Yoğurt yapma makinesi

sinemas

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2014
372
763
303
30
Merhaba hanımlar, yoğurt makinesi kullanan var mı? Direkt çiğ sütten derecesini vs kendi ayarlayan iyi tutan makine önerisi arıyorum

Hiç yoğurt yapmadım ama elisa için dolaptaki anne sütlerini değerlendirmek istiyorum çöp olmasın diye, yoğurtla ömrünü uzatmış olur muyum yada tutar mı?
Ben anne sütü ile denemedim hiç ama şuan ek gıdada değiller ya yine boşa gider gerçi 4 ayda vs başlayan var ek gıdaya. Yoğurt yapanı ben de gördüm dondurucuda 1 sene kalsa da sıkıntı yok dediler süt için sabun vs yapan da var

ya makinaya hic gerek yok. ben instapot aldim 9 saatte yogurt yapiyor ama sulu oluyordu. sonra esim bilen birinden ogrenmis simdi her hafta soyle yapiyor, taş gibi oluyor. cevirince akmiyor:)
(tek ihtiyacın olan 70 tlye satilan bir yemek derecesi)
sütü ocaga koy, zararlı mikropların olmesi icin 65 dereceye gelene kadar kaynat
tasar mi diye dusunme bile çünkü tasmasi icin 70-75 derece ve ustu olması lazım. yani arada ölçüp vaktinde kapatirsan hic tasma riski olmaz. sonra ocaktan alip bekler derecesi 45e düşünce bir kaptaki eski yogurdunu sütle ac, icine dok. bir boy karistir sonra kavanozla. tüm kavanozları bir arada bir battaniyeye sar.
6 saat sonra buzdoabina koy, sabaha yogurdun hazir.
makinasi olan biri olarak diyorum bu hali daha pratik

Beko ve arçeliğe baktım da sadece kendi kabıyla 5-6 kavanoz kapasitesi var. Ki bana yeterde artarda.

Ben banyosunda vs de kullanmak zorunda kalıcam çünkü dolapta 200 poşete yakın süt var ve 2,5 ayları kaldı sadece

Tutmayabilir de videolarda bazen olmuyo ama verilir her türlü. buzlukta 6 aydan fazla saklanabilir diyen de var ben sağımı bıraktım maşallah baya da varmış çok rahatsız ederse 1 kere sağıyorum önce fırında vs dene tutarsa lazım olur ilerde de normal yoğurt içinde kullanırsın makineyi. Sütü domdurup dişi için verirsin baktığım videolarda çok muhallebi pankek vs yapanda var. En kötü ek gıdada verirsin o zamana kadar bazen duşta vs kullanırsın

İlk 2 ay devamlı olarak sağım yaptım artık dolap almadığı için sağmıyorum onun yerine sık emzirmeye çalışıyorum. Şuanda da öyle deli gibi dolap dolduracak kadar gelmiyor zaten. Emdiği kadarı geliyor. Çok rahatsız etmedikçe sağmıyorum. Ki kızım biberon aldığında biberona alışınca beni emmek istemiyor. O yüzden de dolabı eritene kadar biberonda veremiyorum yani. Çöpe gidersede çok üzülürüm

Benimki bi ara gece emmiyordu artık emiyor sağmıyorum ben de sık sık emziriyorum kalanlar da 10 gün emzirmedim o ara stok bitti. Bence 6 aydan fazla durur bir şey olmaz üvey babam çocuk doktoru o diyo 1 sene kalır ne olacak. İçine sinmezse atarsın. Yoğurt mantıklı bi seçenek bence

İlk sarı sütlerden birkaçını verdim zaten hastayken bakacağım bozulur gibi olursa atarım

Kiwinin makinesini kullanıyorum ben çok memnunum hamileliğimde kendime yoğurt yapıyordum, bebek ek gıdaya geçince yoğurda alerjisi olduğunu anladık yine kendim için kullanıyorum

Ben fakirin makinesini kullanıyorum 7 aydır. Memnunum. İlk başta sulu oldu falan filan meğer sütten dolayıymış sütü değiştirdik süper oluyor…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…