kızlar dün akşam her zamanki gibi sütümü kaynatıp mayaladım. ama az önce baktım, aynen süt olarak duruyor. ben bu işi anlamadım. sütümü kurtarmak için ne yapmam lazım?
o süt kesilmişmi diye bi bak oda şöyle oluyo sütünü kaynat eğer kaynatırken içinde parçacıklar varsa onu tülbentle süz bi gece beklesin ve ye eğer bi bozukluk olmazsada ılıt onu elini birazcık yakacak ama elin içinde durabilecek sıcaklıkta olacak içine yoğurt koy beklet akşama bi değişiklik olmazsa onuda süz
Ben de günlük sütten mayalamak istiyorum ama iyice kaynatıp soğutmam mı lazım? Yoksa ılıtsam yeterli mi?
Kusura bakmayın konu içinde kon oldu ama önümüzdeki ay kızım 5aylık olacak yavaş yavaş başlamak istiyorum...
Ben de günlük sütten mayalamak istiyorum ama iyice kaynatıp soğutmam mı lazım? Yoksa ılıtsam yeterli mi?
Kusura bakmayın konu içinde kon oldu ama önümüzdeki ay kızım 5aylık olacak yavaş yavaş başlamak istiyorum...
günlük sütten kastın hazır sütlerse onların yoğurdu pekte katı olmuyo ve ondan lor falan olurmu onuda bilmiyom hiç rastlamadım pastörize yada hazır günlük süt alıyosan yani fabrika çıkışı ılıt sadece zaten onların içinde yararlı zararlı ne varsa öldürüyolar sende daha fazla kaynatıp öldürme belkide ondan olmamıştır sadece ılıt azcık sıcak olcak ama sonra mayala ve karanlık yerde tut hava almasın canım
kızlar dün akşam her zamanki gibi sütümü kaynatıp mayaladım. ama az önce baktım, aynen süt olarak duruyor. ben bu işi anlamadım. sütümü kurtarmak için ne yapmam lazım?
cevap için teşekkürler kızlar.
yıllardır yaptığım birşey, böyle olunca panik oldum sütçü bazen olur öyle dedi. yeni süt aldım. bunu da lor yapıcam. ellerimle yaptığım loru çok severim. bana da bahane oldu işte