Çorbalar Yogurtlu Etli Bugday Corbasi

dunedain

dandini tosbaga
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2011
1.584
6
156
Diğer
Bir cok sekilde degistirilerek kullanilabilen harika bir corbadir.Isterseniz ana malzeleri degistirmeden.(Et ve Corba kivami)
Bugday,misir,kurufasulye
nohut
Eriste
Makarna
Raviyole
Bulgur (Kalin)
Taze Fasulye
domates iri kiyim
ve bunlarin bir kacini birliktede karistirabilirsiniz yani akliniza gelebilecek damak tadiniza gore hersey...

Hazirlanisi
Bugdaylari bir guce onceden sicak suya birakin yumusamasi icin.Yada gun icerisinde direk haslayadabilirsiniz.
Etleri bir tavada ayri istege gore yag konulabilir ama ben cok tercih etmiyorum kizartilir.iyice kizarirken uzerine 2 adet rendelenmis domates eklenir sonra karabiber ve tuz ilave ayrica istersenzi kekik ilave ediler.Kivam koyu ise biraz suyla inceltilerek kisik ateste pismeye birakilir

2 Bardak Yogurt
1 Bardak Bugday
100 Gr Et
1 adet yumurta
2 Adet domates
Tuz
Karabiber
Nane
1 kasik un
2 bardak su

2 bardak yogurt 1 yumurta 1 kasik un ayni tencereye eklenerek karistilrilir 2 bardakta soguk su ilave edilir ve pisirilmeye baslanir.Butun malzemlerin soguk olmasi gerekir aksi halde yogurt kesebilir.Kaynama esnasina kadar tel firca ile karistirilarak pisirilmeye devam edilir.Kaynadiktan sonra bugday ve etli karisim ilave edilir.5 dak boyle kaynadiktan sonra corba hazir duruma gelmistir.Kivam yogun ise sicak su ile inceltilebilir.
sogukta sicakta ikram edilebilir ki ben sicagi tercih ediyorum.
Birde corbaniz kesmesin diye hazirladiginiz etli karisina corbanin tamamina yetecek tuzu koyarsaniz eklemek zorunda olmayacaginiz icin corbaniz krema kivaminda olacaktir..Naneyi ekleyip servis edebilirsiniz
Afiyet olsun

Back