canım ben yoğurdu pastorize sütten yapıyorum ısıtıyorum elime yakmıyacak sıcaklık oldumu yoğurdu mayalıyorum ben küçük kavanozlara meyve püresi olan kavanozlara sütü koyuyorum içine 2 çay kaşığı sütle açılmış yoğurt mayası koyup karıştırıp ağzını kapatıyorum peteğin üstünde 4-5 saata durduktan sonra dolaba koyuyorum 4-5 saatte orda duruyo çok da güzel oluyo kalıp gibi
canım sutu ılıt serce parmagını ıcıne sute batır elın yanmıcak kadar oldumu tamamdır ne sıcak ne soguk olcusu bu............benim yoğurdumda olmuyor
grur yapıp kayınvalidemden de yardım istemiyorum
ilk yaptığımda sanıırm soğuktu..
sonraki eminim sıcaktı ki kesildi yani çökelek oldu ...
ufff ufffff
canım sutu ılıt serce parmagını ıcıne sute batır elın yanmıcak kadar oldumu tamamdır ne sıcak ne soguk olcusu bu............
akşam 7 gibi kaynattım mı sütü ortalama 10 gibi mayasını koyuyorum , sabaha kadar güzelce sarıp ılık bir yerde bekletiyorum.Kapağını hiç açmadan sabah buzdolabına koyuyorum.Ertesi gün açtığımda yine üstünde su varsa havlu peçete bastırarak alıyorum suyunu...
mayalarken bende tepeleme bir tatlı kaşığı pudra şekeri koyuyorum 2,5 lt süte , çok güzel oluyo , denemenizi tavsiye ederim
pearlcüm hiçbir mama şekerle yapılmıyor , 1 yaşına kadar şeker yasak , tüm doktorların hemfikir olduğu birşey bu , aman ilerde inşallah çocuğun olduğunda aklında bulunsun canım..
bende bugün ilk yoğurdumu yaptım bakalım nasıl olucak sabırsızlıkla bekliyorum :Saruboceq:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?