Bebek Beslenmesi Yoğurt vermeye korkuyorum.

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Elaaysefth

Umut belki de gelecek sayfadadır. Kapatma kitabı.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2016
690
1.094
33
Merhaba hanımlar.
Bebeğim 4.5 aylık. Mama ile besleniyor. Ek gıdaya başlayabileceğimizi söyledi doktor. Yoğurtla başlayacağız. Yarın vereceğim ilk kez. Yoğurt için erken mi? Alerji yaparsa ne kadar sürede doktora götürmeliyim? Bu gibi sorular kafamı kurcalıyor uyuyamıyorum. Fikir ve önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Yoğurt tam tersi zehirlenmeyi bile önleyen birşey alerji yapacak olsa süt ve süt ürünleride yapar diye düşünuyorum :KK51:
Sağolun rahatladım valla. Yani tabi doktor önerisi üzerine vereceğim ama insan sağdan soldan duyduklarından korkuyor. Malum beslenme konusunda her kafadan bi ses çıkıyor

Sağolun rahatladım valla. Yani tabi doktor önerisi üzerine vereceğim ama insan sağdan soldan duyduklarından korkuyor. Malum beslenme konusunda her kafadan bi ses çıkıyor
Şunuda ekliyeyim benim çocuğum yok ama yoğurt için genel bilinen şeyleri söyledim ;) Bence bebişinizin yiyeceği en sağlıklı şey severse ne güzel evde yaparsınız düzenli

Hiç birşey olmaz cnm ben herşeyden verdim 4.5 aylıkken çorba sularından yemek sularından da verebilirsin hiç bir şey olmaz allahın izniyle

Merhaba hanımlar.
Bebeğim 4.5 aylık. Mama ile besleniyor. Ek gıdaya başlayabileceğimizi söyledi doktor. Yoğurtla başlayacağız. Yarın vereceğim ilk kez. Yoğurt için erken mi? Alerji yaparsa ne kadar sürede doktora götürmeliyim? Bu gibi sorular kafamı kurcalıyor uyuyamıyorum. Fikir ve önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Bir kase yedirecek haliniz yok ya. Bir kac cay kasigi denersiniz. Bazi bebeklerin inek sutune alerjisi oluyor.

bende yoğurt vermeye çok heveslenmiştim 4 aylıkken mayaladım mis gibi verdim sonra yüzü pütür pütür oldu ilk anlayamadım neden öyle olduğunu vermeye devam ettim 2 3 kere daha ama az az veriyordum sonra bebeğim birden iştahsızlaştı 90 cc süt içmesi gerekirken 30a düştü kilo alımı durdu o ay sadece 150 gr aldı çocuğum hemen doktora götürdük inek sütü alarjisi dedi doktorumuz yüzündekilerde atopik dermatit yani egzema başlangıcıymış kan testi yaptırdık kanında alerji çıkmadı çıkmaması alerjisi olmadığını göstermez dedi doktor özel mama yazıcaz dedi çocuğunuzun 1 yaşına kadar kilo almasını beklemeyin artık dedi, özel mamayı almadım ama bir daha yoğurt vermedim yani anlayacağınız vermez olaydım burnumdan geldi şu an 6 ayı doldurduk pirinç unlu muhallebi yapıyorum günde 1 öğün 1 öğün kemik suyundan sebze çorbası yarım muz 1 portakal suyu filan derken kilosu çok şükür toparlandı normal devam sütünüde veriyorum korkutmak istemem tabii ama her bebek farklı kimi bebeklerin bünyesi kaldırmıyor yoğurdu.Bu arada dün bir kaşık yoğurt vermeyi denedim belki geçmiştir diye fakat yüzü hemen egzema oldu yani atopik bile değil direk egzema yoğurt verirken mutlaka önce bir çay kaşığıyla başlayıp çocuğunuzu mutkala iyi gözlemleyin.

bende yoğurt vermeye çok heveslenmiştim 4 aylıkken mayaladım mis gibi verdim sonra yüzü pütür pütür oldu ilk anlayamadım neden öyle olduğunu vermeye devam ettim 2 3 kere daha ama az az veriyordum sonra bebeğim birden iştahsızlaştı 90 cc süt içmesi gerekirken 30a düştü kilo alımı durdu o ay sadece 150 gr aldı çocuğum hemen doktora götürdük inek sütü alarjisi dedi doktorumuz yüzündekilerde atopik dermatit yani egzema başlangıcıymış kan testi yaptırdık kanında alerji çıkmadı çıkmaması alerjisi olmadığını göstermez dedi doktor özel mama yazıcaz dedi çocuğunuzun 1 yaşına kadar kilo almasını beklemeyin artık dedi, özel mamayı almadım ama bir daha yoğurt vermedim yani anlayacağınız vermez olaydım burnumdan geldi şu an 6 ayı doldurduk pirinç unlu muhallebi yapıyorum günde 1 öğün 1 öğün kemik suyundan sebze çorbası yarım muz 1 portakal suyu filan derken kilosu çok şükür toparlandı normal devam sütünüde veriyorum korkutmak istemem tabii ama her bebek farklı kimi bebeklerin bünyesi kaldırmıyor yoğurdu.Bu arada dün bir kaşık yoğurt vermeyi denedim belki geçmiştir diye fakat yüzü hemen egzema oldu yani atopik bile değil direk egzema yoğurt verirken mutlaka önce bir çay kaşığıyla başlayıp çocuğunuzu mutkala iyi gözlemleyin.
Çok geçmiş olsun öncelikle. Toparlanmasına sevindim bebişin. Ben de alerjiden korkuyorum. Şu an bişey yok şükür. Ama sonradan da gelişebiliyormuş alerji. Halen korkuyorum anlayacağınız. Dediğiniz gibi takip ediyorum. Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Allah kolaylık versin cümlemize.

