanis erken acilis hepsi kafamda soru isareti...sonra makyozluk sevdami bastirmak icin part time makyozluk yaptim devami gelmedi part time isin...esimde cok kaarsiydi bu meslegi kati bir sekilde istemiyordu sirf pazar calisicam gec cikicam genelde omur boyu boylemi olucak diye beni engelliyordj..neyse ikna ettim..ilk once kalfalik belgesi alip oyle ise baslayacaktim yarin kursa yazilicaktim cok kararliydim ama suan vazgectim sanirim...netten bakiyorumda bu calisma saatleri cocuklu bir anneye uymazki cok yogun:KK43: vardiyali bile degil omur boyu hep durum bu...sabah 7 aksam 9 falan...ve suan yine yarim kaldi galiba bu hayalim...ve yine vazgeciyorum ..insallah pisman olmam...siz vazgecermiydiniz peki benim yerimde olsaydiniz...baska meslege yonelirmiydiniz yeteneginiz varken....birde bilenlere soruyorum sadece makyozluk yapabilirmiyim kuaforrlerde ..makyozlerde is olsun olmasin acilis kapanisa uymak zorundami..makyaj belli bi saatten sonra gelmiyor bosuna yinede bekletirlermi 9 a kadar fslsn...nolur bana yol gosterin arkadaslar..kafam cok karisik...bir yandan cocuk bir yandan parasizlik bir yandan meslek aski biryandan yogun tempolu is sattleri....napicami sasirdim
Gerçekten yürekten istiyor olsaydınız bu kadar kararsız davranmazdınız.

Benim bir iki salon sahibi arkadaşım var, aynen bahsettiğiniz tempoda calısıyorlar ve bir kez bile sikayet ettiklerini duymadım.

Siz hem 9-5 calısayım, hem haftasonu olsun, hem de para kazanayım istiyorsunuz ama secmiş olduğunuz meslek buna uygun değil.

Valla belge sormadım :) numarasini vermişti bi komşu gittim anlaştık.. sadece makyaj yapiyordu.. gittiğin kuaföre geliyordu ya da kendi evi ya da musteri evi.. şimdi sosyal medyada musteri bulmak daha kolay o zamanlar etraf esraf medyası vardı :)))

Sen al belgeni altın bilezik o..
Sonra tanidiklardan başla..
Esin de rahatsız olmaz çok..
Kartvizit bastir dagit :)
Kuaforlere numarani bırak musait olduğun gün saat söyle.. benim kuaforum de öyle ilanlar var randevu alıyoruz ona göre..

Ve üzülme.. ufak ufak başla bakalım.. Yetenekli olmak o işi sevecegine garanti değil.. bi bakmissin yetisemiyorsun randevulara :)
canim senin kuafoeunde nasil ilanlar var anlayamadim orasini pek...of makyozluk sevdami bastiraniyorum deli gibi istiyorum o isi...ama ceasret yok yurek yok bende..cocuktan da cok arada kaliyorum bukadar kosturmaca icinde cocuk yipranir sanki:( sosyal medyada cok var evet ama esim engeli ona da razi olmaz

Gerçekten yürekten istiyor olsaydınız bu kadar kararsız davranmazdınız.

Benim bir iki salon sahibi arkadaşım var, aynen bahsettiğiniz tempoda calısıyorlar ve bir kez bile sikayet ettiklerini duymadım.

Siz hem 9-5 calısayım, hem haftasonu olsun, hem de para kazanayım istiyorsunuz ama secmiş olduğunuz meslek buna uygun değil.
9 7 yede raziydim ama hep belirsiz calisma saatleri ve en erken 8 yani...kararsizin kafam cok karisik

Biraz ön yargılı değil misiniz?
İşe başvuru yaptığınız yerlere gittiğinizde söylersiniz, 6'dan sonra çalışmam dersiniz mesela.
Ya da hafta içi 2 gün izin isterim dersiniz.

Eğer işinizde iyi iseniz sizi o şekilde kabul ederler zaten.

Kuaförlük sabit saatleri olan bir meslek değil, her saatte açılanı ve kapananı var. Siz kendinize uygun olanda çalışmayı seçersiniz. Gidip de akşam 10'da kapanan AVM kuaföründe işe girmezsiniz.
6 dan sonra calismam dersen kabul etmezler ya illaki gidip gorusmek lazim tabiki..ama boyle eleman ayrimu gibi olmazmi

canim senin kuafoeunde nasil ilanlar var anlayamadim orasini pek...of makyozluk sevdami bastiraniyorum deli gibi istiyorum o isi...ama ceasret yok yurek yok bende..cocuktan da cok arada kaliyorum bukadar kosturmaca icinde cocuk yipranir sanki:KK43: sosyal medyada cok var evet ama esim engeli ona da razi olmaz

Çocuğun kaç yaşında birakabilecegin biri var mı krese gidecek mi bilmiyorum ama içinde kalıp uzuleceksin çok belli en azından dene.. küçük çaplı da olsa zamanla esin ikna olur bence.. kuaforde makyaj manikür vs için belli saat gün ve telefon yazıyor.. Kuaför komisyon almıyor o kişilerden.. cagirilinca geliyorlar..

Çocuğun kaç yaşında birakabilecegin biri var mı krese gidecek mi bilmiyorum ama içinde kalıp uzuleceksin çok belli en azından dene.. küçük çaplı da olsa zamanla esin ikna olur bence.. kuaforde makyaj manikür vs için belli saat gün ve telefon yazıyor.. Kuaför komisyon almıyor o kişilerden.. cagirilinca geliyorlar..
annem bakar ama cocuk beni salmiyor is deyince vok sinirleniyor istemiyor kesinlikle bende onu bile bile istemedigi bi hayata mecbur birakmak istemiyorum...bende belli saatlerde calismak isterim ama yasadigim sehirde 3 4 yerle gorustim bikere cagrilidm daha ses seda yok kimseden:(

Arkadasimin kendi dukkani var. Sabah 8de acar aksam 8bucukta kapatir. Randevuyla musteri alan mahalle arasi bi kuafor. Randevusu olmasa bile 8 bucuktan once kapatmaz is cıkısı gelen bayanlar oluyor diye

O nasıl bir çalışma saatidir yahuu? Günde 14 saat nedir?

Gerekli tüm kurslara katılıp, kendi makyaj atölyeni kurman en mantıklısı geldi.

Arkadasimin kendi dukkani var. Sabah 8de acar aksam 8bucukta kapatir. Randevuyla musteri alan mahalle arasi bi kuafor. Randevusu olmasa bile 8 bucuktan once kapatmaz is cıkısı gelen bayanlar oluyor diye
mahall3 arasi ve 8 bucuk kapanis:( off cok kotu kizim icin hele..galiba tamamen vazgectim

O nasıl bir çalışma saatidir yahuu? Günde 14 saat nedir?

Gerekli tüm kurslara katılıp, kendi makyaj atölyeni kurman en mantıklısı geldi.
14 saat :(( buyuk sehirkerde maykaj atilyesi iyi de kucuk sehirde yasadigin yerde hic gormedim bole bise tuatrmi ki

Back
X