Yoğurttan korkmayın ama yedirirken azıcık ağzının kenarlarına yoğurdu değdirin eğer kızarıyorsa 15-20 dk içinde bu inek sütü alerjisi olduğubu gösterir
Doktora başvurursunuz
Ama bişey olmuyorsa bol bol yedirin
Ev yoğurdu yapın en iyisi
Afiyet bal olsun bebeğinize

Çok iyi anlatmışsınız arkadaşım
Ama korkmayın alerji geçici birşey
Oğlumda da vardı 3 yaşında şimdi geçti artık tüm süt ürünlerini yiyebiliyoruz
Emziriyosan sizde diyet yapın süt ürünleri dana eti ceviz domates (çiğ) çilek bunları yemeyin dokunabilir
Geçmiş olsun
Kemik suyu çok faydalı
Kasap tan kemik alın kaynatın buz poşetlerine koyup dondurabilirsiniz size kolaylık olur

Çok iyi anlatmışsınız arkadaşım
Ama korkmayın alerji geçici birşey
Oğlumda da vardı 3 yaşında şimdi geçti artık tüm süt ürünlerini yiyebiliyoruz
Emziriyosan sizde diyet yapın süt ürünleri dana eti ceviz domates (çiğ) çilek bunları yemeyin dokunabilir
Geçmiş olsun
Kemik suyu çok faydalı
Kasap tan kemik alın kaynatın buz poşetlerine koyup dondurabilirsiniz size kolaylık olur
5 buçuk aylığız.kemik suyu verebilir miyim?

5 buçuk aylığız.kemik suyu verebilir miyim?
Bana sağlık ocağındaki ebemiz 8-9 aylıkken başla demişti.siz genede sorun doktorunuza
Zaten ilk çorbaları yağsız tuzsuz yapın diyorlar
Size sağlık ocağından ek gıdaya geçiş için liste vermeleri lazım.verdilermi? Vermedilerse de isteyin
Orda daha ayrıntılı yazıyor.oglum 3 yaşında şimdi birçok şeyi unuttum:(

Bana sağlık ocağındaki ebemiz 8-9 aylıkken başla demişti.siz genede sorun doktorunuza
Zaten ilk çorbaları yağsız tuzsuz yapın diyorlar
Size sağlık ocağından ek gıdaya geçiş için liste vermeleri lazım.verdilermi? Vermedilerse de isteyin
Orda daha ayrıntılı yazıyor.oglum 3 yaşında şimdi birçok şeyi unuttum:KK43:
Sağlık ocağı değil de doktor verdi liste. O yüzden sordum. Teşekkürler tekrar.

Sağlık ocağı değil de doktor verdi liste. O yüzden sordum. Teşekkürler tekrar.
Benim birde ikizlerim var.bi aya bende başlayacağım ek gıdaya
Ama ben ilk alerji yapabilecek şeyleri deneyip eğer bı sorun olmazsa herşeyden vermek istiyorum
Oğluma çok dikkat ettim şimdi çok seçici
Zaten şimdi siz yoğurt peynir yumurta gibi şeylerle tattırırsınız bir ayada doyumluk yaparsınız

Benim birde ikizlerim var.bi aya bende başlayacağım ek gıdaya
Ama ben ilk alerji yapabilecek şeyleri deneyip eğer bı sorun olmazsa herşeyden vermek istiyorum
Oğluma çok dikkat ettim şimdi çok seçici
Zaten şimdi siz yoğurt peynir yumurta gibi şeylerle tattırırsınız bir ayada doyumluk yaparsınız
İlk bir yıl şeker tuz bal taze fasulye vermeyin
Ben yoğurda pürelerine tarçın koyardim oğlum çok severdi
Cam rendeyle elma armut rendeleyin muz ezin yedirin
Çay vermeyin yerine meyve suyu sıkın
Çay demir eksikliği yapar demişti doktorum
Hazır püre almayın evde yapın
Bazı markalar marketlerde toplatılıyor içinde kimyasal çıktı diye
Ama alan yiyen oluyor haliyle

Back
X